lbryndal 04.05.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Znajoma podesłała mi jeszcze taką firmę z garażami: http://www.blechstal.com.pl/ Pozdrawiam.Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erzet 04.05.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Znajoma podesłała mi jeszcze taką firmę z garażami: http://www.blechstal.com.pl/ Pozdrawiam. Łukasz Może to niezbyt odkrywcze, ale na allegro można trafić używane (w dobrym stanie?!) już od 700 zł. Nowe w okolicach 1100-1400, no i jeszcze paru oszołomów, o których nie warto wspominać... Pozdrawiam r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erzet 04.05.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam, Robił ktoś może ostatnio szambo? Ja chce jakieś 10m3. Na razie mam oferty w granicach 4000 pln z zbiornikiem. Jak się ma ta cena do waszych doświadczeń? Może możecie kogoś polecić? Mariusz poruszył kwestie szamba, ja mam pytanie czy ktoś ma lub się zastanawia nad przydomową oczyszczalnia . Jeśli ktoś ma to poprosze o informacje , jak się sprawuje i czy jesteście zadowoleni. http://www.avitech.lap.pl/oczyszczalnie.html Próbowaliśmy zrobić u nas szambo ekologiczne, niestety gleba okazała się niezbyt życzliwa i musimy zrobić normalne. Nie wiem czy w przypadku oczyszczalni gleba istotna, ale Wieliczka ma niefajną. A na dodatek przepisy się zmieniły i musimy czekać na pozwolenie z tym szambem. Ale już niedługo... Pozdrawiam r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 05.05.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witam Widzę, że dużo osób wykonuje projekty przyłączy u osób związanych z branżą... wszyscy wiedzą, że tak lepiej bo bez problemów, itp.... ja również tak zrobiłem. I niby wszystko fajnie, ładnie, ale jest jedno ale... w moim przypadku wodociągi wymieniły sobie na mój koszt ponad 20 metrów rurociągu, ponieważ pan projektant (kierownik) jakoś niechcący nie wspomniał, że jak będą mi wykonywać przyłącze to będą musieli przepiąć stare przyłącze sąsiadki na moje, z którym się krzyżuje...dodam, że w projekcie nie ma ani słowa na ten temat... ale podobno tak jest w przepisach...przyłącze wykonywał mi gość polecony przez w/w i niby wszystko fajnie, gdyby nie fakt, że uszkodził mi kabel zasilający do domu, niestety mnie wtedy nie było (byłem w pracy daleko daleko) po moim powrocie poinformował mnie, że coś z prądem się podziało na słupie albo w domu...ja niczego nie podejrzewając kasę mu wypłaciłem. Zadzwoniłem do elektryka co to mogło się stać, a on mówi, że kabel uszkodzony...naprawa kosztowała mnie 500 zł a winowajca oczywiście ma to wszystko w d... Wnioski: Robiąc projekty patrzcie czy przypadkiem zakład nie funduje sobie remontów, modernizacji, czy rozbudowy sieci za wasze pieniądze... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 07.05.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Może stworzymy listę składów budowlanych z adresami, telefonami, uwagami z Wieliczki, Krakowa i okolic ?Myślę, że mogło by to pomóc wszystkim budującym. Czasami trzeba coś szybko znaleźć a grzebanie w książce telefonicznej nie zawsze jest możliwe.Mam nadzieję że podchwycicie inicjatywęDopiero będę zaczynać budowę, więc na razie jestem "zielony", ale coś wpiszę. SKŁAD MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH EWRON32-020 Wieliczka - Śledziejowice 1 (przy ul. Grottgera)tel. 012 278 49 02godziny pracy: [pon-pią]: 7.00 - 17.00, [sob]: 7.00 - 13.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 07.05.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 SKŁAD MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH EWRON 32-020 Wieliczka - Śledziejowice 1 (przy ul. Grottgera) tel. 012 278 49 02 godziny pracy: [pon-pią]: 7.00 - 17.00, [sob]: 7.00 - 13.00 To ja dorzuce WYTWÓRNIA BETONU P.T.S. Szczepan Stopa 32-420 Gdów, Marszowice 180 tel. 012 251 41 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaM2 08.05.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 jesli chodzi o sklady budowlane...polecam w 100%Dormat w Węgrzcach Wielkich ...dowożą wszystko i na czas,ceny dość konkurencyjne ( napewno niższe niż w Ewronie) tel. 12 / 251 14 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaM2 08.05.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 a na budowie zawsze potrzebny jeszcze piasek i inne takie tam sypkie (kamień, ziemia, gruz)..... Pan Sebastian Salawa 506 742 306 - sprytnie, szybko i w miarę cenowo Jeszcze ta koparka, bo trochę pytań o nią jest więc (jest z Raciborska:) tel. 660 537 494 aha, w Kokotowie (nr. 283), jest wypożyczalnia maszyn budowlanych - mają tam też stemple i wszystko czego dusza zapragnie - 12/251 15 15 te kontakty są przez nas sprawdzone:) jesteśmy zadowleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 08.05.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dzięki za wszystkie informacje. Dla mnie są bardzo cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaM2 08.05.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 a tak przy okazji, żeby nie bylo tylko o budowaniu poszukuję domku dla kotki, wysteryzlizowanej...ale takiego super domku! tu są zdjęcia Kitki i więcej info. o niej. http://www.allegro.pl/item193458891_kitka_w_czarnym_fraku_szuka_domku_krakow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 08.05.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam Dziękuję za dane o koparce. a mam inne pytania: 1. gdzie dokonywaliście adaptacji projektu ?? 2. kto robił wam projekty przyłączy jaka cena ?? 3. to już tak szczegółowo może mi ktoś napisze jakieś konkrety na temat zjazdu. ponoć trzeba projekt zjazdu - robił ktoś ?? ile kosztował ?? ale najpierw należy chyba do gminy wystąpić o określenie warunków technicznych zjazdu.a jeszcze wcześniej chyba oświadczeni że można połączyć działkę z drogą. pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 08.05.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Należy wystąpić do gminy o zezwolenie na lokalizację zjazdu z drogi (działka nr ...) na działkę nr ... położoną w ...Gmina wyrazi zgodę i określi w niej warunki techniczne zjazdu. Zjazd zostanie zaprojektowany najprawdopodobniej przy adaptacji projektu, a zrobi to osoba z uprawnieniami drogowymi. Cena projektu zjazdu od 400 do 600.Tak to wyglądało w naszym przypadku. B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erzet 08.05.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Należy wystąpić do gminy o zezwolenie na lokalizację zjazdu z drogi (działka nr ...) na działkę nr ... położoną w ... Gmina wyrazi zgodę i określi w niej warunki techniczne zjazdu. Zjazd zostanie zaprojektowany najprawdopodobniej przy adaptacji projektu, a zrobi to osoba z uprawnieniami drogowymi. Cena projektu zjazdu od 400 do 600. Tak to wyglądało w naszym przypadku. B&S ...oczywiście pod warunkiem, że jest to droga gminna, bo gdyby była np. krajowa (to takie oznaczone dwoma cyferkami) to chyba do wojewódzkiego urzędu dróg. Nie jestem pewien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaM2 09.05.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 adaptację projketu robilismy u Pani Anny Taff Czernik , byla juz o niej mowa na tym forum, więc....podobnie juz podawane byly namiary na osoby wykonujace projkety przylączy...chyba na str. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaM2 09.05.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 odnośnie projektu zjazdu to na etapie pozwolenia na budowę domu konieczne jest wydawane przez gminę oświadczenie o przylączeniu do dróg...trzeba najpierw zlożyc wniosek (oplacony znaczkami oplaty skarbowej) o wydanie takiego oświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 09.05.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam Mam pozwolenie na budowe , 17 dni czekałem od złożenia do uzyskania decyzji . Teraz czekam na uprawomocnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 10.05.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 dziękuję za pomocne informacje jak widać muszę jeszcze przeglądnąć to forum i spisać adresiki i telefoniki. pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 10.05.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Jeszcze jeden skład do kolekcji: MIXBUD Wieliczka ul. Jedynaka 3tel.012 289-27-60 Plac mają zapchany materiałami ale nie wiem czy na sprzedaż czy tylko przechowują zakupione. Kupowałem tam tylko drobiazgi.Przykładowe ceny:- kilogram gwoździ 4.3 zł brutto- rolka zwykłej papy 68 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 10.05.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Mam pozwolenie na budowe , 17 dni czekałem od złożenia do uzyskania decyzji . Teraz czekam na uprawomocnienie. Gratuluję! Ja od wczoraj jestem załamana, bo w Urzędzie Gminy w Gdowie czekam na wydanie WZ-ki już ponad 3 m-ce, a właśnie wczoraj dowiedziałam się, że przede mną jeszcze pewno drugie tyle czekania. Tylko pogratulować urzędowi sprawności działania. Biedni mieszkańcy... Wniosek dla mnie: w tym roku budowy nie zaczniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 12.05.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam A propos mixbudu to moja współpraca z nimi nie wyszła najlepiej. Zdecydowanie lepiej i taniej dogaduję się ze składem Kowalczyk na Sierczy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts