kuzyn 20.08.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Mam do Was pytanie o stawki robocizny za krycie dachu? (...) Może znacie też kogoś godnego polecenia? JA TEŻ JESTEM ZAINTERESOWANA ! poszło na priva pozdrawiam Witam, Czy też mogę poprosić o namiar na ekipę kryjącą? Pozdrawiam Jola Jesli chodzi o dach i krycie to ja najlepszą ofertę dostałem w Dachluxie w Starej Miłosnej. Pracują też z kilkoma ekipami (jedna z nich ma rozpocząć u mnie w przyszłym tygodniu) i jeśli kupisz u nich materiały z montażem to policzą 7% vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 20.08.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Chyba weżmiemy Normstahla, bo jakościowo porównywalny z Hormanem, a cenowo korzystniejszy (dla przykładu brama 275/210 kolor złoty dąb z przetłoczeniami kasetonowymi z automatyką i montażem 4100 brutto). Na pewno kompleksowe zamówienia (okna, bram, drzwi) daje szansę na rabaty, a co jeszcze wazniejsze: to gwarancja zsynchronizowania zamknięcia domu w jeden dzień: trzy ekipy montują i okna, i drzwi, i bramę. Podłączasz wtedy alarm i spisz spokojnie. Tak, tak i wszystko jest na czas i wszystkie zamówione elementy są bez wad itd, poza tym montażyści na pewno zrobią robotę jak trzeba i nawet ich nie trzeba sprawdzać i w ogóle. Ty chyba za dużo bajek z Bobem Budowniczym oglądasz. Aha mam okna z Miro, żeby nie było, że jestem złośliwy. Przebój z montowaniem jednak miałem ale Miro umywa raczej ręce od montażystów. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 21.08.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam, Czy ktoś z Was wie, skąd i w miarę tanio można podnieść działkę materiałem piaszczystym? Akurat wszyscy, których obdzwoniłem nie mają teraz nic piaszczystego, a jak mają to w cenach z kosmosu... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 21.08.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Aha mam okna z Miro, żeby nie było, że jestem złośliwy. Przebój z montowaniem jednak miałem ale Miro umywa raczej ręce od montażystów. PZDR no i już się zaczynam bać właściwie to byliśmy zdecydowani na okna od nich bo oferta wydała mi się całkiem rozsądna ... a ma ktoś może okna firmy http://www.dobroplast.pl/index.php robiłam wycenę w Okuniewie i oferta była bardzo atrakcyjna i dużo niższa niż pozostałych firm i nie wiem w czym jest haczyk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 21.08.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Edek24: pewnie,że tak chcieć, znaczy móc. Drogi kolego, nie wiesz, ze kobiety moga wszystko!!! Nie ma to jak kobieta inwestor, której wykonawcy boją się jak diabeł święconej wody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 21.08.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam, zaszedłem do Was z forum budujących w okolicy Mińska Mazowieckiego. Niestety szukam pilnie ekipy budowlanej, która będzie w stanie przed śniegiem dokończyć budowę domu od 0 do krycia. Jeśli ktoś z Was jest w stanie polecić ekipę budowlaną to będę bardzo wdzięczny. Budowa w okolicach Dębe Wielkie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 21.08.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Teraz to może być trudno, ale na priv przesłałam Ci parę namiarów, którymi kiedyś wsparli mnie życzliwi forumowiicze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olka7 21.08.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Szukam hydraulika do ułożenia kanalizacji i przyłącza wody- jeśli ktoś dysponuje namiarami to b. prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej973 21.08.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Cześć dla wszystkich budujących. Mam do odstąpienia 6 paczek wełny mineralnej gr. 5 cm, Rockmin 50 ora zok. 20 woreczków piasku kwarcowego do tynków cementowo wapiennych. Szukam na gwał dobrego glazurnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 22.08.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja brałem okna z Techmaprojekt z Polnej w Warszawie.Jestem zadowolony. Handlowałem kiedyś oknami i z pełną świadomością wziąłęm najzwyklejszą Vekę 5-komorową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 22.08.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Edek24: pewnie,że tak chcieć, znaczy móc. Drogi kolego, nie wiesz, ze kobiety moga wszystko!!! Nie ma to jak kobieta inwestor, której wykonawcy boją się jak diabeł święconej wody. Pozdrawiam Tja na pewno. Nie chce mi się pisać, jak jest każdy wie jak to bywa, a nie każdy potrafi się przyznać. Problemów nie ma jak się samemu buduje. Czyżby kolejna feministka - "Kobiety na traktory". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 22.08.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Aha mam okna z Miro, żeby nie było, że jestem złośliwy. Przebój z montowaniem jednak miałem ale Miro umywa raczej ręce od montażystów. PZDR no i już się zaczynam bać właściwie to byliśmy zdecydowani na okna od nich bo oferta wydała mi się całkiem rozsądna ... a ma ktoś może okna firmy http://www.dobroplast.pl/index.php robiłam wycenę w Okuniewie i oferta była bardzo atrakcyjna i dużo niższa niż pozostałych firm i nie wiem w czym jest haczyk ... Okna są ok, tylko trzeba patrzeć ekipie podczas zakładania okien na ręce, mieć metrową dobrą poziomicę i sprawdzać. Tak naprawdę jakie jest okno wyjdzie po 4-5 latach podczas mrozów i jak deszcz popada, słonko przypiecze, wszystko wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 23.08.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Szukam hydraulika do ułożenia kanalizacji i przyłącza wody- jeśli ktoś dysponuje namiarami to b. prosze Na priva przesylam opinie na miejscowego "fachowca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Lis 23.08.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Witajcie, zamierzam rozpocząć po 2 letnich bojach z Urzędem gminy Halinów budowę domu w Długiej szlacheckiej. Na ten rok chciałbym zamknąc dom dachem. Jeszcze nie mam papierów ale licze że będą na koniec sierpnia. I tu pytanie: - macie sprawdzona ekipę do stanu surowego? - ile na dziś biorą na dom pietrowy ok 220m2 całości? Liczę na podpowiedź i informacje. Lisek z Długiej [email protected] Moi mili forumowicze, macie jakąś zaufaną osobę z urządu z Halinowa, która załatwi mi pozwolenie na budowę. Już mnie krew zalewa. Nie będe pisał nie parlamentarnie ale matoł... to mało powiedziane. I może macie radcę prawnego od prawa budowlanego. Musze to dokończyć i komuś dać po tzw piętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 24.08.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Do Edek24: pewnie, że na budowie wcale wszystko nie idzie tak jakbyśmy sobie wymarzyli, ale optymistom jest lżej, dlatego nie wolno się poddawać i pokonywać przeciwności. Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, a przy tym sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać. Z wszystkich rad, które wyczytałam na forum, ta jedna wydaje się najważniejsza: trzeba patrzeć wykonawcom na ręce. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 24.08.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Cześć,poszukuję tynkarza do tynków cementowo-wapiennych z przycierką piaskiem kwarcowym. Jeśli macie kogoś godnego polecenia to będę wdzięczny za przesłanie namiarów na priv'a. Niestety tynkarz z kórym byłem umówiony wystawił mnie :/ Dzięki,Radzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 25.08.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Moi mili forumowicze, macie jakąś zaufaną osobę z urządu z Halinowa, która załatwi mi pozwolenie na budowę. Już mnie krew zalewa. Nie będe pisał nie parlamentarnie ale matoł... to mało powiedziane. I może macie radcę prawnego od prawa budowlanego. Musze to dokończyć i komuś dać po tzw piętach. Muszę cię zmartwić, ale znajomośći w Urzędzie na nic się zdadzą Pozwolenie na budowę wydaje Starostwo Powiatowe z Mińska Mazowieckiego, Wydział Architektury, które ma swój oddział w Budynku Gminy Halinów. Znajomości raczej należy szukać w Starostwie. A tak na marginesie, to musi być bardzo skąplikowana ta Twoja budowa skoro wydanie pozwolenia trwa 2 lata to aż nienormalne jak na tą gminę, gdzie zazwyczaj pozowlenia są wydawane w miesiąc Składałam juz wielokrotnie różne pozwolenia i zgłoszenia i nigdy nie trwało to dłużej niż 1,5 m-ca a rekord to zgłoszenie na budowę oczyszczalni ścieków, decyzję na piśmie dostałam w 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Lis 25.08.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Moi mili forumowicze, macie jakąś zaufaną osobę z urządu z Halinowa, która załatwi mi pozwolenie na budowę. Już mnie krew zalewa. Nie będe pisał nie parlamentarnie ale matoł... to mało powiedziane. I może macie radcę prawnego od prawa budowlanego. Musze to dokończyć i komuś dać po tzw piętach. Muszę cię zmartwić, ale znajomośći w Urzędzie na nic się zdadzą Pozwolenie na budowę wydaje Starostwo Powiatowe z Mińska Mazowieckiego, Wydział Architektury, które ma swój oddział w Budynku Gminy Halinów. Znajomości raczej należy szukać w Starostwie. A tak na marginesie, to musi być bardzo skąplikowana ta Twoja budowa skoro wydanie pozwolenia trwa 2 lata to aż nienormalne jak na tą gminę, gdzie zazwyczaj pozowlenia są wydawane w miesiąc Składałam juz wielokrotnie różne pozwolenia i zgłoszenia i nigdy nie trwało to dłużej niż 1,5 m-ca a rekord to zgłoszenie na budowę oczyszczalni ścieków, decyzję na piśmie dostałam w 3 dni Ja tutaj mieszkam i wiem trochę więcej niż Ty. Nie jest tak łatwo. Zmienił sie plan zagospodarowania w związku z obwodnica W-wy która idzie przez Wesołą. Zmienili dużo. Musiałem zmieniać projekt. Nie jestem sam, znam inne przypadki. Obecnie jest wotum nieufności do pani Burmistrz - radni złożyli mandaty. Może się okazać że zostanie zdjeta, a kilka spraw sądowych o odszkodowania spowodują zdjecie kogoś ze starostwa. To już zaczyna nabierac tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 25.08.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Ja tutaj mieszkam i wiem trochę więcej niż Ty. Nie jest tak łatwo. Ja też tutaj mieszkam ale nie neguje twoich kompetencji napisałam tylko że masz trudny przypadek... reszta bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivek 26.08.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Mam do sprzedania STEMPLE2,90 - 3,00 m długości; ok. 250 sztuk - Halinów; cena: 4 zl /szt. chętnie odkupię deski szalunkowe...Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts