Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a zna ktoś kogoś takiego jak elektryk "pan Ćwiek " ??

Po moich przykrych doświadczeniach z Henrykiem Pazio rozmawiam własnie z nim na temat zrobienia skrzynki rbetka. Na razie mam pozytywne odczucia, sprawia wrażenie zaangażowanego w temat. Dam ci znac jak sie bedzie rozwijac sytuacja.

Łukasz

Ja troche w innym temacie...

Pochwale sie... Stan surowy otwarty zadaszony zakonczony!

:)

Teraz szukam... okien PCV z montazem, czy kots moglby poleic mi jakas firme? Jakas marke okien? Cos kolowiek?

Czolko...

ufff... jak goraco... jest prawie 10 wieczorem a u mnie w mieszkaniu w bloku jest nadal ponad 30C...

Teraz szukam... okien PCV z montazem, czy kots moglby poleic mi jakas firme? Jakas marke okien? Cos kolowiek?

Sprobuj u GRUBKA w Sulejowku na ul. Dworcowej dostalismy calkiem przyzwoita oferte na okienka pieciokomorowe okleinowane. Maja tez extra oferte na drzwi zewnetrzne metalowe z obu stron z panelem debowym frezowaym z okienkami i zamkami rozporowymi, maja tez bramy garazowe i drzwi wewnetrzne. Przy zamowieniu calosci oczywiscie super rabacik i mozna negocjowac.

Pilnie potrzebuję namiarów do ludzi którzy mogliby zrobic przyłącze wodociągowe ewentualnie do jakiegoś speca od studni.

Podlaczam sie pod poszukiwaczy studniarza i różdżkarza - bedziemy musieli wybudowac studnie bo woda dopiero w przyszlym roku bedzie a na cele budowy przyda sie troche kropelek :wink:

Dzieki Ksieciu!

Bylem u Grubka w sobote. Wczoraj dostalem oferte. Byla najtansza z tych, kotre otrzymalem. Dostalem opcje z najlepszymi okuciami Roto NT i profilem Decuenick (czy jak to sie tam pisze....). Porownujac ja z profilem Rehau z okuciami Mako (ktore ponoc nie sa najwyzszych lotow - chociaz nie wiem, bo nie sprawdzilem) byly o 15% tansze...

Ja finalnie jednak wybralem Butzbach - byly w cenie Rehau'a, a maja kilka ciekawych rozwiazan w standardzie, jak ciepla ramka, czy aluminiowa polokragla listwa "przypodlogowa" w oknach balkonowych zabezpieczajaca rame i uszczelki przez zniszczeniem przy przechodzeniu stapajac po "progu".

Butzbach nie jest najtanszy, ale warto z nimi chociaz pogadac i dowiedziec sie jak wyglada fabryka okien podczas jej zwiedzania... :)

hefalump - podrzuć jakieś bloższe namiary na tego Grubka i pozostałych okniarzy . Z góry dziękuję .

Ja nie hefalump :wink: ale na Grubka namiary moge podrzucic :lol:

GRUBEK PPHU

ul. Dworcowa 92

05-070 Sulejówek

tel: 22 783-25-32

fax: 22 783-39-69

mail: [email protected]

Aaaa i bardzo dziekuje na namiary na studniarzy :)

hefalump - podrzuć jakieś bloższe namiary na tego Grubka i pozostałych okniarzy . Z góry dziękuję .

Ja nie hefalump :wink: ale na Grubka namiary moge podrzucic :lol:

GRUBEK PPHU

ul. Dworcowa 92

05-070 Sulejówek

tel: 22 783-25-32

fax: 22 783-39-69

mail: [email protected]

Aaaa i bardzo dziekuje na namiary na studniarzy :)

Już notuję - DZIĘKI

Witam,

Jestem o centymetr od kupna działeczki w Mrowiskach. Mam w związku z tym dwa pytania. Po pierwsze dowiedziałem się, że droga przy której jest działka może (ale nie musi) stać się drogą publiczną. C oto u licha znaczy? teraz jest jako projektowana, czy może się okazać że nie będę miał dojazdu do działki budowlanej?

I drugie pytanie, na granicy działki mam rów melioracyjny wiem, że odległośc od niego to 15m ale co z "sączkami"? jak to się je? Muszę się nimi przejmować?

Będę wdzięczny za szybką odpowiedż, chcę już zakończyć ten etap :)

Witam,

Jestem o centymetr od kupna działeczki w Mrowiskach. Mam w związku z tym dwa pytania. Po pierwsze dowiedziałem się, że droga przy której jest działka może (ale nie musi) stać się drogą publiczną. C oto u licha znaczy? teraz jest jako projektowana, czy może się okazać że nie będę miał dojazdu do działki budowlanej?

I drugie pytanie, na granicy działki mam rów melioracyjny wiem, że odległośc od niego to 15m ale co z "sączkami"? jak to się je? Muszę się nimi przejmować?

Będę wdzięczny za szybką odpowiedż, chcę już zakończyć ten etap :)

Z tego co czytałem na forum to ludzie je przesuwają - o ile kolidują z budową , zdarza się też że one są tylko w teorii .

Elmani przez podpisaniem umowy kupna-sprzedarzy proponuje udac sie do melioracji w Otwocku i sprawdzic czy na waszej dzialeczce poza saczkami nie ma zbieraczy. Saczki to maly pikus bo mozna je wyciac i z glowy ale ze zbieraczami jest gorzej, zazwyczaj rzadaja projektu przebudowy (kazde zalamanie to studnia) i pozwolenia wodnoprawnego.

U mojej sasiadki niestety taki projekcik kosztowal 1500 zl a do tego wstepna wycena przebudowy zbieracza to ok 30 000 zl :o

Lepiej sprawdzic zanim sie kupi !!!

Heja,

jak ktoś ma namiar na wibrator do betonu to stawiam piwo

W Sulejowku-Milosnie jest wypozyczalnia elektronarzedzi, moze tam maja wibrator :?:

A.