gorgonit 19.08.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 ja tez prąd będe miał pewnie dopiero w 2008 roku pewnie koło lata.Dobrze ze mam super sąsiada od którego pozyczam prąd i wodęGmima nie zgodziła się zeby puscić wode w drodze - twierdza ze 4 metrowa jest za wąska i musze przez działki jakoś puścić.Ale chyba będe walczył o to zeby w drodze puscić . Teren jest budowlany więc chyba gmina nie powinna mi robić trudnosci .Sami zapalnowali ze ten teren jest budowalny więc powinni zapewnić tez dospęp do mediów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 19.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam Mam pytanko czy ktoś może ma pożyczyć kilkanaście ramek rusztowania warszawskiego na tydzień za niewielkie pieniądze? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.08.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 a ja troszkę inne pytanie mam: czy podpisywał ktoś z Was umowę z kierownikiem budowy ? macie może wzór ? jak płacicie kierownikowi kiedy kolejne części jego wynagrodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 21.08.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Buduję w Marszowicach koło Gdowa wiec nadaje sie do Waszej grupy Mam pytanka: moze ktoś wie gdzie mozna wynajac szalunki do fundamentów????( nie chce mi sie bic desek) Lub ewentualnie jakis tartak lub skład z tanimi deskami 32mm lub moze ktos ma uzywane deski do opchniecia w rozsadnych cenach Pozdrawiam YARO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 21.08.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witaj Yaro, będziemy sąsiadami Niestety, nie wiem gdzie mógłbyś dostać gotowe szalunki, w naszych okolicach raczej ludziska zbijają dechy My kupowaliśmy deski w Nieznanowicach (płaciliśmy po 350/kubik), jest jeszcze tartak w Kłaju, ale nie wiem po ile. Masz już pozwolenie na budowę?? Kto jest Twoim kier. budowy?? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 21.08.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witaj Yaro, będziemy sąsiadami Niestety, nie wiem gdzie mógłbyś dostać gotowe szalunki, w naszych okolicach raczej ludziska zbijają dechy My kupowaliśmy deski w Nieznanowicach (płaciliśmy po 350/kubik), jest jeszcze tartak w Kłaju, ale nie wiem po ile. Masz już pozwolenie na budowę?? Kto jest Twoim kier. budowy?? Pozdrowionka Witam Mam już wylane ławy, teraz nad ziemie bede wyciagał Kierownika mam z Niegowici - ale nazwiska nie pamietam <Masz moze namiar na te Nieznanowice?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 21.08.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam Mam już wylane ławy, teraz nad ziemie bede wyciagał Kierownika mam z Niegowici - ale nazwiska nie pamietam Pozdrawiam A przypadkiem ten kierownik nie nazywa sie Jelonek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 21.08.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 WitamDeski kupowałem w tartaku w Kasince Małej ( skręca się koło Koscioła w lewo jadąc od strony Lubnia pozniej jakieś 200 metrów prosto i znó w lewo i juz sie jest w tartaku.Cena 440 zł za kubik z dowozem pod Wieliczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.08.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam Mam już wylane ławy, teraz nad ziemie bede wyciagał Kierownika mam z Niegowici - ale nazwiska nie pamietam <Masz moze namiar na te Nieznanowice?? Pozdrawiam "Eldol" Tartak Nieznanowice- Skład Handlowy ZW 32-013 Nieznanowice 55 * usługi i sprzedaż: tarcica, więdźby dachowe * suszenie tarcicy, sprzedaż wyrobów * transport drewna tel/fax. 251 92 20 tel. 251 72 50 to może ci od drewna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 22.08.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam Mam już wylane ławy, teraz nad ziemie bede wyciagał Kierownika mam z Niegowici - ale nazwiska nie pamietam <Masz moze namiar na te Nieznanowice?? Pozdrawiam A przypadkiem ten kierownik nie nazywa sie Jelonek?? No dokładnie tak sie nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.08.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 witamma ktoś może deski używane 32mm do sprzedania minimum na 4m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 24.08.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 wygląda na to, że zostanie mi jakies 4-5 palet porothermu 30 P+W i okolo 1 palety 25 P+W. Może jest ktoś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 24.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 edit-blondi - mam podobnie Wygląda na to, że zostanie mi jakieś 9-10 palet silikatów N24. Może jest ktoś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 24.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 edit-blondi - mam podobnie Wygląda na to, że zostanie mi jakieś 9-10 palet silikatów N24. Może jest ktoś zainteresowany? 9-10.... to sporo. Ja jestem trochę wściekla na biuro projektowe, w którym kupowałam projekt. Dostałam kosztorys, w którym jak byk pisało, że ściany zewnętrzne budynku na poddaszu to 34m2. w moim przypadku to jakies 7 palet porothermu. Wyobraź sobie, że podniosłam calość o 1 pustak co dało 2 palety dodatkowo a tu okazało się, że na całość murarze wymurowali 4 palety. Więc jak sie pytam gdzie te 34m2... Za przeproszeniem o d...ę rozbic taki kosztorys. Starałam sie wyliczyć wszystko dokładnie żeby nic nie zostało no i masz..... Teraz to chyba zupę bedziemy gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 24.08.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A jak głupi zaufałem wyliczeniom majstra Człowiek się uczy całe życie. Teraz sam wszystko staram się weryfikować (ilości betonu, stali itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 24.08.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A jak głupi zaufałem wyliczeniom majstra Człowiek się uczy całe życie. Teraz sam wszystko staram się weryfikować (ilości betonu, stali itp). No ja staralam sie liczyć wszystko sama. Właściwie tylko drzewo na dach liczył majster, no i stal na strop bo zamieniłam terive na lany. Wprawdzie zostało kilka drutów 16 i chyba jedna 20, ale to przez to, że zmieniliśmy rozkład belek w stropie. Mam jeszcze troche 6, ale to może wykorzysta sie do ogrodzenia, nie mam jeszcze schodów zewnetrznych ani tarasu, więc może gdzies to jeszcze upchnę. Jesli chodzi o beton to właściwie za każdym razem gruszke "wykręcali". Do wyliczeń majstara nie mam, żadnych zastrzeżeń. A moje wyliczenia pustaków byly błędne przez błędny kosztorys. Żeby dobrze policzyc pustaki to chyba trzeba brać wymiar każdej sciany i sumować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 24.08.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Miejmy nadzieję że znajdą się jacyś potrzebujący. A najwyżej coś sobie jeszcze wymuruję z tych silikatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 24.08.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 potrzebuje tynkarzy do tynków cementowo-wapiennych. Możecie kogos polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 25.08.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 też szukam tynkarzy, ale z terminami kiepsko... robił może u kogoś z Was gipsowe p.Bańka? a w związku z tym że mały przestój na budowie, udało nam się trochę uporządkować obejście mam do sprzedania ok.8 kubików desek szalunkowych i ok 150 stempli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 26.08.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 też szukam tynkarzy, ale z terminami kiepsko... robił może u kogoś z Was gipsowe p.Bańka? a w związku z tym że mały przestój na budowie, udało nam się trochę uporządkować obejście mam do sprzedania ok.8 kubików desek szalunkowych i ok 150 stempli, Witam A po ile te deski???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts