suomi 23.11.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 szukam drzwi tymczasowych na budowę 90 lub lepiej 100cmi drugich 80 cm do kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulowawa 25.11.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 oddam w dobre ręce za free ok 30 pustaków stropowych terriwa 2. zainteresowanych prosze o knotakt na priva.Odbiór osobisty w Stojadłach k. Minska Mazowieckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 25.11.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Sprzedam po budowie:- pozbijane błaty do szalunków - około 1m3 - cena 400 zł- łaty na dach - ok . 150 mb - cena za całość 150 zł- 2 belki z więźby 20cmx8cmx5m - 50 zł- 30-40 sztuk stempli ok 2.70-3m - całość 100 zł- ok.30 sztuk supereksu 12 i 8 - 50 zł- ok. 20 szt. pustaków teriva - 40 zł- rozdzielnicę budowlaną stojącą - kompletna z bezpiecznikami, różnicówką, gniazdami 220 i siła z podlicznikiem. - cena 300 złOdbiór własny Rembertów- pomoc w załadunku0608838268 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 26.11.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 potrzebuję zrobić tynk na kominach i na ściankach szczytowych przed położeniem blachy na dach - czy macie jakieś namiary na sprawdzoną ekipę ? Zależy mi na tym aby zrobili to w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 08.12.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Witam wszystkich, mam do sprzedania ładny gres wloskiej firmy w dobrej cenie 20m2 http://www.italiantilewarehouse.co.uk/index.php?page=viewproduct&pid=155taki jak na zdjęciu w linku tylko rozmiar 45x45 w razie chęci obejrzenia jak leży na tarasie mogę przesłać zdjęcia jak jest ułozony u mnie. Bardzo ładny i pożadny w dobrej cenie - ZAPRASZAM NA priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinio76 17.12.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam jestem poraz pierwszy na tym forum czytam was od samego poczatku mam pytanie od niedawna jestem włascicielem działki w juzefinie jak dlugo sie czeka na pozwolenie na budowe jakie moga mnie napotkac trudnosci czy moze zlecic to osobie kompetetnej.Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi-ei 24.12.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Witam jestem poraz pierwszy na tym forum czytam was od samego poczatku mam pytanie od niedawna jestem włascicielem działki w juzefinie jak dlugo sie czeka na pozwolenie na budowe jakie moga mnie napotkac trudnosci czy moze zlecic to osobie kompetetnej.Dziekuje Widzę, że ruchu w temacie za bardzo nie ma, chyba aktualnie mało osób się buduje, więc może ja pomogę. ( Właśnie czekam na uprawomocnienie pozwolenia, budowa oczywiście w Halinowie ) W naszym przypadku większość spraw związanych z pozwoleniem jak i ze zmianami oraz adaptacją projektu załatwiała jedna osoba i jeżeli nie masz czasu to jest to o tyle wygodne, że nie musisz za wszystkim latać samemu ( a trochę latania jest ). Koszt załatwienia wszystkiego wyniosło coś około 2800 pln w tym wliczone koszty papierologi urzędowej oraz mapki do celów projektowych, itd czyli koszty dokumentacji potrzebnej do złożenia wniosku o pozwolenie ( bez kosztów zmian w projekcie gotowym - to ustalasz indywidualnie z architektem w zależności od ilości zmian no chyba, że nie będzie zmian lub jest to projekt indywidualny ). Ogólnie licząc koszty paliwa, czasu i ewentualnych problemów ze źle wypełnionymi dokumentami to raczej warto wydać tą kwotę i mieć spokój ( przynajmniej według mnie ). Na pozwolenie w Halinowie czeka się około miesiąca + dwa tygodnie uprawomacnia się samo pozwolenie, zebranie całej dokumentacji potrzebnej do złożenia wniosku o pozwolenie powinno zająć też nie więcej niż miesiąc ( ale to też zależy od wielu czynników ). Reasumując całość zająć powinna około 3 miesiące, ale w zależności od kilku czynników takich jak chociażby warunki dla przyłączy, itd... W Urzędzie Gminy raczej wszyscy są bardzo pomocni i większość spraw załatwia się dość szybko. O ile mogę coś podpowiedzieć to proponuję jak najszybciej załatwiać sprawy przyłączy czyli warunki i podpisania umów na dostawę ( prąd, gaz, wod-kan w zależności co na Twoim terenie występuje ) bo to zazwyczaj trochę trwa i może kolidować z zaplanowaną budową. Do budowy potrzebne są najbardziej prąd i woda reszta może poczekać. Jak masz więcej pytań to chętnie pomogę o ile będę miał wiedzę oczywiście... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur429 20.01.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 W związku z tym, że doczekałem się podłączenia do wodociągu mam do sprzedania: Zbiornik hydroforowy z wyposażeniem ocynkowany 300 litrów ciśnienie do 6 barów na gwarancji wysokość 1.37 m – używany przez rok Cena 500 złProducent forma WimestLink do producenta i ceny nowego sprzętu http://www.wimest.pl/index.php Odmanganiacz i odżelaziacz A-10/R (głowica ręczna) - używany przez rokCena 1000 złWydajność A-10/R to 0,8 ÷ 1,1 m³/h Prosta budowa i możliwość wykonywania płukania wstecznego, zapewnia długoletnie bezawaryjne działanie. Odbiór własny w Józefinie telefon 662 115 296 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi-ei 22.01.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Moze jeszcze sie przydadza moje kontakty, dobre przede wszystkim pod wzgledem jakosci, a cena tez bardzo konkurencyjna. Elektryk Pan Paweł 503-754-613; Geodeta Pan Frelik 601-401-366; Sprawa wod-kan-gaz to Pan Lesinski z Halinowa 604-330-666. Wszyscy Ci wykonawcy u mnie robili, sprawdzalam naprade duzo firm, wypadli najlepiej. Mieszkamy juz w nowym domu, mamy zakonczona budowe i naprawde wszystkich dobrze wspominam. Polecam. Właśnie zaczynam przygodę z firmą Pana Lesińskiego z Halinowa, jak narazie muszę potwiedzić, że cenowo na chwilę obecną jest konkurencyjny, zobaczymy jak dalej rozwinie się nasza dalsza współpraca, postaram się na bieżąco ją opisać ( mam nadzieję, że również pozytywnie ). pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nowak 001 22.01.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam jestem poraz pierwszy na tym forum czytam was od samego poczatku mam pytanie od niedawna jestem włascicielem działki w juzefinie jak dlugo sie czeka na pozwolenie na budowe jakie moga mnie napotkac trudnosci czy moze zlecic to osobie kompetetnej.Dziekuje Witam, ja również jestem po raz pierwszy na forum. Stawiam dom w tych okolicach i szukam dobrych firm wykonawczych a w szczególności dekarskich. Stopień trudności wykonania dachu jest dość wysoki. Ponieważ, firma Arch-Bud Artur Czyżewski dość prężnie się reklamuje, uprzejmie proszę o opinie na temat poziomu ich zdolności wykonawczych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjeziorska 22.01.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam, mi robiła firma p. Postółki tel. 609812389 lub 695742115 stawiali dom od fundamentów po dach. Wiele firm gdy szukałam wykonawców rezygnowało ze względu na dach a oni popatrzyli w projekt i powiedzieli nie ma problemu, już takie budowaliśmy. Dom stanął w 1,5 miesiąca łącznie z deskowaniem i papą. Ekipa prężnie działająca, przede wszystkim nie pijąca i nie obijająca się po budowie. Raz dwa trzy i dom już stał. Wtedy było ich chyba z 7. Każdy miał wyznaczoną swoją rolę i jej się trzymał Naprawdę warto polecić. Są z daleka, gdzieś okolice gór ale działają tu w naszych okolicach. Kiedyś jezdzili do domu raz na miesiac a spia nie na budowie tylko maja swoje lokum co dla mnie tez było bardzo istotne bo nei lubię ekip śpiących na budowach. Jesli chodzi o Arch-Bud to o ile mi wiadomo to firma sklada sie z kilku osob a reszta to podwykonawcy z łapanek. Pozdrawiam wszystich budujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 31.01.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Potrzebuję wykonawców do zrobienia poddasza .Rejon Sulejówka .500-212-879 Moge polecic p. Lukasza -wykonczeniowka w calym zakresie - poddasza /ocieplanie, karton gipsy/ ukladanie glazury i terakoty, sufity podwieszane, zabudowa karton gips rowniez wielopoziomowa, malowanie, gładzie gipsowe i wszystko co sobie mozna wyobrazic przy wykonczeniowce - szybko sprawnie kulturalnie - - kontakt na http://www.lukaszchmiel.pl Pozdrawiam strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A M 31.01.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam jestem poraz pierwszy na tym forum czytam was od samego poczatku mam pytanie od niedawna jestem włascicielem działki w juzefinie jak dlugo sie czeka na pozwolenie na budowe jakie moga mnie napotkac trudnosci czy moze zlecic to osobie kompetetnej.Dziekuje Witam Nie wiem czy już sprawy formalne załatwione. Mam nadzieję, że nie utonąłeś w papierkologii i wszystko się układa. Tak jak spominał kolega wcześniej warto takie rzeczy pozostawić fachowcom nie tylko papierki ale też budowę. Jeżeli już zaczniesz budować i będziesz potrzebował ekipy to mogę polecić usługi pana Maćka 668033603 OsobistyNadzorcaBudowy.pl Zajmuje się też dokumentami jeżeli jescze nie nie załatwiłeś dokumentów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 06.02.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 WitamW poniedziałek 11lutego na montażu w Halinowie.Zainteresowanych bezpiecznym kominkiem zachęcam do kontaktu.http://www.kominkibiala.plPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinio76 07.02.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Witam Nie wiem czy już sprawy formalne załatwione. Mam nadzieję, że nie utonąłeś w papierkologii i wszystko się układa. Tak jak spominał kolega wcześniej warto takie rzeczy pozostawić fachowcom nie tylko papierki ale też budowę. Jeżeli już zaczniesz budować i będziesz potrzebował ekipy to mogę polecić usługi pana Maćka 668033603 OsobistyNadzorcaBudowy.pl Zajmuje się też dokumentami jeżeli jescze nie nie załatwiłeś dokumentów. Pozdrawiam Witam dzieki za namiary,ale okazalo sie ze mam problem z gazem dostalem odmowe,w odpowiedzi napisali ze doprowadzenie do jednej dzialki gazu jest nie ekonomiczne wyliczyli mi koszt doprowadzenia na prawie 20000 zl.Jak kupowalem dzialke sasiad(jedyny) zaoferowal wspolnie podlaczenie gazu jak przyszlo co do czego to powiedział ze juz mu jest nie potrzebny,jak wyszlo puzniej sasiad to brat sprzedajacego działke. To nie jedyny problem nastepny to woda miala byc przy działce,ofszem jest ale srednica przylacza nie pozwala na dalsze poprowadzenie wody koszmar nie wiem co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A M 11.02.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam dzieki za namiary,ale okazalo sie ze mam problem z gazem dostalem odmowe,w odpowiedzi napisali ze doprowadzenie do jednej dzialki gazu jest nie ekonomiczne wyliczyli mi koszt doprowadzenia na prawie 20000 zl.Jak kupowalem dzialke sasiad(jedyny) zaoferowal wspolnie podlaczenie gazu jak przyszlo co do czego to powiedział ze juz mu jest nie potrzebny,jak wyszlo puzniej sasiad to brat sprzedajacego działke. To nie jedyny problem nastepny to woda miala byc przy działce,ofszem jest ale srednica przylacza nie pozwala na dalsze poprowadzenie wody koszmar nie wiem co dalej. uuuu fatalnie:( w takim przypadku najlepiej chyba zgłosić się z tym problemem do lokalnego geodety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniia i P 12.02.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam, gdzie polecacie szukać dachówki? Byłam w dachluxie w Stojadłach. Wolałabym sama szukać ekipy do położenia jej, orynnowania i okien dach ale wtedy vat na dachówki 23 Może ktoś poleci firmy specjalizujące sie w oknach drewnianych i montazu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 14.02.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Kochani, mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś z Was ma jakieś opinie na temat przedszkola Smefuś w Sulejówku- Miłosna? Będę wdzięczny za wszelkie opinie na skrzynkę prywatną. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timil 14.02.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Kochani, mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś z Was ma jakieś opinie na temat przedszkola Smefuś w Sulejówku- Miłosna? Będę wdzięczny za wszelkie opinie na skrzynkę prywatną. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 18.02.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witajcie, poszukuję namiaru na sprawdzonego kierownika budowy. Najlepiej z okolicy, tak aby mógł co jakiś czas pojawić się na budowie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts