Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czołem Sąsiedzi!

zostało mi 112 m2 (32 bele) dobrej wełny do dachów, strychów i poddaszy: ROCKWOOL TOPROCK o grubości 15 cm (http://www.rockwool.pl/sw61380.asp ).

Cena w hurtowni to ok. 24-26 zł/1m2, na Allegro 21 zł/1m2, z chęcią pilnie oddam po jakieś 18 zł/m2, moj mail: [email protected]

Witajcie

Miałem dzisiaj spotkanie z ekipą od stanu surowego zamkniętego. Projekt domu: Tytan II z pracowni "Dobre domy". Cena za robociznę 120 tys.

Według mnie kosmos. Szukam dalej...i proszę o pomoc, może ktoś z Was może polecić jakąś grupę.

pozdrawiam

jakiś czas temu przesłałam Ci na priva namiary na sprawdzoną ekipę murarzy ale chyba nie odbierasz poczty.

pozdrawiam Monika

Czy 10 tys za całość robocizny hydraulika to dużo?? 120 m podłogówki, kotłowni i 8 kaloryferów????

Nie wiem co znaczy pojecie "kotlownia", ale mysle ze cena spora.

Ja placilem miesiac temu 30 zl za m.kw. podlogowki i 130 zl za punkt - grzejnik.

Pozdrowienia

Darek M.

DarekMateusz, czy mozesz wyslac mi namiar na twojego hydraulika, na prv?

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam

co do cen robocizny to niestety jest drogo jak szlak, my za dom 230 m2 do stanu surowego zamknietego placilismy w zeszlym roku 85 tys, a ekipa sama stwierdzila ze w 2006 postawilibysmy za 40 tys... :/

Masz rację, ale ta cena którą mi zapropowano jest zupełnie nierealna. W sobotę spotkałem się z dwoma ekipami i ich propozycje są zupełnie inne.

Za ściany - 40tys.i 42 tys

Więźba 25 i 30 pln m.kw. /dach ma 267 m.kw./

Pokrycie dachu- jeszcze nie mam wyceny robocizny./może ktoś wie jakie są stawki dla dachówki ceramicznej?/

Ale razem powinno się to zamknąć ok.70 tys.

pozdr.

Witam wszystkich budujacych!!!

U mnie - od niedawna działka w Hipolitowie i decyzja o budowie prawie prawomocna, a tu wszystkie wcześniejsze ustalenia wzięły w łeb. Jeżeli to możliwe, dajcie proszę jakieś namiary na kierownika budowy i sprawdzoną ekipę. Pisałam wczesniej na kilka prywatnych adresów, ale chyba bardzo jesteście zapracowani, bo prosba o ratunek pozostała bez echa. Moze ten apel coś da? Proszę :D :)