Gannia 26.05.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam, Chciałabym wszystkich ostrzec przed robieniem zakupów w składzie budowlanym "Śledziewscy" w Koniku Nowym, ul. Terespolska 74. Mają towar bardzo wątpliwej jakości, zamówione pustaki dosłownie rozpadały się w rękach (już nie mówiąc o tym, że 30% na palecie nie nadawało się w ogóle do użytku). Oczywiście winą obarczyli wykonawcę, że nie umie murować Zawalają terminy, dużo obiecują a potem wszelkie roszczenia kwitują wzruszeniem ramion. Jest naprawdę sporo w okolicy składów budowlanych, które są zorientowane na klienta, więc nie warto zawracać sobie głowy Śledziewskimi. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 27.05.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam, Chciałabym wszystkich ostrzec przed robieniem zakupów w składzie budowlanym "Śledziewscy" w Koniku Nowym, ul. Terespolska 74. Mają towar bardzo wątpliwej jakości, zamówione pustaki dosłownie rozpadały się w rękach (już nie mówiąc o tym, że 30% na palecie nie nadawało się w ogóle do użytku). Oczywiście winą obarczyli wykonawcę, że nie umie murować Zawalają terminy, dużo obiecują a potem wszelkie roszczenia kwitują wzruszeniem ramion. Jest naprawdę sporo w okolicy składów budowlanych, które są zorientowane na klienta, więc nie warto zawracać sobie głowy Śledziewskimi. Pozdrawiam, Ja sporo od nich kupiłem, m.in tarcicę, cement, cegłę klinkierową, kostkę brukową i nigdy nie narzekałem na jakość dostarczonych towarów. Ponadto to właśnie oni prktycznie zawsze mieli transport "od ręki" w odróżnienia np od Kowalczyka u którego na dostawę trzeba było czekać nawet do dwóch-trzech dni.... Nie wiem jak jest teraz (moje doświadczenia dotyczą lat 2007-2009)... niemniej ja byłem z tego składu budowlanego w miarę zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 27.05.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam. Mam do sprzedania obecnie 180 stempli długość 291cm. Cena za sztukę 4zł. Odbiór w Halinowie. Transport na koszt kupującego. Za około 3 tygodnie będzie do odbioru kolejne 100szt przedmiotowych stempli. Jak Ktoś jest zaintersowany proszę pisać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 28.05.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Gdyby po zakonczonej budowie zostal komus suporex badz porotherm 25P+W, to chetnie odkupie. Jesli ktos ma takie rzeczy na zbyciu,to prosze o wiadomosc na priv (jaka ilosc i cena) badz o tel 506 498 596 Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaMSul 31.05.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Zapytaj w Jartonie w Wiązownej, powinni mieć.... Przy okazji inne pytanko, jak wasze szamba? U mnie niestety woda gruntowa się wlewa, jest gorzej niż na wiosnę, zastanawiam się nad uszczelnieniem i czy w ogóle to ma sens..... Ja brałam urzadzenia do osuszania wylewki (przed polozeniem klepki) w firmy dry-pol - kontakt do pana Pawla: 502-401-270. Mamy osuczacze + wentylatory! A co do szmba to jestesmy przed, ale tez mamy dzialke na troche podmoklym terenie. I sie boje co to bedzie za szczelne szambo - bo jak czytam opinie to wnioskuje, ze moze sie napelnic woda gruntowa..... Choc wszyscy producenci zapewniaja ze sa szczelne, zabezpieczone etc... tylko w praktyce moze to wygladac inaczej. A jakie Ty masz szambo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 31.05.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ja brałam urzadzenia do osuszania wylewki (przed polozeniem klepki) w firmy dry-pol - kontakt do pana Pawla: 502-401-270. Mamy osuczacze + wentylatory! A co do szmba to jestesmy przed, ale tez mamy dzialke na troche podmoklym terenie. I sie boje co to bedzie za szczelne szambo - bo jak czytam opinie to wnioskuje, ze moze sie napelnic woda gruntowa..... Choc wszyscy producenci zapewniaja ze sa szczelne, zabezpieczone etc... tylko w praktyce moze to wygladac inaczej. A jakie Ty masz szambo? Betonowe.... Oczywiście że szczelne:) A te nieszczelności to na łączeniach tzn. na styku kominek-pokrywa, oraz pokrywa-zbiornik. Jak już wiem było to zrobione niefachowo tzn na piankę montażową a nie na wodoszczelną zaprawę. Zastanawiam się czy teraz jest szansa te nieszczelności jakoś usunąć bez wielkiej demolki (aby odkopać zbiornik musiałbym ściągać kilkanaście metrów kostki brukowej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaMSul 31.05.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Betonowe.... Oczywiście że szczelne:) A te nieszczelności to na łączeniach tzn. na styku kominek-pokrywa, oraz pokrywa-zbiornik. Jak już wiem było to zrobione niefachowo tzn na piankę montażową a nie na wodoszczelną zaprawę. Zastanawiam się czy teraz jest szansa te nieszczelności jakoś usunąć bez wielkiej demolki (aby odkopać zbiornik musiałbym ściągać kilkanaście metrów kostki brukowej..... Rozumiem, a kto Tobie robil szambo i jaki byl koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 31.05.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Mam pytanie, gdzie zamawialiście do wylewek włókno szklane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 31.05.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 mam do sprzedania deski szalunkowe różnej długości, większość długaodbiór osobisty w Hipolitowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 01.06.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Rozumiem, a kto Tobie robil szambo i jaki byl koszt? Robił gość z Wesołej, polecony z tego forum, kosztowało to ok 3,5 tys. więc raczej niedrogo ale jak widać zrobione na "odwal".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 06.06.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witam szukam sprawdzonej ekipy do montażu sztachet w ogrodzeniu. Jeżeli Ktoś może się podzielić namiarem to bardzo poproszę na priv. PozdrawiamDarek M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuzyn 07.06.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam, Mam do sprzedania kilka krokwi, które zostały mi z więźby. Będzie jakieś 0.74 m3. Krokwie przeleżały sezon 1 rok na podkładkach. Były zaimpregnowane i nie są powykręcane. Sprzedam za 400PLN za m3. krokwie wymiar 20x7 1x526 2x620 2x688 1x453 1x339 Mam jeszcze dwie kantówki 14x14 o dł 620 Pozdrawiam Zostały mi jeszcze takie krokwie wymiary: 20x7 1x526 2x620 1x453 1x339 Cena to 300 PLN za m3 tel: 660 796 126 odbiór własny w Józefinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarcin1719504949 07.06.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam, jesteśmy na etapie wylewek, czy ktoś może nas poratować namiarem na dobrą ekipę ?? niedługo również potrzebować będziemy glazurnika - jeśli macie jakieś namiary będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.06.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Czy ktoś ma namiary na w miarę dobrego i sprawdzonego ogrodnika? Potrzebję skosić trawę a potem założyć trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 07.06.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam, jesteśmy na etapie wylewek, czy ktoś może nas poratować namiarem na dobrą ekipę ?? niedługo również potrzebować będziemy glazurnika - jeśli macie jakieś namiary będę wdzięczna do mnie jutro wchodzą wylewkarze, polecani przez moich znajomych. Namiary prześlę na PW, a robociznę można będzie obejrzeć w Hipolitowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_wesola 07.06.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam,poszukuję kierownika budowy, budowa Stara Miłosna - Zakręt. Odkupię chętnie deski szalunkowe, inne pozostałości po budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 07.06.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam, Chciałabym wszystkich ostrzec przed robieniem zakupów w składzie budowlanym "Śledziewscy" w Koniku Nowym, ul. Terespolska 74. Mają towar bardzo wątpliwej jakości, zamówione pustaki dosłownie rozpadały się w rękach (już nie mówiąc o tym, że 30% na palecie nie nadawało się w ogóle do użytku). Oczywiście winą obarczyli wykonawcę, że nie umie murować Zawalają terminy, dużo obiecują a potem wszelkie roszczenia kwitują wzruszeniem ramion. Jest naprawdę sporo w okolicy składów budowlanych, które są zorientowane na klienta, więc nie warto zawracać sobie głowy Śledziewskimi. Pozdrawiam, Dołączam się do tego W wielkim niepoważaniu mają klienta , handlują szajsem pozaklasowym pod nalepką jakości pierwszej w szczególności ceramiką ZCB OWCZARY to w rękach się rozpada i do niczego się nie nadaje. Gdy inwestor zadzwonił z reklamacją na towar to poprosili aby przyjechał a tam już czekała napisana w jego imieniu reklamacja do producenta a oni nadal uparli się na dostawę na teren budowy i każą przebierać towar w tym badziewiu nie ma co przebierać. Któregoś dnia nie zdążyłem odebrać fona a te gostki nie odłożyli słuchawki i na poczcie usłyszałem coś takiego cytat: " ten hu.... nie odbiera i nie wiadomo czy wieść czy nie wieść " chodziło o dostawę materiału - to poszanowanie klienta. Co do materiałów jakie oferuję ten skład i ZCB OWCZARY to pod tym adresem http://picasaweb.google.pl/msbud1/Termoton możecie sobie obejrzeć ten syf. Omijajcie z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 08.06.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 słyszałam, że jak się sklada wniosek o zmiane pozwolenia na budowe np szamba to przychodzą z urzedu na miejsce budowy i wszystko sprawdzaja. ktos mial taka sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.06.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam, poszukuję kierownika budowy, budowa Stara Miłosna - Zakręt. Odkupię chętnie deski szalunkowe, inne pozostałości po budowie. mam do sprzedania deski szalunkowe, stemple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 08.06.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 słyszałam, że jak się sklada wniosek o zmiane pozwolenia na budowe np szamba to przychodzą z urzedu na miejsce budowy i wszystko sprawdzaja. ktos mial taka sytuację? Jeśli się zastanawiasz, martwisz i nie śpisz po nocach, że z urzędu przyjdą na Twoją działkę i zobaczą wszystkie niezgodności to lepiej nie kombinuj bo pewnie rzeczywiście tak będzie i przyjdą. Jeśli masz to w nosie, olewasz to i zakładasz, że i tak nie przyjdą więc nie ma się czym przejmować - to pewnie nie przyjdą. Nie dziękuj za "fachową" poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts