Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

no i termostaty do kaloryferków blisko :D

Kurcze a ja mam nie mieć żadnych kaloryferów ;)

lbryndal a przypomnij gdzie ty masz domek ?

ja narazie mam fundamenty i jest to w Raciborsku czyli za Wieliczką na Dobczyce i zaraz za Pawlikowicami w dolince jest po lewej przystanek i za tym przystankiem w lewo i pod góreczkę, naprzeciwko pierwszego domu po lewej (czyli po prawej) jest droga do mnie taka słabo utwardzona.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jeszcze nie zakupiłam bo u mnie tynki zaczynają dopiero koło 1 listopada, więc mam trochę czasu, ale na pewno taki kupię (jutro tynkarz ma oglądać domek to zobaczę co on na to). Podobno taki piasek jest w Leroyu ale wychodzi troche drogo bo paczkowany, podzwonię jeszcze po żwirowniach. Mąż mówił, że gdzieś na Rybitwach jest producent (a raczej konfekcjoner) żwirków akwariowych (a taki piasek jest właśnie wykorzystywany w akwarystyce) to może jeszcze tam uderzę.

A ty już tynkujesz?

Tez mam zaczac po 1 listopada poprzednia ekipa na tydzien przed rozpoczeciem przestala sie odzywac (ostatnio robili cos w Ochmanowie mam nadzieje ze to nie Twoja ;)). Ten drobny piasek to ok 2 kubikow wiec nie tak duzo.

Mysle tez nad sposobem dogrzewania wnetrz w przypadku mrozow bo o tym nie mozna zapomniec.

Czytajac inne wpisy chyba tez wiem gdzie jest twoj dom, jadac z Wieliczki do siebi edo Niepolomic latwo go zauwazyc. Mialas osobna ekipe od murow i od dachow ? Dom dosc fajnie wyglada.

D.

.

Mysle tez nad sposobem dogrzewania wnetrz w przypadku mrozow bo o tym nie mozna zapomniec.

Czytajac inne wpisy chyba tez wiem gdzie jest twoj dom, jadac z Wieliczki do siebi edo Niepolomic latwo go zauwazyc. Mialas osobna ekipe od murow i od dachow ? Dom dosc fajnie wyglada.

D.

raczej nie moja ekipa. u mnie maja zacząć kolo 30 października. Patrzyłam na pogode długoterminową więc przewidują koło 12-13 stopni więc byłoby ok. :lol: W razie czego myślę kupić "kozę" i dogrzewać, ale chyba nie na wiele się to zda bo nie mam okien :cry:

ekipe umawiałam jedną do całości a tak naprawdę to ekipa od dachu jest podwykonawcą mojego majstra.

Słuchajcie a powiedzcie ile teraz płaci sie za zrobienie instalacji elektrycznej?

mam awaryjną sytuację bo miał to zrobić mój małż, ale sie rozchorował. Ściany poprute pod peszle, ale trzeba jeszcze rozciągnąć kable a za tydzień przychodzi tynkarz więc musze kogoś wziąść, żeby to dokończył

dajcie znać ile płaciliście od pkt i czy z materiałem czy bez

Słuchajcie a powiedzcie ile teraz płaci sie za zrobienie instalacji elektrycznej?

mam awaryjną sytuację bo miał to zrobić mój małż, ale sie rozchorował. Ściany poprute pod peszle, ale trzeba jeszcze rozciągnąć kable a za tydzień przychodzi tynkarz więc musze kogoś wziąść, żeby to dokończył

13 tys. z materiałem , bez względu na ilość tzw punktów, bezpuszkowo, (oswietlenie, gniazdka, tv,telefon,internet, domofon, glosniki, alarm) dom 200m2

13 tys. z materiałem , bez względu na ilość tzw punktów, bezpuszkowo, (oswietlenie, gniazdka, tv,telefon,internet, domofon, glosniki, alarm) dom 200m2

to chyba trochę dużo.

a ile materiały same kosztowały ?

edit-blondi

Przejeżdżaliśmy dzisiaj z rodzinką obok i chyba trafiliśmy na twój domek.

Taki z żółtymi kominami zaraz za Wronbudem tylko po drugiej stronie ulicy?

Bardzo fajnie wygląda :)

no dokładnie ten

miło, że sie podoba :lol:

alleluja!!! dzisiaj był tynkarz i zakomunikował, że wcześniej niż koło 5 listopada nie przyjdzie. Z jednej strony to trochę szkoda bo czas ucieka , ale dzięki temu uratuję kilka tysięcy bo małż wraca do zdrowia i myślę, że do tego terminu zdąży zakończyć układanie kabli. :D :D

jednym słowem nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :wink:

Edit

A ile biorą teraz za tynki? Wylewki tez robi?. Dasz jakiś namiar?

Pozdr

M

umówiona jestem po 15 zł/m2 ze szlichtą (ostatnia warstwa zacierana drobniutkim piaseczkiem). Wylewki też robią i tu cena zależy od ilości warstw jakie mają do ułożenia a cena mówił, że w przedziale 12-15/m2. Namiarów nie mam teraz przy sobie, ale podszukam w domu i prześlę

słuchajcie czy ktos z was składał w starostwie w Wieliczce zgłoszenie budowy przyłącza energetycznego?

ja złożyłam i okazuje się, że w przedłożonym projekcie miałam napisane: "budowa przyłącza napowietrznego oraz linii zalicznikowej do budynku mieszkalnego" i co a no to, że dla Pań w Starostwie linia zalicznikowa to jest instalacja wewnętrzna :o a w takim wypadku musze wystąpić o pozwolenie na budowe a nie zgłoszenie. czy ktoś z was miał podobna sytuację?

Znany problem. Zakladam ze masz juz projekt przylacza plus linii zalicznikowej. Wystepujesz wtedy o pozwolenie na realizacji tego projektu. Oczekiwanie min miesiac. Przy czym tutaj jest haczyk wypisza ci pozwolenie na budowe przylacza + lini zalicznikowej, gdzie tak naprawde potrzebujesz pozwolenie na przedluzenie lini zalicznikowej do rozdzielni.

Witam wszystkich,

W końcu dostaliśmy wszystkie potrzebne dokumenty do pozwolenia.

Czy ktoś orientuje się ile obecnie trzeba czekać na wydanie pozwolenia na budowę w Starostwie w Wieliczce??

Mamy zamiar zanieźć dokumenty w najbliższym czasie i nie wiem na jaki czas oczekiwania mamy się nastawić.

Pozdrawiam