gorgonit 03.12.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 WitamJa juz mam okna w sumie tez wybrałem oknoplusa z litertowa .Oknoplast był droższy a wydaje mi sie ze jakość tych z libertowa z oknoplusa jest ok. Dają 7 lat gwarancji na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 03.12.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Miałem już wycene zrobioną na okna z profilu "Brugmann" Artplus w kolorze dąb bagienny, bylem w ubiegłym tygodniu żeby dobrać kolor dachu do okien i zmieniłem decyzje . Wypuścili nowy kolor (wyleciała mi nazwa z głowy) jest on pomiędzy dębem bagiennym a ożechem który mieli w ofercie. Zastanawiam sie jeszcze nad drzwiami wejściowymi z oknoplusa troche są drogie ale bardzo mi się podobają.Co do działówek to wycofałem się bo doradzali mi że jak buduje dom z ceramiki to żebym sie nie pchał w pyłek, elektryke mam zamiar robić całą w dytem to kłucia wielkiego nie będzie a finansowo też wiele się nie zaoszczedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.12.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Miałem już wycene zrobioną na okna z profilu "Brugmann" Artplus w kolorze dąb bagienny, bylem w ubiegłym tygodniu żeby dobrać kolor dachu do okien i zmieniłem decyzje . Wypuścili nowy kolor (wyleciała mi nazwa z głowy) jest on pomiędzy dębem bagiennym a ożechem który mieli w ofercie. Zastanawiam sie jeszcze nad drzwiami wejściowymi z oknoplusa troche są drogie ale bardzo mi się podobają.Co do działówek to wycofałem się bo doradzali mi że jak buduje dom z ceramiki to żebym sie nie pchał w pyłek, elektryke mam zamiar robić całą w dytem to kłucia wielkiego nie będzie a finansowo też wiele się nie zaoszczedzi. ja za to mam problem bo za niedługo będę musiał kupować blachodachówkę na dach i nie możemy się zdecydować na żaden kolor. do tego dochodzi kolor rynien i jeszcze do tego okna. Dach może będzie grafit bo żonie jakoś tak pasuje rynny coś pod to a okna to już nie wiem jakie. Ja do oknoplusa będę uderzał w Wieliczce. Mają teraz jakieś promocje znaczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.12.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 [ chyba w tym roku jeszcze kupię okna. w oknoplaście mają promocję 33% upustu w opnoplusie też jakaś jest promocja a szczegóły u sprzedawców. Ma ktoś może okna z tych firm jaki model ? jesteście zadowoleni ? Ja na 99% jestem zdecydowana na oknoplast model Orion Plus. Jeśli chodzi o rabat to dużo wieksze są w biurach handlowych niz w samym oknoplaście w Ochmanowie. W Wileiczce na Piłsudskiego zaproponowali mi 29% plus 12% jesli zapłacę calość czyli razem 41% no i montaż też mieli tańszy (przynajmniej jak ostatnio robilam wycenę) a te 33% to jest też licząc z płatnością całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.12.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 [ chyba w tym roku jeszcze kupię okna. w oknoplaście mają promocję 33% upustu w opnoplusie też jakaś jest promocja a szczegóły u sprzedawców. Ma ktoś może okna z tych firm jaki model ? jesteście zadowoleni ? Ja na 99% jestem zdecydowana na oknoplast model Orion Plus. Jeśli chodzi o rabat to dużo wieksze są w biurach handlowych niz w samym oknoplaście w Ochmanowie. W Wileiczce na Piłsudskiego zaproponowali mi 29% plus 12% jesli zapłacę calość czyli razem 41% no i montaż też mieli tańszy (przynajmniej jak ostatnio robilam wycenę) a te 33% to jest też licząc z płatnością całości? a rabat to dają z całości 29 a potem z tego co po rabiacie jeszcze 12% chyba więc to nie wychodzi wtedy 41% rabatu z całości tylko ciut mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.12.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 a rabat to dają z całości 29 a potem z tego co po rabiacie jeszcze 12% chyba więc to nie wychodzi wtedy 41% rabatu z całości tylko ciut mniej. no tak ciut mniej, ale w każdym jednym punkcie sprzedaży oknoplastu tak są liczone rabty, dlatego, że ten pierwszy rabat jest dla wszystkich a ten drugi dostają tylko Ci, którzy płaca całość przy zamówieniu. W siedzibie Oknoplastu też tak jest i jeśli te 33% to wszystko co można dostać to pewnie jest 25% plus 8% lub jakos podobnie Przerabiałam ten temat we wrzesniu i miałam wyceny od kilku przedstawicieli oknoplastu i u jednych było 30+5 u innych 25+10 a w oknoplaście 25+5. Tam gdzie były wyższe rabaty to robocizna była 50% droższa (czymś musieli nadrobić) i wahała sie od 16-25 zł za metr. To też trzeba wziąść po uwagę. Z tego co sie dowiadywałam to w tej chwili sa największe rabaty (odbiór okien w styczniu) i nie ma co liczyc na większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.12.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 a rabat to dają z całości 29 a potem z tego co po rabiacie jeszcze 12% chyba więc to nie wychodzi wtedy 41% rabatu z całości tylko ciut mniej. no tak ciut mniej, ale w każdym jednym punkcie sprzedaży oknoplastu tak są liczone rabty, dlatego, że ten pierwszy rabat jest dla wszystkich a ten drugi dostają tylko Ci, którzy płaca całość przy zamówieniu. W siedzibie Oknoplastu też tak jest i jeśli te 33% to wszystko co można dostać to pewnie jest 25% plus 8% lub jakos podobnie Przerabiałam ten temat we wrzesniu i miałam wyceny od kilku przedstawicieli oknoplastu i u jednych było 30+5 u innych 25+10 a w oknoplaście 25+5. Tam gdzie były wyższe rabaty to robocizna była 50% droższa (czymś musieli nadrobić) i wahała sie od 16-25 zł za metr. To też trzeba wziąść po uwagę. Z tego co sie dowiadywałam to w tej chwili sa największe rabaty (odbiór okien w styczniu) i nie ma co liczyc na większe. acha no tak sprawa jest złożona, ale trzeba podejść przedstawicieli i kupić u najtańszego i już. acha a widziałem wczoraj pod Waszym domem edit-blondi ruch jak w piekarni. co tam działacie tak ostro ? a może jeszcze mi napiszesz jakie masz rynny u Siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 04.12.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 acha no tak sprawa jest złożona, ale trzeba podejść przedstawicieli i kupić u najtańszego i już. acha a widziałem wczoraj pod Waszym domem edit-blondi ruch jak w piekarni. co tam działacie tak ostro ? a może jeszcze mi napiszesz jakie masz rynny u Siebie. ruch jak w Rzymie bo w sobotę wypożyczyłam sobie majstra od tynków i w poniedziałek przyszli juz w 6 osób no i widać, że cos robią. Maja zapowiedziane, że w tym tygodniu maja skończyć. Rynny mam Galeco brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 04.12.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Miałem już wycene zrobioną na okna z profilu "Brugmann" Artplus w kolorze dąb bagienny, bylem w ubiegłym tygodniu żeby dobrać kolor dachu do okien i zmieniłem decyzje . Wypuścili nowy kolor (wyleciała mi nazwa z głowy) jest on pomiędzy dębem bagiennym a ożechem który mieli w ofercie. Zastanawiam sie jeszcze nad drzwiami wejściowymi z oknoplusa troche są drogie ale bardzo mi się podobają.Co do działówek to wycofałem się bo doradzali mi że jak buduje dom z ceramiki to żebym sie nie pchał w pyłek, elektryke mam zamiar robić całą w dytem to kłucia wielkiego nie będzie a finansowo też wiele się nie zaoszczedzi. ja za to mam problem bo za niedługo będę musiał kupować blachodachówkę na dach i nie możemy się zdecydować na żaden kolor. do tego dochodzi kolor rynien i jeszcze do tego okna. Dach może będzie grafit bo żonie jakoś tak pasuje rynny coś pod to a okna to już nie wiem jakie. Ja do oknoplusa będę uderzał w Wieliczce. Mają teraz jakieś promocje znaczne ? Blachodachówke z jakiej firmy będziesz brał? Rynny plastik czy może metal montujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.12.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Miałem już wycene zrobioną na okna z profilu "Brugmann" Artplus w kolorze dąb bagienny, bylem w ubiegłym tygodniu żeby dobrać kolor dachu do okien i zmieniłem decyzje . Wypuścili nowy kolor (wyleciała mi nazwa z głowy) jest on pomiędzy dębem bagiennym a ożechem który mieli w ofercie. Zastanawiam sie jeszcze nad drzwiami wejściowymi z oknoplusa troche są drogie ale bardzo mi się podobają.Co do działówek to wycofałem się bo doradzali mi że jak buduje dom z ceramiki to żebym sie nie pchał w pyłek, elektryke mam zamiar robić całą w dytem to kłucia wielkiego nie będzie a finansowo też wiele się nie zaoszczedzi. ja za to mam problem bo za niedługo będę musiał kupować blachodachówkę na dach i nie możemy się zdecydować na żaden kolor. do tego dochodzi kolor rynien i jeszcze do tego okna. Dach może będzie grafit bo żonie jakoś tak pasuje rynny coś pod to a okna to już nie wiem jakie. Ja do oknoplusa będę uderzał w Wieliczce. Mają teraz jakieś promocje znaczne ? Blachodachówke z jakiej firmy będziesz brał? Rynny plastik czy może metal montujesz ? narazie rozglądam się ale oscyluję wokół firm: Kroll, Bratex i Blachstal - co do blachodachówki a rynny to metalowe raczej, ale nie mam narazie żadnej opcji. dach mam dwuspadowy mieć i rynny na niego wycenił mi koleś ( w Krollu) na 1814zł (metalowe plastdach), blacha i pierdoły: folia (1300g), uszczeki, gąsiory, blacha płaska, wkręty ..... wycenił na 8 106zł. razem z wyłazem jednym za 10 226zł - cały dach + rynny popatrzyłem na necie na rynny to są jakieś Lindaby czy Galeco ale w Krolllu gość mi pokazał Galleco i PlastDach. Te drugie dużo lepiej przylegają do siebie i są zrobione z dobrego materiału (SSAB). doradzcie może co do rynien : plastik czy metal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.12.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 narazie rozglądam się ale oscyluję wokół firm: Kroll, Bratex i Blachstal - co do blachodachówki a rynny to metalowe raczej, ale nie mam narazie żadnej opcji. dach mam dwuspadowy mieć i rynny na niego wycenił mi koleś ( w Krollu) na 1814zł (metalowe plastdach), blacha i pierdoły: folia (1300g), uszczeki, gąsiory, blacha płaska, wkręty ..... wycenił na 8 106zł. razem z wyłazem jednym za 10 226zł - cały dach + rynny popatrzyłem na necie na rynny to są jakieś Lindaby czy Galeco ale w Krolllu gość mi pokazał Galleco i PlastDach. Te drugie dużo lepiej przylegają do siebie i są zrobione z dobrego materiału (SSAB). doradzcie może co do rynien : plastik czy metal ? Popytaj jeszcze w innym miejscu niż "Kroll". Ja wprawdzie mam Galleco plsatik, ale gość z Krolla również mnie nagabywał i twierdził, że ma super ceny na rynny. A jednak w Atticu za tto samo zaplaciłam 15% mniej niż on mi proponował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.12.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 narazie rozglądam się ale oscyluję wokół firm: Kroll, Bratex i Blachstal - co do blachodachówki a rynny to metalowe raczej, ale nie mam narazie żadnej opcji. dach mam dwuspadowy mieć i rynny na niego wycenił mi koleś ( w Krollu) na 1814zł (metalowe plastdach), blacha i pierdoły: folia (1300g), uszczeki, gąsiory, blacha płaska, wkręty ..... wycenił na 8 106zł. razem z wyłazem jednym za 10 226zł - cały dach + rynny popatrzyłem na necie na rynny to są jakieś Lindaby czy Galeco ale w Krolllu gość mi pokazał Galleco i PlastDach. Te drugie dużo lepiej przylegają do siebie i są zrobione z dobrego materiału (SSAB). doradzcie może co do rynien : plastik czy metal ? Popytaj jeszcze w innym miejscu niż "Kroll". Ja wprawdzie mam Galleco plsatik, ale gość z Krolla również mnie nagabywał i twierdził, że ma super ceny na rynny. A jednak w Atticu za tto samo zaplaciłam 15% mniej niż on mi proponował. a widzisz może i tak być, że co dla niego jest okazyjną ceną to u innych już nie. A ten Attic to koło Zakopianki na Zawiłej to może i tam jeszcze podjadę oprócz niego jeszcze muszę pojechać dzisiaj do Abito i niech też mi oni zrobią wycenę na rynny bo mają Plannje - Siba oraz Raiko. i jeszcze na wielickiej są jakieś rynny chyba lindab acha a za blachodachówkę to liczy mi 27,50zł/m2 z powłoką pladur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 05.12.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 [a widzisz może i tak być, że co dla niego jest okazyjną ceną to u innych już nie. A gdzie jest ten Attic ? oprócz niego jeszcze muszę pojechać dzisiaj do Abito i niech też mi oni zrobią wycenę na rynny bo mają Plannje - Siba oraz Raiko. acha a za blachodachówkę to liczy mi 27,50zł/m2 z powłoką pladur Attic jest na Zawiłej. Najlepiej to podjedź do nich i poproś o wycene całego dachu (wiadomo, że wtedy dostaniesz lepsze ceny bo dużo). Dostajesz taką wycenę do ręki a później właściwie to możesz z tego kupić co chcesz. Ja też miałam u nich wycenę całego dachu a kupiłam tylko folie tyvek bo mieli w super cenie. Trzeba kombinować bo inaczej to byśmy tej budowy nieudźwignęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.12.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 [a widzisz może i tak być, że co dla niego jest okazyjną ceną to u innych już nie. A gdzie jest ten Attic ? oprócz niego jeszcze muszę pojechać dzisiaj do Abito i niech też mi oni zrobią wycenę na rynny bo mają Plannje - Siba oraz Raiko. acha a za blachodachówkę to liczy mi 27,50zł/m2 z powłoką pladur Attic jest na Zawiłej. Najlepiej to podjedź do nich i poproś o wycene całego dachu (wiadomo, że wtedy dostaniesz lepsze ceny bo dużo). Dostajesz taką wycenę do ręki a później właściwie to możesz z tego kupić co chcesz. Ja też miałam u nich wycenę całego dachu a kupiłam tylko folie tyvek bo mieli w super cenie. Trzeba kombinować bo inaczej to byśmy tej budowy nieudźwignęli i tak zrobię dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 05.12.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 acha a za blachodachówkę to liczy mi 27,50zł/m2 z powłoką pladur To drogo , w Blachstalu masz za 24,50m2 bez foli,a z folią 25,50 mat,powłoka pladur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 05.12.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 doradzcie może co do rynien : plastik czy metal ? Tańsze są plastikowe.Bardzo dobre są rynny Kaczmarek plastikowe i nie drogie.Ja mam Galeco metalowe i narazie jest ok. ale były ok 35 % droższe od plastikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 05.12.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 acha a za blachodachówkę to liczy mi 27,50zł/m2 z powłoką pladur To drogo , w Blachstalu masz za 24,50m2 bez foli,a z folią 25,50 mat,powłoka pladur. blachstalu jeszcze nie przekreśliłem, narazie odpadł Bratex bo blacha wyszła coś ponad 9 000zł z dodatkami tymi samymi co w Krollu za 8 100 wyszło. teraz będzie porównanie blachstalu i krolla i wybór, acha jeszcze na zawiłą podjadę i ozbaczę co tam mają a co do rynien to też uważam, że metalowe są lepsze i takie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 06.12.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Attic jest na Zawiłej. Ja też miałam u nich wycenę całego dachu a kupiłam tylko folie tyvek bo mieli w super cenie. a jaki typ tego Tyveka kupiłaś?? TYVEK PRO na allegro jest po 5zł/m2 to dobra cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 06.12.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 10 grudnia 2007 r. o godzinie 18, w budynku Gminnego Ośrodka Kultury w Gdowie odbędzie się konferencja na temat:„Przydomowe oczyszczalnie ścieków i kolektory słoneczne (solary)". Nie wiem, czy konferencja będzie ciekawa, ale z tego co wyczytałem na strnie gminy Gdów to nie będzie tam przedstawiciela konkretnej firmy, który będzie ględził o zaletach i próbował coś wcisnąć, tylko raczej osoby które mogą cos powiedzieć o ewentualnym dofinansowaniu i procedurze. Piszę o tym ponieważ widziałem, że wątek oczyszczalni i solarów słonecznych pojawiał się na forum. Jak znajdę chwilę to wybiore się na tą konferencję. Jakby kogoś to interesowało to można ewentualnie pytać po 10 grudnia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 06.12.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Jeszcze jedna informacja. Odwiedziłem dzisiaj Urząd Gminy w Gdowie i dowiedziałem się, że w styczniu 2008 wchodzi w życie plan zagospodarowania przestrzennego dla ww gminy. Także jeżeli ktoś planuje zakup działki to można już sobie sprawdzać przeznaczenie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts