Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ponownie :) I spieszę się trochę pochwalić- ZACZęLIśMY!!!!!Dziś przyjechała koparka i zaczęła "wykopki" :) Niestety nie mogłam tam być bo z małym dzieckiem to trochę ciężko wyrwać się z domu ale oglądałam zdjęcia... Wreszcie idziemy do przodu!

Czego i Wam wszystkim życzę i pozdrawiam Świątecznie :)

Albo jestem głupi, albo serwery mnie nie lubią ...

Załadowały się wreszcie moje zdjęcia do foto.onet.pl i nacisnąłem guzik IMG z podaniam linku, ale ... zdjęcie pokazało się tylko raz. Potem były tylko w formie linków. Obraziłem się więc na komputer :evil:

Gratuluję wszystkim, którzy rozpoczynają budowę. Szczególnie gorąco bliższym i dalszym sąsiadom. Gratuluję, ale ... chyba nie zazdroszczę. Słyszałem, że gdzieś w żwirowni pobili się do krwi o kolejkę po piasek ... :-? Chyba nie brakuje jeszcze tylko wody do budowy, a dzieci muszą powoli ustawiać warty przed piaskownicami. Na razie jeszcze jest w miarę, ale jeśli nawet coś jest to ciężarówki z HDSem mają rozpiskę na kilka dni naprzód więc z dostaw nici.

ewikS - w sobotę chętnie przejadę się do Ciebie. Widok pierwsza klasa! :D

suire - dzięki za wparcie IT, ale lepiej mi wychodzą tabele przestawne i sumy pośrednie niż wklejanie zdjęć do forum Muratora ... to chyba nie moja branża ... Gratuluję szybkiego postępu prac na budowie. Oczywiście najbardziej podziwiałem :) Twojego Shiedla (Rondo Plus 20 z wentylacją jak mniemam) i ładne "oblanie" go stropem. Ja w tym miejscu będę miał mniej lub bardziej trafioną przerwę w stropie bo kominy chyba do mnie nie dojadą ...

gorgonit - Kilka osób jest na forum, które są mniej więcej na etapie PnB. Ja pamiętam, że to było pełne 63 dni, choć mogą 65. To było przed boomem budowlanym więc przyspieszenia bym się nie spodziewał, ale nie mam tu najświeższych informacji ...

Z niepokojem patrzę w stronę gór. Tam ma się narodzić moja więźba z umówionym terminem dostawy. Oby dojechała na czas ... bo będzie ze mną krucho

Nie traćmy mimo wszystko nadziei, że uda się nam domknąć te domki w tym roku - przynajmniej do kalenicy ... :)

Witam

Mam pytanie dotyczące papierkologii .Ile czasu czeka sie na pozwolenie w starostwie w Wieliczce ?? pełne 63 dni ?? czy tez moze wydają troche szybciej

Jeżeli masz wszystko w porządku w papierach to obecnie czeka się około miesiąca . Orientowałem się bo po świetach będe składał papiery.

pozdrawiam i życze Wesołych Świąt

możecie polecić jakiegoś sprawnego koparkowego?

Witam

A myślałem, że w Wieliczce to tylko ja buduje... a tu tyle ludzia :o :wink:

Mam namiary na dobrego koparkowego, chętnym wyślę na priv.

Co do pozostałych wykonawców to jakoś nie mam szczęścia... w każdym przypadku pozostaje jakieś ale... no może z elektrykami było ok. tak więc jak narazie to mogę ich polecić.

pozdrawiam

witam

Ja też buduję w Wieliczce jestem na etapie wykończeniówki domu (i siebie :lol: ). Część prac staram się wykonywać sam. Ceny robocizny poprostu zbijają z nów a budżet niestety ograniczony :( Chętnie pomogę inym zwłaszcza jeżeli chodzi o instalacje alarmowe telefoniczne, TV LAN odkurzacze centralne. Prosiłbym o namiary na koparkowego, gdyż jestem na etapie budowy szamba. POZDRAWIAM wszystkich przyszłych Wieliczan

witam

Ja też buduję w Wieliczce jestem na etapie wykończeniówki domu (i siebie :lol: ). Część prac staram się wykonywać sam. Ceny robocizny poprostu zbijają z nów a budżet niestety ograniczony :( Chętnie pomogę inym zwłaszcza jeżeli chodzi o instalacje alarmowe telefoniczne, TV LAN odkurzacze centralne. Prosiłbym o namiary na koparkowego, gdyż jestem na etapie budowy szamba. POZDRAWIAM wszystkich przyszłych Wieliczan

Szkoda, że nie jestem koparkowym ... Ale miałbym wzięcie :D Mój był super, ale namiarów nie znam, bo załatwiała go w zeszłym roku moja ekipa. Etap robót ziemnych warto skonfrontować z prognozą pogody. Nie ma nic gorszego niż ulewny deszcz przed, w trakcie a nawet bezpośrednio po robocie. Mnie poobrywały się skarpy wykopów i widok był opłakany :(

Dla Szanownych Forumowiczów z Wieliczki specjalne życzenia: :D

Niech Was wysmaruje Siuda Baba !!!

hej,

wszyscy tak ostro budują że spadliśmy na 2stronę

my też wystartowaliśmy, we wtorek geodeta wytyczył nam domek, a dziś juz mamy ławy gotowe :D, jesli dalej pójdzie tak sprawnie to do końca tyg będziemy mieć całe ściany fundamentowe

na szczęście pogoda nam sprzyja :) :)

macio jeszcze raz dzęki za koparkowego :lol:

teraz musimy szybko załatwiać pospółke do zasypania, bo u nas glina, dzięki temu pod ławy kopało się równiutko i mogliśmy lać prosto w ziemię...ale do zasypania trzeba będzie raczej coś "lżejszego"

możecie podpowiedzieć gdzie w okolicy można w dobrej cenie zdobyć pospółę,żwir,piasek?

pozdrawiam

m.

Witam serdecznie grupę Wielicką!

Remontuję super dom z bali w okolicy Wieliczki - Golkowice. Własciwie to bardzo duzo robię w nim od nowa, ale warto chyba. I rzecz jasna również potrzebuję koparki :) !! I kogos do oczyszczenia studni. Czy mam na tym forum jakiegos sąsiada? Nie znam jeszcze zbyt dobrze okolicy, tak wiec nie wiem własciwie jakie wioski mam w zasięgu wzroku... Pozdrawiam serdecznie bliższych i dalszych sąsiadów!

Marta

Witam KKrzysiek bede współpracować z acheologiem co mi poleciłes ...załatwi nam wszystkie papiery ,bo oprócz zwykłego pozwolenia na budowe musi mi jeszcze pozwolenie wydac konserwator....

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam sąsiadów :D troszku dalszych ale jednak sąsiadów..

Oczywiście teraz poszukuję kierownika budowy :( z mizernym skutkiem jak by ktoś znał i pościł mi namiar na priva była bym bardzo wdzięczna :D :D

Pozdarwiam