qdlaty 04.04.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 http://www.bip.halinow.pl/public/?id=1549 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 04.04.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Facet który ma to całe pole miał napisane grunt orny /1ha/Facet który u od niego kupił wydzieloną działkę /1000m/miał napisane grunt orny i mieszaniowo - usługowy/ na akcie notarialnym swojej działki/Mojej żonie w gminie powiedzieli, że ta działka jest z możliwością zabudowy do 40 %. Jak się dzisiaj wstępnie porozumiem z właścicielem to pojadę i się wywiem wszystkiego. Duzo już wiem co do mediów. Ale ważna jest strona prawna. Dla mnie zawsze były działki albo rolne albo budowlane.A tu masz Ci los.Ale dzwoniłem do znajomego , który prowadzi agnecję nieruchomości w wesołej. I powowiedział, że Halinów ma bardzo dobrze wyprowadzone plany zagospodarowania . Jako jedna z niewielu gmin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 04.04.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 a fajnie mam juz te planytak myslałem że to inna strona z rozszerzeniem bip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 07.04.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Witam Sasiadow, wreszcie znalazlem watek o Halinowie, no i fajnie, ze jest spora grupa budujacych w tej miejscowosci. My chcemy zaczac w lipcu na ulicy Polnocnej - wczesniej pewnie sadzawka na dzialce nie zdazy wyschnac. Umowa z pradami podpisana, standardowo prund ma byc za dwa lata ale moze sie uda w maju zalatwic. Wykonawca na wode wstepnie wybrany, 40 metrow przelacza trzeba bedzie dociagnac. Kanaliza na szczescie przy dzialce. Projekt sie robi w wielkich bolach ale mam nadziej, ze w tym miesiacu bedzie to zakonczone no i potem rajd po hurtowniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 07.04.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 No to będziemy musieli się wymienić później namiarami /budujący Halinów:)/ My jeszcze się nie zdecydowalismy co do działkiMamy upatrzony Kazimierów. Bez gazu i kanalizacji. Prąd za dwa lata , ale sąsiadka ma mieć za rok i pewnie nie będzie im się chciało dwa razy przyjeżdzać to może załapiemy się na przyszły rok. Wodociąg na własny koszt od sąsiadów. Płacili 7 tys, a za rok ma 60 % zwrócić gmina. Daleko do stacji 2,5 km , ale ładnie. Druga lokalizacja to Józefów. Tu są wszsytkie media, ale cena dwa razy taka . Do przyszłego tygodnia będziemy chyba wiedzieli na co się decydujemy. A może macie jakieś ciekawe namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 10.04.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Cześć. Sorki, że chwilowo nie uczestniczyłem w wymianie doświadczeń,a le wiecie..budowa rozpoczęta Hafelump jeżeli chodzi o bank, to ja podpisałem cyrograf z Millennium Generalnie to można z nimi pnegocjować i dali mi wszystko co chciałem więc chyba chciałem za mało Trochę tych formalności jest i mimo różnych zapewnień że coś trwać może 2-3 tygodnie to mi wyszło dobre 2 miesiące. Fakt, że człowiek oprócz budowy pracuje intensywnie i na wyjazdy z Wawy do Mińska nie zawsze był czas. Co do wyboru materiału na domek to ja wybrałem chyba po 3 latach Ytonga 36,5 cm. Z założnia chciałem budować jedną warstwę i do końca nie byłem zdecydowany czy Ytong czy Porotherm. Generalnie doszedłem do wniosku, że przy ścianie jednowarstwowej, to majster ma mniesze szanse coś spaprać w technologii Ytonga. Dodatkowo chcę do kominka dołożyć rekuperator i to jdyne szaleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfik 11.04.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Ja biorę kredyta u siebie w Banku . Szybko , bez prowizji i kłopotów. To jedyny plus Co do Ytonaga czy Phorotermu na dzień dzisiejszy wybrałbym chyba Phoroterm. Ale życie pokaże. Co do spaprania stanu surowego to zbieram doświadczenia . Znajomy który wybudował sporo domków i mówi , że on np nigdy nie bierze wykończeniówki po innej ekipie Bo na stanie surowym najłatwiej coś zepsuć a potem .... Także dobrze jak robią stan surowy to godzić się już tynkami . Bo potem trudno je prosto wyprowadzić Ale teraz raczej większość inwestorów robi z tynkami wewnetrznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 14.04.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich po dluzszej przerwie!Uff.... Sie narobilo w pracy....Ale i na dzialce ruszylo.Zdjety humus, wykonane przylacze wody, zrobione badania gruntu...Po swietach przyjezdza ekipa i ruszam z fundamentami - nawet urlopik sobie na ten czas zafundowalem! Mam nadzieje, ze bedzie dobra - jest z polecenia. Nadzorowal nia bedzie moj kierownik, ktorego, tez mam z polecenia...Jesli chodzi o banki - decyzje Millenium mam juz w reku, na MBank jeszcze czekam (zapodziali gdzies moj operat!)... Ciesze sie, ze temat Halinowa sie rozwija! Ja mam dzialke na Dabrowskiego - to ulica prawie rownolegla do torow. Obok mnie powstaje osedle domkow.pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 14.04.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Po zdjeciu humusu okazalo sie, ze na pewnej czesci odkrytego gruntu mam zolty piasek a na pewnej mieszanke czernego z zoltym. Spowodowane to jest wkopaniem saczkow instalacji melioracyjnej.Badanie gruntu zalecil mi kierownik budowy na wszelki wypadek, by sprawdzic, czy nie ma "niespodzianek", ktore moglyby spowodowac koniecznosc dostosowania projektu fudamentow.Kosztuje mnie to 500 zl + VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 14.04.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Ok, dzięki. Teraz wiem, na co zwrócić uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 14.04.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Hmmm.... no i przydaly sie te badania...Wody gruntowe mam teraz na glebokosci 20cm wiec bedzie problem z normalnym wykopaniem rowow pod fudamenty...Kierownik powiedzial jednak, zebym sie tym nie przejmowal, bo od tego zeby sobie z tym poradzic mam jego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 18.04.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam ) My nie jestesmy co prawda z Halinowa, ale po sasiedzku z obrzezy Debego, a na codzien mieszkamy w Warszawie. Etap zaawansowania i problemy mamy podobne. W tej chwili konczymy projekt domu i mamy ogromny problem z wysokim poziomem wod gruntowych, a co za tym idzie rowniez z przydomowa oczyszczalnia sciekow. Zwyklego POS-ia niestety nie da sie zainstalowac ;-( Poza tym aktualnie poszukuje jakiejs lokalnej wytworni betonu i zaglebia zwirowego - moze ktos ma namiary i chetnie sie nimi podzieli?? Co do dzialki rolno-budowlanej... Nasza taka wlasnie jest. 1. zeby miec "pewnosc" budowlana, przed kupnem wystapilismy do UG o warunki zabudowy dla tej wlasnie dzialki. Warunki najlepiej wziac na siebie tzn. przyszlego inwestora, bo nie sa one zwiazane z prawem wlasnosci dzialki. Trzeba tylko dokladnie wiedziec, co sie chce na dzialce zbudowac - mnie mocno opieprzyli, gdy przyszlam po akcept minimalnych zmian w juz wydanej decyzji. 2. kazda dzialka rolna kupowana w zeszlym roku (2005), wymagala decyzji ARiMR o rezygnacji z przyslugujacego jej prawa pierwokupu. Co za tym idzie, procedura zakupu wymagala dwoch aktow notarialnych i mogla trwac do 2 miesiecy. Nie sadze, zeby cos sie w tej kwestii zmienilo. Proponuje, wziac od sprzedawcy najlepiej aktualny wypis z rejestru gruntow i pokazac go notariuszowi, ktory bedzie sporzadzal akt. Pozdrawiam sasiadow, Aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 19.04.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Jeżeli chodzi o sprawy związane z aktami i notariuszami, to polecam szczerze notariusza Romana Nowakowskiego. Ma kancelarię obok sądu w Mińsku zdaje się na ul. Kościuszki. Doskonale powinien poradzić sobie z KW, która jest rolna pod zabudowę mieszkaniową. W naszym wypadku, wprawdzie było to 3 lata temu, ale nawet od negatywnej decyzji złożył apelację na swój koszt i załatwił sprawę pozytywnie i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 21.04.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 No to jutro o 8:00 wylewanie ław. Przyjeżdżają gruchy i pompa z Paw Budu i jedziemy z tym betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 25.04.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 No to witam Halinów. Ja zamierzam zacząć budowe w czerwrcu Halinów-Cisie. Ostatnia papierkologia mi pozostała tzn pieczątka o wyłączeniu terenów rolnych. Pozdrawiam Wsszytskich Budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 25.04.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witamy Sąsiada.Tempo planujesz niezłe, ja pieczątkę dostałem w lutym, ale do tej pory nie zacząłem budować bo:jeszcze nie mam prądu (robi się projekt przyłącza)nie mam wody (robi się projekt przyłącza)nie mam wjazdu na działkę (czekam na uprawomocnienie pozwolenia na budowę). Kur.....jak to wszystko trwa. Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 25.04.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Radek, jak Twoje ławy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 25.04.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ja tez jeszcze nie zaczelam, bo: - wciaz szukamy ekipy - nie mamy jeszcze kredytu - i jeszcze kilka spraw, ktore czasem spedzaja mi sen z powiek... ale mam nadzieje, ze zaczniemy najpozniej w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 25.04.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 - wciaz szukamy ekipy A My wczoraj podpisaliśmy umowę z murarzem Chcemy mieć czas sie przygotowac z wjazdem itp. i też zaczynamy w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 25.04.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam wszystkich Końcem maja rozpoczynam budowę w Józefinie. Obecnie trwaaaa jeszcze papirologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts