Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

MazaQ77 ja wniosek o wydanie warunkow budowy sieci gazowej do 6 posesji wyslalam w lipcu, we wrzesniu dostalismy warunki techniczne i formularz wniosku o podpisanie umowy. Wysłaliśmy te wnioski w październiku i w grudniu wszyscy podpisywalismy umowy. Czas budowy to 12 m-cy. Teoretycznie do 12 grudnia 2007 roku powinnam miec gaz.

witam,

ja złożyłem wniosek do gazowni 19-12-2006, a 08-01-2007 dostałem już warunki... to chyba dość szybko?

a swoją drogą gazownia ma naprawdę fajne godziny urzędowania, 3 x w tygodniu do 14-tej... :o

pozdrawiam

No to ja się pochwale się przed wczoraj(sprawa z prądem rozpoczęła się w 02.2006r) pojawiła się u mnie na działce skrzynka:) ...

No to też Cię nie pocieszę,

ja mam skrzynkę od września, skrzynka bez prądu - wersja unplugged ;)

Q.

no to ja chciałem od razu mieć przyłącze docelowe, ale jak czytam ten wątek, to jednak chyba nie uniknę wydania tych "nędznych" 1,5 tysia...

a jeszcze zawinszowałem sobie mieć kabel w ziemi... a droga jest współdzielona...

:-?

No to ja jeszcze w sprawie elektryki:

czy jeśli będę robił tymczasowe przyłącze, to w ramach tych około 1500 złociszy elektryk mi zapewni wszystko czego potrzebuje?

potrzebuję mieć tzw. RBtkę?

Powinieneś mieć wszystko, tylko przedłużacz i jazda.

Ale dogadaj szczegóły z elektrykiem, może coś się przez rok pozmieniało i np. teraz taki full-service będzie więcej kosztował.

Q.

witam,

ja złożyłem wniosek do gazowni 19-12-2006, a 08-01-2007 dostałem już warunki... to chyba dość szybko?

a swoją drogą gazownia ma naprawdę fajne godziny urzędowania, 3 x w tygodniu do 14-tej... :o

pozdrawiam

Lolek pewnie załatwiałeś warunki na przyłącze w Sulejówku w biurze obsługi klienta. Ja musiałam formalności załatwiać przez 'centrale' na Kasprzaka a poźniej po zmianie siedziby na Al.Jerozolimskich bo u nas trzeba wybudować kawałek sieci.

I zycze ci zeby wszystkie formalnosci tak szybciutko wam sie zalatwiało :)

Witam,

mam nadzieję przyszłych sąsiadów - ponieważ chciałbym kupić działkę w okolicy Halinowa. Niestety z tego co się orientowałem to o działki teraz jest trudno, a to co się trafia albo jest w kosmicznej cenie albo ma zestaw cech dyskwalifikujących(podmokła, przy ruchliwej ulicy itp).

Dlatego miałbym prośbę - jakby coś ktoś wiedział to proszę o jakiś sygnał:

sylwek.kwiatkowski(nospam)@gmail.com

oczywiście z maila usunąć (nospam)

Pozdrawiam

A ja znowu mam pytanie związane znowu z gazem...

Wybrałem ja się w piątek do gazowni, bo w warunkach napisali, że w ciągu 30 dni od ich wydania muszę podpisać z nimi umowę.

To poszedłem.

A pani do mnie, że muszę się zadeklarować w umowie, kto mi wykona projekt i przyłącze (! bez skrzynki za ok. 420 złociszy !, którą sobie trzeba nabyć drogą kupna samemu).

A ja, pierdoła, po prostu nie wiem, czy kogoś szukać miejscowego, czy wchodzić w układy z gazownią.

Teoretycznie niejaki pan Łowisz jest wskazywany jako wykonawca, a pan Laskowski jako projektant, ale nie wiem:

-jak się sprawdzą?

-jak sprawnie to zrobią (w porównaniu z gazownią - gazownia deklaruje nie mniej niż 5 miesięcy) ?

-no i ostatnia rzecz, nie koniecznie najmniej istotna, za ile? (gazownia bez skrzynki winszuje sobie niewiele poniżej 1000 zł)

pozdrawiam

Lolek

A ja znowu mam pytanie związane znowu z gazem...

Wybrałem ja się w piątek do gazowni, bo w warunkach napisali, że w ciągu 30 dni od ich wydania muszę podpisać z nimi umowę.

To poszedłem.

A pani do mnie, że muszę się zadeklarować w umowie, kto mi wykona projekt i przyłącze (! bez skrzynki za ok. 420 złociszy !, którą sobie trzeba nabyć drogą kupna samemu).

A ja, pierdoła, po prostu nie wiem, czy kogoś szukać miejscowego, czy wchodzić w układy z gazownią.

Teoretycznie niejaki pan Łowisz jest wskazywany jako wykonawca, a pan Laskowski jako projektant, ale nie wiem:

-jak się sprawdzą?

-jak sprawnie to zrobią (w porównaniu z gazownią - gazownia deklaruje nie mniej niż 5 miesięcy) ?

-no i ostatnia rzecz, nie koniecznie najmniej istotna, za ile? (gazownia bez skrzynki winszuje sobie niewiele poniżej 1000 zł)

pozdrawiam

Lolek

Hej,

ja po rozmowie z Laskowskim zdecydowałem się na gazownię. Kalkulacja wyszła dużo taniej.

Jak wyjdzie w praktyce - zobaczymy.

Q.

Witam forumowiczów:)

Jak tam nasz Halinów, Józefin i Długie?? zasypane czy da rade przedrzeć sie do pracy?? U nas w Warszawie okropnie- połowa autobusównie jeździ bynajmniej na trasie od metra w kierunku piaseczna:( normalnie do 3 dopiero autobusu sie zapakowałam:(

A jak u nas??

NIgdy tam w zime nie byliśy przecież więc nawet nie wiemy.Sama na działke nie jade bo jak sie zakopie to kto mi pomoże?? pewnie teraz jest wielka warstwa sniegu i nieodśniezone ulice, a moze mnie zaskoczycie??

Jak tam nasz Halinów, Józefin i Długie?? zasypane czy da rade przedrzeć sie do pracy?? U nas w Warszawie okropnie- połowa autobusównie jeździ bynajmniej na trasie od metra w kierunku piaseczna:( normalnie do 3 dopiero autobusu sie zapakowałam:(

A jak u nas??

NIgdy tam w zime nie byliśy przecież więc nawet nie wiemy.Sama na działke nie jade bo jak sie zakopie to kto mi pomoże?? pewnie teraz jest wielka warstwa sniegu i nieodśniezone ulice, a moze mnie zaskoczycie??

U mnie po wiatrach folia wytrzymala. W Halinowie city ulice biale ale przejezdne, za to moj dojazd na dzialke gorzej. Po 20 metrach od drogi gminnej osiadlem w sniegu.

Szufla, troche machania, zaraz zbudzil sie sonsiad jeden z drugim i odgarnelismy cala nasza uliczke.

Pozdrawiam

A jak u nas??

Podobno nie jest źle. Przyszły sąsiad swoim samochodem odśnierzył nasza drogę.