Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Czy wie ktoś gdzie można kupić piasek Kwarcowy (do tynków) najlepiej gdzieś w okolicy ?

Bo na razie najbliżej znalazłem w Milanówku :roll:

My kupowalismy w Górze Kalwarii - transport na miejsce od sprzedawcy, niestety nie mogę znaleźć namiaru, pamiętam, że z ogłoszenia tutaj na forum miałam kontakt.

My też mielismy z tym problem... w końcu znalazłem w workach po 25 kg w składzie budowlanym ELMAS (trasa na Wiązowną).... drogo ale to i tak lepsze niż wozić piasek z drugiego końca W-wy...

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...I od razu mam do was pytanie nt koparki, oczywiscie gdzie najtaniej.

MonikaC pisała ze Śledziewscy, czy cos sie zmienilo? zorientowałam się, że koleś bierze 100zł/h

jeszcze potrzebuje geodety (wyznaczenie ław fundamentowych)

Cześc,

rozumiem, że rozpoczynasz budowę ale jeżeli mogę służyć radą - najtaniej nie zawsze oznacza dobrze. Co z tego, że znajdziesz tańszą koparkę jak może będzie robił dłużej i na to samo Ci wyjdzie?

Tu masz dwa namiary na koparkę - obaj robili u mnie kilka razy i naprawdę mogę polecić:

Halinów 606449864

Cisie 603671963

Cena ok. 100 zl/h.

Dobra geodetka: 602113833.

Pozdrawiam

Ja jestem zadowolona ze Śledziewskich. Zdjęty humus w 3h - bardzo porządnie.

Wcześniej przyjechał kolunio BMW X5 - przestrzegam - i po ćlamkaniu krzyknął 1000 zeta :o na co jego synek że za tysiaka to mu się tu nie chce przyjeżdżać bo tyle roboty. Piasek też u nich kupowaliśmy bo z reguły potrzebowaliśmy dostawę z dnia na dzień i nie było problemów.

Może ktoś będzie potrzebował kominy SHIEDLA to zostało nam kilka za drobną opłatą 16 /pro-advance/ i 18 /kominek okrągły/

Dodatkowe info na maila [email protected]

To ja się niestety zfrajerowałem.... i wziąłem tego jegomościa (to chyba ten sam bo u mnie też ćlamkał że za ten tysiak to właściwie on robi półdarmo.... no niestety ale wtedy jeszcze nie znalem tej stronki:)

Cześć budującym

Ja już wybudowałem w Kazimierowie k/Halinowa i teraz końcówka wykończeniówki. Nareszcie :) Fajnie poczytać stare forum bo zawsze ktoś zaczyna od początku.

Jeśli ktoś z Was potrzebuje stopy terriva, belki stropowe i bloczki fundamentowe, naprawdę najlepszej jakości, prosto od dużego producenta z chęcią bezinteresownie pomogę

Firma naprawdę bardzo solidna i z kompletną obsługą klienta.

dla zainteresowanych

502-740-000

pzdr

Piotrek

witam

Do sprzedania ( odbior Sulejówek )

- stemple budowlane ok 30szt. 3m-3,30m 3,5zl/szt

- deski szalunkowe ok 0,5 m3 w wiekszosci nie uzywane 350zl/m3

- cegla wentylacyjna czerwona ceramiczna sluzy do wentylacji w srodku komina 2zl/szt

zainteresowanych proszę o kontakt

693-074-849

Krzysiek

pytanie z serii bytowych :lol:

Właśnie wróciliśmy z synkiem do domu i musimy wybrać jakaś przychodnię dla niego, dlatego też pytamy o pediatrów .Jakiś dobry? W jakiej przychodni?

a czy wiecie może czy w przypadku niemowlaków, jest w Halinowie coś takiego jak położna środowiskowa? Która przychodzi po porodzie?

.

A jak nie to co w Sulejówku albo Starej Miłosnej? jak nie Halinów??

Nie wiem kompletnie gdzie się z tym tematem zorientować :roll:

poradźcie coś proszę :roll:

Czesc ZbynioR,

Ja poszedlem ze swoim synkiem do przychodni w Halinowie na Mickiewicza z ksiazeczka zdrowia dziecka i legitymacja ubezpieczeniowa zony i dziecka. Wypelnilismy formularze rejestracyjne i po krzyku. Pewnie tam sie tez dowiesz o poloznej srodowiskowej.

Generalnie korzystamy z Centrum Medycznego LIM - bo tam mamy pakiet.

Ktos nam kiedys polecil Pania dr z przychodni w Sulejowku, ul. Armii Krajowej 21, dr Pajchel - tel na pewno mozna wygooglowac.

Nie udalo nam sie w Halinowie i okolicy znalezc zadnego prywatnego pediatry, ktory przyjechalby do domu. Gdybys kogos znalazl, daj nam znac.

pzdr

H

Nie udalo nam sie w Halinowie i okolicy znalezc zadnego prywatnego pediatry, ktory przyjechalby do domu. Gdybys kogos znalazl, daj nam znac.

Z Sulejówka dojeżdża do dziecka dr Nowicka z przychodni w Sulejówku tel: 607-282-575

Bardzo dobra jest też dr Jelonek z Sulejówka, częściej przyjmuje u siebie ale jak dziecko bardzo chore to i dojeżdża - tel: 602-342-892

pozdrawiam A.

Dziekuje!

Na forumowiczow mozna liczyc!

Tym razem jednak mnie jakas cholera dorwala i trzyma...

Wiec dzisiaj siedzac w chalupce sobie posluchalem jak wiatr duje i napiera na dach... Wytrzymal.... ale hustawka na podworku kawalek pofrunela... Tak jak i choinka w doniczce.

Oj dzialo sie....

Ale juz wiosna nadchodzi.... roztopy..... pacholeta mozna w blocko wypuscic i niech sie hartuja.....

;)

Ja posiadam - jedną paletę Porotherm 25 PW

Kilka elementów kominów Schiedel

1. Trójnik Rondo Plus 18

2. 5sztuk Rura ceramiczna dł. 33cm Rondo Plus śr. 20

3. Rura ceramiczna Pro Advance 1,33cm i 66cm śr 18

http://img294.imageshack.us/img294/1283/zdjcie0046.jpg

http://img366.imageshack.us/img366/9462/zdjcie0045.jpg

http://img294.imageshack.us/img294/1629/zdjcie0044.jpg

Przymierzam się do ogrodu, a że z braku funduszy będę się bawił sam mam kilka pytań:

1. Ile kosztuje kora ? Byli u mnie jegomoście proponując 8 pln za worek... czy to tanio czy drogo i ewentualnie może znacie jakieś miejsce gdzie można ją tanio kupić...??

2. Gdzie najtaniej dostanę nasiona na trawnik......???

Z góry dzięki za wszelkie inf.