ksieciu 07.02.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 To 800 zł to nie jest koszt samego wodomierza, do tego dochodzi zawór odcinający za i przed wodomierzem oraz zawór antyskażeniowy. Wtedy możemy mówić o kompletnym zestawie wodomierzowym. Do tego doliczcie sobie kształtki przejściowe z PE na stal oraz robociznę i juz możecie wtedy pisać o pełnych kosztach A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 07.02.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.02.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Tosia, zajrzyj na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 07.02.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Tosia, zajrzyj na priva dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 07.02.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 No to ja może zapytam wprost: czy ktoś z Was widział albo dysponuje przekrojem geologicznym w okolicach Halinowa-Józefina?A może wie jakie są warunki hydrogeologiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 07.02.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja nie ale mogę dać Ci namiary na świetną firmę od geologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 07.02.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 A ja nadal szukam solidnej ekipy do postawienia stanu surowego i kierownika budowy. Będę wdzięczny za wszelkie namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 08.02.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to ja może zapytam wprost: czy ktoś z Was widział albo dysponuje przekrojem geologicznym w okolicach Halinowa-Józefina? A może wie jakie są warunki hydrogeologiczne? ja robilem takie badanie swojej dzialki byly robione 3 odwierty na podstwawie ktorych wykonano rysunki przekrojowe terenu faktycznie, pod warstwa piasku jest warstwa nieprzepuszczalna w moim przypadku - zaczynalem budowe w kwietniu ub. roku woda byla w niektorych miejscach na poziomie 20 cm po powierzchnia gruntu i dlatego fundamenty zostaly postawione wyzej - nie byly wkopywane tak gleboko jak na poczatku zakladalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 09.02.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 ...... madziunia85 byłam wczoraj u twojej sasiadki - wiesz której - i powiedziała mi ze jakiś czas temu zrobili tam gdzies koło Was zbieracz melioracyjny. Nie wiem może tą wodę tam się da odprowadzić szczerze ci współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 09.02.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Aha!!powiedz mi jeszcze co to za paliki stoją u Ciebie na działce???to wytyczenie budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 09.02.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Aha!! powiedz mi jeszcze co to za paliki stoją u Ciebie na działce??? to wytyczenie budynku? hmmm no to trzeba poszukać, moze da sie gdzieś tą wode odprowadzić a te paliki to niby wytyczenie budynku-tak sobie mniej wiecej umieslciliśmy gdzie bedzie stal nasz dome te najbardziej zewnętrzne to granice działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 10.02.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Magda. Szczera rada. Naprawde nie oszczedzaj na kierowniku jezeli ani Ty ani nikt z Twoich bliskich nie zna sie na budowaniu. Powodzenia Figuratn to na szczęscie nie jest ale nie siedzi też cały czas w Warszawie.. Dobra koniec juz tego zaśmiecania forum Musimy z nim porozmawiać i może on coś wymyśli jak to rozegrać. Hm, my na Żurawce też mieliśmy pełno wody a niektórzy mają ja nadal tyle, że mamy rów melioracyjny i wykopaliśmy rowek przez całą działę, którym to rowkiem woda sobie spływała - tak było w 1szym roku potem zaczęliśmy nawozić ziemię, jeszcze jej brakuje i w niższych miejscach jest bajorko wydaje mi się, że zwalenie ziemi nic nie da bo zrobi się bagienko a jak wjedzie ciężka ciężarówa z ta ziemią na działę? albo z bloczkami albo betoniara? poza tym przecież przy budowie fundamentów najpierw zbiera się humus i o ile nawieziona ziemia zostanie rozgarnięta i ubije się przez rok czy 2 lata i nie obsypuje to jest ok ale tak to przecięż oni chyba musieliby to co grzązkie i obsypujace odgarnąć i znowu zrobi się niecka - to tak na mój mały kobiecy rozumek, lepiej niech to specjaliści potwierdzą chyba najlepiej zrobić sobie jednak zbiornik do którego w tej chwili ta woda spłynie może badania geologiczne mogłyby dostarczyć informacji ile tam tej gliny u Ciebie jest, my np. robiliśmy badania rozumiem, że wariant pesymistyczny - nawiezienie ziemi, rozgarnięcie, ubicie i budowa na wiosnę 2008 w grę nie wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 12.02.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Drodzy forumowicze wątku Halinowa, w końcu się drapnąłem i postawiłem forum mieszkańców gminy Halinów pod adresem http://www.halinow.org/ Bo jedyne forum Halinowa jakie spotkałem w sieci to te działające na gazeta.pl Może pomysł się przyjmie, może nie spróbować warto W każdym bądź razie serdecznie zapraszam, może coś z tego będzie na przyszłość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 12.02.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Drodzy forumowicze wątku Halinowa, w końcu się drapnąłem i postawiłem forum mieszkańców gminy Halinów pod adresem http://www.halinow.org/ Bo jedyne forum Halinowa jakie spotkałem w sieci to te działające na gazeta.pl Może pomysł się przyjmie, może nie spróbować warto W każdym bądź razie serdecznie zapraszam, może coś z tego będzie na przyszłość Pozdrawiam Markiz gratuluję świetnego pomysłu Myślę że to bardzo dobry pomysł, moze sie faktycznie kiedyś przydać i ułatwić komunikację między nami w dobie internetu. Ja już dokonałam rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 12.02.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja tez dokonałam!!! fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 13.02.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam wszystkich. Mam takie pytanie: Czy w trakcie działąń budowlanych ktokolwiek kożystał z usług panaDariusza Osipiaka?Jest on projektantem i prowadzi nadzory.Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym panem? Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 13.02.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 czy ten Pan jest mężem Pani Kasi Osipiak architektki??? bo o niej panuje dość przychylna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 13.02.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 czy ten Pan jest mężem Pani Kasi Osipiak architektki??? bo o niej panuje dość przychylna opinia Niestety nie wiem tego. Wiem że ma biuro w Mińsku pod swoim imieniem i nazwiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 13.02.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 czy ten Pan jest mężem Pani Kasi Osipiak architektki??? bo o niej panuje dość przychylna opinia Hej , buduje a raczej wykańczam mój domek w Józefinie i korzystałem z usług Pana Osipiaka , Pani Kasia to jego siostra .Są ok. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 13.02.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 1 - Czarek. Mógłbyś nieco rozwinąć? Co dla ciebie robił?Obawiam się o to, czy potrafi wspomóc inwestora w stawiawniu do pionu ekipy jeśli coś dzieje sie nie tak, albo jeśli coś nie podoba sie inwestorowi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts