Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to jeszcze jedno pytanie. Poszukuję dobrego stolarza (najlepiej z okolic), który wykona meble pod wymiar (kuchnia, szafki łazienkowe).

U mnie robił wszystkie zabudowy Darek Pszybysz z Sulejówka ma profesjonalny warsztat i projektuje. jak będziesz zainteresowany to prześlij sms to odnajdę tel. bo to już dwa lata jak robił. A ja poszukuję garażu metalowego w dobrym stanie. mój tel. 500-212-879 Okuniew.

• 2 weeks później...
CS BUD możesz brać w ciemno, ale powinieneś odezwać się z wyprzedzeniem bo mają sporo pracy. Robili u mnie SSO, a w tym tygodniu zaczynają izolację zew./elewację.

Witajcie po przerwie.

Dziękuję za polecenie firmy CS Bud - od czwartku wchodzą do mnie na działkę :)

Mam teraz kolejną prośbę o informacje gdzie zaopatrywaliście się w bloczki fundamentowe? W okolicy czy może gdzieś dalej ze względu na cenę (internet, z polecania?)?

Szukam sprawdzonej jakości i dobrej ceny :) Mam propozycje od lokalnych dostawców od 2,03zł/szt netto do 2,2zł/szt netto. Oczywiście B20 38x24x12.

Dziękuję i pozdrawiam.

Witajcie po przerwie.

Dziękuję za polecenie firmy CS Bud - od czwartku wchodzą do mnie na działkę :)

Mam teraz kolejną prośbę o informacje gdzie zaopatrywaliście się w bloczki fundamentowe? W okolicy czy może gdzieś dalej ze względu na cenę (internet, z polecania?)?

Szukam sprawdzonej jakości i dobrej ceny :) Mam propozycje od lokalnych dostawców od 2,03zł/szt netto do 2,2zł/szt netto. Oczywiście B20 38x24x12.

Dziękuję i pozdrawiam.

Dobry wybór z tym wykonawcą. Ja bynajmniej jestem zadowolony.

Jeśli chodzi o materiały to praktycznie we wszystko zaopatrywałem się w Barbudzie. Mają konkurencyjne ceny i są słowni - a to ważne.

Dobry wybór z tym wykonawcą. Ja bynajmniej jestem zadowolony.

Jeśli chodzi o materiały to praktycznie we wszystko zaopatrywałem się w Barbudzie. Mają konkurencyjne ceny i są słowni - a to ważne.

Dziękuję, już mam ofertę od Barbudu, oni szczególnie polecają bloczki Certusa, tylko ta cena....

A co powiecie o betoniarni Korzeniak z Sulejówka na Drobiarskiej? Mam od nich dobrą ofertę na bloczki b20...

I jeszcze chciałem zapytać z jakiej betoniarni braliście beton i w jakich cenach? Ile za pompę doliczają itp.

Dziękuję, już mam ofertę od Barbudu, oni szczególnie polecają bloczki Certusa, tylko ta cena....

A co powiecie o betoniarni Korzeniak z Sulejówka na Drobiarskiej? Mam od nich dobrą ofertę na bloczki b20...

I jeszcze chciałem zapytać z jakiej betoniarni braliście beton i w jakich cenach? Ile za pompę doliczają itp.

Certus troche droższy ale trzymaja jakość - a fundament suchy i mocny być powinien.

Beton kupowałem w betoniarni Paw-Bud, cena w zależności od klasy ale konkurencyjna, za pompe dodatkowo do każdego m3 20zł.

• 3 weeks później...

Witam sąsiadów:)

Czy macie kogoś godnego polecenia do wykonania tynków wewnętrznych? Do końca sam jeszcze nie wiem jakie mają być, gipsowe czy cementowe. Wolałbym cementowe zawierane kwarcem lecz nie fachowe położenie tynków zepsuje cały efekt i zostanie tylko gładzenie tego gipsem, a wolałbym tego uniknąć.

Słyszałem też o jakimś tynku gipsowym wzmacnianym, który rzekomo twardością porównywalny jest do tynku cementowego.

Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami i jeśli macie kogoś , to ślijcie namiary.

Potrzebuje też jakiś kontakt do ekipy od wylewki. Oczywiście mile widziany kontakt do profesjonalnego wykonawcy , bo w całym domu będę miał ogrzewanie podłogowe i wolałbym aby ekipa nie uszkodziła rur.

Pozdrawiam

sąsiad z Cisia.

Ja zdecydowałem się na tynki cem-wap i nie żałuje, grunt to dobra ekipa i dobry tzn. drobnoziarnisty materiał.

Co do wylewek - również mam ogrzewanie podłogowe i dlatego zdecydowałem się na wylewki anhydrytowe, w garażu betonowe.

tynki - Mariusz 508690268

wylewki - http://www.adn-posadzki.pl/posadzki-anhydrytowe/

Robili u mnie w tym roku i polecam. Również w Cisiu :-)

Ja zdecydowałem się na tynki cem-wap i nie żałuje, grunt to dobra ekipa i dobry tzn. drobnoziarnisty materiał.

Co do wylewek - również mam ogrzewanie podłogowe i dlatego zdecydowałem się na wylewki anhydrytowe, w garażu betonowe.

tynki - Mariusz 508690268

wylewki - http://www.adn-posadzki.pl/posadzki-anhydrytowe/

Robili u mnie w tym roku i polecam. Również w Cisiu :-)

Dzieki wielkie sąsiad. :)

A orientujesz się jak posadzki anhydrytowe wypadają cenowo do piaskowo-cementowych? , bo budżet jest ograniczony i muszę się mocno pilnować.

Pozdrawiam

Sąsiad z Cisia :)

Dzieki wielkie sąsiad. :)

A orientujesz się jak posadzki anhydrytowe wypadają cenowo do piaskowo-cementowych? , bo budżet jest ograniczony i muszę się mocno pilnować.

Pozdrawiam

Sąsiad z Cisia :)

anhydrytowe za m2 są droższe (ok. 43zł a mixokret to 30zł/m2) ale: są cieńsze, szybciej schną, lepiej oddają ciepło od podłogówki, ich wykonanie to 4 godziny na 150m2, nie trzeba dylatować, nie wymagają zbrojenia siatką, są samopoziomujące. Więc w sumie pewnie na jedno wyjdzie.

Witaj msiem,

trochę poczytałem i masz rację z tymi wylewkami. Gdyby różnica między wylewkami była tylko taka to dałbym rade.

słusznie poruszył samboman bardzo ważną kwestię o jakości wylewek z mixokreta. Czasem są tak słabe , że kruszą się w ręku.

pewnie zdecyduje się na wylewki anhydrytowe, tylko w garażu zrobiłbym z mixsokreta. Zastanawiam się tylko czy ktoś zrobi mi tak małą powierzchnię?

Msiem a ta ekipa od wylewki anhydrytowej robiła ci też garaż?

Pozdrawiam

sąsiad z Cisia :)

Apropo wylewek z miksokreta mogę polecić firmę, która wykonywała je u mnie: http://tombud.waw.pl/uslugi/wylewki-betonowe.html

Zrobili b. mocną posadzkę na kruszywie. Jedna z nielicznych ekip, które mogę polecić z czystym sumieniem ;)

Witam sąsiada,

To co piszesz jest dobrą zaletą tej firmy, tylko ile ta przyjemność cię kosztowała za m2 i przy jakiej grubości? Czy po prostu mają taki standard usługi, czy coś dopłacałeś?

Pozdrawiam

Sąsiad z Cisia