Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Szanowni sąsiedzi

Czy ktoś z Was budował przydomową oczyszczalnię ścieków w Kazimierowie? Planuję w najbliższym czasie budowę domu i zastanawiam się nad rezygnacją z szamba na rzecz takowej oczyszczalni, nie wiem czy nie będzie sprzeciwu starostwa.

Był ktoś może na spotkaniach w tej sprawie z Burmistrzem, o których pisałem powyżej? Może jakieś informacje? Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Rafał

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szanowni sąsiedzi

Czy ktoś z Was budował przydomową oczyszczalnię ścieków w Kazimierowie? Planuję w najbliższym czasie budowę domu i zastanawiam się nad rezygnacją z szamba na rzecz takowej oczyszczalni, nie wiem czy nie będzie sprzeciwu starostwa.

W prawdzie nie jestem z Kazimierowa ale odpowiem :wink:

Ja oraz mój sąsiad przez płot mamy POŚ-ie tlenowe :)

Sprzeciwu starostwa nie było, moja śmiga już 1,5 roku, sąsiada kilka miesięcy.

Polecam takie rozwiązanie, czas zwrotu w porównaniu z szambem to ok 2-2,5 roku w zależności kto ile wody zużywa, a jaka wygoda :lol:

pozdrawia

A.

To dobra wiadomość, dziękuję :)

A czy mógłbym prosić o namiary na wykonawcę? też myślę o tlenówce. A czy mógłbyś księciuniu napisać orientacyjny koszt takiego urządzenia? cenę samej oczyszczalni mogę znaleźć w necie, ale montażu już trudniej się doszukać, a tutaj podobna okolica...

z góry dzięki

Rafał

Witam,

mam do sprzedania welnę ursa df40 20cm i 15cm, trzy okna polaciowe drewniane roto a także ksztaltki (daszki) ogrodzeniowe dwuspadowe czerwone. Więcej informacji lub zdjęcia mogę przeslać na priva :)

pozdrawiam,

z.

Ponawiam ofertę. Czy nikt się nie buduje i nie potrzebuje ww rzeczy? Można też ponegocjować...... :wink:

murarzy mam

super ludzie, mam nadzieje ze wspolparaca z nimi bedzie taka jak wielu ludzi mi opowiadalo

Pan Grzegorz 695742115

no i mam elektryka super facet,robil u moich rodzicow i bedzie robil u nas na 1000% Pan Rafał 502 640 580

Beton bede brala z Incobetu z Rembertowa, dobra cena i podobno i jakosc

H+H od kowalczyka

a materialy budowlane + stal jak narazie z marek ze skladu budowlanego - ceny niezle

Z godnych polcenia wykonawców, którzy pracowali u mnie:

1. dachy, ocieplenia p.Marek 516516425

2. hydraulik, choć jego ekipa też zajmuje się wykończeniówką p.Sławek 691782386 http://www.superhydraulik.pl

3. tynki c-w Polecam Braci - tel. do jednego z nich 661117760. Robią szybko i solidnie, z własnym materiałem. Tak sprawnej ekipy dawno nie widziałem

Można powołać się na Adama z Zagórza

Pozdrawiam

Adamo

Witam mam pytanie,

planujemy murować kominy z cegły pełnej, czy PRZESTRZEŃ między kominem a wkładem ceramicznym (jak również kwasówką) wypełniać wełną na całej powierzchni przestrzeni czy np. mozna wełną dawać co kilka cm?????????

jaką wełną stosowaliście u siebie?????

:(

Witam

za tydzien bede miala do sprzedania ok 120 stempli, dl. ok 2,8 - ale mozna podlozyc i wowczas spokojnie starczy. Za jakis czas tez chetnie sprzedam po dobrej cenie barak budowlany dla ekipy. Moj telefon 508381235

Informacyjnie:

- beton polecam z Pazio Betonu - zdecydowanie najlepsza cena. Duzo taniej niz z Majdanu i innych w okolicy. Na zalewaniu fundamentow czy stropu roznica kazdorazowo byla ok. 800 zl.

-materialy budowlane - U nas Kowalczyk byl najlepszy cenowo. Ale udalo nam sie trafic na dobrego handlowca, ktory obsluguje duze inwestycje. P.Salomonczyk

-stal - tylko i wylacznie cestal tuz przed Minskiem Mazowieckim po prawej stronie. Ceny i kontakt rewelacja

-bloczki/strony/nadproza - Drobiarska w Sulejowku czyli u Korzeniaka. Ale tez trzeba negocjowac i mowic ze sie zamowi wszystko u nich.

Witam,

czy ktoś z Szanownych Forumowiczów ma doświadczenie z wyborem i używaniem głębinowych pomp do celów nawadniania swojego wymarzonego i posiadanego ogródka?

wszelkie sugestie mile widziane: na co zwrócić uwagę, czego unikać

mam studnię głębinową, rura 110 mm, głębokość 11 m

sugestia człowieka od nawadniania: wydajność ok. 5m3/godz przy ciśnieniu 4 bary

pozdrawiam

Witaj,

jeśli dobrze liczę to 5m3/h to strasznie mało jak na nawadnianie bo daje niecałe 13,8 litra/min

Ja u siebie mam pompę espa 100l/min i hydrofor 300l co przy ciśnieniu 4bary i pracy na 4 nawadniaczach (średnica 3/4") wydaje się wystarczające

w razie czego służę info + namiary na hydraulika

- Garki stropowe Porotherm 23/62.5

16szt. Wszystkie cale po 3zl szt

- Cegly na scianki dzialowe Porotherm 11.5 P+W

160szt. Wszystkie cale po 3zl szt

- wiezba zaimpegnowane

0,17mx0,06mx8m x 18szt czyli ok.1,5m3 1000zl

- slup , skrzynka z przedlicznikiem , przewod 32m 1000zl

Sulejowek

transport wlasny

504232842