lbryndal 19.10.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 no i termostaty do kaloryferków blisko Kurcze a ja mam nie mieć żadnych kaloryferów lbryndal a przypomnij gdzie ty masz domek ? ja narazie mam fundamenty i jest to w Raciborsku czyli za Wieliczką na Dobczyce i zaraz za Pawlikowicami w dolince jest po lewej przystanek i za tym przystankiem w lewo i pod góreczkę, naprzeciwko pierwszego domu po lewej (czyli po prawej) jest droga do mnie taka słabo utwardzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.10.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 edit-blondi A to teraz wiem kogo ten domek koło Wronbudu jest, niekiedy tamtędy jeżdżę jak jadę z pracy na działkę i widziałem właśnie ostatnio efekty pracy cieśli i dekarzy ładnie to wyglądało. to zapraszam, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 19.10.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 jeszcze nie zakupiłam bo u mnie tynki zaczynają dopiero koło 1 listopada, więc mam trochę czasu, ale na pewno taki kupię (jutro tynkarz ma oglądać domek to zobaczę co on na to). Podobno taki piasek jest w Leroyu ale wychodzi troche drogo bo paczkowany, podzwonię jeszcze po żwirowniach. Mąż mówił, że gdzieś na Rybitwach jest producent (a raczej konfekcjoner) żwirków akwariowych (a taki piasek jest właśnie wykorzystywany w akwarystyce) to może jeszcze tam uderzę. A ty już tynkujesz? Tez mam zaczac po 1 listopada poprzednia ekipa na tydzien przed rozpoczeciem przestala sie odzywac (ostatnio robili cos w Ochmanowie mam nadzieje ze to nie Twoja ). Ten drobny piasek to ok 2 kubikow wiec nie tak duzo. Mysle tez nad sposobem dogrzewania wnetrz w przypadku mrozow bo o tym nie mozna zapomniec. Czytajac inne wpisy chyba tez wiem gdzie jest twoj dom, jadac z Wieliczki do siebi edo Niepolomic latwo go zauwazyc. Mialas osobna ekipe od murow i od dachow ? Dom dosc fajnie wyglada. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.10.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 . Mysle tez nad sposobem dogrzewania wnetrz w przypadku mrozow bo o tym nie mozna zapomniec. Czytajac inne wpisy chyba tez wiem gdzie jest twoj dom, jadac z Wieliczki do siebi edo Niepolomic latwo go zauwazyc. Mialas osobna ekipe od murow i od dachow ? Dom dosc fajnie wyglada. D. raczej nie moja ekipa. u mnie maja zacząć kolo 30 października. Patrzyłam na pogode długoterminową więc przewidują koło 12-13 stopni więc byłoby ok. W razie czego myślę kupić "kozę" i dogrzewać, ale chyba nie na wiele się to zda bo nie mam okien ekipe umawiałam jedną do całości a tak naprawdę to ekipa od dachu jest podwykonawcą mojego majstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 19.10.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Słuchajcie a powiedzcie ile teraz płaci sie za zrobienie instalacji elektrycznej?mam awaryjną sytuację bo miał to zrobić mój małż, ale sie rozchorował. Ściany poprute pod peszle, ale trzeba jeszcze rozciągnąć kable a za tydzień przychodzi tynkarz więc musze kogoś wziąść, żeby to dokończył dajcie znać ile płaciliście od pkt i czy z materiałem czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 19.10.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Słuchajcie a powiedzcie ile teraz płaci sie za zrobienie instalacji elektrycznej? mam awaryjną sytuację bo miał to zrobić mój małż, ale sie rozchorował. Ah ci mężowie .... Ja tez planuję sam robić elektrykę. Pewnie jak dojdzie co do czego to też zrejteruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 19.10.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Słuchajcie a powiedzcie ile teraz płaci sie za zrobienie instalacji elektrycznej? mam awaryjną sytuację bo miał to zrobić mój małż, ale sie rozchorował. Ściany poprute pod peszle, ale trzeba jeszcze rozciągnąć kable a za tydzień przychodzi tynkarz więc musze kogoś wziąść, żeby to dokończył dajcie znać ile płaciliście od pkt i czy z materiałem czy bez 13 tys. z materiałem , bez względu na ilość tzw punktów, bezpuszkowo, (oswietlenie, gniazdka, tv,telefon,internet, domofon, glosniki, alarm) dom 200m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.10.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Słuchajcie a powiedzcie ile teraz płaci sie za zrobienie instalacji elektrycznej? mam awaryjną sytuację bo miał to zrobić mój małż, ale sie rozchorował. Ściany poprute pod peszle, ale trzeba jeszcze rozciągnąć kable a za tydzień przychodzi tynkarz więc musze kogoś wziąść, żeby to dokończył dajcie znać ile płaciliście od pkt i czy z materiałem czy bez 13 tys. z materiałem , bez względu na ilość tzw punktów, bezpuszkowo, (oswietlenie, gniazdka, tv,telefon,internet, domofon, glosniki, alarm) dom 200m2 to chyba trochę dużo. a ile materiały same kosztowały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 20.10.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 edit-blondi Przejeżdżaliśmy dzisiaj z rodzinką obok i chyba trafiliśmy na twój domek. Taki z żółtymi kominami zaraz za Wronbudem tylko po drugiej stronie ulicy? Bardzo fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 edit-blondi Przejeżdżaliśmy dzisiaj z rodzinką obok i chyba trafiliśmy na twój domek. Taki z żółtymi kominami zaraz za Wronbudem tylko po drugiej stronie ulicy? Bardzo fajnie wygląda no dokładnie ten miło, że sie podoba alleluja!!! dzisiaj był tynkarz i zakomunikował, że wcześniej niż koło 5 listopada nie przyjdzie. Z jednej strony to trochę szkoda bo czas ucieka , ale dzięki temu uratuję kilka tysięcy bo małż wraca do zdrowia i myślę, że do tego terminu zdąży zakończyć układanie kabli. jednym słowem nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 21.10.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 13 tys. z materiałem , bez względu na ilość tzw punktów, bezpuszkowo, (oswietlenie, gniazdka, tv,telefon,internet, domofon, glosniki, alarm) dom 200m2 choinka to trochę sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 23.10.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 EditA ile biorą teraz za tynki? Wylewki tez robi?. Dasz jakiś namiar?PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 24.10.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Edit A ile biorą teraz za tynki? Wylewki tez robi?. Dasz jakiś namiar? Pozdr M umówiona jestem po 15 zł/m2 ze szlichtą (ostatnia warstwa zacierana drobniutkim piaseczkiem). Wylewki też robią i tu cena zależy od ilości warstw jakie mają do ułożenia a cena mówił, że w przedziale 12-15/m2. Namiarów nie mam teraz przy sobie, ale podszukam w domu i prześlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 25.10.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam Chwilę mnie nie było na forum i widzę, że prace idą pełną parą mam pytanko czy ktoś ma może namiary na ludzi od układania kostki brukowej?ewentualnie czy ktoś się orientuje jakie są teraz ceny za układanie kostki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadek 26.10.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 witam szukam wykonawcy do ogrodzenia (podmurówka z betonu + profile jako słupki) a także wykonawcy kostki betonowej macie jakiiś solidnych i niedrogich wykonwaców? Buduję za Hercem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 26.10.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 słuchajcie czy ktos z was składał w starostwie w Wieliczce zgłoszenie budowy przyłącza energetycznego? ja złożyłam i okazuje się, że w przedłożonym projekcie miałam napisane: "budowa przyłącza napowietrznego oraz linii zalicznikowej do budynku mieszkalnego" i co a no to, że dla Pań w Starostwie linia zalicznikowa to jest instalacja wewnętrzna a w takim wypadku musze wystąpić o pozwolenie na budowe a nie zgłoszenie. czy ktoś z was miał podobna sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 26.10.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Znany problem. Zakladam ze masz juz projekt przylacza plus linii zalicznikowej. Wystepujesz wtedy o pozwolenie na realizacji tego projektu. Oczekiwanie min miesiac. Przy czym tutaj jest haczyk wypisza ci pozwolenie na budowe przylacza + lini zalicznikowej, gdzie tak naprawde potrzebujesz pozwolenie na przedluzenie lini zalicznikowej do rozdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 27.10.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 WitamCzy ktoś z forumowiczów ma do sprzedania garaż blaszak ?szukam uzywanego .W razie czego proszę o kontakt gg 3217582,tel 50561148 lub na privaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.10.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 to jak lecą ogłoszenia to ja zapytam czy ktoś może ma deski do sprzedania i stemple ??oczywiście stemple jak najdłuższe a deski to najlepeij jakby były 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 30.10.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam wszystkich, W końcu dostaliśmy wszystkie potrzebne dokumenty do pozwolenia.Czy ktoś orientuje się ile obecnie trzeba czekać na wydanie pozwolenia na budowę w Starostwie w Wieliczce??Mamy zamiar zanieźć dokumenty w najbliższym czasie i nie wiem na jaki czas oczekiwania mamy się nastawić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts