Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

mam zapytanie mało związane z budowaniem. Właśnie się obudziłem, że czas zacząć poszukiwania przedszkola dla dziecka. Okazuje się, że w Halinowie nie jest to proste, jedyne mi znane przedszkole Bartek w którejś tam Długiej w tym roku nie będzie tworzyło nowej grupy, bo ma już obłożenie starszymi rocznikami.

Możecie podpowiedzieć jak sobie poradziliście z przedszkolem dla dziecka? Wozicie do Warszawy czy też można na miejscu coś znaleźć? Jeżeli znajdę przedszkole na miejscu to jeszcze pozostaje problem odbioru dzieciaka z niego, bo my jesteśmy w domu najwcześniej około 18.00. A może ktoś w Halinowie świadczy usługi odbioru dzieci z przedszkola i zajmuje się nimi przez te parę godzin? Na Zachodzie takie usługi są częste. Ewentualnie można by się skrzyknąć w parę osób i spróbować wynająć taką osobę, bo w pojedynkę to trochę spore koszty.

Z góry dziękuję za wszelkie informację.

Pozdrawiam

Hej.

Odświeżam kwestię wywozu śmieci.

Na razie mam na oku REMONDIS po 22 PLN/pojemnik.

Minimum 2 pojemniki miesięcznie.

Macie coś bardziej konkurencyjnego?

Pzdr,

Q.

cześć

u mnie wywozi firma BM z Sulejówka: 20 zł/pojemnik

na początku brałem raz na 2 tygodnie, a teraz zabierają raz na miesiąc

w takim przypadku nie dają kosza

a przy 4 osobowej rodzinie, kompostowniku i segregacji odpadów wtórnych spokojnie wystarcza (przynajmniej nam) :-)

są jeszcze Trans-nec, Lekaro, EkoSamBis i pewnie inne, ale cen nie znam

jak się decydowałem (ponad rok temu) to BM był w dolnych zakresach cenowych

pozdrawiam

ja mam Lekaro i sa dosć tani. Można u nich zamówić wywów śmiecie w pojemniku 120 l lub 240 l. Co do czestotliwości wywozu to ty decydujesz. MOże byc co 2 tyg lub 1 raz w miesiącu. Ja mam 1 raz na miesiąc i starcza na 5 osób w domu pod warunkiem że prowadzisz segregacje śmieci a nie ładujesz wszystko jak leci do śmietnika.

Hej.

Odświeżam kwestię wywozu śmieci.

Na razie mam na oku REMONDIS po 22 PLN/pojemnik.

Minimum 2 pojemniki miesięcznie.

Macie coś bardziej konkurencyjnego?

Pzdr,

Q.

cześć

u mnie wywozi firma BM z Sulejówka: 20 zł/pojemnik

na początku brałem raz na 2 tygodnie, a teraz zabierają raz na miesiąc

w takim przypadku nie dają kosza

a przy 4 osobowej rodzinie, kompostowniku i segregacji odpadów wtórnych spokojnie wystarcza (przynajmniej nam) :-)

są jeszcze Trans-nec, Lekaro, EkoSamBis i pewnie inne, ale cen nie znam

jak się decydowałem (ponad rok temu) to BM był w dolnych zakresach cenowych

pozdrawiam