Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Tosiu chyba naprawde jestes dzisiaj roztrzepana :wink: :lol:

Tosinek a nie myslalas o bloczkach silikatowych zamiast Silki ?

My budujemy z silikatow z Niemiec (k/Lublina) nie ma problemu z zakupem a sa tansze niz silka. Zamawiam na 3 dni przed dostawa i zawsze sa na czas. Ich jakosc bardzo dobra, wg mnie rowniutkie (dla nas to wazne bo kleimy klejem a nie na zaprawę).

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

jezeli moge wtracic swoje trzy grosze. :D

1. Potwierdzam - bloczki u Ksiecia sa rowne i bez zastrzezen. Ogladalem wlasnoocznie. :D

2. Przeliczalem rozne silikaty i wlasnie z Niemcow wychodza najtaniej.

Silka to to samo co silikaty: Niemce, Bialystok, Lezajsk, Ludynia czy inne Teodory czy Jedlanka. Plusem Silki jest to, ze maja pelen asortyment a np. w Niemcach brak kanalow wentylacyjnych czy bloczkow wyrownawczych ( o wysokosci 100 mm). Ale mozna je dokupic z grupy Silikaty.

3. Firma Bist handluje Silka i Ytongiem ale nie zachwycila mnie ich oferta. Jezeli mika31 chcesz koniecznie Silke to spytaj w hurtowni Polonez na Ursynowie - od nich mialem nalepsza oferte.

Z tym ze, jak mowie, narazie Niemce sa cenowo the best.

Pozdrawiam

A to ja tak przy okazji się zapytam czy znacie może jakiś normalny skład z Porothermer, lub Thermoporem Leiera bo ja zaczynam mieć wrażenieże wszytskich się im we łbach nasra... bo nie wiem z jakiego powodu są tak wysokie ceny a cena wyjściowa często jest znacznie droższa od cen katalogowych producenta

Marcin prawo rynku - malo materiału + duzy popyt = ogromny zarobek :wink:

Tak samo jest z kazdym popularnym materiałem typu BK czy Silka Xelli. Tak wiec twoj porotherm nie jest tu wyjatkiem. We wszystkich skladach materialow maja deficyt materialow do scian. Brakuje porothermu, U220, silki, betonu komorkowego, suporeksu ect....

Trzeba albo zagryźć zęby i kupowac po takich cenach jakie daja (bo zbyt maja i material im nie zalega na skladzie) albo sie wstrzymac i liczyc na to ze w zime ceny materialu znormalnieja :lol:

Jest jeszcze jedno rozwiazanie :wink: mozna zmienic technologie ścian na bloczki silikatowe. Z ich dostepnością nie ma problemów :lol:

Dzieki Ksieciu za dobry pomysl. :D

Rzeczywiscie przeciez to, ze jest na mapie, nie musi znaczyc ze jest tam w realu. Na razie wyslalem im mape 1:500 i niech rysuja. Jak juz otrzymam mapke z powrotem to wezme lopate i troche pokopie, jak nic nie znajde to mam argument, zeby dali mi spokoj.

P.S.

Ladna dzialka. Gdzie budujesz ?

Tommy! Dziś kopaliśmy swoje sączki.

Nie ma ich :lol: . W poniedziałek zadzwonię do melioracji co dalej.

A to ja tak przy okazji się zapytam czy znacie może jakiś normalny skład z Porothermer, lub Thermoporem Leiera bo ja zaczynam mieć wrażenieże wszytskich się im we łbach nasra... bo nie wiem z jakiego powodu są tak wysokie ceny a cena wyjściowa często jest znacznie droższa od cen katalogowych producenta

ja niedawno kupowałam, wysłałam Ci info na priva