Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to nie do końca jest tak jak mówisz :-?

W Gminie poinformowali mnie, że ciągnięcie wodociągu to koszt ok 100 zł za metr plus koszty papierologii ok 6000

całość wyszłaby ok 30.000,- z czego podobno Gmina zwaca 50% więc koszt podobny do studni :D

Ciekawa jestem czy ktoś już to robił :lol:

W Gminie poinformowali mnie, że ciągnięcie wodociągu to koszt ok 100 zł za metr plus koszty papierologii ok 6000

całość wyszłaby ok 30.000,- z czego podobno Gmina zwaca 50% więc koszt podobny do studni :D

Ciekawa jestem czy ktoś już to robił :lol:

No nie za bardzo; tak jak pisałem, realny koszt studni z pompą głębinową to ok. 5300 zł, wiem, bo właśnie robię. Tak jak myślałem, koszt wodociągu jest więc bardzo duży.

Poza tym z wodociągami w niektórych miejscach gminy Halinów (np. Wielgolas Brzeziński, Duchnowski, Cisie) jest taki problem, że są za mało wydajne - popytajcie sąsiadów, latem czasami ciśnienie dramatycznie spada, w najgorętsze dni, gdy ludzie podlewają ogródki, bywają przerwy w wodzie. Z tego też powodu właśnie jeden mój sąsiad podłączony do wodociągu kopie sobie studnie - już zamówił wiercenie. Tylko pytanie po co w takim razie podłączać się do wodociągu i płacić dwa razy.

Ja jeszcze raz o szambie :)

Niestety koszty zbiornika plastikowego i jego zamontowania z chudziakiem zakotwiczeniem żeby miało to ręce i nogi są za duże :evil: więc szukam dobrego szamba betonowego - ktoś poleca???? Jak na razie znalazłam coś takiego http://www.budmar-kucharski.pl/index.php?link=kontakt

U nas w zeszłym roku (podobnie jak u sąsiadki) szambo montował Markop (dwa zbiornkii po 5 m3). Namiary musisz wygooglać, bo już je gdzies zawieruszyłam. Cena zadaje się była ok. 4,5 tys. Ale mie mam zastrzeżeń do wykonania. Zbiorniki (ogromne betonowe "donice") mozna zobaczyć przy drodze z Halinowa do Sulejówka, w Dłługiej Szlacheckiej, tam też są namiary na banerze.

Plastikowych szamb nie polecam, negatywne doswiadczenia budującego się kolegi.

U nas w zeszłym roku (podobnie jak u sąsiadki) szambo montował Markop (dwa zbiornkii po 5 m3). Namiary musisz wygooglać, bo już je gdzies zawieruszyłam. Cena zadaje się była ok. 4,5 tys. Ale mie mam zastrzeżeń do wykonania. Zbiorniki (ogromne betonowe "donice") mozna zobaczyć przy drodze z Halinowa do Sulejówka, w Dłługiej Szlacheckiej, tam też są namiary na banerze.

Plastikowych szamb nie polecam, negatywne doswiadczenia budującego się kolegi.

Dzięki Tessa ale właśnie u sąsiada w zeszłym roki MARKOP montował szambo i są niezadowoleni - ciągle cieknie

Mam pytanko jak w temacie - szukam namiaru na solidnego kierownika budowy - budowa w Majdanie. Musi mieć uprawnienia bez ograniczeń (kubatura wyszła nam ciut >1000m3). Z tymi co znalazłem na forum mam problem - brak uprawnień / brak czasu / niezbyt wiarygodny

Z góry dzięki za pomoc.

Witam,

Czy ktoś z Was orientuje się, jakie są koszty wykonania przyłącza kanalizacyjnego?

dziękuje i pozdrawiam

To się liczy chyba z metra. Ale zabij nie pamiętam ile za metr. Ja płaciłem za całość - woda + kanaliza coś. ok. 5 tys. zl. Zadzwon do Lesinskiego w Halinowie i zapytaj.