pozioma 13.02.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 1 - uroczy ten twój dom , bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 13.02.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 1 - Czarek. Mógłbyś nieco rozwinąć? Co dla ciebie robił? Obawiam się o to, czy potrafi wspomóc inwestora w stawiawniu do pionu ekipy jeśli coś dzieje sie nie tak, albo jeśli coś nie podoba sie inwestorowi. hej, prowadzil nadzór budowy. Jesli chodzi o stawianie ekipy do pionu to jest w tym dobry.Posiada też dużą wiedzę.Jest ok... Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 13.02.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 1 - uroczy ten twój dom , bardzo mi sie podoba Dzięki dzięki poziomeczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.02.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 A kiedy będzie można zajrzeć do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 13.02.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 czy ten Pan jest mężem Pani Kasi Osipiak architektki??? bo o niej panuje dość przychylna opinia Bratem i jako projektant z uprawnieniami podpisuje projekty siostry Nasz projekt jest wlasnie jej autorstwa Slyszalam o nim pozytywne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 14.02.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Dziękuję bardzo za zainteresowanie i wypowiedzi. Jeśli ktoś jeszcze chciałby sie podzielić opinią to zapraszam serdecznie. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 14.02.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 A kiedy będzie można zajrzeć do środka? Hej , chcesz zobaczyć mój domek w środku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.02.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 A kiedy będzie można zajrzeć do środka? Hej , chcesz zobaczyć mój domek w środku ? No pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 15.02.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 No pewnie No to umówimy się jak będzie cieplej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 15.02.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 No pewnie No to umówimy się jak będzie cieplej . Pozdrawiam Fajnie a elektyka ktoś posaiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.02.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Czesc! Z elektrykiem sie spotkalem. 25zl za punkt bez materialow: - 1 punkt = gniazdo, lub wlacznik + odbiornik, 1,5 punktu za wlacznik schodowy, 1,5 punktu za oddzielny obwod, np tylko do pralki Polecil mi go sasiad. Jak sie z nim dogadam co do terminu i zobacze jak robi, bede mogl go polecic (jesli ktos bedzie zainteresowany...) Na razie rozrysowalem instalacje na scianach i w tabeli. Zamierzam sie z nim spotkac w weekend. Co do odkurzacza centralnego do raczej z tej dogodnosci zrezygnuje. Wszystkie oferty, kotre dostalem byly na poziomie ok 1300-1600 zl za instalacje - 2 punkty na gorze, 2 punkty na dole + szufelka w kuchni. Do tego trzeba doliczyc gniazda + szufelke i jednostke centralna... W sumie wyniosloby to min 4000 zl... Za taka kase mozna kupic odkurzacz z wodotryskiem... Czekam jeszcze na oferte na rekuperator. Na razie, z Gruntownym Wymiennikiem Ciepla, wymiennikiem ciepla o spr ok. 96%, nagrzewnica wodna i sterowaniem elektronicznym, najlepsza oferta zamknela sie na poziomie ok. 15000-16000zl... Zamowilem natomiast juz brame garazowa - Wisniowskiego... pozdrawiam Hefalump, mógłbyś podzielić się wiadomością kto montował Ci rekuperator, czy jesteś zadowolony i ile zapłaciłeś. I jeszcze poproszę o namiary na drewno. pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.02.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ale ja szukam takiego elektryka który, zrobi podłączenie budowlane, na szczęsście takiego co mi zrobi w środku to posiadam, za wynagrodzenie weźmie dobry obiad i kawę do łóżeczka. Ale do skrzynki uprawnień niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.02.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Tosia,u nas w regionie to elektrycy są mało ciekawi. Masz do wyboru p.Wyczółkowskiego albo Kudlińskiego. Jeżeli chodzi o prowizorkę to raczej nie ma problemu, z przyłączem docelowym strasznie długo się ciągnie. Najlepiej zadzwoń do ZEWTu to podadza Ci namiary na kogoś z Otwocka. Z tego co wiem to zdecydowanie sprawniej idzie im praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 16.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Czesc! Z elektrykiem sie spotkalem. 25zl za punkt bez materialow: - 1 punkt = gniazdo, lub wlacznik + odbiornik, 1,5 punktu za wlacznik schodowy, 1,5 punktu za oddzielny obwod, np tylko do pralki Polecil mi go sasiad. Jak sie z nim dogadam co do terminu i zobacze jak robi, bede mogl go polecic (jesli ktos bedzie zainteresowany...) Na razie rozrysowalem instalacje na scianach i w tabeli. Zamierzam sie z nim spotkac w weekend. Co do odkurzacza centralnego do raczej z tej dogodnosci zrezygnuje. Wszystkie oferty, kotre dostalem byly na poziomie ok 1300-1600 zl za instalacje - 2 punkty na gorze, 2 punkty na dole + szufelka w kuchni. Do tego trzeba doliczyc gniazda + szufelke i jednostke centralna... W sumie wyniosloby to min 4000 zl... Za taka kase mozna kupic odkurzacz z wodotryskiem... Czekam jeszcze na oferte na rekuperator. Na razie, z Gruntownym Wymiennikiem Ciepla, wymiennikiem ciepla o spr ok. 96%, nagrzewnica wodna i sterowaniem elektronicznym, najlepsza oferta zamknela sie na poziomie ok. 15000-16000zl... Zamowilem natomiast juz brame garazowa - Wisniowskiego... pozdrawiam Hefalump, mógłbyś podzielić się wiadomością kto montował Ci rekuperator, czy jesteś zadowolony i ile zapłaciłeś. I jeszcze poproszę o namiary na drewno. pozdrawiam Monika Ja mam zrobiona instalacje (rury, przepusty) w domu i GWC. Nie mam jeszcze podlaczonego samego rekuperatora. Jak na razie jestem zadowolony, ekipa miala kilka poslizgow czasowych, ale wlasciciel firmy (Witold Popiel) to mlody czlowiek z ktorym mozna sie dogadac. Namiary: http://www.klimatyzacja.org.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Hefalump, wielkie dzięki. Tosia, chyba im się w d...ch poprzewracało. Bierz budowlany i się wiecej nie zastanawiaj. Teraz wydasz 15000 zł a jak na koniec zabraknie to będziesz pluła sobie w brodę, że dorobiłaś jakiegoś oszołoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 17.02.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Hefalump, wielkie dzięki. Tosia, chyba im się w d...ch poprzewracało. Bierz budowlany i się wiecej nie zastanawiaj. Teraz wydasz 15000 zł a jak na koniec zabraknie to będziesz pluła sobie w brodę, że dorobiłaś jakiegoś oszołoma. Budowlany to ja jak najbardziej tylko za przyłącze pod ziemią nie chcę płacić, bo na powietrzne to już mam a mojemu chłopowi to się nie podoba. A masz rację z tymi wydatkami, że te konieczne to lepiej od razu ponosić, lepiej zyć w domu z prądem niż na super drewnianej podłodze bez prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 18.02.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Heyah! Tak dla zmiany zagadnieia. Jak to jest z wyniesieniem ściany fundamentowej powyżej istniejącego stanu gruntu metodą troszkę ławy w ziemię i zasypać to czymś w celu złapania głębokości przemarzania gruntu. Czy musze o tym myśleć na etapie adaptacji projektu czy wolnoć tomku w swoim domku czyli kiero powie to tak się zrobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 18.02.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Heyah! Tak dla zmiany zagadnieia. Jak to jest z wyniesieniem ściany fundamentowej powyżej istniejącego stanu gruntu metodą troszkę ławy w ziemię i zasypać to czymś w celu złapania głębokości przemarzania gruntu. Czy musze o tym myśleć na etapie adaptacji projektu czy wolnoć tomku w swoim domku czyli kiero powie to tak się zrobi? Architekt Ci zrobi to standardowo, natomiast kierownik na budowie po zapoznaniu sie z badaniami gruntu oraz tym co odkryje koparka po zgarnieciu humusu wyda decyzje ile chate do gory ciagnac. A w Halinowie trzeba wyciagac, bo grunty gliniaste i wysoki poziom wod gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 18.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 hmm, a w calym halinowie trzeba? zaczynamy niedlugo na samym koncu halinowa na styku z dl. koscielna. jak szukalem saczka to kopalem metr w dol i wody nie bylo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 19.02.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Heyah! Tak dla zmiany zagadnieia. Jak to jest z wyniesieniem ściany fundamentowej powyżej istniejącego stanu gruntu metodą troszkę ławy w ziemię i zasypać to czymś w celu złapania głębokości przemarzania gruntu. Czy musze o tym myśleć na etapie adaptacji projektu czy wolnoć tomku w swoim domku czyli kiero powie to tak się zrobi? Architekt Ci zrobi to standardowo, natomiast kierownik na budowie po zapoznaniu sie z badaniami gruntu oraz tym co odkryje koparka po zgarnieciu humusu wyda decyzje ile chate do gory ciagnac. A w Halinowie trzeba wyciagac, bo grunty gliniaste i wysoki poziom wod gruntowych.. Dzięki Bonzo. Że wynosic trzeba to wiem, ale chodziło mi o umocowanie prawne tegoż przedwsięzięcia. Wodę w październiku miałem wg geologa na 50-80 cm, więc chyba lekko podkopię a potem dosypię czego trzeba. Rozumiem, że kierownik budowy weźmie na siebie odpowiedzialność za przeprowadzenie ów procederu. A kto z Was robi drenaż odwadnający, w jakim momencie trzeba o nim myśleć, projektować realizować?? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts