darek1978 11.09.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam grupę Wielicka,buduję dom w Wieliczce i pozostało mi do sprzedania troszkę pustaków betonu komórkowego z H+H ze Skawiny rozmiar 24x24x59 na nierozpakowanych paletach (ok 9 palet). Jeśli ktoś jest chętny proszę o kontakt na priv. pozdrawiam darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 13.09.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Ale nuda. Na forum nikt nic nie pisze.Na budowie przestój - czekam na cieśli/dekarzy.Pogoda taka sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 13.09.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 U mnie też nuda.... pogoda do du..y,terminy się przeciągają,prądu nie będzie w tym roku,a miał byc w sierpniu,mokro,zimno.....beznadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZosiaS 13.09.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Poszukuję drzwi zewnętrznych używanych , może ktoś ma bo zmienił na inne, albo miał prowizoryczne przed wstawieniem właściwych i nie są mu juz potrzebneChetnie odkupie.PozdrawiamZosiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.09.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 pogoda się poprawia można działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 16.09.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 No, pogoda fajniejsz niż jakiś czas temu. Zatem zaczynamy się znów uwijac z robotą. Nie znacie kogoś kto kładzue rygipsy? I ile taka przyjemnosć kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 17.09.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Właśnie ta pogoda . . . ale korzystając z ładnych dni prace trochę podgoniłem mój domek dzisiaj na zakończenie dniówki wyglądał tak: Edi pomału Cię doganiam, chociaż moja konstrukcja dachu w porównaniu z twoją to jak maluch z mercedesem http://images13.fotosik.pl/92/ee461acab827689em.jpg i tak: http://images12.fotosik.pl/98/9f06bc03b2901631m.jpg zdjęcia robione komórką więc jakość też prawie jednokomórkowa, Przy okazji zapytam czy ktoś nie ma namiaru na bramu segmentowe nieocieplane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.09.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witaj Przemi no jak ja bym miała taką więźbę to pewnie już by kryli dachówką a tak co się chłopy namordowały a ile naklęli no ale wczoraj mówili, że będą chcieli zafoliować i załacić do końca tygodnia, potem przerwa bo muszą komuś zrobic więźbę a do mnie wpadaja murarze kończyć ścianki kominy i ocieplać fundament Przemi jak tak jeździsz i jeździsz koło mojej budowy to zapraszam na swoje "salony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.09.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 dzisiaj dzwoniłem do Enionu umówić się na podpisanie umowy przyłączeniowej i zdziwiłem się bo słyszałem o terminach miesięcznych a wolne terminy już za tydzień były. Czyżby już wszyscy podpisali umowy i dlatego nie ma takich kolejek ? Może ktoś wie ile czekania jest od podpisania umowy do przetargu i potem do wykonania ? Choć to jest raczej sprawa indywidualna chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.09.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 dzisiaj dzwoniłem do Enionu umówić się na podpisanie umowy przyłączeniowej i zdziwiłem się bo słyszałem o terminach miesięcznych a wolne terminy już za tydzień były. Czyżby już wszyscy podpisali umowy i dlatego nie ma takich kolejek ? Może ktoś wie ile czekania jest od podpisania umowy do przetargu i potem do wykonania ? Choć to jest raczej sprawa indywidualna chyba. z tego co wiem to jest to chyba podawane w umowie (termin wykonania przyłącza) i zależy przede wszystkim od skomplikowania takowego. Ja bedę mieć przyłącz przeprowadzany nad drogą wojewódzką i ostrzegaja mnie, że potrwa to do pół roku bo będzie dużo dokumentacji. Zobaczymy bo też lada dzień projektant oddaje mi uzgodniony projekt no i ruszam na Enion. Chociaż może jeszcze cześniej prześlę dokumentację do ZDW, żeby otrzymać ostateczna decyzję zezwalającą na wykonanie tego przylącza bo myślę, że jak się za to Enion weźmie to pewnie potrwa ze 2-3 miesiące a ZDW wydaje ją do 14 dni. macie namiar na kogoś kto robi projekty przyłącza gazowego? miałam nie robić, ale teraz to koszt tylko 920 zł więc chyba się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZosiaS 18.09.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witaj lbryndal,Ja dzwonilam do Enionu ponad tydzien temu i termin na koniec przyszlego tygodnia. Wiec czekania prawie 3 tygodnie.Pozdr.ZosiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 18.09.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 to ja chyba juz dzwonię zadzwoniłam... i rzeczywiście krótsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.09.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witaj lbryndal, Ja dzwonilam do Enionu ponad tydzien temu i termin na koniec przyszlego tygodnia. Wiec czekania prawie 3 tygodnie. Pozdr. ZosiaS no to nie wiem jak to u Ciebie było ale u mnie będzie to 1 tydzień czekania i 1 dzień. a był też wolny termin na za tydzień równo. Wogóle to miałem nie robić jeszcze teraz przyłączy czyli prądu i wody bo kasy brak na ten cel , ale jak dowiedziałem się, że z prądem tyle czekania to stwoerdziłem , że jak teraz zacznę to pół roku i będzie na wiosnę przyszłego roku. Wodę narazie odpuszczam sobie bo z wodą to inna historia jest. edit-blondi ja mam o tyle dobrze, że tylko mają mi spuścić kabel 3 m niżej na słupie i podpiąć do skrzynki, która też ma być na słupie więc podejżewam że będzie trochę czekania na przetarg, ale po przetargu to kilka godzin i zrobione będzie. U ciebie to trochę bardziej skomplikowana sprawa widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 18.09.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam, Dziś po raz pierwszy trafiłem na Grupę Wielicką Buduję w okolicach. Mam wielką prośbę: czy moglibyście polecić mi jakiegoś fachmana od kominków? Z góry serdeczne dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 18.09.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Przemi Widze że robota posuwa sie do przodu. Ostatnio widziałem że tam Cię trochę zalało - a teraz na fotkach suchutko - jakaś melioracja była? Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 18.09.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 hej, czy przed rozpoczęciem budowy przyłącza( po dostaniu pozwolenia na przyłącz) trzeba zgłaszać fakt rozpoczęcia do nadzoru budowlanego? Ja juz sie w tym gubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.09.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 jesli chodzi np o przyłącz wody to nie (na to nie robi sie pozwolenia ani zgłoszenia w powiecie) a pozostałe przyłącza to chyba zgłasza wykonawca czyli gazownia i elektrownia. tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 19.09.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Folia Tyvek PRO już dojechała - niech żyje ALLEGRO Dalej czekam na cieśli/dekarzy A pogoda zmienna jak kobieta .... Co to będzie, co to będzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 21.09.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam,Pilnie potrzebuję namiary na koparkowego z okolic Wieliczki - Przebieczany oraz kogoś kto przywiózł by mi na działeczkę ok 5 ton żółtego piachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 21.09.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam, Pilnie potrzebuję namiary na koparkowego z okolic Wieliczki - Przebieczany oraz kogoś kto przywiózł by mi na działeczkę ok 5 ton żółtego piachu... KOPARKA: Kania Krzysztof 608144982 Kot Andrzej 505774778 KRUSZYWA ??? 604575977 Jacek Jamróz 500210607 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts