Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Potrzebuje kogos do schodów wew. bo moj kolezka Pan Stolarz spier... sprawę od A do Z nic z udziwnień jak macie kogos proszę o kontakt

Znam super goscia od parkietów, robi tez schody. P.Mirek 600 500 092. Mozna sie powolac na Jacka od poddaszy - mysle,ze sie dogadacie.

Dach około 350 m2 kryty folią TYVEK. Ja od początku zdecydowany byłem na folie. Osobiście uważam że deski + papa pod dachówkę nie ma mają najmniejszego sensu. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań wymarzonego dachu.

Ja się z tym nie mogę zgodzić. Deskowanie + papa SBS to rozwiązanie na lata. To Ci powie każdy mistrz dekarski. Mówię mistrz dekarski a nie pseudo fachowcy działający w naszej okolicy. Deskowanie usztywnia dach, dobra papa przybita papiakami bez podkladek, zakłady przykrywające papiaki i zgrzane na gorąco i masz spokój do końca życia jak budujesz koło 30 -stki.:-) Szczególnie jak na to ma iść dachówka. Pod blachę nie opłaca sie dawać deskowania i papy, bo blacha wcześniej zgnije niż spodnie poszycie.

Oczywiście folia jest tańsza ale nie każdy tez umie ją dobrze połozyć, szczególnie na wielospadowych dachach.

Ja sam żałuję, że nie deskowałem i papowałem dachu, położyłem folię Tyvek. Dach mam położony bardzo dobrze, zgodnie z zasadami sztuki dekarskiej, z wentylowaną kalenicą. I teraz przy wietrznej pogodzie mocny wiatr wchodzi wróblówką nad deską okapową i słyszę jak targa folią. I się tak zastanawiam jakie wyniki osiąga taka folia w tescie na wielokrotne zginanie. Bo chyba kiedyś się musi przetrzeć?

Tak więc dla mnie tylko deskowanie + papa.

Mam do wykonania dwie szafy w zabudowie i parę szafek. Czy ktoś może polecić dobrego stolarza? W samym Halinowie jest kilku ale nie wiem czy dobrze robią. Stolarz nie musi być najtańszy ale ma myśleć i mieć poczucie estetyki.

Sąsiedzi pomożecie?

Ja mam dobrego stolarza.

Pan Roman tel.516969564

Tylko różnie u niego z terminami. My się wstrzeliliśmy i nie trzeba było czekać:)

Pozdrawiam

Witam szanownych sąsiadów z Halinowa i okolic.

Od miesiąca jestem właścicielką domku w stanie surowym zamkniętym w Halinowie.

Byłabym wdzięczna na namiary na sprawdzonych u Was fachowców tj. solidnych, z fachową wiedzą i doświadczeniem, terminowych i najlepiej tanich:)

Będę wdzięczna w pierwszej kolejności za numery do fachowców od ogrzewania( centralne na gaz + solar+ kominek z płaszczem wodnym) oraz sprawy wod-kan. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Witam szanownych sąsiadów z Halinowa i okolic.

Od miesiąca jestem właścicielką domku w stanie surowym zamkniętym w Halinowie.

Byłabym wdzięczna na namiary na sprawdzonych u Was fachowców tj. solidnych, z fachową wiedzą i doświadczeniem, terminowych i najlepiej tanich:)

Będę wdzięczna w pierwszej kolejności za numery do fachowców od ogrzewania( centralne na gaz + solar+ kominek z płaszczem wodnym) oraz sprawy wod-kan. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

witam,

Jeśli potrzebujesz hydraulika to mam bardzo dobrego fachowca.numer tele wysle na prywatna wiadomosc

polecam ekipę do wszelkich wykończeń Piotr Turski 607 372 087, ceny średnie, wykonawstwo z głową i solidnie, człowiek słowny, nie zawala terminów, nie oszukuje, coś zawsze podpowie

czy ten telefon jest nadal aktualny, bo nie moge sie z nim skontaktowac

Poszukuje kogos do stropow i do roznych robot budowlanych (powiekszenie otworow drzwiowych, zabudowanie łuków itp.)POMOCY!!

polecam ekipę do wszelkich wykończeń Piotr Turski 607 372 087, ceny średnie, wykonawstwo z głową i solidnie, człowiek słowny, nie zawala terminów, nie oszukuje, coś zawsze podpowie

czy ten telefon jest nadal aktualny, bo nie moge sie z nim skontaktowac

Poszukuje kogos do stropow i do roznych robot budowlanych (powiekszenie otworow drzwiowych, zabudowanie łuków itp.)POMOCY!!

Zdecydowanie odradzam z korzystania usług Pana Piotra Turskiego. Na chwilę obecną próbuje polubownie odzyskać część zmarnowanych pieniędzy. Do zakończenia sprawy nie będę na forum publicznym roztrząsał moich problemów z tym fachowcem. Jeśli kogoś interesują szczegóły to zapraszam na priv.

Pozdrawiam.