kajacy 15.10.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 A z innej beczki. Szukamy drzwi do naszego domku zarówno wejściowych jak i garażowych. Moze macie jakieś doświadczenie w tej dziedzinie i możecie pomóc. Jak narazie to odwiedziliśmy tylko dwie firmy a bramy garażowe oglądaliśmy tylko Wiśniewskiego. Może wiecie gdzie w okolicach Wieliczki jest skład lub firma produkująca lub mająca na sprzedaż te artykuły. Z góry dziękujemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 15.10.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 jeśli chodzi o bramy garażowe to obejrzyjcie Normstahla, na dniach będziemy mieć taką montowaną-kolor orzech moim zdaniem dużo ładniejsze niż Wiśniowskiego a co do drzwi to też szukam...póki co najbardziej podobają mi się od Braci Kowalskich, bardzo ładnie wykonane, i krakowskie AFB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 16.10.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Będę się budował w gminie Zielonki (wiem, że nie jest to powiat wielicki) i poszukuję:- sprawdzonej (solidnej i uczciwej) ekipy budowlanej do pracy od wiosny 2008 (przynajmniej stan surowy z wykonaniem dachu), - kierownika budowy (oczywiscie z wymaganymi uprawnieniami), - radiestety do sprawdzenia działki i zlokalizowania studni (optymalnie również wykonania), - koparki (oczywiście z obsługą) do prac ziemnych, - namiarów na dobrego (i niezbyt drogiego) wykonawcę kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 16.10.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ufff ... po paru tygodniach przerwy robota na budowie znowu ruszyła. Może uda się zrobi dach przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 17.10.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A z innej beczki. Szukamy drzwi do naszego domku zarówno wejściowych jak i garażowych. Moze macie jakieś doświadczenie w tej dziedzinie i możecie pomóc. Jak narazie to odwiedziliśmy tylko dwie firmy a bramy garażowe oglądaliśmy tylko Wiśniewskiego. Może wiecie gdzie w okolicach Wieliczki jest skład lub firma produkująca lub mająca na sprzedaż te artykuły. Z góry dziękujemy . Ja osobiście wybrałem Hoermana. Nasz brama 500x225 w kolorze czerwonym z napędem była tańsza od Wiśniowskiego. Do tego Hoerman ma 10lat gwarancji na bramę i lakier oraz 5lat na napęd. I gratis dostaliśmy pilota mocowanego do zapalniczki samochodowej A drzwi zamówiliśmy w AFB http://drzwi.krakow.pl/ Robią je ze sklejki machoniowej. Bardzo porządna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 17.10.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 W temacie bram, wybral firme MIGASDOOR z Niepolomic, maja rozwiazania segmentowe i uchylne i z tego c osie orientowalem sa troche tansi od konkurencji. pzdrDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.10.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 przywiozłem a raczej przywieziono mi wywrotkę piasku zasypowego czy jak mu tam do fundamentów bynajmniej i jak do mnie to płaciłem 380zł za 10m3 trochę dużo bo do mnie z Grabia skąd biorą go jest jakieś 15km a piasek jest a raczej był po 18zł/m3. Czyli 180 piasek a 200zł transport. dzisiaj właśnie siędowiedziałem że piasek podrożał i jest w Grabiu po 25zł/m3 a płukany taki do murowania po 32zł, jest to zarazem najdroższa piaskarnia bo w innych jest taniej. no i teraz już nie zapłacę 380 tylko 450zł/10m3 co mnie wkurza. Może braliście z innych miejsc piasek ten zasypowy i jest on tam tańszy ? A może transport mam za drogi ? Ale chyba nie bo wszyscy mi tak mówią jakoś.Pytałem koło Gdowa w Nieznanowicach czy jakoś tak jest po 12zł/t, a na m3 wchodzi ponoć 1,6 tony czyli i tak taniej bo jakieś 20zł/m3. Pytanie jest tylko takie czy wyjdzie taniej bo piasek tańszy, ale dalej więc będzie to samo pewnie. W Brzegu też mają jakiś piasek zanieczyszczony, trzeba kierownika pytać czy jest i jest wtedy po 11zł/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrsj 18.10.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 przywiozłem a raczej przywieziono mi wywrotkę piasku zasypowego czy jak mu tam do fundamentów bynajmniej i jak do mnie to płaciłem 380zł za 10m3 trochę dużo bo do mnie z Grabia skąd biorą go jest jakieś 15km a piasek jest a raczej był po 18zł/m3. Czyli 180 piasek a 200zł transport. dzisiaj właśnie siędowiedziałem że piasek podrożał i jest w Grabiu po 25zł/m3 a płukany taki do murowania po 32zł, jest to zarazem najdroższa piaskarnia bo w innych jest taniej. no i teraz już nie zapłacę 380 tylko 450zł/10m3 co mnie wkurza. Może braliście z innych miejsc piasek ten zasypowy i jest on tam tańszy ? A może transport mam za drogi ? Ale chyba nie bo wszyscy mi tak mówią jakoś. Pytałem koło Gdowa w Nieznanowicach czy jakoś tak jest po 12zł/t, a na m3 wchodzi ponoć 1,6 tony czyli i tak taniej bo jakieś 20zł/m3. Pytanie jest tylko takie czy wyjdzie taniej bo piasek tańszy, ale dalej więc będzie to samo pewnie. W Brzegu też mają jakiś piasek zanieczyszczony, trzeba kierownika pytać czy jest i jest wtedy po 11zł/m3. a ja nie wiem jak inaczej dołączyć do Waszego wątku więc tak próbuje my z mężem jesteśmy na etapie kompletowania papierków do pozwolenia na budowę. Będziemy budować w Śledziejowicach - pozdrawiam Wszystkich budujących w tych okolicach Wybraliśmy dom HERMES z pracowni DOMENA. Póki co mamy z papierkami trochę problemów ale z racji wykształcenia - oboje z mężem jesteśmy inżynierami jakoś sobie radzimy. aha jeżeli ktoś potrzebuje jakiś drobnych porad w sprawie ogrzewania to można pisać na priva - mąż pracuje w branży grzewczej jest bardzo zapracowany ale w miarę możliwości może coś pomóc. Znajomość branży jest ewidentnym plusem ale jak ostatnio zobaczyłam na zdjęciu wygląd instalacji rekuperacji którą będziemy mieć w domu to się załamałam no ale nie dyskutuję z mężusiem Póki co pozdrawiam Wszystkich zmagających się z budową w realu ! Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 18.10.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Będziemy budować w Śledziejowicach - pozdrawiam Wszystkich budujących w tych okolicach Wybraliśmy dom HERMES z pracowni DOMENA. Heloł To jesteśmy/będziemy prawie sąsiadami My budujemy w Wieliczce,prawie na granicy ze Śledziejowicami. I budujemy podobny domek. Ta sama pracownia DOMENA, a projekt DANDYS. Jak popatrzysz na układ pomieszczeń to prawie to samo. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 18.10.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Heya, Czy ktos slyszal gdzie mozna kupic zolty piasek ze Szczakowej, to bedzie potrzebne na ostatnia faze tynkowania (tzw szlichte) pzdrDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.10.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Heloł To jesteśmy/będziemy prawie sąsiadami My budujemy w Wieliczce,prawie na granicy ze Śledziejowicami. I budujemy podobny domek. Ta sama pracownia DOMENA, a projekt DANDYS. Jak popatrzysz na układ pomieszczeń to prawie to samo. Pozdrowionka. OGC to ja mam do ciebie w takim razie też niedaleko. Gdzie masz dokładnie ten domek? gdzies koło HERZ'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.10.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Heya, Czy ktos slyszal gdzie mozna kupic zolty piasek ze Szczakowej, to bedzie potrzebne na ostatnia faze tynkowania (tzw szlichte) pzdr Darek a to z naszych okolicznych żwirowni sie nie nadaje? musi być aż ze Szczakowej? mnie tynkarze też mówili o żółtym do szlichty, ale ja robię jeszcze drobniejszym białym (mówią na to kwarcowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 19.10.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 edit_blondi, No co zrobic tacy specjalisci sie z nich zrobili. Slyszalem ze do wylewek niektorzy z wlasnym cementem przyjezdzaja. Do tynku chca bialy plukany + wlasnie ten ze Szczakowej, jak nie bedzie to zorbia jaki jest. A ten kwarcowy to gdzie zakupilas ? pzdrDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 19.10.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 OGC to ja mam do ciebie w takim razie też niedaleko. Gdzie masz dokładnie ten domek? gdzies koło HERZ'a? Zgadza się. Trzeba skręcić koło Herza na Śledziejowice (ul. Grottgera) i kilkaset metrów dalej po lewej, zaraz przy ulicy, taki z białych pustaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.10.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 OGC to ja mam do ciebie w takim razie też niedaleko. Gdzie masz dokładnie ten domek? gdzies koło HERZ'a? Zgadza się. Trzeba skręcić koło Herza na Śledziejowice (ul. Grottgera) i kilkaset metrów dalej po lewej, zaraz przy ulicy, taki z białych pustaków ok będę szukać jak tam pojadę, a to jeszcze przed tą serpentynką czy już za? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 19.10.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ok będę szukać jak tam pojadę, a to jeszcze przed tą serpentynką czy już za? Przed składem budowlanym EWRON. Tam stoją przy ulicy dwa domy. Jeden ma już dach i ogrodzenie, a ten drugi to mój. Zapraszam Możemy się jakoś umówić to też będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.10.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 edit_blondi, No co zrobic tacy specjalisci sie z nich zrobili. Slyszalem ze do wylewek niektorzy z wlasnym cementem przyjezdzaja. Do tynku chca bialy plukany + wlasnie ten ze Szczakowej, jak nie bedzie to zorbia jaki jest. A ten kwarcowy to gdzie zakupilas ? pzdr Darek jeszcze nie zakupiłam bo u mnie tynki zaczynają dopiero koło 1 listopada, więc mam trochę czasu, ale na pewno taki kupię (jutro tynkarz ma oglądać domek to zobaczę co on na to). Podobno taki piasek jest w Leroyu ale wychodzi troche drogo bo paczkowany, podzwonię jeszcze po żwirowniach. Mąż mówił, że gdzieś na Rybitwach jest producent (a raczej konfekcjoner) żwirków akwariowych (a taki piasek jest właśnie wykorzystywany w akwarystyce) to może jeszcze tam uderzę. A ty już tynkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.10.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ok będę szukać jak tam pojadę, a to jeszcze przed tą serpentynką czy już za? Przed składem budowlanym EWRON. Tam stoją przy ulicy dwa domy. Jeden ma już dach i ogrodzenie, a ten drugi to mój. Zapraszam Możemy się jakoś umówić to też będę no to teraz juz doskonale wiem, o który domek chodzi. Czasami tamtędy przejeżdżam bo mieszkam w Wieliczce. Nieomieszkam zaglądnąć jeśli ktoś będzie na budowie a do mnie możesz zajrzeć jadąc do Niepołomic (przy głównej drodze 200 m poniżej Wronbudu po prawej) na kawkę na razie nie zaproszę bo nie mam prądu , ale goście zawsze mile widziani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.10.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ok będę szukać jak tam pojadę, a to jeszcze przed tą serpentynką czy już za? Przed składem budowlanym EWRON. Tam stoją przy ulicy dwa domy. Jeden ma już dach i ogrodzenie, a ten drugi to mój. Zapraszam Możemy się jakoś umówić to też będę no to teraz juz doskonale wiem, o który domek chodzi. Czasami tamtędy przejeżdżam bo mieszkam w Wieliczce. Nieomieszkam zaglądnąć jeśli ktoś będzie na budowie a do mnie możesz zajrzeć jadąc do Niepołomic (przy głównej drodze 200 m poniżej Wronbudu po prawej) na kawkę na razie nie zaproszę bo nie mam prądu , ale goście zawsze mile widziani. edit-blondi A to teraz wiem kogo ten domek koło Wronbudu jest, niekiedy tamtędy jeżdżę jak jadę z pracy na działkę i widziałem właśnie ostatnio efekty pracy cieśli i dekarzy ładnie to wyglądało. OGC a tamtędy koło Ciebie też przejeżdżam i wiem o który domek chodzi, fajna nawet lokalizacja no i termostaty do kaloryferków blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 19.10.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 no i termostaty do kaloryferków blisko Kurcze a ja mam nie mieć żadnych kaloryferów lbryndal a przypomnij gdzie ty masz domek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts