Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Essa daj się wykorzystać i podrzuć nazwy jakiś krzewów czy drzew liściastych zimozielonych.

Bez sensu nosic drzewo do lasu - polecam katalog Pinusa. Na pierwszy rzut oka jest swietny. Jak chcesz miec jakies dwie wspolne cechy, to sobie wydrukuj dwie listy i poszukaj odmian wspolnych dla obu.

http://www.pinus.net.pl/p.php?p=katalog

Skad wieje i gdzie beda zaspy to akurat da sie przewidziec. Podobnie z naslonecznieniem. Przydomowe place zabaw tez maja okreslona lokalizacje - zwykle powinny byc bardzo dobrze widoczne z pomieszczenia, w ktorym sie najwiecej przebywa w ciagu dnia. Tego mniej wiecej ucza na studiach.

Nadal uwazam, ze zaprojektowanie efektownego, funkcjonalnego ogrodu, jest duzo trudniejsze niz zaprojektowanie najbardziej wymyslnego budynku.

Pozdr.

a.

chętnie skorzystam z Twoich porad :) Essa co do Twojego zapytania apropo płyt odezwij się na priva, może coś wymyślimy pozatym co Ci napisałem. no jest trochę możliwości :) pzdr

Witam wszystkich :)

Nazywam się ...jasina :)

Od kilku tygodni czytam wszystkie fora związane z Halinowem, budową domów i przyszłymi sąsiadami.

Już za kilka tygodni będę pełnoprawnym posiadaczem działki w Halinowie. Obecnie jestem na etapie finalizowania transakcji.

Czekałem na ten moment 10 lat. Mam nadzieję, że kolejne etapy pójda mi znacznie szybciej :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Witam wszystkich :)

Nazywam się ...jasina :)

Od kilku tygodni czytam wszystkie fora związane z Halinowem, budową domów i przyszłymi sąsiadami.

Już za kilka tygodni będę pełnoprawnym posiadaczem działki w Halinowie. Obecnie jestem na etapie finalizowania transakcji.

Czekałem na ten moment 10 lat. Mam nadzieję, że kolejne etapy pójda mi znacznie szybciej :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Witaj!!!

Powodzenia

W październiku, ekipa spod Radomia.

Same wylewki 11 zł (układaliśmy sami folie i styropian na górze, a na dole pod folie jeszcze papę),

a z układaniem folii i styropianu i tasmy 13 zł.

Tylko że to troche po znajomosci było... ale chyba cena nie byłaby o wiele wieksze... Tylko że my bez faktur..

A ja bylam dzisiaj u sasiada, zeby zapytac czy mi zrobia wylewke w garazu. Oni chetnie i ze przyjda obejrzec. Po 3 godzinach przyszedl mily pan, powiedzial, ze gadal z szefem i ze nie ma sprawy - jutro mi zrobia wylewke, za 1000 pln. I ze musze mu dac odpowiedz natychmiast, nie moze byc dzisiaj wieczorem, nie moze byc inny termin, bo pozniej to oni sa bardzo zajeci. Ze na jutro rano maja byc wszytskie materialy - piasek, cement, zbrojenie...

Dodam, ze moj garaz ma az 24,63 m2.

Pozdrawiam wszystkich z wesolego kosmosu, albo on byl z ksiezyca albo ja :)

W październiku, ekipa spod Radomia.

Same wylewki 11 zł (układaliśmy sami folie i styropian na górze, a na dole pod folie jeszcze papę),

a z układaniem folii i styropianu i tasmy 13 zł.

Tylko że to troche po znajomosci było... ale chyba cena nie byłaby o wiele wieksze... Tylko że my bez faktur..

A ja bylam dzisiaj u sasiada, zeby zapytac czy mi zrobia wylewke w garazu. Oni chetnie i ze przyjda obejrzec. Po 3 godzinach przyszedl mily pan, powiedzial, ze gadal z szefem i ze nie ma sprawy - jutro mi zrobia wylewke, za 1000 pln. I ze musze mu dac odpowiedz natychmiast, nie moze byc dzisiaj wieczorem, nie moze byc inny termin, bo pozniej to oni sa bardzo zajeci. Ze na jutro rano maja byc wszytskie materialy - piasek, cement, zbrojenie...

Dodam, ze moj garaz ma az 24,63 m2.

Pozdrawiam wszystkich z wesolego kosmosu, albo on byl z ksiezyca albo ja :)

To z materiałem czy bez? jakaś kosmiczna cena

Witam Wszystkich,

Jeżeli jesteście zainteresowani podłączeniem do mediów (telefonu, internetu, kablówki) z Telekomunikacji Polskiej, to na stronie internetowej naszej gminy jest wzór wniosku. Im więcej nas będzie tym lepiej. Podaję link, gdzie jest więcej informacji:

http://www.halinow.pl/135-47d903a99daaf.htm

Sprawa kolejna. Czy ktoś jest zainteresowany doprowadzenie gazu ziemnego do Kazimierowa? Z tego co widzę w naszej miejscowości, to sporo ludzi ma butlę na gaz płynny i powinni być potencjalnie zainteresowani. Cena ogrzewnia gazem płynnym jest około 2,5 raza droższe od gazu ziemnego. Zatem gra warta jest świeczki.

Ja osobiście złożyłem wniosek o wydanie warunków technicznych do przyłączenia gazu w oddziale mazowieckim PGNIG, na ulicy Kruczkowskiego w Warszawie. Z tego co się tam nieoficjalnie dowiedziałem, gazownia wydała niektórym mieszkańcom Kazimierowa warunki na przyłączenie i w 3 kwartale 2007 r. Jak to zwykle bywa nie jest im śpieszno z budową. Na pewno można by przyśpieszyć te sprawę, gdyby więcej osób złożyło tam właśnie wnioski o wydanie warunków przyłączenia.

poniżej podaję link do wniosku:

http://www.msgaz.pl/dladomu/przylaczenie/mapka/?r,main,activeId=3757