Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

ja tez prąd będe miał pewnie dopiero w 2008 roku pewnie koło lata.

Dobrze ze mam super sąsiada od którego pozyczam prąd i wodę

Gmima nie zgodziła się zeby puscić wode w drodze - twierdza ze 4 metrowa jest za wąska i musze przez działki jakoś puścić.

Ale chyba będe walczył o to zeby w drodze puscić . Teren jest budowlany więc chyba gmina nie powinna mi robić trudnosci .Sami zapalnowali ze ten teren jest budowalny więc powinni zapewnić tez dospęp do mediów.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

Buduję w Marszowicach koło Gdowa wiec nadaje sie do Waszej grupy :D

Mam pytanka:

moze ktoś wie gdzie mozna wynajac szalunki do fundamentów????( nie chce mi sie bic desek)

Lub ewentualnie jakis tartak lub skład z tanimi deskami 32mm

lub moze ktos ma uzywane deski do opchniecia w rozsadnych cenach

Pozdrawiam

YARO

Witaj Yaro, będziemy sąsiadami :lol: Niestety, nie wiem gdzie mógłbyś dostać gotowe szalunki, w naszych okolicach raczej ludziska zbijają dechy :-? My kupowaliśmy deski w Nieznanowicach (płaciliśmy po 350/kubik), jest jeszcze tartak w Kłaju, ale nie wiem po ile. Masz już pozwolenie na budowę?? Kto jest Twoim kier. budowy?? Pozdrowionka :lol:

Witaj Yaro, będziemy sąsiadami :lol: Niestety, nie wiem gdzie mógłbyś dostać gotowe szalunki, w naszych okolicach raczej ludziska zbijają dechy :-? My kupowaliśmy deski w Nieznanowicach (płaciliśmy po 350/kubik), jest jeszcze tartak w Kłaju, ale nie wiem po ile. Masz już pozwolenie na budowę?? Kto jest Twoim kier. budowy?? Pozdrowionka :lol:

Witam

Mam już wylane ławy, teraz nad ziemie bede wyciagał

Kierownika mam z Niegowici - ale nazwiska nie pamietam

<Masz moze namiar na te Nieznanowice??

Pozdrawiam

Witam

Mam już wylane ławy, teraz nad ziemie bede wyciagał

Kierownika mam z Niegowici - ale nazwiska nie pamietam

<Masz moze namiar na te Nieznanowice??

Pozdrawiam

"Eldol" Tartak Nieznanowice- Skład Handlowy ZW

32-013 Nieznanowice 55

* usługi i sprzedaż: tarcica, więdźby dachowe

* suszenie tarcicy, sprzedaż wyrobów

* transport drewna tel/fax. 251 92 20 tel. 251 72 50

to może ci od drewna ??

edit-blondi - mam podobnie :)

Wygląda na to, że zostanie mi jakieś 9-10 palet silikatów N24. Może jest ktoś zainteresowany?

9-10.... to sporo.

Ja jestem trochę wściekla na biuro projektowe, w którym kupowałam projekt. Dostałam kosztorys, w którym jak byk pisało, że ściany zewnętrzne budynku na poddaszu to 34m2. w moim przypadku to jakies 7 palet porothermu. Wyobraź sobie, że podniosłam calość o 1 pustak co dało 2 palety dodatkowo a tu okazało się, że na całość murarze wymurowali 4 palety. :o

Więc jak sie pytam gdzie te 34m2...

Za przeproszeniem o d...ę rozbic taki kosztorys. :evil: Starałam sie wyliczyć wszystko dokładnie żeby nic nie zostało no i masz..... :cry: Teraz to chyba zupę bedziemy gotować :wink:

A jak głupi zaufałem wyliczeniom majstra :evil: :evil:

Człowiek się uczy całe życie.

Teraz sam wszystko staram się weryfikować (ilości betonu, stali itp).

No ja staralam sie liczyć wszystko sama. Właściwie tylko drzewo na dach liczył majster, no i stal na strop bo zamieniłam terive na lany. Wprawdzie zostało kilka drutów 16 i chyba jedna 20, ale to przez to, że zmieniliśmy rozkład belek w stropie. Mam jeszcze troche 6, ale to może wykorzysta sie do ogrodzenia, nie mam jeszcze schodów zewnetrznych ani tarasu, więc może gdzies to jeszcze upchnę. Jesli chodzi o beton to właściwie za każdym razem gruszke "wykręcali". Do wyliczeń majstara nie mam, żadnych zastrzeżeń.

A moje wyliczenia pustaków byly błędne przez błędny kosztorys.

Żeby dobrze policzyc pustaki to chyba trzeba brać wymiar każdej sciany i sumować :wink:

też szukam tynkarzy, ale z terminami kiepsko...

robił może u kogoś z Was gipsowe p.Bańka?

a w związku z tym że mały przestój na budowie, udało nam się trochę uporządkować obejście :)

mam do sprzedania ok.8 kubików desek szalunkowych i ok 150 stempli

,

Witam

A po ile te deski????

Pozdrawiam