Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Kto wam wywozi śmieci? Czy z segregacją?

Z koszem?

Ile wogóle tych śmieci ię produkuje? Nie wiem jaki worek wziąć 120? 240? na miesiąc.

Eko-Sam Bis z Halinowa i 2 worki w miesiącu po 120 l jeśli segreguje się śmieci spokojnie wystarczają :)

Aga a powiedz Ty mi jeszcze ile Wy za to płacicie??

Własnie nie wiemy którą firme wybrac Trans-nec czy eko-sam bis..

A co do krawcowych to jest u nas w Józefinie jakaś i ma swój zakład w takim domku, przed torami jadąc od trasy na mińsk, ale nie mam pojecia jak z jej sprawnościa krawiecką :)

Moze ktos to zbadal?? a w Halinówku jeszcze nikt fryzjera nie ma?? widziałam ze tam na głównej chyba na Jana Pawła jest solarka,kosmetyczka i fryzjer... był ktos tam??

Do tej pory chodzilam do fryzjera do radomia do kolezanki, od kilku lat ale chyba jak juz zamieszkałam tutaj czyli w Józefinie o czas zmienic tego fryzjera na tutejszego :)

A to ja z loginu męża

Madziunia_85_ :)

Magda,

wstydz się. Tyle czasu już mieszkasz i nie wiesz, że to Halinów nie Halinówek :lol:

Co do fryzjera to strasznie dużo kobitek chodzi do Grześka w Sulejówku w tych samych pawilonach co Grubek tylko bliżej stacji.

Pani krawcowej, tej w Sulejówku, nie polecam. Nie dosyć, ze ceny z kosmosu to szyje jak jej się podoba a nie klientce.

Też polecam Eko-sam bis. U nas wywożą śmieci od 2 lat. My zrezygnowaliśmy z jednych śmieci bytowych i wychodzi trochę taniej.

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ach... fryzjerem byc.... ;)

a swoja droga... ciekawe, czy ktokolwiek kiedys pomyslal, zeby wykorzystac forum muratora do badan potrzeb osob sie osiedlajacych.....

Ja tez EkoSamBis... Jedno co mnie irytuje, to, ze segregowane smiecie odbierane sa tylko raz w miesiacu, no i gdzie to wszystko trzymac.... nie chce mi sie pitrowac do kosza na podworku z dwoma gazetami, albo butelka po soczku...

Wiem wiem ekologia - wszysktim nam jest lepiej, ale u mnie zaczyna sie tak robic, ze spizarka przeksztalca sie w smietnik do segregacji odpadow - papier i plastik... Macie jakis pomysl jak to ogarnac?

pzdr

H

Cześć,

czy ktoś z Was może podać mi kontakt do specjalisty od kręcenia zbrojenia fundamentów tzw. zbrojarza?

Szukam kogoś komu możnaby zlecić taką usługę z dowozem, albo kto mógłby

skręcić te druty za rozsądne pieniądze na miejscu budowy w Rembertowie.

Domek parterowy, robota łatwa, ale chciałbym żeby to było dobrze zrobione.

Będę wdzięczny za tel. i/lub adres.

Co do kosmetyczki i fryzjera to właśnie odkryłam pod samym nosem przy stacji Cisie salon fryzjerski i kosmetyczny. Mało tego. Jest nawet solarium. W sobotę idę do kosmetyczki, więc zdam relację. Fryzjera na razie poobserwuję.

Niestety nie wiele firm na terenie Cisia prowadzi segregację. Eko sam bis chyba nie ma? Dla mnie to ważne bo mam tego duuuużo. Pewnie z 2-3 worki na m-c samych segregowanych.

Kto wam wywozi śmieci? Czy z segregacją?

Z koszem?

Ile wogóle tych śmieci ię produkuje? Nie wiem jaki worek wziąć 120? 240? na miesiąc.

Eko-Sam Bis z Halinowa i 2 worki w miesiącu po 120 l jeśli segreguje się śmieci spokojnie wystarczają :)

Aga a powiedz Ty mi jeszcze ile Wy za to płacicie??

Własnie nie wiemy którą firme wybrac Trans-nec czy eko-sam bis..

A co do krawcowych to jest u nas w Józefinie jakaś i ma swój zakład w takim domku, przed torami jadąc od trasy na mińsk, ale nie mam pojecia jak z jej sprawnościa krawiecką :)

Moze ktos to zbadal?? a w Halinówku jeszcze nikt fryzjera nie ma?? widziałam ze tam na głównej chyba na Jana Pawła jest solarka,kosmetyczka i fryzjer... był ktos tam??

Do tej pory chodzilam do fryzjera do radomia do kolezanki, od kilku lat ale chyba jak juz zamieszkałam tutaj czyli w Józefinie o czas zmienic tego fryzjera na tutejszego :)

A to ja z loginu męża

Madziunia_85_ :)

Magda,

wstydz się. Tyle czasu już mieszkasz i nie wiesz, że to Halinów nie Halinówek :lol:

Co do fryzjera to strasznie dużo kobitek chodzi do Grześka w Sulejówku w tych samych pawilonach co Grubek tylko bliżej stacji.

Pani krawcowej, tej w Sulejówku, nie polecam. Nie dosyć, ze ceny z kosmosu to szyje jak jej się podoba a nie klientce.

Też polecam Eko-sam bis. U nas wywożą śmieci od 2 lat. My zrezygnowaliśmy z jednych śmieci bytowych i wychodzi trochę taniej.

Oj Monia Monia ja tak pieszczotliwie o Halinowie pisze czyli Halinówek :)

oj wiem wiem mam sie wypowiadac z powagą :D

A wyjasnijcie mi jak to kurcze jest z tym segregowaniem?? wiem ze glupie pytania zadaję ale jak sie odbywa to całe zabieranie smieci??

Co wchodzi w składa niesegregowanych??

W Trans-Nec powiedzieli nam opłate 50 zł za 240 listrów raz na 2 tygodnie (czyli 480 litrów) no i dają pojemnik a nie worki, a w Ekosam Bis 30 zł za 2 worki 120 litrów, czyli 60 zł za 4 worki czyli 480 listów w miesiacu + nielimitowana ilość tych odpadów segregowanych??, ale chyba nie dają pojemnika a tylko worki??

Sama już nie wiem które jest korzystniejsze :( bo po prostu nigdy nie oddawałam smieci w ten sposób. :)

[

pozdrawiam

Madzia

A drugie pytanie to moze ktoś z obecnych miał kredyt w PKOBP i go refinansował??

chodzi mi o to jak uniknąć spłaty prowizji 1% za spłatę całościowa, usiłowałam dopytac sie pani w banku i po wielkich moich pytaniach powteirdziła że mozna jednego dnia zlożyc na 100 tysiecy dyspozycje a nastepnego dnia na 20 tysiecy i że tylko od 20 tys zostanie pobrana opłata 1 % ale coś mi sie to za proste wydaje.

Gdyby to było takie proste to by bank nie stosował takiego zapisu bo kazdy by to omijał.... Już nie wiem gdzie o tym mam szukac....

Please poradzcie jak ktoś sie na tym zna albo gdzies czytał o tym...

Proponuje wziac trzy dni urlopu i wnikliwie przeczytac umowe kredytowa - tam powinno byc napisane jakie sa oplaty w momencie wczesniejszej splaty kredytu, ewentualnie powiino byc odwolanie do regulaminu udzielania kredytow tego typu. Wierzenie na slowo "Pani z okienka" odradzam - to tylko pracownik, ktory moze sie pomylic albo zle zrozumiec pytanie klienta...

Ekosambis ma segregację, płacisz ryczałt, segregujesz i wszystko Ci zabiorą. Kierowcy naogół zostawiają mało worków ale zawsze można sobie do nich podjechać i dobrać ile potrzeba.

Masz rację monia. Coś mi sie poprzestawiało. Ja juz z nimi nawet umowę mam.

Jedyny minus z Eko samem, że nie dają koszy. Ale przynajmniej segregowane darmo biorą.

Czesc :)

Gdzie kupowaliscie piasek kwarcowy do tynkow? Po ile?

Piasek kwarcowy 250PLN brutto/tona w workach po 25 kg to w órze Kalwarii, piasek piękny widziałem ale dochodzi transport- szukaj na necie pod hasłem piasek Góra Kalwaria apoza tym sprzedają to cudo w Elamsie w Zakręcie tel. 0227890789, tylko ceny nie pamiętam.

Witam forumowiczów z Halinowa i okolic, ja rozpocząłem prace budowlane 5 lutego 2008 aura sprzyja, więc ostro do roboty, po dwóch tygodniach stoi już fundament z zalaną płytą posadzkową włącznie, od poniedziałku 18.02 zaczynam stawiać ściany nośne za około 3 tygodnie wylewam strop, jak narazie super, pozdrawiam

Witam mam pytanie. Jakie łącze elektryczne macie kablowe czy napowietrzne?.

Pytam bo mój właściciel drogi nie bardzo chce się zgodzić na kablowe, bo boi się, że w momencie przejecia drogi przez gmine będzie miał przez to problem. Powiedział, że na terenie gminy są same łącza napowietrzne.

Trochę się teraz martwie bo lada moment mają nam zakładac, a przy podpisaniu z nimi umowy nikt od nas nie wymagał zgody pisemnej.

Ponawiam tez ogłoszenie o sprzedazy przyczepy kampingowej dla "fachmajstrów"

http://marcynka.fotosik.pl/albumy/290235.html#e

a oto nasz domek:))

pozdrawiam

cześć monia. Nie jewsteśmy współwłaścicielami drogi natomiast w akcie notraialnym mamy nieodpłatną służebność gruntową przejazdu i przechodu na czas nieokreślony, oraz jest zapis o nieodpłatnym urzytkowaniu drogi na rzecz ZEWT.

Właściciel się obawia, że jak pojdą kable w drodze , to gmina nie bedzie mu chciała przejąć drogi bo będzie "naruszona".

Dla nas to jest niezrozumiałe, bo wydaje nam się, że teraz się odchodzi już od lini napowetrznych.

tak mniejwięcej się sprawa ma