qdlaty 02.06.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Dzięki, czekam. Wprawdzie dogadałem się z Panem Kudlińskim, ale dzisiaj byłem i drzewko nie ruszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 03.06.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Mam juz wieniec... i drewno na wiezbe dzisiaj przyjechalo! W przyszlym tygodniu ekipa bedzie malowac je impregnatem i pewnie zacznie skladac wiezbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sblf 03.06.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Witam - to moj pierwsz post Wlasnie dopełniamy formalności z zakupem działki w Długiej Sz. fajnie ze jest temat dla ludzi z tego rejonu. Bedziemy sie budowac na wiosne 2007r, i jestesmy zieloni jak krawat prezesa PSL-u mam pytanie czy macie namiary na jakiegos solidnego i zorientowanego Kierownika budowy nie tylko takiego co podpisuje i zapomina co podpisal) pozdrawiamy i uwaznie czytamy - sblf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 04.06.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 No to witam Halinów. Ja zamierzam zacząć budowe w czerwrcu Halinów-Cisie. Ostatnia papierkologia mi pozostała tzn pieczątka o wyłączeniu terenów rolnych. Pozdrawiam Wsszytskich Budujących Chciałbym móc powiedzieć, że ja też niebawem zaczynam budowę, ale... wciąż jeszcze nie znalazłem odpowiedniej działki. Co prawda mam już za sobą wycieczki do Halinowa, w tym jedną z pośrednikiem z nieruchomości, ale... jak dotąd nic Drodzy Inwestorzy z Halinowa, może obok Was stoją jakieś działeczki? Będę wdzięczny za każdy namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 04.06.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Mam juz wieniec... i drewno na wiezbe dzisiaj przyjechalo! W przyszlym tygodniu ekipa bedzie malowac je impregnatem i pewnie zacznie skladac wiezbe No gratulacje. Ja jestem właśnie na chwilę przed układaniem strpu. Porobione podciągi i nadproża, przyjechały stropy, ale coś ponoć nie zaszczególny towar, no cóż, zobaczę. Zastanawiałem się nadm zastąpieniem belek ukrytych w projekcie z HEB na zbrojeone z drutu i betonu, ale to chyba nie jest dobry pomysł i zrobię tj. w projekcie. Tylko jeszcze nie wiem, gdzie te stalowe belki kupić, bo w Replinie nie mają. Hafelump kupowałeś może takie "kątowniki" trzymające strop. Duteowniki czy jaos tak na to mówią? Będę wdzięczny za ewentualne info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 04.06.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Drodzy Inwestorzy z Halinowa, może obok Was stoją jakieś działeczki? Będę wdzięczny za każdy namiar W Dlugiej Szlacheckiej jesli cie interesuje od strony Sulejowka-Milosnej w ciagu gdzie kupilismy nasza dzialke jest w sumie 14 dzialeczek, z tego co wiem jak do tej pory sprzedanych jest 4 Wlasnie jestesmy na etapie zalatwiania wody (projektant juz chodzi za tym - trzeba zbudowac siec) oraz zbieramy wnioski do gazowni (maja nam wybudowac w 2007 roku gazociag). Wlasnie dopełniamy formalności z zakupem działki w Długiej Sz. fajnie ze jest temat dla ludzi z tego rejonu. Bedziemy sie budowac na wiosne 2007r, i jestesmy zieloni jak krawat prezesa PSL-u Witamy szanownych sasiadow My rowniez z Dl. Szlacheckiej Mozecie nam przyblizyc wasza lokalizacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 05.06.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam Sąsiadów!!!!! Na jesieni ruszam z budową w Długiej Koscielnej ale to już praktycznie Kazimierów. narazie walczę jednak z podziałem działki !!!!!! mam nadzieje że wkrótce bedzie po wszystkim!!! będę sledzić z uwaga ten sąsiedzki post!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 05.06.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Mam juz wieniec... i drewno na wiezbe dzisiaj przyjechalo! W przyszlym tygodniu ekipa bedzie malowac je impregnatem i pewnie zacznie skladac wiezbe Jej!!! Gratulacje! mnie marzy się ten etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 05.06.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Drodzy Inwestorzy z Halinowa, może obok Was stoją jakieś działeczki? Będę wdzięczny za każdy namiar W Dlugiej Szlacheckiej jesli cie interesuje od strony Sulejowka-Milosnej w ciagu gdzie kupilismy nasza dzialke jest w sumie 14 dzialeczek, z tego co wiem jak do tej pory sprzedanych jest 4 Wlasnie jestesmy na etapie zalatwiania wody (projektant juz chodzi za tym - trzeba zbudowac siec) oraz zbieramy wnioski do gazowni (maja nam wybudowac w 2007 roku gazociag). Wlasnie dopełniamy formalności z zakupem działki w Długiej Sz. fajnie ze jest temat dla ludzi z tego rejonu. Bedziemy sie budowac na wiosne 2007r, i jestesmy zieloni jak krawat prezesa PSL-u Witamy szanownych sasiadow My rowniez z Dl. Szlacheckiej Mozecie nam przyblizyc wasza lokalizacje ? O tym miejscu jeszcze nie myślałem Dzięki za sugestie. A jak się mają sprawy z komunikacją w tym rejonie - MZA, PKP?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 05.06.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 O tym miejscu jeszcze nie myślałem Dzięki za sugestie. A jak się mają sprawy z komunikacją w tym rejonie - MZA, PKP?... MZA jest tylko w Hipolitowie, natomiast odnosnie mojej lokalizacji: 1400 m do PKP - 15-20 min pieszo 1000 m do szkoly podstawowej 800 m do gimnazjum 200 m do najblizszego sklepiku 1400 m do duzego samoobslugowego sklepu 120 m media (woda, gaz, telefon) prad juz elektrownia ciagnie bedzie w tym roku. Dla nas te odleglosci to byl priorytet a ze zasobnosc portfela nie pozwalala na zakup dzialki w Sulejowku wiec wybor padl na Dl. Szlachecka (Sulejowek-Milosna za miedza ) My wlasnie przeprowadzamy rozmowy z wykonacami i pierwsze wyceny materialow, chcielibysmy w tym roku sie wyrobic z oszczednosci na stan surowy zamkniety bez stolarki a w przyszlym roku (jak wroce do pracy po macierzynskim) wziac kredyt i konczyc Marzeniem jest wigilia 2007 juz w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 05.06.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Robiliscie moze szambo? Macie jakies namiary na firmy, ktore sie tym zajmuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 05.06.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 "Dla nas te odleglosci to byl priorytet a ze zasobnosc portfela nie pozwalala na zakup dzialki w Sulejowku wiec wybor padl na Dl. Szlachecka (Sulejowek-Milosna za miedza ) My wlasnie przeprowadzamy rozmowy z wykonacami i pierwsze wyceny materialow, chcielibysmy w tym roku sie wyrobic z oszczednosci na stan surowy zamkniety bez stolarki a w przyszlym roku (jak wroce do pracy po macierzynskim) wziac kredyt i konczyc Marzeniem jest wigilia 2007 juz w swoim domku " Dziękuje serdecznie! Teraz wiem już więcej Trzymam kciuki za sprawną realizację! Wigilia 2007 będzie wspaniała! Zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 05.06.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Mam juz wieniec... i drewno na wiezbe dzisiaj przyjechalo! W przyszlym tygodniu ekipa bedzie malowac je impregnatem i pewnie zacznie skladac wiezbe No gratulacje. Ja jestem właśnie na chwilę przed układaniem strpu. Porobione podciągi i nadproża, przyjechały stropy, ale coś ponoć nie zaszczególny towar, no cóż, zobaczę. Zastanawiałem się nadm zastąpieniem belek ukrytych w projekcie z HEB na zbrojeone z drutu i betonu, ale to chyba nie jest dobry pomysł i zrobię tj. w projekcie. Tylko jeszcze nie wiem, gdzie te stalowe belki kupić, bo w Replinie nie mają. Hafelump kupowałeś może takie "kątowniki" trzymające strop. Duteowniki czy jaos tak na to mówią? Będę wdzięczny za ewentualne info Pozdrawiam Nie bardzo wiem, co masz na mysli. Ja mam typowa Terive. Belki stropowe i keramzytowe pustaki "gary" kupowalem u Korzeniaka w Sulejowku na ul. Drobiarskiej (http://www.betoniarstwo.com.pl.) Sa malo chetni do negocjacji, ale material maja, na moje proste oko, dobrej jakosci... Jakby byl ktos zainteresowany, zostalo mi ok. 120 pustakow... Oddam w dobre rece w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 05.06.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Szanowni Dlugo-Szlachecko-Halinowiczo-Hipolitowie.... Mam pytanie, czy wiecie juz z czego bedziecie robic komin nad dachem i ogrodzenie? Sprawdzonym materialem (zwlaszcza na komin) jest cegla klinkierowa... Nam z zona, do wyobrazenia naszego domku pasuje jednak lupany piaskowiec, albo betonowa okladzina imitujaca tenze material... Czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie, lub mozecie podzielic sie opinia innych Bobow budowniczych? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Tez myślałem o okładzinie na kominie. W końcu zdecydowałem się na klinkier. Przekonały mnie powtarzające się opinie o możliwości odpadania wszelkiego rodzaju naklejek. Co do rodzaju klinkieru (dziurawka/pełna) było trochę o tym na Forum, m.in. tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61434&start=60&postdays=0&postorder=asc&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 06.06.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Szanowni Dlugo-Szlachecko-Halinowiczo-Hipolitowie.... Mam pytanie, czy wiecie juz z czego bedziecie robic komin nad dachem i ogrodzenie? Sprawdzonym materialem (zwlaszcza na komin) jest cegla klinkierowa... Nam z zona, do wyobrazenia naszego domku pasuje jednak lupany piaskowiec, albo betonowa okladzina imitujaca tenze material... Czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie, lub mozecie podzielic sie opinia innych Bobow budowniczych? pzdr Hej, jak wjezdzasz ul. Hipolitowska od trasy minskiej to po drugim zakrecie (tam masz takie S) po prawej stronie buduje sie dom, ktory ma elewacje oraz ogrodzenie z piaskowca lupanego czy innej imitacji. Budowa wre tak wiec moze spytaj tam u nich Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 06.06.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Oregano:przed wyborem dzialki w Dlugiej Szlacheckiej dowiedz sie jak zostal ostatecznie ustalony przebieg obwodnicy Warszawy czy jak ja tam zwal - chgodzi o trase szybkiego ruchu, ktora miala rozdzielac Dluga Szlachecka i Dluga Koscielna. Gmina Halinow mocno protestowala w tej sprawie ale nie wiem jak to sie ostatecznie skonczylo. Kolo nas na Polnocnej jest chyba jeszcze dzialka do sprzedania ale nie jest to rarytas. Zawsze jednak mozesz obejrzec - jedziesz jak na Kazimierow, Chobot i za mostkiem skrecasz w pierwsza w prawo i pierwsza po prawej jest/byla do sprzedania. Chyba tam nawet stoi jakas tabliczka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 06.06.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Oregano: przed wyborem dzialki w Dlugiej Szlacheckiej dowiedz sie jak zostal ostatecznie ustalony przebieg obwodnicy Warszawy czy jak ja tam zwal - chgodzi o trase szybkiego ruchu, ktora miala rozdzielac Dluga Szlachecka i Dluga Koscielna. Gmina Halinow mocno protestowala w tej sprawie ale nie wiem jak to sie ostatecznie skonczylo. Kolo nas na Polnocnej jest chyba jeszcze dzialka do sprzedania ale nie jest to rarytas. Zawsze jednak mozesz obejrzec - jedziesz jak na Kazimierow, Chobot i za mostkiem skrecasz w pierwsza w prawo i pierwsza po prawej jest/byla do sprzedania. Chyba tam nawet stoi jakas tabliczka. Pozdrawiam Bonzo, bardzo dziekuję za cenne informacje! Właśnie wróciłem z kolejnego rekonesansu. Szukałem, oglądałem, wydzwaniałem do właścicieli. Faktycznie, można odnieść wrażenie, że co lepsze okoliczne kąski zostały już schrupane Ale, ale - nie popadam w pesymizm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyz10 06.06.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam wszystkich z Halinowa, a zwlaszcza z Jozefina !!! Kupilem wlasnie dzialke i zaczynam krecic sie kolo wody, pradu i gazu. Macie jakies namiary (wraz z $$$ dla porownania) na osoby, ktore moglyby mi w tym pomoc , aby nie utrudniac sobie zycia Z gory wielkie dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 07.06.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 sie ma! dolaczam z narzeczona do szczesliwcow budujacych w halinowie, zaczynamy lada chwila mam nadzieje, jest dzialka (ul. Bez Nazwy praktycznie na pograniczu z Dl. Koscielna, dzis podpisalismy papiery w bph i mamy nadzieje zaczac na powaznie w ostrym tempie, ciekawe jak wypadnie zderzenie z realiami bedziemy ostro sledzic watek i postepy sasiadow pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts