Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

Witam grupę Wielicka,

buduję dom w Wieliczce i pozostało mi do sprzedania troszkę pustaków betonu komórkowego z H+H ze Skawiny rozmiar 24x24x59 na nierozpakowanych paletach (ok 9 palet). Jeśli ktoś jest chętny proszę o kontakt na priv.

pozdrawiam

darek

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie ta pogoda . . .

ale korzystając z ładnych dni prace trochę podgoniłem mój domek dzisiaj na zakończenie dniówki wyglądał tak:

Edi pomału Cię doganiam, chociaż moja konstrukcja dachu w porównaniu z twoją to jak maluch z mercedesem :)

http://images13.fotosik.pl/92/ee461acab827689em.jpg

i tak:

http://images12.fotosik.pl/98/9f06bc03b2901631m.jpg

zdjęcia robione komórką więc jakość też prawie jednokomórkowa,

Przy okazji zapytam czy ktoś nie ma namiaru na bramu segmentowe nieocieplane?

Witaj Przemi

no jak ja bym miała taką więźbę to pewnie już by kryli dachówką

a tak co się chłopy namordowały a ile naklęli :lol:

no ale wczoraj mówili, że będą chcieli zafoliować i załacić do końca tygodnia, potem przerwa bo muszą komuś zrobic więźbę a do mnie wpadaja murarze kończyć ścianki kominy i ocieplać fundament :wink:

Przemi jak tak jeździsz i jeździsz koło mojej budowy to zapraszam na swoje "salony" :wink:

dzisiaj dzwoniłem do Enionu umówić się na podpisanie umowy przyłączeniowej i zdziwiłem się bo słyszałem o terminach miesięcznych a wolne terminy już za tydzień były. Czyżby już wszyscy podpisali umowy i dlatego nie ma takich kolejek ? Może ktoś wie ile czekania jest od podpisania umowy do przetargu i potem do wykonania ? Choć to jest raczej sprawa indywidualna chyba.

dzisiaj dzwoniłem do Enionu umówić się na podpisanie umowy przyłączeniowej i zdziwiłem się bo słyszałem o terminach miesięcznych a wolne terminy już za tydzień były. Czyżby już wszyscy podpisali umowy i dlatego nie ma takich kolejek ? Może ktoś wie ile czekania jest od podpisania umowy do przetargu i potem do wykonania ? Choć to jest raczej sprawa indywidualna chyba.

z tego co wiem to jest to chyba podawane w umowie (termin wykonania przyłącza) i zależy przede wszystkim od skomplikowania takowego.

Ja bedę mieć przyłącz przeprowadzany nad drogą wojewódzką i ostrzegaja mnie, że potrwa to do pół roku bo będzie dużo dokumentacji. Zobaczymy bo też lada dzień projektant oddaje mi uzgodniony projekt no i ruszam na Enion. Chociaż może jeszcze cześniej prześlę dokumentację do ZDW, żeby otrzymać ostateczna decyzję zezwalającą na wykonanie tego przylącza bo myślę, że jak się za to Enion weźmie to pewnie potrwa ze 2-3 miesiące a ZDW wydaje ją do 14 dni.

macie namiar na kogoś kto robi projekty przyłącza gazowego?

miałam nie robić, ale teraz to koszt tylko 920 zł więc chyba się skuszę

Witaj lbryndal,

Ja dzwonilam do Enionu ponad tydzien temu i termin na koniec przyszlego tygodnia. Wiec czekania prawie 3 tygodnie.

Pozdr.

ZosiaS

no to nie wiem jak to u Ciebie było ale u mnie będzie to 1 tydzień czekania i 1 dzień. a był też wolny termin na za tydzień równo.

Wogóle to miałem nie robić jeszcze teraz przyłączy czyli prądu i wody bo kasy brak na ten cel , ale jak dowiedziałem się, że z prądem tyle czekania to stwoerdziłem , że jak teraz zacznę to pół roku i będzie na wiosnę przyszłego roku. Wodę narazie odpuszczam sobie bo z wodą to inna historia jest.

edit-blondi

ja mam o tyle dobrze, że tylko mają mi spuścić kabel 3 m niżej na słupie i podpiąć do skrzynki, która też ma być na słupie więc podejżewam że będzie trochę czekania na przetarg, ale po przetargu to kilka godzin i zrobione będzie. U ciebie to trochę bardziej skomplikowana sprawa widzę.