wacurek 21.01.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, czy ktos z szanownych forumowiczow doradzilby czy lepiej wykonac tynk maszynowo czy metoda tradycyjna? Jakie sa roznice w jakosci, cenie itd.. co o tym myslicie?? No i ewentualnie jakies namiary na ekipy. Wiem, ze juz troche tu na forum na ten temat bylo. Za wszelkie info bede bardzo wedzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.01.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, czy ktos z szanownych forumowiczow doradzilby czy lepiej wykonac tynk maszynowo czy metoda tradycyjna? Jakie sa roznice w jakosci, cenie itd.. co o tym myslicie?? No i ewentualnie jakies namiary na ekipy. Wiem, ze juz troche tu na forum na ten temat bylo. Za wszelkie info bede bardzo wedzieczny. Witam na początek polecam "Małopolska - biała i czarna lista wykonawców." tam znajdą się napewno jakieś kontakty, a czy tradycyjne czy gipsowe to sam nie wiem http://forum.muratordom.pl/malopolska-biala-i-czarna-lista-wykonawcow,t65420.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto_74 21.01.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ja miałem gościa z wodociągów z Wieliczki który robił mi podłącz wody zapłaciłem 500zł za robote+material i koparka 40 metrów przyłącza . Robi wszystko łącznie z podłączeniem do sieci. jedyny minus to to że robi to po pracy i całą robote kończyliśmy do żarówki Czy mogę prosić o namiary na tego człowieka od przyłącza, właśnie kogoś szukam a człowiek z wodociągów to chyba najlepsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 22.01.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Ja miałem gościa z wodociągów z Wieliczki ....... Czy mogę prosić o namiary na tego człowieka ..... Też się podłączam do prośby o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.sz 22.01.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Dziękuję za przygarnięcie mnie do Waszej Grupy! Większość z Was już kończy budowę, a ja... szukam Porothermu. . Ceny dochodzą już do 7.95/szt za 25kę i co gorsza prawie nigdzie nie ma jej na stanie. A może ktoś byłby na tyle przyjazny i podesłał mi namiary na sprawdzoną ekipę wykonawczą ? Na białej liscie jest tylko info o jednej firmie i już zajętej? Pięknie proszę, pomóżcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 22.01.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Wymyslilem sobie parapety, drewniane. Najlepiej debowe czy ktos juz sobie takies sprawil ? Czy jest gdzies w Krakowie, Wieliczce, Niepolomicach jakies miejsce gdzie mozna je kupic, zamowic ? Na razie z tego co widze to cena malowanych miesci sie w 450-550 zl za m2, grubosc ok 4 cm. pzdrdada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZosiaS 22.01.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Ja mam prosbe- czy moglby ktos podac namiar na kogos kto robi balustrady balkonowe drewniane i drewniane tarasyZ gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 22.01.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Dziękuję za przygarnięcie mnie do Waszej Grupy! Większość z Was już kończy budowę, a ja... szukam Porothermu. . Ceny dochodzą już do 7.95/szt za 25kę i co gorsza prawie nigdzie nie ma jej na stanie. A może ktoś byłby na tyle przyjazny i podesłał mi namiary na sprawdzoną ekipę wykonawczą ? Na białej liscie jest tylko info o jednej firmie i już zajętej? Pięknie proszę, pomóżcie Pozdrawiam Spróbuj zadzwonić pod numer 605 263423 , 0122816554 skład jest w Woli Batorskiej ja u nich kupowałem 30ke w dobrej cenie. Cały material sciagalem od nich woźili bez problemu na telefon.Telefon brygady prześle ci na priva, robia wszystko łącznie z dachem tylko niewiem jak stoją z czasem. Puszczam namiar na faceta który robi wode bo widze że jest duże zainteresowanie. Cygal Józef 886687547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 23.01.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Ja z trochę innej beczki. Dzisiaj odebrałam ze Starostwa w Wieliczce nieprawomocne pozwolenie na budowę. Wniosek złożyłam 11 grudnia 2007. Pozdrawiam wszystkich budujących w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 23.01.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 szczęściara gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zotka 23.01.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Czas pomyśleć o parapetach wewnętrznych i tu mam dylemat: kamien, drewno, konglomerat czy jeszcze cos innego...? Ma ktoś rozeznanie w tym temacie? Może nawet w cenach?I takie pytanie, dość banalne, ale... do czego dopasowuje się kolor parapetów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 23.01.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 I takie pytanie, dość banalne, ale... do czego dopasowuje się kolor parapetów? Może do koloru oczy Właścicielki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 24.01.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Czas pomyśleć o parapetach wewnętrznych i tu mam dylemat: kamien, drewno, konglomerat czy jeszcze cos innego...? Ma ktoś rozeznanie w tym temacie? Może nawet w cenach? I takie pytanie, dość banalne, ale... do czego dopasowuje się kolor parapetów? Z moich poszukiwan wyszlo mi - parapety drewniane w kolorze okien, lub parapety marmurowe (lub podobne) jasniejsze bardziej pod podloge. Ceny drewnianych to od 300 zl za m2 sosna do 510 zl za m2 dab pzdr dada_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 24.01.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Dla rozpoczynajacych budowe.Mam do oddania, 14 pustakow wentylacyjnych ceglanych fi-14 za symboliczna cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zotka 26.01.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 I takie pytanie, dość banalne, ale... do czego dopasowuje się kolor parapetów? Może do koloru oczy Właścicielki ? Kiedy ja wolę be-żowe, czy jakoś tak;) dada_krk Dzięki za podpowiedź Do drewna jednak nie jestem przekonana. Chyba będzie konglomerat. W poniedziałek badam teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 28.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam Wszystkich po weekendzie. U mnie praca wre.... W czwartek i sobote instalatorzy kończyli układanie instalacji co, odkurzacza i podłogówki. Dziś i jutro zalewają wylewki... nareszczie... , więc pewien etap bedzie zakończony. No i Huuuuura Enion nareszcie wystawił mój przyłącz na przetarg , wię c sa szanse, że niedługo będziemy mies własny prąd.... Ibryndal możesz dać znać jak u Ciebie wyglądał ten przylącz i koszty bo ja też mam skrzynke na słupie i czy masz juz gotowy? po prawie 3 miesiącach od zlożenia dokumentów moje pozwolenie na budowę przyłącza i lini zalicznikowej stanie sie prawomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.01.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam Wszystkich po weekendzie. U mnie praca wre.... W czwartek i sobote instalatorzy kończyli układanie instalacji co, odkurzacza i podłogówki. Dziś i jutro zalewają wylewki... nareszczie... , więc pewien etap bedzie zakończony. No i Huuuuura Enion nareszcie wystawił mój przyłącz na przetarg , wię c sa szanse, że niedługo będziemy mies własny prąd.... Ibryndal możesz dać znać jak u Ciebie wyglądał ten przylącz i koszty bo ja też mam skrzynke na słupie i czy masz juz gotowy? po prawie 3 miesiącach od zlożenia dokumentów moje pozwolenie na budowę przyłącza i lini zalicznikowej stanie sie prawomocne gość zamontował skrzynkę i uziemił ją oraz poprowadził kabel na jakichś zaciskach w peszlu od góry do skrzynki. koszt za skrzynkę, uziemienie jej i podłączenie z przewodem tym z góry 1100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.01.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 coraz częściej zastanawiam się nad zainstalowaniem szamba.miał być POŚ, ale mało miejsca na działce a cena POŚ-a jest 2x większa od szamba.dochodzi koszt wywożenia, ale kalkuluję, że nie będzie tak źle.narazie skłaniam się do takiego rozwiązania http://www.probud.pl/szambo12.htm#wyrobczekam na ofertę ile by kosztowało z transportem bo samo kompletne szambo kosztuje 2500zł netto - 12m3.może ktoś ma szambo i podzieli się doświadczeniemgzajac ma z tej firmy tylko chyba jeszcze nie mieszka w domu (za 3 miesiące ma być przeprowadzka - taki ma opis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 29.01.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 coraz częściej zastanawiam się nad zainstalowaniem szamba. miał być POŚ, ale mało miejsca na działce a cena POŚ-a jest 2x większa od szamba. dochodzi koszt wywożenia, ale kalkuluję, że nie będzie tak źle. narazie skłaniam się do takiego rozwiązania http://www.probud.pl/szambo12.htm#wyrob czekam na ofertę ile by kosztowało z transportem bo samo kompletne szambo kosztuje 2500zł netto - 12m3. może ktoś ma szambo i podzieli się doświadczeniem gzajac ma z tej firmy tylko chyba jeszcze nie mieszka w domu (za 3 miesiące ma być przeprowadzka - taki ma opis) Nie mieszkam ale szambo juz przyjmuje scieki Mieszkaja pracownicy i korzystaja juz z kibelka i wody biezacej. I kociol produkuje sporo kondensatu ktory tez idzie do szamba. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 29.01.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 I dalej apropo szamba to zakładam że moje 8 m3 (rzeczywista pojemność około 9 m3) zapełni się nie częściej niż 1 raz na miesiąc przy 2 osobach. Pytalem gosci ktorzy opróżniają szamba u sąsiadów o ceny i koszt w mojej wiosce to około 120 PLN. Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts