Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

Kochani potrzebuję namiary na kogoś kto wykonuje przewierty pod drogą. chodzi o przyłącz wody

pilne

z góry dziekuję

Mam rozumieć że robisz przyłącz wody ?

Sami robicie czy jakąś firmę bierzecie do tego ?

Robota we własnym zakresie nie wchodzi w rachube bo prawie całość to przewiert pod drogą, a zwykły przyłącz to zaledwie kilka metrów i robił bedzie facet, który robi u mnie wszystkie instalacje.

czyli gość sprawdzony ? może jakiś namiar ? jak cenowo wychodzi ?

wszystkie instalacje robi czyli woda, ogrzewanie, kanalizacja ?

pochwalę sięjeszcze tylko że mam już fundament, w poniedziałek zalaliśmy część nad ziemią. w sobotę chyba będą rozbierane szolunki i smarowane dysperbitem od wewnątrz od zewnątrz narazie zostawię tak jak jest. po pomalowaniu dysperbitem środka nawiezie się tam piachu, a może proponujecie cos innego ? jakiś odkrywkowy piach gorszego gatunku albo żwir może ?

Witam

umówiłam się dziś z gościem od przewiertów i chyba nie będę rozdrabniać tylko on zrobi całość przyłącza. Pogadamy zobaczymy. Faceta od instalacji polecił mi gość, który robił instalkacje u mojej siostry(on niestety pracuje we Francji). Cenowo wygląda dobrze 100 zł/kaloryfer i 50 zł od punktu wody i kanalizy. Zobaczymy jak będzie wyglądała robota. Jeśli będzie wszystko ok to podam namiary bo na razie to nie wiem czy jest godny polecenia

jesli chodzi o zasyp fundamentu to raczej nie powinien być sam piach. Ja woziłam piach "zasypowy" to jest piasek wymieszany z ziemią/ 300zl za 11m3. Namiary podawałam wcześniej. Ci co wożą i na żwirowni doskonale wiedzą o co chodzi :wink:

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

budowa trwa w najlepsze i oby tak dalej :D

Ponieważ zosatało niewiele czasu muszę podjąć decyzje co do dachu. Mamy uzgodnione 2 rzeczy - 1) dachówka ceramiczna; 2) kolor brąz (czekolada).

Mam pytanko do Tych, którzy temat przerabiają bądź przerabiali w ostatnich dniach - co ma - dobry, lepszy, najlepszy stosunek jakości do ceny, co warto kupić i gdzie... Z tego co już wiem to nie należy tylko i wyłącznie patrzeć na ceny samej dachówki ale również wszelkich dodatków... Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

jesli chodzi o zasyp fundamentu to raczej nie powinien być sam piach. Ja woziłam piach "zasypowy" to jest piasek wymieszany z ziemią/ 300zl za 11m3. Namiary podawałam wcześniej. Ci co wożą i na żwirowni doskonale wiedzą o co chodzi :wink:

dokładnie coś takiego właśnie mam zamiar tam wsypać, to jest chyba zebrana ta zabrudzona warstwa piasku z odkrywkowych kopalni piasku o ile dobrze kumam, ale mogę się mylić. a namiaru poszukam na gościa jak nie znajdę to będę pytał na priva.

a słyszeliście może o tym że zima ma przyjść wcześnie w tym roku :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

mnie to niestety, ale smuci bo myślałem że może coś wybuduję jeszcze a tu lipa, na fundamentach się chyba zakończy zabawa i od wiosny kontynuacja będzie chyba.

[

a słyszeliście może o tym że zima ma przyjść wcześnie w tym roku :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

mnie to niestety, ale smuci bo myślałem że może coś wybuduję jeszcze a tu lipa, na fundamentach się chyba zakończy zabawa i od wiosny kontynuacja będzie chyba.

nawet nie mów takich rzeczy bo u mnie tynkarze zamówienie na drugą połowę października :cry:

Witam,

chcemy sprzedac czesc naszej dzialki w Niegowici gm.Gdów. Do sprzedania ok.13 arów, działka w całości przeznaczona pod zabudowe. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny (tel. 606 502 502) lub na GG.

Mapka:

http://images13.fotosik.pl/120/43260fc1f3c6ab24m.jpg http://images26.fotosik.pl/91/60850de278b26937m.jpg

Witam

a ja dzis wyszłam z siebie....... Wczoraj zadzwonił projektant przyłącza energetycznego, że mam sobie osobiście odebrać uzgodnienie ZUDP :o

no ale poszłam i to co zobaczyłam na mapie niestety jest dla mnie nie do przyjęcia.

Wogóle cały ten projektant (tak na marginesie polecany na tym forum) to dla mnie porażka. dałam mu dokumenty pod koniec lipca no a dzisiaj mamy 9 październik a jemu dopiero udało sie zrobić uzgodnienie ZUDP, które na dodatek jest dla mnie nie do przyjęcia. :evil:

ręce opadają

Czy ktos mnie oświeci .Jak i kiedy załątwia sie prąd docelowy?

Warunki przyłącza mam i moja wiedza na tym etapie sie konczy....

Czy musi być dom by robić prąd docelowy?Gdzieś czytałam ze nie musi ...nie wiem Wytłumoczy ktoś?

Wedlug mojej wiedzy, musisz miec prawomocne pozwolenie na budwe, warunki przylacza i nadany nr domu. Mi to wystarczylo. Skladalem papiery w lipcu wiec juz niedlugo przetarg :). Dobrze, ze mam dobra sasiadke i od niej biore prad na budowe.

Pozdrawiam

dzwoniłem do Enionu i powiedzieli mi, że w październiku idą na przetarg umowy z lipca ?

cieszy Was to czy smuci ?

ja podpisałem umowę we wrześniu więc w grudniu najwcześniej chyba mogę liczyć na przetarg a w nowym roku na prąd może nawet na działce kto wie.

Mnie cieszy, bo podpisalem umowe w lipcu. Wtedy bylem naiwny i myslalem, ze w ciagu 3 miesiecy bede mial prad na dzialce ( prad w sumie to mam bo slup stoi ale trzeba zrobic skrzynke w lini ogrodzenia i przekopac jakis caly 1 metr :) ) .

Czy musi być dom by robić prąd docelowy?Gdzieś czytałam ze nie musi ...nie wiem Wytłumoczy ktoś?

Wedlug mojej wiedzy, musisz miec prawomocne pozwolenie na budwe, warunki przylacza i nadany nr domu. Mi to wystarczylo. Skladalem papiery w lipcu wiec juz niedlugo przetarg :). Dobrze, ze mam dobra sasiadke i od niej biore prad na budowe.

Pozdrawiam

Dziekuję za informację

Prawomocne bede miec za kilka dni ,o numer jutro jade .

A ile tak sie czeka na prąd?

Rok?

też będe chciła na czas budowy od sąsiada porzyczać .

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Dziekuję za informację

Prawomocne bede miec za kilka dni ,o numer jutro jade .

Rok?

Pozdrawiam

Od przetargu czeka sie do 3 miesiecy na instalacje.

Zadzwon sobie wczesniej do Enionu i zapisz sie na termin, ja czekalem miesiac , teraz podobno sa mniejsze kolejki. Jak wiesz, ze za kilka dni bedziesz miec prawomocne pozwolenie to warto juz zarezerwowac termin w Enionie.

Rok?

Pozdrawiam

Od przetargu czeka sie do 3 miesiecy na instalacje.

Zadzwon sobie wczesniej do Enionu i zapisz sie na termin, ja czekalem miesiac , teraz podobno sa mniejsze kolejki. Jak wiesz, ze za kilka dni bedziesz miec prawomocne pozwolenie to warto juz zarezerwowac termin w Enionie.

no to by się zgadzało bo wg. moich wyliczeń to umowę podpisałem we wrześniu gdzieś w grudniu przetarg a na umowie jest, że termin wykonania to 31.03.2008 czyli pół roku od podpisania. Liczę na to że po przetargu ktoś to odrazu wykona i będzie nawet wcześniej.