edit-blondi 26.09.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Kochani potrzebuję namiary na kogoś kto wykonuje przewierty pod drogą. chodzi o przyłącz wody pilne z góry dziekuję Mam rozumieć że robisz przyłącz wody ? Sami robicie czy jakąś firmę bierzecie do tego ? Robota we własnym zakresie nie wchodzi w rachube bo prawie całość to przewiert pod drogą, a zwykły przyłącz to zaledwie kilka metrów i robił bedzie facet, który robi u mnie wszystkie instalacje. czyli gość sprawdzony ? może jakiś namiar ? jak cenowo wychodzi ? wszystkie instalacje robi czyli woda, ogrzewanie, kanalizacja ? pochwalę sięjeszcze tylko że mam już fundament, w poniedziałek zalaliśmy część nad ziemią. w sobotę chyba będą rozbierane szolunki i smarowane dysperbitem od wewnątrz od zewnątrz narazie zostawię tak jak jest. po pomalowaniu dysperbitem środka nawiezie się tam piachu, a może proponujecie cos innego ? jakiś odkrywkowy piach gorszego gatunku albo żwir może ? Witam umówiłam się dziś z gościem od przewiertów i chyba nie będę rozdrabniać tylko on zrobi całość przyłącza. Pogadamy zobaczymy. Faceta od instalacji polecił mi gość, który robił instalkacje u mojej siostry(on niestety pracuje we Francji). Cenowo wygląda dobrze 100 zł/kaloryfer i 50 zł od punktu wody i kanalizy. Zobaczymy jak będzie wyglądała robota. Jeśli będzie wszystko ok to podam namiary bo na razie to nie wiem czy jest godny polecenia jesli chodzi o zasyp fundamentu to raczej nie powinien być sam piach. Ja woziłam piach "zasypowy" to jest piasek wymieszany z ziemią/ 300zl za 11m3. Namiary podawałam wcześniej. Ci co wożą i na żwirowni doskonale wiedzą o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 27.09.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam, budowa trwa w najlepsze i oby tak dalej Ponieważ zosatało niewiele czasu muszę podjąć decyzje co do dachu. Mamy uzgodnione 2 rzeczy - 1) dachówka ceramiczna; 2) kolor brąz (czekolada). Mam pytanko do Tych, którzy temat przerabiają bądź przerabiali w ostatnich dniach - co ma - dobry, lepszy, najlepszy stosunek jakości do ceny, co warto kupić i gdzie... Z tego co już wiem to nie należy tylko i wyłącznie patrzeć na ceny samej dachówki ale również wszelkich dodatków... Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 27.09.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 jesli chodzi o zasyp fundamentu to raczej nie powinien być sam piach. Ja woziłam piach "zasypowy" to jest piasek wymieszany z ziemią/ 300zl za 11m3. Namiary podawałam wcześniej. Ci co wożą i na żwirowni doskonale wiedzą o co chodzi dokładnie coś takiego właśnie mam zamiar tam wsypać, to jest chyba zebrana ta zabrudzona warstwa piasku z odkrywkowych kopalni piasku o ile dobrze kumam, ale mogę się mylić. a namiaru poszukam na gościa jak nie znajdę to będę pytał na priva. a słyszeliście może o tym że zima ma przyjść wcześnie w tym roku mnie to niestety, ale smuci bo myślałem że może coś wybuduję jeszcze a tu lipa, na fundamentach się chyba zakończy zabawa i od wiosny kontynuacja będzie chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 28.09.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 [ a słyszeliście może o tym że zima ma przyjść wcześnie w tym roku mnie to niestety, ale smuci bo myślałem że może coś wybuduję jeszcze a tu lipa, na fundamentach się chyba zakończy zabawa i od wiosny kontynuacja będzie chyba. nawet nie mów takich rzeczy bo u mnie tynkarze zamówienie na drugą połowę października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 30.09.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam, chcemy sprzedac czesc naszej dzialki w Niegowici gm.Gdów. Do sprzedania ok.13 arów, działka w całości przeznaczona pod zabudowe. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny (tel. 606 502 502) lub na GG. Mapka:http://images13.fotosik.pl/120/43260fc1f3c6ab24m.jpg http://images26.fotosik.pl/91/60850de278b26937m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 03.10.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 dzwoniłem do Enionu i powiedzieli mi, że w październiku idą na przetarg umowy z lipca ?cieszy Was to czy smuci ?ja podpisałem umowę we wrześniu więc w grudniu najwcześniej chyba mogę liczyć na przetarg a w nowym roku na prąd może nawet na działce kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bienieczek 03.10.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam,Serdecznie proszę o podanie namiarów na ekipy budowlane (budowa stanu surowego) w okolicy Wieliczki.Będę wdzięczna za wszelkie informacje na ich temat.pozdrawiammariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 05.10.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 help, wiecie gdzie można tanio zdobyć ziemię?, potrzebuję do podniesienia i wyrównania terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 08.10.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 help, wiecie gdzie można tanio zdobyć ziemię?, potrzebuję do podniesienia i wyrównania terenu popytaj w okolicy budowy autostrady tam na pewno załatwisz, ale po ile to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta71 08.10.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Szukam pracowników do pomocy przy remoncie domu - różne prace... Ekipa mi się rozsypała i jestem w kropce... OD JUŻ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.10.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam Czy ktos mnie oświeci .Jak i kiedy załątwia sie prąd docelowy? Warunki przyłącza mam i moja wiedza na tym etapie sie konczy.... Czy musi być dom by robić prąd docelowy?Gdzieś czytałam ze nie musi ...nie wiem Wytłumoczy ktoś? Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 09.10.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam a ja dzis wyszłam z siebie....... Wczoraj zadzwonił projektant przyłącza energetycznego, że mam sobie osobiście odebrać uzgodnienie ZUDP no ale poszłam i to co zobaczyłam na mapie niestety jest dla mnie nie do przyjęcia. Wogóle cały ten projektant (tak na marginesie polecany na tym forum) to dla mnie porażka. dałam mu dokumenty pod koniec lipca no a dzisiaj mamy 9 październik a jemu dopiero udało sie zrobić uzgodnienie ZUDP, które na dodatek jest dla mnie nie do przyjęcia. ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacurek 10.10.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Czy ktos mnie oświeci .Jak i kiedy załątwia sie prąd docelowy? Warunki przyłącza mam i moja wiedza na tym etapie sie konczy.... Czy musi być dom by robić prąd docelowy?Gdzieś czytałam ze nie musi ...nie wiem Wytłumoczy ktoś? Wedlug mojej wiedzy, musisz miec prawomocne pozwolenie na budwe, warunki przylacza i nadany nr domu. Mi to wystarczylo. Skladalem papiery w lipcu wiec juz niedlugo przetarg . Dobrze, ze mam dobra sasiadke i od niej biore prad na budowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacurek 10.10.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 dzwoniłem do Enionu i powiedzieli mi, że w październiku idą na przetarg umowy z lipca ? cieszy Was to czy smuci ? ja podpisałem umowę we wrześniu więc w grudniu najwcześniej chyba mogę liczyć na przetarg a w nowym roku na prąd może nawet na działce kto wie. Mnie cieszy, bo podpisalem umowe w lipcu. Wtedy bylem naiwny i myslalem, ze w ciagu 3 miesiecy bede mial prad na dzialce ( prad w sumie to mam bo slup stoi ale trzeba zrobic skrzynke w lini ogrodzenia i przekopac jakis caly 1 metr ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 10.10.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 czy ma ktos z Was namiar na jakiegoś solidnego fliziarza i parkieciarza? chciałam zaklepać kogoś na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.10.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Czy ktos mnie oświeci .Jak i kiedy załątwia sie prąd docelowy? Warunki przyłącza mam i moja wiedza na tym etapie sie konczy.... Czy musi być dom by robić prąd docelowy?Gdzieś czytałam ze nie musi ...nie wiem Wytłumoczy ktoś? Wedlug mojej wiedzy, musisz miec prawomocne pozwolenie na budwe, warunki przylacza i nadany nr domu. Mi to wystarczylo. Skladalem papiery w lipcu wiec juz niedlugo przetarg . Dobrze, ze mam dobra sasiadke i od niej biore prad na budowe. Pozdrawiam Dziekuję za informację Prawomocne bede miec za kilka dni ,o numer jutro jade . A ile tak sie czeka na prąd? Rok? też będe chciła na czas budowy od sąsiada porzyczać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacurek 11.10.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Czy ktos mnie oświeci .Jak i kiedy załątwia sie prąd docelowy? Warunki przyłącza mam i moja wiedza na tym etapie sie konczy.... Czy musi być dom by robić prąd docelowy?Gdzieś czytałam ze nie musi ...nie wiem Wytłumoczy ktoś? Wedlug mojej wiedzy, musisz miec prawomocne pozwolenie na budwe, warunki przylacza i nadany nr domu. Mi to wystarczylo. Skladalem papiery w lipcu wiec juz niedlugo przetarg . Dobrze, ze mam dobra sasiadke i od niej biore prad na budowe. Pozdrawiam Dziekuję za informację Prawomocne bede miec za kilka dni ,o numer jutro jade . A ile tak sie czeka na prąd? Rok? też będe chciła na czas budowy od sąsiada porzyczać . Pozdrawiam Od przetargu czeka sie do 3 miesiecy na instalacje. Zadzwon sobie wczesniej do Enionu i zapisz sie na termin, ja czekalem miesiac , teraz podobno sa mniejsze kolejki. Jak wiesz, ze za kilka dni bedziesz miec prawomocne pozwolenie to warto juz zarezerwowac termin w Enionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.10.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A ile tak sie czeka na prąd? Rok? też będe chciła na czas budowy od sąsiada porzyczać . Pozdrawiam Od przetargu czeka sie do 3 miesiecy na instalacje. Zadzwon sobie wczesniej do Enionu i zapisz sie na termin, ja czekalem miesiac , teraz podobno sa mniejsze kolejki. Jak wiesz, ze za kilka dni bedziesz miec prawomocne pozwolenie to warto juz zarezerwowac termin w Enionie. no to by się zgadzało bo wg. moich wyliczeń to umowę podpisałem we wrześniu gdzieś w grudniu przetarg a na umowie jest, że termin wykonania to 31.03.2008 czyli pół roku od podpisania. Liczę na to że po przetargu ktoś to odrazu wykona i będzie nawet wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZosiaS 13.10.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Czy mógłby mi ktoś polecić kogoś , kto zamontuje mi niedrogo kominek i wcześniej doradzi jaki kopić? Bardzo proszę o namiaryPozdrawiamZosiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 15.10.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Byłem dzisiaj zaskoczony, żona zadzwoniła dzisiaj do Enionu a już jutro każą nam przyjść z papierami . Więc może coś drgnęło i pójdzie troszkę szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts