Zotka 14.11.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Wiem ze gdzies to widziałam nr do p. Kota od wykopów...a może ma ktos ten nr pod ręką????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 14.11.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Wiem ze gdzies to widziałam nr do p. Kota od wykopów...a może ma ktos ten nr pod ręką????? 505774778 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zotka 14.11.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 dzięki wielkie Kurcze, ktos już tu powiedział że kupi koparke bo to niezły biznes [80zł/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.11.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 WitamMam pytanieCzy robił ktoś dach z blachodachówki ?A jak robiliście to z jakiej ?I za ile ona była? Ogólnie widzę, że na większości domów jest dachówka a mi wydaje się że to drogi interes jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 15.11.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Kupię skrzynkę i i słup na prąd tymczasowy. Może ktoś już konczy i ma na zbyciu. 511 032 846 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 15.11.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Ogólnie widzę, że na większości domów jest dachówka a mi wydaje się że to drogi interes jest. Cementowa dachówka nie jest taka droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.11.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Ogólnie widzę, że na większości domów jest dachówka a mi wydaje się że to drogi interes jest. Cementowa dachówka nie jest taka droga... no może i nie jest droga, ale jakoś nie przemawiają do mnie. a ceny blach to w sumie dochodzą do cen najtańszej dachówki ceramicznej. oj muszę pomyśleć ale narazie obstaję za blachodachówką z powłoka poliestrową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 15.11.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Ogólnie widzę, że na większości domów jest dachówka a mi wydaje się że to drogi interes jest. Cementowa dachówka nie jest taka droga... no może i nie jest droga, ale jakoś nie przemawiają do mnie. a ceny blach to w sumie dochodzą do cen najtańszej dachówki ceramicznej. oj muszę pomyśleć ale narazie obstaję za blachodachówką z powłoka poliestrową. najlepiej zrób wyceny w kilku składach obu wariantów czyli blachodachówki i dachówki. Wtedy będziesz miał jasne jaka jest różnica cenowa. U Ciebie dach jest bardzo prosty dwuspadowy więc dachówka ceramiczna nie powinna byc droga. W przypadku dachówki cenę znacznie podnoszą gąsiory, trójniki itp. a u Ciebi dużo tego nie bedzie. Ja w zasadzie od początku myślałam tylko o dachówce ceramicznej. Położyłam robena plus miedziany i jestem bardzo zadowolona. Ta dachówka wyszła mi najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 15.11.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam, w przyszłym roku mam zamiar popełnić finansowe i psychiczne sepuku tj. zacząć budowę domu. W związku z tym mam pytanie do budowniczych w stanie zaawansowanym:1. czy jeśli kupuję gotowy projekt w firmie oddalonej znacznie od miejsca zamieszkania to jak uzgodnić np. zmiany w projekcie bez wizyty w tej firmie. Innymi słowy: czy można to zrobić na odległość czy też trzeba zatrudnić miejscowego projektanta/architekta. Jeśli druga opcja proszę o namiary do solidnych projektantów z okolic Wieliczki.2. Jakiego polecacie geodetę z Wieliczki? Ile płaciliście za mapki, wytyczenie działki, domu itp?Pozdrawiam, czekam na życzliwe podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.11.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Ogólnie widzę, że na większości domów jest dachówka a mi wydaje się że to drogi interes jest. Cementowa dachówka nie jest taka droga... no może i nie jest droga, ale jakoś nie przemawiają do mnie. a ceny blach to w sumie dochodzą do cen najtańszej dachówki ceramicznej. oj muszę pomyśleć ale narazie obstaję za blachodachówką z powłoka poliestrową. najlepiej zrób wyceny w kilku składach obu wariantów czyli blachodachówki i dachówki. Wtedy będziesz miał jasne jaka jest różnica cenowa. U Ciebie dach jest bardzo prosty dwuspadowy więc dachówka ceramiczna nie powinna byc droga. W przypadku dachówki cenę znacznie podnoszą gąsiory, trójniki itp. a u Ciebi dużo tego nie bedzie. Ja w zasadzie od początku myślałam tylko o dachówce ceramicznej. Położyłam robena plus miedziany i jestem bardzo zadowolona. Ta dachówka wyszła mi najtaniej. w sumie to racja a mam pytanie długo trzeba czekać na realizację zamówienia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 15.11.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 lbryndalhttp://www.blachstal.pl Polecam blachodachówke matową powlekaną poliestrem.Cena za m2 to 25.50 z folią ochronną.Niemiecka bądz belgijska.Za 2m gąsiora zapłacisz 30 zł.Możez wysłać mi projekt dachu,albo wymiary to zrobię Ci wycene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 15.11.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 acha.....czas realizacji zamówienia ok. tygodnia,jeśli chodzi o blachodachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 15.11.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Czy ktoś przeczytał mój poprzedni post?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 15.11.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam, w przyszłym roku mam zamiar popełnić finansowe i psychiczne sepuku tj. zacząć budowę domu. W związku z tym mam pytanie do budowniczych w stanie zaawansowanym: 1. czy jeśli kupuję gotowy projekt w firmie oddalonej znacznie od miejsca zamieszkania to jak uzgodnić np. zmiany w projekcie bez wizyty w tej firmie. Innymi słowy: czy można to zrobić na odległość czy też trzeba zatrudnić miejscowego projektanta/architekta. Jeśli druga opcja proszę o namiary do solidnych projektantów z okolic Wieliczki. 2. Jakiego polecacie geodetę z Wieliczki? Ile płaciliście za mapki, wytyczenie działki, domu itp? Pozdrawiam, czekam na życzliwe podpowiedzi. To może ja napiszę jak to u mnie wyglądało Projekt zamówiłam przez internet,zmian w projekcie gotowym dokonał mój kier.bud.między innymi przeprojektował więzbę na krokwiwą z kratownicy,a to poważna zmiana. Za mapki płaciłam 600 zł a za wytyczenie domu 350 zł. kier.buda nie polecam( w ogóle nie interesuje się budową) a do geodety numer gdzieś mi się zapodział. To tyle pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.11.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Czy ktoś przeczytał mój poprzedni post?? tak oczywiście przeczytałem namiary na białej liście małopolskich zamieszczałem do geodety Pani Sanowskiej wytyczali jej ludzie dom i mapki mi robiła i wszystko było ok i w rozsądnych cenach chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 15.11.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Dziękuję za odpowiedź, jakby w czasie porządków przed Świętami dało się znaleźć nr to byłbym wdzięczny. 3 pytanko: jaką moc powinien mieć agregat prądotwórczy na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.11.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 lbryndal http://www.blachstal.pl Polecam blachodachówke matową powlekaną poliestrem.Cena za m2 to 25.50 z folią ochronną.Niemiecka bądz belgijska. Za 2m gąsiora zapłacisz 30 zł. Możez wysłać mi projekt dachu,albo wymiary to zrobię Ci wycene. a to będzie tak: dach dwuspadowy długość dachu - 11.6m długość krokwi przewiduję jakoś 7m no i będzie jeszcze daszek nad wejściem, ale to mi narazie trudno ocenić ile tego będzie czyli jeden spad to będzie 11.6m x 7m i drugi taki sam do tego wiadomo gąsiory płotki śnieżne i inne bajery by się przydały jakieś stopnie choć, żeby dojść do komina 2 kominy będą więc pewnie jakieś obróbki dookoła nich wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 15.11.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 lbryndal Wysłałam wycene na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 15.11.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Dziękuję za odpowiedź, jakby w czasie porządków przed Świętami dało się znaleźć nr to byłbym wdzięczny. 3 pytanko: jaką moc powinien mieć agregat prądotwórczy na budowę? My mamy 4,7 KW z gniazdkiem na siłe,jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 15.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam poszukuję speca/ekipy od budowy (a raczej wykopania) studni. Nie wiem czy będzie kopana czy też wiercona.Realizacja studni oczywiscie na wiosnę. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts