madziunia85 26.07.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 ludzie gdzie jestescie?? przeciez jeszcze pewnie w pracy.. bo po południu to pewno na budowach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lczar 26.07.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 a zna ktoś kogoś takiego jak elektryk "pan Ćwiek " ?? Po moich przykrych doświadczeniach z Henrykiem Pazio rozmawiam własnie z nim na temat zrobienia skrzynki rbetka. Na razie mam pozytywne odczucia, sprawia wrażenie zaangażowanego w temat. Dam ci znac jak sie bedzie rozwijac sytuacja. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 28.07.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Pani Kowalczyk idzie od 14 sierpnia na urlop- achhh nie jest jak powinno być.....Moze w październiku jak dostaniemy pozwolenie to coś zaczniemy bo chcemy zeby ona zaadoptowała projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 28.07.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Ja troche w innym temacie... Pochwale sie... Stan surowy otwarty zadaszony zakonczony! Teraz szukam... okien PCV z montazem, czy kots moglby poleic mi jakas firme? Jakas marke okien? Cos kolowiek? Czolko... ufff... jak goraco... jest prawie 10 wieczorem a u mnie w mieszkaniu w bloku jest nadal ponad 30C... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 28.07.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Aaaa no to moze jeszcze jakies fotki spobuje wkleic...Moja Kinga opisala to zdjecie jako "Artystyczne spojrzenie na dom w budowie i sterte stempli..."http://image53.webshots.com/753/2/2/15/2670202150061548106lFRvXi_ph.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 28.07.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 No i jeszcze tylko jedno, bu nie zasmiecac za bardzo forum....http://image44.webshots.com/45/3/45/59/2201345590061548106tgIOBH_ph.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 29.07.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Potwierdzam niezwykły urok domu Hefalumpów Byliśmy, widzieliśmy. Gratulujemy oczywiście. Qdlaty PS. Trzeba się umówić na jakieś rozliczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lczar 01.08.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Szanowni Sąsiedzi, Pilnie potrzebuję namiarów do ludzi którzy mogliby zrobic przyłącze wodociągowe ewentualnie do jakiegoś speca od studni. Z góry dziekujęŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 02.08.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Teraz szukam... okien PCV z montazem, czy kots moglby poleic mi jakas firme? Jakas marke okien? Cos kolowiek? Sprobuj u GRUBKA w Sulejowku na ul. Dworcowej dostalismy calkiem przyzwoita oferte na okienka pieciokomorowe okleinowane. Maja tez extra oferte na drzwi zewnetrzne metalowe z obu stron z panelem debowym frezowaym z okienkami i zamkami rozporowymi, maja tez bramy garazowe i drzwi wewnetrzne. Przy zamowieniu calosci oczywiscie super rabacik i mozna negocjowac. Pilnie potrzebuję namiarów do ludzi którzy mogliby zrobic przyłącze wodociągowe ewentualnie do jakiegoś speca od studni. Podlaczam sie pod poszukiwaczy studniarza i różdżkarza - bedziemy musieli wybudowac studnie bo woda dopiero w przyszlym roku bedzie a na cele budowy przyda sie troche kropelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 02.08.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 ksieciu - jakieś namiary na studnie wysłałem na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 02.08.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Dzieki Ksieciu! Bylem u Grubka w sobote. Wczoraj dostalem oferte. Byla najtansza z tych, kotre otrzymalem. Dostalem opcje z najlepszymi okuciami Roto NT i profilem Decuenick (czy jak to sie tam pisze....). Porownujac ja z profilem Rehau z okuciami Mako (ktore ponoc nie sa najwyzszych lotow - chociaz nie wiem, bo nie sprawdzilem) byly o 15% tansze... Ja finalnie jednak wybralem Butzbach - byly w cenie Rehau'a, a maja kilka ciekawych rozwiazan w standardzie, jak ciepla ramka, czy aluminiowa polokragla listwa "przypodlogowa" w oknach balkonowych zabezpieczajaca rame i uszczelki przez zniszczeniem przy przechodzeniu stapajac po "progu". Butzbach nie jest najtanszy, ale warto z nimi chociaz pogadac i dowiedziec sie jak wyglada fabryka okien podczas jej zwiedzania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 02.08.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 hefalump - podrzuć jakieś bloższe namiary na tego Grubka i pozostałych okniarzy . Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 02.08.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 hefalump - podrzuć jakieś bloższe namiary na tego Grubka i pozostałych okniarzy . Z góry dziękuję . Ja nie hefalump ale na Grubka namiary moge podrzucic GRUBEK PPHU ul. Dworcowa 92 05-070 Sulejówek tel: 22 783-25-32 fax: 22 783-39-69 mail: [email protected] Aaaa i bardzo dziekuje na namiary na studniarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 02.08.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 hefalump - podrzuć jakieś bloższe namiary na tego Grubka i pozostałych okniarzy . Z góry dziękuję . Ja nie hefalump ale na Grubka namiary moge podrzucic GRUBEK PPHU ul. Dworcowa 92 05-070 Sulejówek tel: 22 783-25-32 fax: 22 783-39-69 mail: [email protected] Aaaa i bardzo dziekuje na namiary na studniarzy Już notuję - DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 03.08.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Dzięki hefalump - zapisane (taki kajecik z kontaktami sobie prowadzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmani 04.08.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam, Jestem o centymetr od kupna działeczki w Mrowiskach. Mam w związku z tym dwa pytania. Po pierwsze dowiedziałem się, że droga przy której jest działka może (ale nie musi) stać się drogą publiczną. C oto u licha znaczy? teraz jest jako projektowana, czy może się okazać że nie będę miał dojazdu do działki budowlanej? I drugie pytanie, na granicy działki mam rów melioracyjny wiem, że odległośc od niego to 15m ale co z "sączkami"? jak to się je? Muszę się nimi przejmować? Będę wdzięczny za szybką odpowiedż, chcę już zakończyć ten etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.08.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Heja, jak ktoś ma namiar na wibrator do betonu to stawiam piwo Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 04.08.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam, Jestem o centymetr od kupna działeczki w Mrowiskach. Mam w związku z tym dwa pytania. Po pierwsze dowiedziałem się, że droga przy której jest działka może (ale nie musi) stać się drogą publiczną. C oto u licha znaczy? teraz jest jako projektowana, czy może się okazać że nie będę miał dojazdu do działki budowlanej? I drugie pytanie, na granicy działki mam rów melioracyjny wiem, że odległośc od niego to 15m ale co z "sączkami"? jak to się je? Muszę się nimi przejmować? Będę wdzięczny za szybką odpowiedż, chcę już zakończyć ten etap Z tego co czytałem na forum to ludzie je przesuwają - o ile kolidują z budową , zdarza się też że one są tylko w teorii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmani 04.08.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 A wogóle ktoś sie buduje w Mrowiskach z forum? domów nowych tam bardzo dużo więc może kogoś spotkam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 04.08.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Elmani przez podpisaniem umowy kupna-sprzedarzy proponuje udac sie do melioracji w Otwocku i sprawdzic czy na waszej dzialeczce poza saczkami nie ma zbieraczy. Saczki to maly pikus bo mozna je wyciac i z glowy ale ze zbieraczami jest gorzej, zazwyczaj rzadaja projektu przebudowy (kazde zalamanie to studnia) i pozwolenia wodnoprawnego. U mojej sasiadki niestety taki projekcik kosztowal 1500 zl a do tego wstepna wycena przebudowy zbieracza to ok 30 000 zl Lepiej sprawdzic zanim sie kupi !!! Heja, jak ktoś ma namiar na wibrator do betonu to stawiam piwo W Sulejowku-Milosnie jest wypozyczalnia elektronarzedzi, moze tam maja wibrator :?: A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts