Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Potrzebuję namiary na stolarza, który podejmie zrobić się balustradę tzw. krzyżową. Chodzi o coś w takim stylu jak balustrady pokazane w połowie tego wątku.

Druga opcja to stolarnia, która podejmie się z drewna własnego/klienta dociąć odpowiednio zwymiarowane elementy do takiej balustrady. Boję się, że stolarz sobie za dużo krzyknie za mb i bedę musiał ją zaprojektować i zrobić sam :(

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przymierzam się do ogrodu, a że z braku funduszy będę się bawił sam mam kilka pytań:

1. Ile kosztuje kora ? Byli u mnie jegomoście proponując 8 pln za worek... czy to tanio czy drogo i ewentualnie może znacie jakieś miejsce gdzie można ją tanio kupić...??

2. Gdzie najtaniej dostanę nasiona na trawnik......???

Z góry dzięki za wszelkie inf.

Ad.1. wejdź na allegro i sprawdź koszt worka kory, najtaniej jest w okolicach Wołomina ok 3,5-4,0 zł / worek, powyżej 100 worków przywożą gratis.

Ad.2. w marketach budowlanych :))))

Witam

Mam do sprzedania blaszak o wymiarach 3 x 4 m. Służy łmi jako przechowalnia materiałów i narzędzi do budowy domu. Teraz jest mi niepotrzebne i chętnie go komuś niedrogo odsprzedam. Stan bardzo dobry.

Mam jeszcze deski tzw. kantówki, calówki. Wysuszone, przezimował pod plandeką. Dodatkowo są to deski świerkowe impregnowane.

Pogoda na zewnatrz zacna! Sloneczko swieci i suszy podmokle laki i pola wokol naszych domow. Nic tylko cieszyc sie wiosna, zapachem ziemii i nadchodzacym przedluzonym weekendem... 8)

Wszystkim forumowiczom zycze Wesolych Swiat, by trud i pot budowy zmyl z Was ktos obficie w Lany Poniedzialek i by kazdy mial wiecej czasu na przytulenie rodziny i na czerpanie radosci z tego co osiagnal (oczywiscie wiecej czasu nie ma oznaczac mniej kasy.... :wink: )

pozdrawiam wszystkich Wielkanocnie

:p :p :p

Hefalump

Czy ktoś podzieli się namiarami na przyłącze wody z gminy halinów?

Co prawda woddddy ci u nas dostatek albo nawet naddatek Narazie zostają kalosze choć miejscami wodery by sie przydały..

Osobiście nie polecam Lesińskiego. Cwaniak, który myśli, że ma monopol na usługi i prawdę. Korzystałem z usług Tomka Witkowskiego i jestem zadowolony. Cenowo nie ma różnicy, ale jest w podejściu do klienta. Namiary: 509772412.

Mam jeszcze pytanie, czy ktokolwiek z Was korzystał usług hudraulicznych lub ogólnie instalacyjnych Pana Gryza z Halinowa?

Hej,

Ja również w poszukiwaniach, aktualnie szukam ekipy do ogrodzenia, może być z własnym materiałem jak również materiał może być w moim zakresie. Ogrodzenie z siatki z prefabrykowaną podmurówką. Jeżeli ktoś robił, widział, lub wie... to poproszę o namiary na dobrych i tanich fachowców z okolic :)

Witam Forumowiczow,

Nie bede moze juz nic pisal o pogodzie, bo moje ostatnie radosne na jej temat wypowiedzi przed swietami okazaly sie zdecydowanie przedwczesne...

Niemniej jednak cieszy mnie dzisiejsza sloneczna choc chlodna aura:)

Trawa po raz pierwszy w tym roku juz skoszona - co prawda tylko w polowie, bo w sobote przed poludniem padalo, a gdy troche podeschla szybko zrobilo sie ciemno, jednak sezon zainaugurowany. Reszta, wraz z wertykulacja po niedzieli...

Pochwale sie Wam jeszcze jednym... Mam nadzieje w tym tygodniu finalnie wybrac dostawce rekuperatora i wykonawce zmian w instalacji wentylacyjnej. W finale znalazly sie dwie opcje. Obie z odzyskiem wigotnosci z wywiewanego powietrza.

1. Mitsubishi Lossnay LGH-50RX5 z dodatkowym wentylatorem GWC i sterownikiem nasciennym

2. Storkair Comfoair CA550ERV z sterownikiem nasciennym Easy

:)

Mitsubishi jest tanszy i ma 5 lat gwarancji. Poza tym, instalacje przeprowadzilaby mi firma znajomego. Storkair ma wiekszy sprez dyspozycyjny - ale nie wiem czy az taki mi jest potrzebny.

Mam nadzieje rozwiazac sprawe do konca tygodnia.

Pozdr.

H

Ekscytacja siega zenitu