Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

To 800 zł to nie jest koszt samego wodomierza, do tego dochodzi zawór odcinający za i przed wodomierzem oraz zawór antyskażeniowy. Wtedy możemy mówić o kompletnym zestawie wodomierzowym.

Do tego doliczcie sobie kształtki przejściowe z PE na stal oraz robociznę i juz możecie wtedy pisać o pełnych kosztach :wink:

A.

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to ja może zapytam wprost: czy ktoś z Was widział albo dysponuje przekrojem geologicznym w okolicach Halinowa-Józefina?

A może wie jakie są warunki hydrogeologiczne?

ja robilem takie badanie swojej dzialki

byly robione 3 odwierty na podstwawie ktorych wykonano rysunki przekrojowe terenu

faktycznie, pod warstwa piasku jest warstwa nieprzepuszczalna

w moim przypadku - zaczynalem budowe w kwietniu ub. roku woda byla w niektorych miejscach na poziomie 20 cm po powierzchnia gruntu i dlatego fundamenty zostaly postawione wyzej - nie byly wkopywane tak gleboko jak na poczatku zakladalem

Aha!!

powiedz mi jeszcze co to za paliki stoją u Ciebie na działce???

to wytyczenie budynku?

hmmm no to trzeba poszukać, moze da sie gdzieś tą wode odprowadzić :D

a te paliki to niby wytyczenie budynku-tak sobie mniej wiecej umieslciliśmy gdzie bedzie stal nasz dome :D te najbardziej zewnętrzne to granice działki :)

Magda. Szczera rada. Naprawde nie oszczedzaj na kierowniku jezeli ani Ty ani nikt z Twoich bliskich nie zna sie na budowaniu.

Powodzenia

Figuratn to na szczęscie nie jest ale nie siedzi też cały czas w Warszawie..

Dobra koniec juz tego zaśmiecania forum :D

Musimy z nim porozmawiać i może on coś wymyśli jak to rozegrać.

Hm, my na Żurawce też mieliśmy pełno wody a niektórzy mają ja nadal

tyle, że mamy rów melioracyjny i wykopaliśmy rowek przez całą działę, którym to rowkiem woda sobie spływała - tak było w 1szym roku

potem zaczęliśmy nawozić ziemię, jeszcze jej brakuje i w niższych miejscach jest bajorko

wydaje mi się, że zwalenie ziemi nic nie da bo zrobi się bagienko

a jak wjedzie ciężka ciężarówa z ta ziemią na działę? albo z bloczkami albo betoniara? poza tym przecież przy budowie fundamentów najpierw zbiera się humus i o ile nawieziona ziemia zostanie rozgarnięta i ubije się przez rok czy 2 lata i nie obsypuje to jest ok ale tak to przecięż oni chyba musieliby to co grzązkie i obsypujace odgarnąć i znowu zrobi się niecka - to tak na mój mały kobiecy rozumek, lepiej niech to specjaliści potwierdzą

chyba najlepiej zrobić sobie jednak zbiornik do którego w tej chwili ta woda spłynie

może badania geologiczne mogłyby dostarczyć informacji ile tam tej gliny u Ciebie jest, my np. robiliśmy badania

rozumiem, że wariant pesymistyczny - nawiezienie ziemi, rozgarnięcie, ubicie i budowa na wiosnę 2008 w grę nie wchodzi

Drodzy forumowicze wątku Halinowa,

w końcu się drapnąłem i postawiłem forum mieszkańców gminy Halinów pod adresem http://www.halinow.org/ Bo jedyne forum Halinowa jakie spotkałem w sieci to te działające na gazeta.pl

Może pomysł się przyjmie, może nie 8) spróbować warto

W każdym bądź razie serdecznie zapraszam, może coś z tego będzie na przyszłość

Pozdrawiam

Drodzy forumowicze wątku Halinowa,

w końcu się drapnąłem i postawiłem forum mieszkańców gminy Halinów pod adresem http://www.halinow.org/ Bo jedyne forum Halinowa jakie spotkałem w sieci to te działające na gazeta.pl

Może pomysł się przyjmie, może nie 8) spróbować warto

W każdym bądź razie serdecznie zapraszam, może coś z tego będzie na przyszłość

Pozdrawiam

Markiz gratuluję świetnego pomysłu :) Myślę że to bardzo dobry pomysł, moze sie faktycznie kiedyś przydać i ułatwić komunikację między nami w dobie internetu.

Ja już dokonałam rejestracji. :lol:

czy ten Pan jest mężem Pani Kasi Osipiak architektki???

bo o niej panuje dość przychylna opinia :)

Hej , buduje a raczej wykańczam mój domek w Józefinie i korzystałem z usług Pana Osipiaka , Pani Kasia to jego siostra .Są ok.

Pozdrawiam Czarek