lbryndal 13.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Proszę może pochwali się ktoś na forum albo napisze mi na priva u kogo adaptowaliście projekt co w to wchodziło i ile to kosztowalo. Jestem na tym właśnie etapie mam warunki z Enionu, z Gazów oświadczenie a na wodociagi czekam, i szukam właśnie jakiegoś architekta do przeprowadzenia adaptacji. W samej Wieliczce oprócz Pani Anny Taff Czernik (będędo niej dzwonił w przyszłym tygodniu) której numer wisi na chyba 2 stronie jest na Kilińskiego 2 biura moze tam ktoś robił a może macie lepsze namiary. pozdrawiamLukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 13.05.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Proszę może pochwali się ktoś na forum albo napisze mi na priva u kogo adaptowaliście projekt co w to wchodziło i ile to kosztowalo. Jestem na tym właśnie etapie mam warunki z Enionu, z Gazów oświadczenie a na wodociagi czekam, i szukam właśnie jakiegoś architekta do przeprowadzenia adaptacji. W samej Wieliczce oprócz Pani Anny Taff Czernik (będędo niej dzwonił w przyszłym tygodniu) której numer wisi na chyba 2 stronie jest na Kilińskiego 2 biura moze tam ktoś robił a może macie lepsze namiary. pozdrawiam Lukasz Zdecydowanie polecam panią Czernik . Za podstawowy projekt 950 zł. wchodzi w to projekt pod wyłączenie gruntów i cała dokumentacja do Pnb. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 14.05.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Zdecydowanie lepiej i taniej dogaduję się ze składem Kowalczyk na Sierczy. Znalazłem w necie: Kowalczyk Adam Firma Handlowo-Usługowa Siercza, ul. 370, tel. 012 2786413 To o niego chodziło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.mk 16.05.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witajcie Szukam kierownika budowy jeśli by ktoś mógł namiar dać to był bym bardzo wdzięczny.Ile teraz bierze taki kierownik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 16.05.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Jeżeli chodzi o archtekta, to nam całą dokumentacje do PnB przygotowała Pani B. Chmiel i kosztowało to nas 1000 pln. Przygotował nam całą adaptacje łacznie ze zmianiami, plan zagospodarownia, uzgodnienia itp. i zrobiła to szybko i rzetelnie.Jak ktoś chce namiary to chętnie dam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio 17.05.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 OGC to właśnie ten skład byłem właśnie kupić żółty piasek do tynków i ma być za godzinę przywieziony - tempo mają dobre w zeszłym tygodniu mieli najniższą cenę za cement w okolicy. pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 17.05.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 macio - Zazdroszczę ci tych tynków ... Ja nie mogę na razie z ziemi wyjść (fundamenty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 17.05.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ponieważ zauważyłam, że w grupie Wielickiej przeważają rozpoczynający budowę - na gorąco jedna rada: ZASTANÓWCIE SIĘ NAD DRZWIAMI WEWNĘTRZNYMI ZANIM ZACZNIECIE BUDOWAĆ - jakie mają być futryny - opaskowe (jak rama obrazu ) czy takie cieńsze, których prawie nie widać przy zamkniętych drzwiach. W celu zrozumienia różnicy warto wybrać się do hurtowni z drzwiami i popytać sprzedawcę. Jak już ściany działowe i mury stoją, jest za późno na wybór - o czym się właśnie przekonałam. I nie mogę mieć tak, jak mi się bardziej podoba.Na etapie projektu i stawiania ścian b.łatwo to skorygować. POzdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 20.05.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Dokumenty do PnB złożone 17.05 , zobaczymy ile będziemy czekać. Pani w Starostwie powiedziała żeby nie spodziewać się cudów i czekać ok 60 dni, ale cuda przecież się zdażają więc może się uda wcześniej. Narazie w międzuczasie poszła na tapetę woda a potem idzie prąd.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Rafał 21.05.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam i dołączam do grupy wielickiej! Jesteśmy na etapie papierków, projekt już mamy: http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=27&flip=1 a budować będziemy ten domek w Śledziejowicach Kajacy, czy możesz mi dać namiar na tę architektkę, o której piszesz? Będę wdzięczna, bo właśnie szukamy. Na razie tyle, ale pewnie będę pytać o wiele rzeczy, bo wiele nas zadziwia, w papierkologii na razie, a potem.... droga długa ) Pozdrawiam! Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Rafał 21.05.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Witam i dołączam do grupy wielickiej! Jesteśmy na etapie papierków, projekt już mamy: http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=27&flip=1 a budować będziemy ten domek w Śledziejowicach Kajacy, czy możesz mi dać namiar na tę architektkę, o której piszesz? Będę wdzięczna, bo właśnie szukamy. Na razie tyle, ale pewnie będę pytać o wiele rzeczy, bo wiele nas zadziwia, w papierkologii na razie, a potem.... droga długa ) Pozdrawiam! Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto_74 22.05.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 My również będziemy budować w Śledziejowicach.W piatek złożone papiery, czekamy na pnb.Czy ktoś orientuje się ile czeka się na decyzję, wiem że ustawowo 65 dni, ale ile faktycznie trwa to w Wieliczce. Przeczytałem post o 17 dniach i trochę sie zdziwiłem, bo słyszałem, że trzymają praktycznie 2 miesiące.Czy ktoś w ostatnim czasie to załatwiał i może mi odpowiedzieć. PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peruvianka 22.05.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Miło dołączyć do Grupy Wielickiej, budujemy w Janowicach.Mamy już pozwolenie , prąd i wodę .W ubiegłym tygodniu powstała wielka dziura z której powoli wyłaniają się fundamenty. Papierologia trwa od listopada ubiegłego roku , na pozwolenie czekaliśmy równiutki miesiąc.Może w okolicach Wieliczki ktoś realizuje projekt Archonu " Dom w Poziomkach"pozdrowionka Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.05.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam widzę, że niektóre osoby są już przy fundamentach i media już mają to może jeśli można poprosić o szczegóły z mediami bo mnie pewnie w niedługim czasie to czeka.może jakieś czasy oczekiwania i koszty poniesione a może ktoś ma tak jak ja czyli słup na działce i ma na niej miec skrzynkę pomiarową wiedziałbym wtedy co mnie czeka, a o wodze też bym poczytał ile kosztowało to Was. pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 25.05.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam Wszystkich! Dziekuję koledze Ibryndalowi za zaproszenie do grupy wielickiej. Zaczynamy za około 3 tygodnie budowę w gminie Wieliczka.W tej chwili czekamy na pozwolenie, ma być na początku przyszłego tygodnia. Czas oczekiwania- miesiąc Jesteśmy an etapie projektów przyłączy. Obsługuje nas pan z biura architektonicznego z Wieliczki, tzn. robił nam adaptację i przyłącza. Jego biuro jest obok jednego z budynków Urzędu, obok rynku. Nie mam pojęcia jak nazywa się ta ulica. Dziś zakupiliśmy dziennik budowy i tablicę inf. Lada moment się zacznie, nie mogę się doczekać. Pozdawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikS 25.05.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witajcie!!! Fajnie, że w okolicy coraz więcej osób się buduje- może kiedyś spotkamy się na jakimś grilu czy coś... U nas kolejny krok- wylano dziś strop nad piwnicą i tym samym wyszliśmy z ziemi!!! HURRRRA!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.05.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam wszystkich no jak widać w moim dzienniku przygotowalem drogę, a może inaczej miejsce pod drogę teraz muszę to utwardzić żeby dał radę tam wjechać cięższy sprzęt.Mam pytanie:Czy ładować tam jakiś gruz ??może ma ktoś coś takiego na oku albo wie dzie załatwić i za ile ??a może zamiast gruzu żużel z Huty ponoć dobry jest taki rozmiar 30 - 60 mm. może ktoś zna jakiś transport z okolic raciborska albo i nie koniecznie bo ten żużel to by pasowało przywieź tak czy inaczej na wierzch żeby ładnie droga wyglądała. pozdawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 28.05.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam, Jeżeli chodzi o drogę, to u nas na warstwę ziemi wsypaliśmy żużel z huty 30-60 tyle, że ta impreza nie jest najtańsza bo jedna wywrotka to około 700 zł. Na nasz wjazd o długości 20 m i szerokości 3 m weszło 3 wywrotki. Jutro będzie test drogi bo będą zwozić nam materiał, więc napiszę jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wieliczka 29.05.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Hej, ja na moja droge dlugosci okolo 60 m wrzucilem okolo 4 samochody, kazdy po 23 tony. Na poczatku oczywiscie wykorytowalem 30 cm.Najlepiej potem albo puscic walec albo betoniarki. Obecnie po okolo miesiacu droga sie ubila. Na poczatku to byla tragedia, kazdy sie zakopywal i trzeba bylo wyciagac koparka. Wynikalo to przede wszytskim ze sporego spadku terenu na dzialce.Kamien 0-60 bralem z kopalni Dłubie w Krzeszowicach. Transport do Wieliczki wyniosl mnie 500 zl / samochod.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 29.05.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 witamjedno autko 23 tony to jakieś duże chyba autko u mnie takie nie bedzie miało gdzie sie obróciś chyba. jakiś kamaz sayer to jeszcze jeszcze wjechać powinien.zresztą dzisiaj bedę miał małą próbę a droga wykorytowana i utłoczyła ją koparka trochę. Masz może namiar na to kruszywo z Krzeszowic na jakiś transport albo najlepiej na tego gościa co Ci przywoził to.500zł sam trnsport plus materiał czy to 500zł za wszystko. acha a jaki to jest materiał to coś jak kamień z gliną czy inne coś jeszcze. acha wskoczyliśmy na 4 stronę pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts