tomkas 19.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam sąsiadów po długiej przerwie Wiosna się rozpoczyna i budowa lada moment sie zacznie ~ Poszukuje stempli budowlanych ok 300 szt. dłogość min 3 m~ Garażu blaszanego~ Chętnie przyjmę ziemie z wykopu Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 19.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 to nie do końca jest tak jak mówisz W Gminie poinformowali mnie, że ciągnięcie wodociągu to koszt ok 100 zł za metr plus koszty papierologii ok 6000 całość wyszłaby ok 30.000,- z czego podobno Gmina zwaca 50% więc koszt podobny do studni Ciekawa jestem czy ktoś już to robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 19.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 to nie do końca jest tak jak mówisz W Gminie poinformowali mnie, że ciągnięcie wodociągu to koszt ok 100 zł za metr plus koszty papierologii ok 6000 całość wyszłaby ok 30.000,- z czego podobno Gmina zwaca 50% więc koszt podobny do studni Ciekawa jestem czy ktoś już to robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 19.03.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 to nie do końca jest tak jak mówisz W Gminie poinformowali mnie, że ciągnięcie wodociągu to koszt ok 100 zł za metr plus koszty papierologii ok 6000 całość wyszłaby ok 30.000,- z czego podobno Gmina zwaca 50% więc koszt podobny do studni No nie za bardzo; tak jak pisałem, realny koszt studni z pompą głębinową to ok. 5300 zł, wiem, bo właśnie robię. Tak jak myślałem, koszt wodociągu jest więc bardzo duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 19.03.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Poza tym z wodociągami w niektórych miejscach gminy Halinów (np. Wielgolas Brzeziński, Duchnowski, Cisie) jest taki problem, że są za mało wydajne - popytajcie sąsiadów, latem czasami ciśnienie dramatycznie spada, w najgorętsze dni, gdy ludzie podlewają ogródki, bywają przerwy w wodzie. Z tego też powodu właśnie jeden mój sąsiad podłączony do wodociągu kopie sobie studnie - już zamówił wiercenie. Tylko pytanie po co w takim razie podłączać się do wodociągu i płacić dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 21.03.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Ja jeszcze raz o szambie Niestety koszty zbiornika plastikowego i jego zamontowania z chudziakiem zakotwiczeniem żeby miało to ręce i nogi są za duże więc szukam dobrego szamba betonowego - ktoś poleca???? Jak na razie znalazłam coś takiego http://www.budmar-kucharski.pl/index.php?link=kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 22.03.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 U nas w zeszłym roku (podobnie jak u sąsiadki) szambo montował Markop (dwa zbiornkii po 5 m3). Namiary musisz wygooglać, bo już je gdzies zawieruszyłam. Cena zadaje się była ok. 4,5 tys. Ale mie mam zastrzeżeń do wykonania. Zbiorniki (ogromne betonowe "donice") mozna zobaczyć przy drodze z Halinowa do Sulejówka, w Dłługiej Szlacheckiej, tam też są namiary na banerze.Plastikowych szamb nie polecam, negatywne doswiadczenia budującego się kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.03.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 U nas w zeszłym roku (podobnie jak u sąsiadki) szambo montował Markop (dwa zbiornkii po 5 m3). Namiary musisz wygooglać, bo już je gdzies zawieruszyłam. Cena zadaje się była ok. 4,5 tys. Ale mie mam zastrzeżeń do wykonania. Zbiorniki (ogromne betonowe "donice") mozna zobaczyć przy drodze z Halinowa do Sulejówka, w Dłługiej Szlacheckiej, tam też są namiary na banerze. Plastikowych szamb nie polecam, negatywne doswiadczenia budującego się kolegi. Dzięki Tessa ale właśnie u sąsiada w zeszłym roki MARKOP montował szambo i są niezadowoleni - ciągle cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 22.03.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Z tego widac, że zdarzają sie fuszerki, albo po prostu my mieliśmy szczęście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JasiuB 22.03.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Mam pytanko jak w temacie - szukam namiaru na solidnego kierownika budowy - budowa w Majdanie. Musi mieć uprawnienia bez ograniczeń (kubatura wyszła nam ciut >1000m3). Z tymi co znalazłem na forum mam problem - brak uprawnień / brak czasu / niezbyt wiarygodny Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuzetka 22.03.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witajcie sąsiedzi, Czy ktoś poleciłby ekipę do wykonania gipsowych tynków wewnętrznych? Wdzięczny byłbym też za ceny. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 22.03.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 dzięki za info o wodociągach już same nie wieeeem Czy ktoś ma namiary na dobrego i "taniego" geodetę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuzetka 22.03.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 dzięki za info o wodociągach już same nie wieeeem Czy ktoś ma namiary na dobrego i "taniego" geodetę ??? poszło na priv wuzetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 22.03.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 23.03.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam, Czy ktoś z Was orientuje się, jakie są koszty wykonania przyłącza kanalizacyjnego? dziękuje i pozdrawiam To się liczy chyba z metra. Ale zabij nie pamiętam ile za metr. Ja płaciłem za całość - woda + kanaliza coś. ok. 5 tys. zl. Zadzwon do Lesinskiego w Halinowie i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 24.03.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Mam trywialne pytanie: jak dołączyć "obrazek" z projektem mojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 24.03.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 i jeszcze jedno, czy możecie polecić dobrego, ogarniającego się projektanta. Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.03.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Mam trywialne pytanie: jak dołączyć "obrazek" z projektem mojego domku http://forum.muratordom.pl/jak-dodac-zdjecia-zeby-byly-widoczne-na-forum,t63615.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.03.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No i witam przyszłego mieszkańca Cisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1101 24.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts