Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Planuję na zimę zakup drewna do kominka, ponieważ mam znajomego leśnika w okolicach białegostoku chcę kupić drewno własnie od niego.

Transport z tamtych stron jest dosyć drogi a na samochód można załadować ok. 40 m3 drewna, więc szukam chętnych, którzy chcieliby skorzystać z takiej oferty,

ja planuję zakup ok. 15 m3 w połowie września ( musi troszkę przeschnąć)

Drewno głównie dąb i brzoza, cena atrakcyjna.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany proszę o kontaktakt na priv.

Jesteśmy zainteresowani tez ok 15 m3 prosze o info nt ceny transportu.

Długa Szlachecka po sąsiedzku :)

Aga.

Dopiero co przyjechałem z urlopu a tu takie nowinki http://www.halinow.pl/135-40dabc6dc2597-6687.htm

Nie ciesz się. U Ciebie nie działa. Sprawdzałem.

Pozdrawiam

To nie oto chodzi czy działa, czy nie. taki internet to i tak pupa :D

Chodzi że wioska i istnieje opcja skorzystania

Halinów to miasto.

Dlaczego masz nie zakryte dziury w dachu? Nie przeszkadza Ci, że podczas deszczów leje się Ci woda do środka?

Pozdrawiam

Halinów to miasto.

Dlaczego masz nie zakryte dziury w dachu? Nie przeszkadza Ci, że podczas deszczów leje się Ci woda do środka?

Pozdrawiam

Tak zgadza się ma status miasta.

Nie dziury tylko otwory, nie nie przeszkadza bo tyle tej wody co by kot napłakał, a widzisz gdzieś w budynku jakieś okna? No to już wiesz dlaczego tam są"dziury" :lol: :lol: :lol:

Halinów to miasto.

Pozdrawiam

Tak zgadza się ma status miasta.

Nie dziury tylko otwory, nie nie przeszkadza bo tyle tej wody co by kot napłakał, a widzisz gdzieś w budynku jakieś okna? No to już wiesz dlaczego tam są"dziury" :lol: :lol: :lol:

Nie no jasne otwory - dziury to są w du..szy. Pytając miałem na myśli, czy nie lepiej zakryć otwory folią, co by nie padało do wewnątrz, ale skoro piszesz, że są to znikome ilości wody no to chyba nie ma sensu.

Pozdrawiam

Jestem beznadziejna, otworzyłam nowy temat zamiast kontynuować to forum. No nic, ale na przyszłość bedę pamietać.

Poniżej mój mail:

"Jeśli chodzi o bloczki fundamentowe, to mam trochę pozostałych na swojej budowie (Halinów).

Bedzie tego jakieś 6,5 palety po 72 sztuki. Bloczki są równe i nie pękają. Są pospinane jakimiś białymi taśmami, ale bez palet.

Generalnie są ok.

Kupowaliśmy po 2,90 (chyba u Śledziewskich). Toteż po tyle moge odsprzedać.

Tylko transport trzeba sobie załatwić. A na terenie Halinowa przy odrobinie chęci to nie problem:)

Kontakt na priv."

Pozdrawiam walczących budujących:)

Mam pytanie odnośnie styropianu: jaki i gdzie kupowaliście styropian do fundamentów?

Pozdrawiam

Ja się długo wahałem między styrodurem i tańszym. W końcu mam 8 cm EPS 100 + folia. Ale niestety dalej nie jestem całkowicie przekonany co do wyboru....

Kupowałem w Eurobudzie w Sulejówku jak większość materiałów.

Pozdrowienia

Darek M.

Pytanie:

Czy lepiej zamawiać stod desek do szalowania stropu czy lepiej wynająć zestaw szalunków na jakiś miesiąc. Stemple to wiadomo używane, ale deski to już jest problem.

Poproszę o rady.

Oblicz przecieżto czyta matma, z tym ze deski od szaluków jak dobra ekipa to jeszcze wykorzystasz do szalunku w ieńca

Witam!

Moja ekipa zrezygnowala wlasnie z wylania fundamentu!Chcieli sie uwinac i zrobic go w tempie ekspresowym.Chcialem zeby bylo jak wedlug projektu,czyli szalowana lawa fundamentowa na chudziaku ,przerwa kilka dni,sciany murowane z blioczkow betonowych ,znowu kiludniowa przerwa,zeby wszystko dobrze przeschlo i dopiero izolacja przeciw wodna i chudziak.Chyba stawialem za duze wymagania!Stwierdzili ze maja tyle roboty ze im sie nie oplaca tak bawic!

Moze macie jakis namiar na kogos kto mialby jeszcze ochote za rozsadne pieniadze podjac sie wybudowania na jesien fundamentu? ( fundament prosty ,36 m )

Pozdrawiam!

Witam!

Poszukuję:

dobrego sdostawcy betonu B-15 plus pompa, wskazane, żeby zabrał ewentualną nadwyżkę

transportu 2 ton długiej stali w prętach 12mb, oraz stępli do szalunku.

PZDR

Nie rozumiem, betoniarka ma zabrać stal???????????????? chyba nie da rady a polecam Thomasa, jak brałam B 15 to dali B20, bo nie chcą zaniżać produktów. Czysto, dobry materiał polecam,

Witam!

Poszukuję:

dobrego sdostawcy betonu B-15 plus pompa, wskazane, żeby zabrał ewentualną nadwyżkę

transportu 2 ton długiej stali w prętach 12mb, oraz stępli do szalunku.

PZDR

Nie rozumiem, betoniarka ma zabrać stal???????????????? chyba nie da rady a polecam Thomasa, jak brałam B 15 to dali B20, bo nie chcą zaniżać produktów. Czysto, dobry materiał polecam,

Po ile płaciłaś B20? Ja zamawiam w Pawbudzie . Ceny mało atrakcyjne bo B20 295 zl, ale jeszcze nie zawiedli jakością . Znajomi raz zaryzykowali tańszy i odbiło się na jakości