Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Ponawiam prośbę o namiary na ludzi zajmujących się montowaniem czujek IR oraz centralek alarmowych ale tylko tych, z których jesteście zadowoleni. I pytanie, dlaczego Solid a nie Juventus i odwrotnie, podobno rządzi tutaj Solid ale poproszę o opinie. PZDR

Namiar na alarmowca wysłałam na PW

A teraz słowo nt dlaczego Solid a nie Juwentus.

na etapie wyboru zaprosilismy przedstawicieli obu firm.

Solid przyjechał, obejrzał dom, zrobił wstępną wycenę instalacji i monitoringu, poinformował nas o możliwych wersjach podłączeń ect... Później dzwonili ale nie nachalnie co kilka tygodni z pytaniem jaką podjęliśmy decyzję.

Juwentus zaproszony na spotkanie zadzwonił, umówił się po czym nie przyjechał. Więcej kontaktu nie było. A ponieważ oni się nie interesowali potencjalnymi klientami (3 domy w tym czasie rosły) więc odpuściliśmy sobie narzucanie się.

Padło na Solid i jak na razie nie żałujemy.

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

UWAGA

U nas na budowie zdarzyło się coś dziwnego.

W zeszłym tygodniu podjechali panowie jakim samochodem niestety nie wiem jakim, weszli na plac i zapytali pracownika czy mogą nanieść dom na mapki bo są z kanalizacji czy coś w tym stylu a domu nie ma na mapce a będą ciągnąć rurociąg?? OK pracownik ich wpuścił. Po 5 minutach przylukał ich majster który robił dach jak łażą po chałupie i filary mierzą??? Pyta się ich po kiego im wymiary filarów do kanalizacji i wymiary pomieszczeń w środku. Opierdzielił ich że się nie przedstawili nie okazali żadnych dokumentów i pogonił.

Do dnia dzisiejszego nikogo nie było a jak mąż dzwonił do urzędu to podobno żadnych pomiarów nie zlecano.

I tu pytanie ktoto był??? podejrzewamy że albo chcieli podpatrzeć projekt albo przyszli sobie do nas złodzieje oblukać czy może jakiś konkretniejszych rzeczy nie ma w środku w domu np. grzejników, okien.

UWAŻAJCIE

UWAGA

U nas na budowie zdarzyło się coś dziwnego.

W zeszłym tygodniu podjechali panowie jakim samochodem niestety nie wiem jakim, weszli na plac i zapytali pracownika czy mogą nanieść dom na mapki bo są z kanalizacji czy coś w tym stylu a domu nie ma na mapce a będą ciągnąć rurociąg?? OK pracownik ich wpuścił. Po 5 minutach przylukał ich majster który robił dach jak łażą po chałupie i filary mierzą??? Pyta się ich po kiego im wymiary filarów do kanalizacji i wymiary pomieszczeń w środku. Opierdzielił ich że się nie przedstawili nie okazali żadnych dokumentów i pogonił.

Do dnia dzisiejszego nikogo nie było a jak mąż dzwonił do urzędu to podobno żadnych pomiarów nie zlecano.

I tu pytanie ktoto był??? podejrzewamy że albo chcieli podpatrzeć projekt albo przyszli sobie do nas złodzieje oblukać czy może jakiś konkretniejszych rzeczy nie ma w środku w domu np. grzejników, okien.

UWAŻAJCIE

Róźne mendy sie po budowach kcą...u mnie niejednokrotnie....jest to okres najbardziej narażony na wszelakiego rodzaju złodziejstwo i akty wandalizmu:))) wiec głowa do góry...

Trzeba uważać, sąsiad na początku roku miał w środku nocy telefon. Gość po drugiej stronie przedstawił się jako patrol policji z informacją, że stoją pod jego domem i że drzwi do domu sa rozwalone i czy ma w środku jakieś wartościowe rzeczy, które ktoś mógłby ukraść. Sąsiad był na tyle przytomny, że powiedział że dom stoi pusty, są tylko mury a we wnętrzach nic się nie dzieje.

Na bank byli to złodziej, którzy mieli chrapke na jakieś urządzenia niezamontowane. Nadmienię, że dom monitorowany i wszelkie naruszenie drzwi skończyłoby sie wyciem alarmu i przyjazdem ochrony. Nazajutrz oczywiście sąsiad z rana podjechał na budowę i drzwi były na swoim miejscu a na centralce alarmowej nie było informacji o jakiejkolwiek ingerencji w okna czy drzwi.

Nam z kolei ktoś ukradł taczkę metalową z posesji zanim jeszcze się ogrodziliśmy :evil: a sąsiadowi z ulicy obok zakosili betoniarke w nocy.

Dosyć szybko działa firma Butzbach, tak szybko, że niewidzą potrzeb klienta i oferują jakość usługi której nie są w stanie wykonać.

http://www.butzibach.com.pl/index.html

Życzę cierpliwości.

hmmmm.....

Ja skorzystalem z uslug tej firmy. Nie moge zlego slowa o niej, ani tym bardziej o jej przedstawicielu, Panu Zbigniewie powiedziec.

Dostalem to co chcialem, za co zaplacilem.

Co prawda bylo to dwa lata temu. Nie sadze jednak, by zmienil swoje nawyki, zwlaszcza, ze z tego co sie zorientowalem firma stawia raczej na jakosc produktu i obsugi, a nie na najnizsza cene.

Pan Zbigniew zaprosil nas (mnie i zone) do fabryki, pokazal co jak i gdzie sie robi, po czym przyjechal na budowe, dokonal obmiarow. Od niego bralem takze parapety. Jego ekipa montazowa przyjechala i w kilka godzin zainstalowala okna. Na miejscu byla moja ekipa murarska - majster troche juz w zyciu widzial, a chwalil, jak sprawnie "chlopaki sie uwijali".

Butzbach oczywiscie nie robil u mnie zadnych prac murarskich. Wstawili, zaktowiczyli i zapiankowali okna, a pozniej parapety. Po wszystkim, jak budowa byla juz zakonczona przyjechali wyregulowac ostatecznie okucia. Jedno okno wymagalo jeszcze regulacji ostatnio - tez nie bylo problemu - wszytsko w ramach gwarancji.

Ja musze Ci sie przyznac tez mialem przygody na budowie. Ktos mnie oszukal - jak pozniej tlumaczyl "pomylil sie...". Zazyczylem sobie system wentylacji z odzyskiem ciepla. Rekuperator to jest to! Myslalem - i faktycznie tak jest jesli jest dziala i jest taki chciales.... Ktos mi polecil firme K&W Popiel. Byla to jedyna ekipa na ktora "sie nadzialem"... Zreszta o tym "fachowcu" jakim mieni sie byc Pan Witold Popiel jest co nie co napisane na tym forum:

http://forum.muratordom.pl/pan-w-rekuperatory,t116088.htm?highlight=witold%20popiel

Zlozylem pozew do sadu, czekam na wyznaczenie terminu rozprawy.

O firmie Butzbach, nie moge jednak powiedziec zlego slowa

pzdr

Hefalump

Trzeba uważać, sąsiad na początku roku miał w środku nocy telefon. Gość po drugiej stronie przedstawił się jako patrol policji z informacją, że stoją pod jego domem i że drzwi do domu sa rozwalone i czy ma w środku jakieś wartościowe rzeczy, które ktoś mógłby ukraść. Sąsiad był na tyle przytomny, że powiedział że dom stoi pusty, są tylko mury a we wnętrzach nic się nie dzieje.

Na bank byli to złodziej, którzy mieli chrapke na jakieś urządzenia niezamontowane. Nadmienię, że dom monitorowany i wszelkie naruszenie drzwi skończyłoby sie wyciem alarmu i przyjazdem ochrony. Nazajutrz oczywiście sąsiad z rana podjechał na budowę i drzwi były na swoim miejscu a na centralce alarmowej nie było informacji o jakiejkolwiek ingerencji w okna czy drzwi.

Nam z kolei ktoś ukradł taczkę metalową z posesji zanim jeszcze się ogrodziliśmy :evil: a sąsiadowi z ulicy obok zakosili betoniarke w nocy.

Mnie nie mogli już nic ukraść ... bo nic juz nie było (wcześniej dwa razy ukradli kable) wiec spalili mi bude (chatkę drewnianą - gospodarczą)...to dopiero jazda...w dwa tygodnie załatwiłem okna do domu ...drzwi...alarmy i ogfrodzenie działki....

Mnie nie mogli już nic ukraść ... bo nic juz nie było (wcześniej dwa razy ukradli kable) wiec spalili mi bude (chatkę drewnianą - gospodarczą)...to dopiero jazda...w dwa tygodnie załatwiłem okna do domu ...drzwi...alarmy i ogfrodzenie działki....

:o :o :o Pomysłowość złodziei nie zna granic.

Mnie raz wyczyscili i była to prowizorka :evil: a że był to początek budowy trzeba było kupić nową :evil:

Witam,

Może komuś z Was zostało kilkanaście metrów siatki z prowizorycznego ogrodzenia. Chcę tylko na zimę tymczasowo zagrodzić front działki przed ciekawskimi, tak więc siatka może być w dowolnym stanie, oby tylko nie miała dziur metr na metr. Będę wdzięczny za sygnał.

Proszę pisać lub dzwonić: 608-787-310

Pozdrawiam,

GT

Witam. Zapytuję Szanownych Państwa o Pana M. Lesińskiego. Czy jest to osoba, której można w pełni zaufać w zakresie prac dotyczących kanalizacji, wodociągu oraz gazu. Czy nie naciąga klientów oraz czy prace wykonuje zgodnie z zasadami budowlanymi a nie tak aby było dla Niego taniej a co będzie dalej to już niech się martwi inwestor. Za wszelkie uwagi i sugestie dziękuję.

Pozdrawiam

Szanowny Panie,

hmmmm..... w pelni zaufac to mozna zonie.... :)

To nie jest dziedzina, w ktorej mozna komukolwiek w pelni zaufac.

Zdarzaja sie oczywiscie wyjatki ludzi kompetentnych, uczciwych i rzetelnych, jednak i takim zdarzaja sie wpadki, zawinione, badz nie. Na taka okazje trzeba byc przygotowanym.

Ja wiekszosc prac zlecalem ekipom z polecenia, czasem z umowa ustna i na moje szczescie sie nie przejechalem z jednym wyjatkiem ekipy - firmy K&W Popiel, o kotrej wczesiej wspominalem (rekuperator).

Pan Lesinski robil u mnie i wode i gaz. Moge go polecic.

Witam. Zapytuję Szanownych Państwa o Pana M. Lesińskiego. Czy jest to osoba, której można w pełni zaufać w zakresie prac dotyczących kanalizacji, wodociągu oraz gazu. Czy nie naciąga klientów oraz czy prace wykonuje zgodnie z zasadami budowlanymi a nie tak aby było dla Niego taniej a co będzie dalej to już niech się martwi inwestor. Za wszelkie uwagi i sugestie dziękuję.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Witam.

Korzystałem z usług Pana Mirosława lesińskiego z Halinowa i jestem zadowolony. Polecam, żadnych kłopotów a i pomoże bez problemów.