Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mogę polecić ekipę Pana Wiesława Kulika, u mnie końcą za 2-3 tygodnie tylko nie wiem jak z terminami. Nie piją, poradzą i ogólnie ekipa bardzo ok. Przyjeżdżam tylko w sobotę, a reszta na telefon. Podaje telefon 696736606. Można obejrzeć ich domy w Wiązownej (w trakcie) np. u mnie, Otwocku i Karczewie. Powołaj się na Janusza

Kiedyś był wątek o polecanych przez Was w okolicy firmach wywożących śmiecie, może ktoś przypomi, lub podzieli się swoją analizą co do jakości/kosztów i umowy na wywóz w zależności od pojemnika np 240l

Cześć.

To ja robiłem rozeznanie w śmieciach.

Wybraliśmy LEKARO, bo:

1. Cena 21 pln / pojemnik 120 litrów

2. Za pojemnik, a nie za worek. To duża różnica. Kilka firm chciało tylko worki. A do kosza można upchać pewnie z 5 x więcej.

3. Można jeden pojemnik w miesiącu (niektóre firmy chciały min. 2). Rodzina 2 + 2, pełna segregacja śmieci, i jeden kosz nam w zupełności wystarcza.

Minus: własny pojemnik (85 pln na allegro).

Q.

Mi wywozi firma Transnec. Płacę 32 zł/240L. Dają swój pojemnik. Odbierają też segregowane śmieci. Dobrym rozwiązaniem jest to, że można zmieniać częstotliwość odbioru. Fakturę płacę raz na kwartał.

Cześć.

To ja robiłem rozeznanie w śmieciach.

Wybraliśmy LEKARO, bo:

1. Cena 21 pln / pojemnik 120 litrów

2. Za pojemnik, a nie za worek. To duża różnica. Kilka firm chciało tylko worki. A do kosza można upchać pewnie z 5 x więcej.

3. Można jeden pojemnik w miesiącu (niektóre firmy chciały min. 2). Rodzina 2 + 2, pełna segregacja śmieci, i jeden kosz nam w zupełności wystarcza.

Minus: własny pojemnik (85 pln na allegro).

Q.

• 2 weeks później...
Witam,

czy ktoś może polecić kogoś do wykonania projektu przyłącza gazowego do budynku? i ewentualnie ile to kosztuje

Mogę firmę sangaz z sulejówka 501510696

pamiętaj jeszcze jedno, że protokoły z próby szczelności instalacji są ważne tylko 1 rok - jak będziesz oddawał budynek w nadzorze bud. musi być ten papier ważny

Mi wywozi firma Transnec. Płacę 32 zł/240L. Dają swój pojemnik. Odbierają też segregowane śmieci. Dobrym rozwiązaniem jest to, że można zmieniać częstotliwość odbioru. Fakturę płacę raz na kwartał.

dzieki serdeczne

ponieważ nie często zaglądam - tak jak już większość, a sprawa była dość pilna wiec sam tu i ówdzie podzwoniłem i po analizie podpisałem umowę z MPO z W-wy. Dają pojemnik 120l i co 2 tyg wywóz (w sumie nie śmierdzi) za 17zł