Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA WIELICKA (Powiat Wielicki)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

właśnie się dzisiaj dowiedziałem, że wykonać przyłacz na słupie w postaci skrzynki z licznikiem to jedno a drugie to linia zalicznikowa.

no i właśnie na tą linię zalicznikową potrzebny jest projekt zrobiony przez elektryka z uprawnieniami.

jak ma ktoś namiar na elektryka to poprosiłbym bardzo o podanie.

właśnie się dzisiaj dowiedziałem, że wykonać przyłacz na słupie w postaci skrzynki z licznikiem to jedno a drugie to linia zalicznikowa.

no i właśnie na tą linię zalicznikową potrzebny jest projekt zrobiony przez elektryka z uprawnieniami.

jak ma ktoś namiar na elektryka to poprosiłbym bardzo o podanie.

Polecam fachowca z uprawnieniami ktory mi to zrobil

Projekt przylacza energetycznego:

Leszek Wojcik (Kokotow kolo Wieliczki) 504 843 846

Szybko sprawnie w 4 egzemplarzach, lacznie z uzgodnienieniami w Zakladzie Energetycznym ...

Calosc kolo 500 zl. Mozesz sie na mnie powolac.

pzdr

Darek

Szybko sprawnie

mnie to samo robił 2,5 miesiąca :( więc ja go nie pochwalę

Monitorowalas sprawe tzn dzwonilas i cie zwodzil ? U mnie bylo ok. Wazne ze doradzil w kwestii puszczenia ziemia kabla ktorym dolaczyl sie sasiad. Tzn dal wskazowke ze mamy prawo wymagac zeby kabel do sasiada nie dyndal nam zaraz przed balkonem ale poszedl ziemia. Ja mialem slup na dzialce wiec moj przypadek byl prosty, moze to ma jakies znaczenie.

Szybko sprawnie

mnie to samo robił 2,5 miesiąca :( więc ja go nie pochwalę

Monitorowalas sprawe tzn dzwonilas i cie zwodzil ? U mnie bylo ok. Wazne ze doradzil w kwestii puszczenia ziemia kabla ktorym dolaczyl sie sasiad. Tzn dal wskazowke ze mamy prawo wymagac zeby kabel do sasiada nie dyndal nam zaraz przed balkonem ale poszedl ziemia. Ja mialem slup na dzialce wiec moj przypadek byl prosty, moze to ma jakies znaczenie.

U mnie minął miesiąc zanim sie wogóle za to zabrał, potem ustalił w ZUDPie nie tak jak chciałam i musiał poprawiać, nie zrobił przekroju poprzecznego i musiał dorabiać, a na dodatek nie uprzedzil mnie, że linia zalicznikowa musi być na pozwolenie a nie na zgłoszenie no i był dodatkowy klopot w starostwie i oczywiscie strata czasu. Mam mieszane odczucia. Może to tylko tak było u mnie... :(

Do pozwolenia jst potrzebna mapa w skali 1:500, a do gazowni (chyba) 1:1000. Czy można wobec tego wziąć tą pierwszą, pomniejszyć i dać geodecie do podbicia. Czy takie coś przejdzie w gminie?

Ostatnio składałem do gazowni i z tego co pamiętam to to może być 500 i 1000. Poza tym sprawdź na stronie PGNiG gazowni krakowskiej.

P.

Witam,

Proszę o radę. Działka bokiem 35m przylega do drogi wewnętrznej (strona od wjazdu na działkę), bitej, (kamienie, ziemia). Pomiędzy działką a droga nie ma żadnego rowu ani przerwy. Za drogą jest mała skarpa i tzw. buroki czyli nieużytki zarośnięte. Działka ma lekki spadek w kierunku drogi (max. 10 stopni).

Czy robić jakies odwodnienie i kopać rów i przepusty? Bo teraz woda spływa ale jak kiedys sie droge zrobi to może być problem.

Czy robić teraz czy poczekać i najpierw budować dom?

Czy jak teraz zrobie to czy samochody na budowę mi tego nie rozjeżdżą?

I czy sa jakies przepisy że rów musi być?

Chętnie wkleje zdjęcie ale nie wiem jak? Zdjęcia mam na c:/.

POMOCY

Czy mozecie mi podac namiary na fachowca ktory postawi fundamenty i piwnice , ewentualnie caly dom . Dzwonilem do kilkunastu osob ale niestety wszyscy maja terminy wolne na przyszly rok. Moze jest ktos kto moze stawiac domek na raty.

Wielkie dzieki

Nie panikuj z moich kontaktow pamietam:

Janusz Bułat 604 775 857

Roman Skórkowski 601 497 426

Ja sie na nich nie zdecydowalem bo byli odpowiednio o 20 tys i 15 tys drozsi za postawienie stanu surowego. Z tym ze podobno buduja dobrze. Wiec jezeli jestes gotow tyle doplacic to mozesz sprobowac. Jezei chcesz taniej to musisz szukacz lokalnych fachowcow tylko ze oni moga byc zajeci. Powodzenia.

Witam,

Proszę o radę. Działka bokiem 35m przylega do drogi wewnętrznej (strona od wjazdu na działkę), bitej, (kamienie, ziemia). Pomiędzy działką a droga nie ma żadnego rowu ani przerwy. Za drogą jest mała skarpa i tzw. buroki czyli nieużytki zarośnięte. Działka ma lekki spadek w kierunku drogi (max. 10 stopni).

Czy robić jakies odwodnienie i kopać rów i przepusty? Bo teraz woda spływa ale jak kiedys sie droge zrobi to może być problem.

Czy robić teraz czy poczekać i najpierw budować dom?

Czy jak teraz zrobie to czy samochody na budowę mi tego nie rozjeżdżą?

I czy sa jakies przepisy że rów musi być?

Chętnie wkleje zdjęcie ale nie wiem jak? Zdjęcia mam na c:/.

a droga jest Twoja, że sobie chcesz tak o kopać pod nią przepusty ?

co na to właściciele nieużytków które będzie zalewała woda z twojej działki ?

tak o sobie chyba nie można takich rzeczy, ale mogę się nie znać

Czyżbym wyczuwał w Twoim poście nutke uszczypliwości czy jest on jak zwykle rzeczowy i na temat :)

Droga nie jest moja ale właściciele się zgadzają na jej remont na mój koszt (!!!), mam służebność przejazdu oraz zgodę notarialną na partycypowanie wszystkich użytkowników w jej utrzymaniu (m.in. mnie).

Własciciele nieużytków nie byli podobo na swojej ziemi 10 lat, zawsze mogę powiedziec (lub podac np. do celów inwentaryzacji budowy), że taki stan zastałem a w razie draki zgłoszę gdzie trzeba że demontują odwodnienie pod nie swoją drogą.

A tak przy okazjii: Co się robi i gdzie aby uzyskać warunki przyłączy i jaka droga mnie czeka w urzędach, zakładach w Wieliczce? Gazownia, ZE. Czy są jakies wnioski on-line bo nie znalazłem.