madziunia85 06.12.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 No brawo madziunia85 , teraz to się już nie poddawaj - zaraz w poniedziałek idź do pani w urzędzie , proś , błagaj - mów że ci ulga przepadnie - że musisz do końca roku mieć prawomocne pozwolenie i jeszcze czas na załatwienie kredytu ( tak troszkę naciągnij ) , w razie czego idź do naczelnika , powtórz serię . Ja miałem u siebie w Rembertowie tak załatwione - tylko ta jedna p... sąsiadka . I nie daj sobie wmówić że się tego nie praktykuje - prawo dopuszcza takie rozwiązanie więc dlaczego by z niego nie skorzystać . Dasz radę . NIe no te urzędy mnie dobijają..... Okazało się że jednak nei wypiszą tego pozwolenia na budowę a dopiero jeszcze 7 dni od odebrania ostatniej zwrotki( wczesniej pani mówiła o tym że od wysłania pisma 3 tygodnie i można wypisywać) a teraz nagle jednak trzeba czekać te 7 dni.... Ja już nie nadążąm.... Czy tak czy tak daliśy spokój z tym pozwoleniem, teraz drugi raz jak będa szły listy o wydaniu pozwolenia już nikogo nei bedziemy ściągać do urzędu bo jak widac i tak to nic nie dało..... BOze a to dopiero początek zmagań z budową.... Wspominając jeszcze co do ulgi odsetkowej to nigdzie nie mogę sie dowiedzieć ( nie ma napisane) czy jak ktos ma juz kredyta tak jak my i ma go na zakup działki + budowa domu to czy też ma ulgę odsetkową( chodzi dokładniej o to czy jak nasza pierwsza transza została wypłącona za działkę a kolejnej na budowę domu nie ruszyliśmy to załapiemy sie na tą ulgę odsetkową?????? ) Dzwoniliśy do banku ale pan nic nie wiem... Gdzie się tego dowiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 06.12.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 NIe no te urzędy mnie dobijają..... Okazało się że jednak nei wypiszą tego pozwolenia na budowę a dopiero jeszcze 7 dni od odebrania ostatniej zwrotki( wczesniej pani mówiła o tym że od wysłania pisma 3 tygodnie i można wypisywać) a teraz nagle jednak trzeba czekać te 7 dni.... Ja już nie nadążąm.... Czy tak czy tak daliśy spokój z tym pozwoleniem, teraz drugi raz jak będa szły listy o wydaniu pozwolenia już nikogo nei bedziemy ściągać do urzędu bo jak widac i tak to nic nie dało..... BOze a to dopiero początek zmagań z budową.... Wspominając jeszcze co do ulgi odsetkowej to nigdzie nie mogę sie dowiedzieć ( nie ma napisane) czy jak ktos ma juz kredyta tak jak my i ma go na zakup działki + budowa domu to czy też ma ulgę odsetkową( chodzi dokładniej o to czy jak nasza pierwsza transza została wypłącona za działkę a kolejnej na budowę domu nie ruszyliśmy to załapiemy sie na tą ulgę odsetkową?????? ) Dzwoniliśy do banku ale pan nic nie wiem... Gdzie się tego dowiedzieć?? Nie chcę Cię strasztć ale muszę Cię uświadomić w kwestii terminów . Zajrzyj do zawiadomienia o wszczęciu i sprawdź ma końcu ile czasu jest na ewentualne odwołania - myślę że 14 dni . Jeżeli tak to twój terminarz wygląda tak : Do terminu odebrania ostatniej zwrotki pani w urzedzie doda 14 dni i teoretycznie następnego dnia może wypisać pozwolenie . Czasami jednak inspektorzy doliczają - z reguły 7 dni - czas na dotarcie do urzędu ewentualnego protestu ( ktoś może wysłać protest pocztą ostatniego dnia i jest on w terminie i musi być rozpatrzony ) . Przy wydaniu pozwolenia na budowę cała procedura wygląda tak samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 06.12.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Zapomniałem - pisałem o tym w dzienniku , nawet jeżeli ten Twój termin już jest to prawdopodobnie ( tak jest u mnie ) nikt Ci nie podstempluje pozwolenia .U mnie jest tak :- w poniedziałek uprawomocniło mi się pozwolenie -> i co z tego jak w piątek wygasły urzędnikom pełnomocnictwa od byłego prezydenta a nowych jeszcze nie ma . Brak stempla " uprawomocniło się w dniu ..." nie pozwala mi nic robić : ani kredytu , ani zawiadomienia do PINB o zamiarze rozpoczęcia prac nie da się załatwić . A co do ulgi to wiem tyle co z jakichś przesłuchów i gdzieś na forum można znaleźć kilka słów na ten temat .Napisz zapytanie do urzędu skarbowego - muszą Ci odpowiedzieć ( swoją drogą ciekaw jestem co ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 07.12.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 NIe no te urzędy mnie dobijają..... Okazało się że jednak nei wypiszą tego pozwolenia na budowę a dopiero jeszcze 7 dni od odebrania ostatniej zwrotki( wczesniej pani mówiła o tym że od wysłania pisma 3 tygodnie i można wypisywać) a teraz nagle jednak trzeba czekać te 7 dni.... Ja już nie nadążąm.... Czy tak czy tak daliśy spokój z tym pozwoleniem, teraz drugi raz jak będa szły listy o wydaniu pozwolenia już nikogo nei bedziemy ściągać do urzędu bo jak widac i tak to nic nie dało..... BOze a to dopiero początek zmagań z budową.... Wspominając jeszcze co do ulgi odsetkowej to nigdzie nie mogę sie dowiedzieć ( nie ma napisane) czy jak ktos ma juz kredyta tak jak my i ma go na zakup działki + budowa domu to czy też ma ulgę odsetkową( chodzi dokładniej o to czy jak nasza pierwsza transza została wypłącona za działkę a kolejnej na budowę domu nie ruszyliśmy to załapiemy sie na tą ulgę odsetkową?????? ) Dzwoniliśy do banku ale pan nic nie wiem... Gdzie się tego dowiedzieć?? Nie chcę Cię strasztć ale muszę Cię uświadomić w kwestii terminów . Zajrzyj do zawiadomienia o wszczęciu i sprawdź ma końcu ile czasu jest na ewentualne odwołania - myślę że 14 dni . Jeżeli tak to twój terminarz wygląda tak : Do terminu odebrania ostatniej zwrotki pani w urzedzie doda 14 dni i teoretycznie następnego dnia może wypisać pozwolenie . Czasami jednak inspektorzy doliczają - z reguły 7 dni - czas na dotarcie do urzędu ewentualnego protestu ( ktoś może wysłać protest pocztą ostatniego dnia i jest on w terminie i musi być rozpatrzony ) . Przy wydaniu pozwolenia na budowę cała procedura wygląda tak samo . Za pierwszym zawiadomieniem mamy 7 dni na odwołanie( a raczej sąsiedzi), potem jak minie ten termin od ostatniej pani wypisuje pozwolenie i znowu trzeba czekać aż wszyscy odbiora listy badz sie podpiszą i znowu 14 dni od ostatniej zwrotki.... i dopiero wtedy przybiją ze jest prawomocne... Ja to mówie że walka z urzędami to jak walka z wiatrakami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 07.12.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 POTWIERDZAM - PAPIERY TO DROGA PRZEZ MĘKĘ .A swoją drogą to ciekaw jestem jak to będzie jak już właściwa część budowania się zacznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 08.12.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Podobno postawienie stanu sorowego zamkniętego to pesta przy perspektywie całkowitego wykańczania pod klucz:) napewno wszyscy to potwierdzą.... No cóż zobaczymy tak naprawdę z biegiem czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 08.12.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 No no - wygląda na to że na ulgę odsetkową może uda się załapać .No i kto wie czy nie zacznę zaraz budować .W poniedziałek będę miał PRAWOMOCNE POZWOLENIE NA BUDOWĘ jak się sprężę to za trochę ponad tydzień budujemy .Po namyśle chyba jednak nie - przez tydzień chyba mi nie zrobią stanu zero - potem święta , sylwester .Jeżeli nie będzie zimy to zaraz w styczniu ... madziunia85 - czy Ty chcesz coś o uldze odsetkowej - mogę Ci zeskanować i przesłać artykuł z Wyborczej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 10.12.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 gratulacje zakończenia walki z wiatrakami- nasza nadal trwa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 11.12.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Czołem Sąsiedzi Czy komuś robił dach Pan Skarpetowski? Sporo "lata" po chalinowie. Q. Ten Pan robił dach u mnie!!! Jeśli masz jakieś pytania chetnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KMakowska 12.12.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witam,W tej chwili jestem na etapie kupna działki budowlanej. Czy może ktoś wie o ofertach sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 13.12.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 hmmm jaka cisza zapadłą na forum- chyba wszyscy od budowy odpoczywają i trzymają sie z daleka nawet od forum:D Gdzie można kupić beton komórkowy biały w naszych okolicach w rozsadnej cenie?? Macie jakies hurtownie?? A i czy wiecie czy któraś hurtowania daje mozliwosć przetrzymania tego na swoim składzie i odebrania z wiosną?? chyba już tego nies stosują prawda?? Na działce troche obawiamy sie zostawić materiały choć widziliśmy że jeden sąsiad trzyma tam suporexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 13.12.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 będziemy wdzięczni za jakiekolwiek nazwy albo i namiary na hurtownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 13.12.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 będziemy wdzięczni za jakiekolwiek nazwy albo i namiary na hurtownie... No hurtowni masz w okolicy sporo: Sledziewscy - 022/783 69 10 Kowalczyk - 022/783 88 88 Stal- Bud w Sulejowku - 022/783 30 11 Przemar w Wiazownej - 022/780 31 55 Elmas w Zakrecie - 022/789 07 89 Replin gdzies tam pod Minskiem. Cen niestety Ci nie podam, bo budowalem z innego materialu. Podzwon i popytaj. Wiem tylko, ze w Okuniewie jak sie jedzie od Stanislawowa do Warszawy stoi taka wielka reklama: "Gazobeton najtanszy okolicy" czy cos takiego. I gdzies tam maja sklad. Ksieciu wyczaila jakas tania hurtownie gdzies pod Wolominem i stamtad jej wozili material - nie gazobeton tylko inne materialy ale ogolnie jak do nich dzwonilem o stal czy deski czy cegle palona to mieli dobre ceny. To chyba byl: Roz-Bud 029/777 03 17 Dobra cegle palona kupisz w Cegielniach Polskich na Trakcie Brzeskim 022/773 26 24. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 13.12.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Bonzo dzieki bardzo za namiary Zaraz sie zorientujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.12.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Czołem Sąsiedzi Czy komuś robił dach Pan Skarpetowski? Sporo "lata" po chalinowie. Q. Ten Pan robił dach u mnie!!! Jeśli masz jakieś pytania chetnie odpowiem Już dziękuję. Po wielu awanturach i przeciąganiu nas przez ponad miesiąc, rozstaliśmy się w mało pokojowy sposób. Umawia się, nie przyjeżdza, a jak już weźmie jakąś kasę to znika. Z tego co wiem, załatwił tak kilka budów w Halinowie. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.12.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 No hurtowni masz w okolicy sporo: Sledziewscy - 022/783 69 10 Kowalczyk - 022/783 88 88 Stal- Bud w Sulejowku - 022/783 30 11 Przemar w Wiazownej - 022/780 31 55 Elmas w Zakrecie - 022/789 07 89 Replin gdzies tam pod Minskiem. Moje opinie: Śledziewscy - dobre ceny na niektóre materiały (niektóre znacznie drożej), kiepskie materiały, fatalna obsługa. Niesłowni. Jak Ci zależy głownie na niskiej cenie (i podobnej jakości) i nie przeszkadza Ci traktowanie jak kupę gó....a to ok. Kowalczyk - drogo (na wstępie - potem można zbić cenę), nie dotrzymują terminów dostaw. Duży wybór. Stal-Bud - drogo, ale często mają różne duperele stalowe których nigdzie indziej nie kupisz. Mało elastyczni. Replin - miła obsługa, elastyczni. Cenowo raczej nieźle. Ale opłacalni tylko przy dużych zamówieniach. Dorzucę jeszcze Domur-4 na Chełmżyńskiej. Obsługa średnia, można się wykłócić o dobre ceny. Tartak - Długa Kościelna. Nie jest najtaniej, ale polecam. Dobre drewno, dostawy na czas. Stropy teriva - Korzeniak w Sulejówku. Ceny nie za niskie, ale super terminowość i jakość. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 13.12.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 No hurtowni masz w okolicy sporo: Sledziewscy - 022/783 69 10 Kowalczyk - 022/783 88 88 Stal- Bud w Sulejowku - 022/783 30 11 Przemar w Wiazownej - 022/780 31 55 Elmas w Zakrecie - 022/789 07 89 Replin gdzies tam pod Minskiem. Moje opinie: Śledziewscy - dobre ceny, kiepskie materiały, fatalna obsługa. Niesłowni. Jak Ci zależy głownie na niskiej cenie (i podobnej jakości) i nie przeszkadza Ci traktowanie jak kupę gó....a to ok. Kowalczyk - drogo (na wstępie - potem można zbić cenę), nie dotrzymują terminów dostaw. Duży wybór. Stal-Bud - drogo, ale często mają różne duperele stalowe których nigdzie indziej nie kupisz. Mało elastyczni. Replin - miła obsługa, elastyczni. Cenowo raczej nieźle. Ale opłacalni tylko przy dużych zamówieniach. Dorzucę jeszcze Domur-4 na Chełmżyńskiej. Obsługa średnia, można się wykłucić o dobre ceny. Tartak - Długa Kościelna. Nie jest najtaniej, ale polecam. Dobre drewno, dostawy na czas. Q. hahahha Qdlaty a czy o którejś z tych hurtowni masz jakieś dobre mniemanie?? bo jak na razie do wszystkich lepiej sie nie zbliżać Albo czy jakakolwiek hrtownie mógłbyś polecić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.12.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 hahahha Qdlaty a czy o którejś z tych hurtowni masz jakieś dobre mniemanie?? bo jak na razie do wszystkich lepiej sie nie zbliżać Albo czy jakakolwiek hrtownie mógłbyś polecić?? Ja chyba zbyt wymagający jestem Ekip też raczej nie polecam. Ja lubię jak "słowo droższe pieniędzy". A tutaj slowo jest g... warte. Jak chcesz konkrety to na priw. Nie będę na forum się rozpisywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 13.12.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Madziunia Bonzo juz napisal, my po wielu telefonach zdecydowalismy sie na hurtownie ROZ BUD k. Wolomina super obsluga i ceny najnizsze w okolicy. Za pierwsze transporty placilismy wiecej ale teraz to juz symboliczna kwote 20 zl. Najtanszy suporex bialy byl ostatnio w Replinie po 6.80 za szt. Pozostale hurtownie powyzej 7 zeta. Ja przed kazdym zamowieniem towaru dzwonilam do wszystkich okolicznych skladow i w 95% okazywalo sie ze w ROZ BUDZIE jest najtaniej. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 13.12.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ja za chwilę też będę potrzebował materiały .Moż poproszę na prv adres tego Roz Budu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts