1 11.03.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam sąsiadów. Może ma ktoś namiar na w miare uczciwego elektryka z uprawnieniami do odbioru instalacji wewnetrznej do PIB. Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 11.03.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam Wszystkich. Planujemy budowę w Halinowie, więc pozdrawiam przyszłych Sąsiadów!!! Wczoraj spotkało mnie pierwsze "czołowe zderzenie" z urzędem. Okazało się, że pomimo mojej zapobiegliwości, nie jestem w stanie zapobiedz nieprzewidzianemu - czyli... brakowi pełnej informacji i nieprzewidywalnym pomysłom urzędników na "usprawnienie" naszych budów. Wasze problemy z nagłym wymogiem udokumentowania rachunkiem wywozu śmieci - jeśli w ogóle jest coś takiego, to chyba powinna być wcześniej informacja... A co za problemy z urzędnem w halinowie masz? Ja po doświadczeniach z Warszawskimi urzędami, mam o UG w Halinowie dobre zdanie i z papierami nie miałem specjalnego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 11.03.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 A co za problemy z urzędnem w halinowie masz? Opisałam w moim dzienniku - dziennik, to brzmi dumnie oczywiście zapraszam do odwiedzenia To dopiero początki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 12.03.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ooo dzięki Lolek!!!! Właśńie dostałam wycenęna 9m3 plastik 4300 plus vat i montaż Wiesz, nie wiem, czy to jest drogo szambo wybierałem 25 lutego (czwartek) a dzisiaj (1 marca, poniedziałek) mam prawie pełne - może wytrzyma do jutra (zużyłem niecały 1 m3 wody). Koszt wywozu szamba: 200 zł Za szambo zapłaciłem coś około 3000 zł z montażem. Powiedzmy 10 wywozów ponad program i jesteś na zero. Potem to już tylko" zarabiasz" A ja nie mam wyjścia, tylko płacę za drenaż okolicy pozdrawiam Nie wiem czy Cie pocieszę ale mi w tym miesiącu moje szambo również nabrało wody, może nie tak szybko jak u Ciebie ale jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 12.03.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Wczoraj spotkało mnie pierwsze "czołowe zderzenie" z urzędem. Dzisiaj byliśmy w urzędzie w Halinowie i muszę powiedzieć, że moje wcześniejsze złe doświadczenie zostało zastąpione takim naprawdę pozytywnym Może w piątek słońce jaśniej świeci? Teraz czekamy na pozwolenie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 14.03.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Szanowni, Chce wywiercic studnie.Mozecie kogos polecić?Czy wiecie może jakie formalności trzeba przy tym zalatwić? Jakies badania wody? Znalazlem na forum URGOT'a ktory ponoc w Halinowie tez dziala. Macie jakies opinie na temat tego wykonawcy?http://forum.muratordom.pl/wiercenie-studni-piaseczno-gora-kalwaria-okolice-warszawy,t99356-120.htm pozdrawiamH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zośka1719500575 15.03.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Czy ktoś z Was może polecić dobrą i sprawdzoną firmę do zamontowania i uruchomienia kolektorów slonecznych? Wszelkie wskazówki także mile widziane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 15.03.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Potrzebuję stemple na ogrodzenie tymczasowe, jak najtańsze około 40 sztuk. Ktoś dysponuje takowym towarem? Jak w zestawie będzie siatka leśna czy coś podobnego, to też wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 16.03.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Potrzebuję stemple na ogrodzenie tymczasowe, jak najtańsze około 40 sztuk. Ktoś dysponuje takowym towarem? Jak w zestawie będzie siatka leśna czy coś podobnego, to też wezmę. ja mam na zbyciu stemple / PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 16.03.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Szanowni, Chce wywiercic studnie. Mozecie kogos polecić? Czy wiecie może jakie formalności trzeba przy tym zalatwić? Jakies badania wody? Znalazlem na forum URGOT'a ktory ponoc w Halinowie tez dziala. Macie jakies opinie na temat tego wykonawcy? http://forum.muratordom.pl/wiercenie-studni-piaseczno-gora-kalwaria-okolice-warszawy,t99356-120.htm pozdrawiam H u mnie wiezcil polecany na forum. jestem zadowolona. wiercenie [email protected] tel 608-190-290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szados 17.03.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam,poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę cieśli do wykonania więźby. Do tego byłbym wdzięczny za namiary na jakiś skład z drewnem na konstrukcje dachu w okolicach Halinowa. Pozdrawiam,P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 17.03.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam, poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę cieśli do wykonania więźby. Do tego byłbym wdzięczny za namiary na jakiś skład z drewnem na konstrukcje dachu w okolicach Halinowa. Pozdrawiam, P cześć, Mamy przecież tartak w Długiej Szlacheckiej Tel. 608 638 732 Przy skręcie asfaltu w stronę drogi Warszawa-Węgrów (Stanisławowska) - ul. Wyszyńskiego, przy skrzyżowaniu z Leśną pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 17.03.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam, Czy ktoś z Was orientuje się, jakie są koszty wykonania przyłącza kanalizacyjnego? dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 17.03.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam, Czy ktoś z Was orientuje się, jakie są koszty wykonania przyłącza kanalizacyjnego? dziękuje i pozdrawiam A masz do czego się przyłączyć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 17.03.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ojj.... nie mam ale lubię wiedzieć, ile mnie to będzie kosztowało przynajmniej orientacyjnie na ten rok się nie zanosi ale pozwolenie na budowę tego kawałka gmina już ma ale kasy ni ma pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 17.03.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ojj.... nie mam ale lubię wiedzieć, ile mnie to będzie kosztowało przynajmniej orientacyjnie na ten rok się nie zanosi ale pozwolenie na budowę tego kawałka gmina już ma ale kasy ni ma pozdrawiam Z tego co swego czasu rozmawiałem (jak jeszcze miałem nadzieję że będzie) to koszt w granicach 2,5 - 3 tys... (sam projekt najtaniej za 500 zl robiony przez ludzi co wykonywali projekt sieci...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 17.03.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Poratujcie mnie jakimś namiarem na sprawdzonego elektryka, który zrobi mi przyłacze elektryczne budowlane...Będę wdzięczna! Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 18.03.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Poratujcie mnie jakimś namiarem na sprawdzonego elektryka, który zrobi mi przyłacze elektryczne budowlane... Będę wdzięczna! Dziękuję! poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 18.03.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Mam pytanie: czy ktoś podłączał wodociąg na własny koszt??? Gmina podobno zwraca 50% Ciekawa jestem jaka jest rzeczywistość ponieważ zbieram się do formalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 18.03.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Mam pytanie: czy ktoś podłączał wodociąg na własny koszt??? Gmina podobno zwraca 50% Ciekawa jestem jaka jest rzeczywistość ponieważ zbieram się do formalności Studnia wiercona 30 m (pesymistycznie głęboko): ok. 3600 zł Pompa dobra (np. Pedrollo czy tam jakieś Nocchi): do 1500 zł Pierdoły, kręgi, sprzątanie terenu: do 200 zł Razem jakieś 5300 zł. Koszt wody minimalny. Dasz radę pobudować samemu wodociąg za 10600? Tam, gdzie ja się buduję to by był absurdalny pomysł. Oprócz ogromnych kosztów jest jeszcze gigantyczna ilość papierologii i załatwiania - prawo do przekopania się przez działki i drogi... No ale jeśli masz np. wodociąg przy działce obok, a ciągnąć trzeba wzdłuż drogi tylko dodatkowe 20 m, to oczywiście super pomysł PS. Poluję na niedrogą siatkę leśną. Proszę powiedzcie że ktoś w okolicy ma na zbyciu 100 mb tego ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts