Lolek70 11.01.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Pierwsze papiery już spływają... Mam już warunki dla prądu, wody i gazu (tylko trzeba umowy podpisać i zawieźć). Teraz tylko mapka do celów projektowych (na początku przyszłego tygodnia), architekt i melioracja.... tylko.... (??) albo aż No, ale coś się rusza do przodu... Mam pytanie: jak wygląda sprawa z prądem? Można od razu przyłącze stałe robić? Czy najpierw jakieś tymczasowe a potem, jak będzie budynek, dopiero stałe? Wolałbym od razu stałe, bo to i koszty mniejsze, ale nie wiem, czy można pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.01.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam wszystkichniedawno kupiliśmy działkę w Cisiu a teraz walczymy z papierologią. Mam do Was gorącą prośbę o namiary na kogoś od wody, prądu i badań geologicznych gruntupozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 12.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witaj monia77w1 - namiary na geotechnika wysłane na prv , do wody i prądu najlepiej znaleźć miejscowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.01.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witaj monia77w1 - namiary na geotechnika wysłane na prv , do wody i prądu najlepiej znaleźć miejscowego . Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 14.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witajcie!Poszukuję opinii na temat Pana Lesińskiego z Halinowa. Podobno fachowiec, czy ktoś miał z nim doczynienia gdyż chciałbym z nim nawiązać współpracę. Przy okazji może inne propozycje dotyczące fachowców do zaprojektowania i wykonania przyłącza wod-kan w Halinowie. Dzięki.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 14.01.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Pierwsze papiery już spływają... Mam już warunki dla prądu, wody i gazu (tylko trzeba umowy podpisać i zawieźć). Teraz tylko mapka do celów projektowych (na początku przyszłego tygodnia), architekt i melioracja.... tylko.... (??) albo aż No, ale coś się rusza do przodu... Mam pytanie: jak wygląda sprawa z prądem? Można od razu przyłącze stałe robić? Czy najpierw jakieś tymczasowe a potem, jak będzie budynek, dopiero stałe? Wolałbym od razu stałe, bo to i koszty mniejsze, ale nie wiem, czy można pozdrowienia Z tego co wiem można od razu składać papiery na docelową elektrykę aleeeeee Otwock da Ci termin realizacji CZERWIEC 2008. Podobno przyłącze budowlane dają szybko ale kilowaty droższe. I tak to się kręci. Szukaj miejscowego elektryka z układami w Otwocku. Wujcio Dobra Rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.01.2007 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witajcie! Poszukuję opinii na temat Pana Lesińskiego z Halinowa. Podobno fachowiec, czy ktoś miał z nim doczynienia gdyż chciałbym z nim nawiązać współpracę. Przy okazji może inne propozycje dotyczące fachowców do zaprojektowania i wykonania przyłącza wod-kan w Halinowie. Dzięki. Pozdro. Dołączam się do prośby i może napiszcie coś o Panu Wyczółkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 15.01.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Heja,Lesiński - szybko, sprawnie, nie za tanio. Ale warto.Jedna uwaga: w cenie przyłącza jest wyłączenie wody przed mrozami. Wykonałem milion telefonów, zanim wyłączył wodę. Takie czasy. Wyczółkowski - jeśli zależy Wam na czasie to nie warto. Generalnie gdyby nie prąd sąsiada, to nie zacząłbym budowy do tej pory. Odradzam opłacanie projektów itp, żeby było szybciej. Nie jest szybciej!!! Jest cholernie wolno!!!! Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.01.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A możecie polecić kogoś innego od prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 15.01.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A możecie polecić kogoś innego od prądu No i tu jest problem. Miałem jeszcze do czynienia z Kudlińskim - podcinał mi drzewo. Trwało to chyba ze 4 miesiące i kosztowało krocie na telefony. Ale przyznaję, że jak przyjechała jego ekipa, to w 3 godz. opierniczyli je "pierwsza klasa". Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.01.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 No i tu jest problem.Miałem jeszcze do czynienia z Kudlińskim - podcinał mi drzewo.Trwało to chyba ze 4 miesiące i kosztowało krocie na telefony. Ale przyznaję, że jak przyjechała jego ekipa, to w 3 godz. opierniczyli je "pierwsza klasa". Q. dzięki za odpowiedz. Dzisaiaj wieczorem widzę się Wyczółkowskim, zobaczymy co powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 15.01.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 POmóżcie proszę: Potrzebuję naprawde pilnie załatwić transport z HDS-em.. Gdzie moge cos takiego znaleść?? Potrzebny jest mi aby odebrać beton komórkowy z warszawy i przywieść na działke... Najlepiej taki z przyczepa co by zabrał ze 20 palet... ale jak nie to moze być i mniejszy... Sprawa pilna P.S. własnie chcemy zakupić materiał na dom i gdzie nie dzwonie ceny wzrosły o 15%, przecież to jest paranoja A te ceny mielismy z tamtego tygodnia a dziś?? po prostu paranoja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 15.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Heja, Jedna uwaga: w cenie przyłącza jest wyłączenie wody przed mrozami. Wykonałem milion telefonów, zanim wyłączył wodę. Takie czasy. Qudlaty: Ty chyba lubisz piwo? Nabywasz trzy browce. jeden wymieniasz z panem na skupie zlomu lub dziadkiem zlomiarzem za rurke calowa dlugosci pol metra. Mozesz tez zamiast browca dac pare odpadow z pretow zbrojeniowych z budowy. Wazne co by sie waga zgadzala. Odpalasz drugiego browca. Bierzesz mlotek parokilowy i jeden koniec rurki sklepujesz na kwadrat a na drugim koncu wiercisz wiertelkiem 13 poprzeczny otwor. Caly czas popijasz browca. W otwor ten wtykasz kawalek preta zbrojeniowego 12 i juz masz piekny klucz do zakrecania wody. Konczysz browca i dymasz do studzienki skad masz dociagniete przylacze. Zakrecasz sam wode, spuszczasz wode z rury miedzy studzienka a wyjsciem w chacie i relaksujesz sie popijajac kolejne piwko. Bez stresu towarzyszacego wykonywaniu miliona telefonow do pana od wody. Wyczółkowski - jeśli zależy Wam na czasie to nie warto. Generalnie gdyby nie prąd sąsiada, to nie zacząłbym budowy do tej pory. Odradzam opłacanie projektów itp, żeby było szybciej. Nie jest szybciej!!! Jest cholernie wolno!!!! Q. No nie jest to blyskawicznie ale i tak szybciej niz z elektrownia. Nie zawsze jest pod reka sasiad, ktory zechce uzyczyc pradu. Ja np. gdybym czekal na elektrownie a nie skorzystal z elektryka nie mialbym pradu do dzis, bo termin przylaczenia mialem na grudzien tego roku a skladalem w styczniu 2006. Generalnie jak ma sie sasiada skorego do pomocy to jest to najlepsze rozwiazanie. W przeciwnym razie pozostaje elektryk i pogodzenie sie z falktem wydania pewnej sumy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 15.01.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Hello ...Ty chyba lubisz piwo? Nabywasz trzy browce. jeden wymieniasz z panem na skupie zlomu lub dziadkiem zlomiarzem za rurke calowa dlugosci pol metra. Mozesz tez zamiast browca dac pare odpadow z pretow zbrojeniowych z budowy. Wazne co by sie waga zgadzala. Odpalasz drugiego browca. Bierzesz mlotek parokilowy i jeden koniec rurki sklepujesz na kwadrat a na drugim koncu wiercisz wiertelkiem 13 poprzeczny otwor. Caly czas popijasz browca. W otwor ten wtykasz kawalek preta zbrojeniowego 12 i juz masz piekny klucz do zakrecania wody. Konczysz browca i dymasz do studzienki skad masz dociagniete przylacze. Zakrecasz sam wode, spuszczasz wode z rury miedzy studzienka a wyjsciem w chacie i relaksujesz sie popijajac kolejne piwko. Bez stresu towarzyszacego wykonywaniu miliona telefonow do pana od wody. He he, dzięki za fajny opis. Tylko jak spuścić wodę?? I gdzie ja mam studzienkę? Aż poszukam przy najbliższej okazji ...No nie jest to blyskawicznie ale i tak szybciej niz z elektrownia. Nie zawsze jest pod reka sasiad, ktory zechce uzyczyc pradu. Ja np. gdybym czekal na elektrownie a nie skorzystal z elektryka nie mialbym pradu do dzis, bo termin przylaczenia mialem na grudzien tego roku a skladalem w styczniu 2006... Ja o warunki wystąpiłem w grudniu 2005. Prądu nie mam do dziś Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 16.01.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 A ja właśnie chciałam się zapytać czy deklaracja Pana Kudlińskiego że do końca marca będe miała prąd jest rzetelna. Mamy w warunkach technicznych przyłącze napowietrzne a chcemy kablowe. Jest tylko jedna możliwość załatwienia tego właśnie przez jakiegoś elektryka, który wykona projekt na nasz koszt (ok 1000 zl) no i właśnie Pan Kudliński się zadeklarował że nie będzie to trwało dłużej niż 2 m-ce (czyli do konca marca). No i zastanawiamy się z mężem czy mu uwierzyć i brnąć w tą procedurę czy poprzestać na przyłączu napowietrznym (do tego chyba projekt nie jest potrzebny?). Proszę o jakieś sugestie i rady? P.S. oczywiście bardzo nam zależy na tym prądzie najpóźniej w marcu bo chcemy zamkać dom oknami i uruchomić alarm od razu, teraz budowę ciągniemy na prądzie od sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.01.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Hello ...Ty chyba lubisz piwo? Nabywasz trzy browce. jeden wymieniasz z panem na skupie zlomu lub dziadkiem zlomiarzem za rurke calowa dlugosci pol metra. Mozesz tez zamiast browca dac pare odpadow z pretow zbrojeniowych z budowy. Wazne co by sie waga zgadzala. Odpalasz drugiego browca. Bierzesz mlotek parokilowy i jeden koniec rurki sklepujesz na kwadrat a na drugim koncu wiercisz wiertelkiem 13 poprzeczny otwor. Caly czas popijasz browca. W otwor ten wtykasz kawalek preta zbrojeniowego 12 i juz masz piekny klucz do zakrecania wody. Konczysz browca i dymasz do studzienki skad masz dociagniete przylacze. Zakrecasz sam wode, spuszczasz wode z rury miedzy studzienka a wyjsciem w chacie i relaksujesz sie popijajac kolejne piwko. Bez stresu towarzyszacego wykonywaniu miliona telefonow do pana od wody. He he, dzięki za fajny opis. Tylko jak spuścić wodę?? I gdzie ja mam studzienkę? Aż poszukam przy najbliższej okazji ...No nie jest to blyskawicznie ale i tak szybciej niz z elektrownia. Nie zawsze jest pod reka sasiad, ktory zechce uzyczyc pradu. Ja np. gdybym czekal na elektrownie a nie skorzystal z elektryka nie mialbym pradu do dzis, bo termin przylaczenia mialem na grudzien tego roku a skladalem w styczniu 2006... Ja o warunki wystąpiłem w grudniu 2005. Prądu nie mam do dziś Q. Faktycznie. tempo zawrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 16.01.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 hallo:) kupował ktoś suporexa z replina?? choszczówka czy coś takiego?? Maja tam dobrą cene 6,80 z dowozem... Ale tylko do piatku ta cena ma ktoś jakieś złe doświadczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 16.01.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 ja z Replinem mam akurat dobre doswiadczenia. Nigdy sie na nich nie zawiodlam. A kupowalismy u nich rozne materialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 16.01.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Sąsiadka wybudowala dom z Suporexu z Replina cena tez byla 6,80 zl/szt. Ja mam kilka scian działowych z ichniego suporexu o gr. 12. Nie bylo zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 16.01.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzieki wam bardzo za odpowiedzi:) kupimy w replinie bo cena najmniejsza z oferowanych. Ale wiecie co?? z cenami na materiał to po prostu paranoja pan powiedział ze od soboty podwyżka o 1,10 !!! paranoja... 12 też zakupimy u nich. A jeszcze jedno pytanie: napewno częśc robiła stropy terrive... gdzie je kupowaliscie?? my w projekcie mamy monolityczny strop(taki już był a my go zostawiliśy) ale pan kierownik budowy namawia nas na terrive bo mówi że wcale to taniej nie wychodzi ten monolityczny.. Poza tym czy monolityczny nie jest lepszy żeby nie było słychać że ktoś chodzi na poddaszu?? czy terriva mniej wycisza?? ( tak czytaliśmy w Muratorze), z kolei pan kierbud mówi że terriva niby lepsza pod tym względem jest bo monolityczny dudni bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts