madziunia85 05.02.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 No nie bardzo. Ja jeszcze w pazdzierniku zeszlego roku mialem na dzialce ladna trawke a teraz jest pobojowisko zryte kolami samochodow. Nawieziesz ziemi i przyjada trasporty z bloczkami, ceglami, gruchy z betonem i pompy i masz krajobraz jak po bitwie. I od nowa rozgarnianie i wyrownywanie. Spytaj kierownika co o tym sadzi? Od tego go w koncu masz. Do tego budujac w miedzyczasie mozesz monitorowac sprawe okazjonalnej ziemi z drogi. Pewnie cos sie trafi. a jest roznica w cenie wywrotki za 100 zl za za 300 zl szczegolnie jak sie potrzebuje parenascie wywrotek Nie wiem kiedy chcecie zaczynac ale szykuj sie na pompowanie wody z wykopow. wiemy ze będziemy musieli albo wykopać dół i sćiagac to wodę albo wypompowywać ale tak czy inaczej będziemu musieli pod ławy podsypac piaskiem, na to wylac chudy beton i dopiero na to zbrojenie.. inaczej nie da rady.. Chcieliśmy zaczynać jak najszybciej bo pogoda nie jest straszna i da sie robić a mimo wszystko zależy nam na czasie.. ale w ten piękny sobotni (poranek który był) zobaczylismy nasz koszmar cholera jak to zrobić?? a co do wjazdu samochodów to u nas nie będą wjezdzać na działke tylko będą na samym początku wszystko zostawiać. Beton też raczej przez pąpę będzie(a własnie ma ktoś na to namiar??, bloczki już leżą na działce.. Wiec dlatego chcielismy to zrównać co jednakowego poziomu.. Fakt faktem ze ziemia to spory wydatek ale kupując działke wiedzielismy o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 05.02.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Małe pytanko, Czy miał ktoś do czynienia z P. Bednarskim? Bardzo prosze o opinie. A może ktoś pleciłby mi swojego kierownika budowy. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babotki 06.02.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 To może zróbmy czarną listę fachowców których lepiej omijać szerokim łukiem.Może przy braku klijentów coś zmienią w swoich poczynaniach., bo na razie na brak pracy nie narzekają i są paniska!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ja mam wolne (teoretycznie) i na dzisiaj zadanie, znajdź pana/panią od projektu wodociągu najlepiej z wykonstwem. Macie kogoś do polecenia???? Robota nie wielka, raptem do zaprojektowania 20 metrów (góra) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 06.02.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Czy miał ktoś do czynienia z P. Bednarskim? Bardzo prosze o opinie. A może ktoś pleciłby mi swojego kierownika budowy. Hej, ogólnie polecam z małymi uwagami. Reszta na priv. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 06.02.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Uuuuuuuu ale mamy powódź w Halinowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.02.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Czy miał ktoś do czynienia z P. Bednarskim? Bardzo prosze o opinie. A może ktoś pleciłby mi swojego kierownika budowy. Hej, ogólnie polecam z małymi uwagami. Reszta na priv. Q. Dzięki za odpowiedz pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 06.02.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Agawa powódź faktycznie jest:( widać to u mnie doskonale.. Jak pojechałam na działke to miałam wrażenie ze mam jezioro a nie działke http://img411.imageshack.us/img411/9291/p2030039jf8.th.jpg Tam z tyłu tonie w wodzie nasz przyszły kibelek to jest ta nasza działka a własciwie jej połowa co doradzacie?? Ziemi nie sypać?? myslelismy zeby wyrównac nasz teren do normalnego poziomu czyli podniesc teren pewnie o jakies 50 cm a w niektórych miejscach tam gdzie to jezioro to nawet i 70 cm.. Sytuacja powstała bo sąsiedzi mają wyżej teren i bardzo dużo od nich spływa do nas no ale cóż zrobić?? tam jest najniższy punkt Przecież jak nic z tym nie zrobimy to mozemy i do lipca czekać aż to wyschnie:/ http://img255.imageshack.us/img255/5571/p2030038ty4.th.jpg Qdlaty wreszcie wyskoczy na świat tylko poczekaj spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marm 06.02.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 WitamMożecie kogoś polecic do kopania studni lub do wbicia szpilki?Pozdrawiam marm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 06.02.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 madziunia85 współczuję bo to poważny problem. U mnie suchutko, a domek już stoi i nic nie nawoziliśmy, ale to chyba dlatego, że w odleglości 40m od działki jest rów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 06.02.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 madziunia85 współczuję bo to poważny problem. U mnie suchutko, a domek już stoi i nic nie nawoziliśmy, ale to chyba dlatego, że w odleglości 40m od działki jest rów. najgorsze ze nie wiemy co z tym zrobic.. A ekipa chce jak najszybciej zaczynac NIestety ktos kiedys podniosł droge do góry, i wszyscy sąsiedzi z działkami musieli sie dorównac do poziomu drogi no i my musimy:( cholercia a może jakis piasek posypac i ziemie?? juz sami nie wiemy co zrobić.. Bonzo a z tym kierownikiem to nie taka prosta sprawa bo nie mamy miejscowego:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 06.02.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tam z tyłu tonie w wodzie nasz przyszły kibelek Ożesz!! Oglądając Twoje zdjęcia przypomniało mi się jak oglądałem działkę w Józefinie, ale zraziły mnie te wielkie, wiecznie buczące słupy energetyczne (działka była dość blisko). A w suche lato ciężko jest się domyślić że wiosną zamiast budowy domu będzie budowa stawów. Najszybciej i bez wielkich nakładów możesz właśnie wykopać rowek spustowy, tak by ta woda nie zalegała na działce (jeśli oczywiście jest dokąd wykopać ten rowek). Aha... nie bez powodu w gminie wprowadzono dyżur powodziowy http://www.halinow.pl/135-40dabc6dc2597-5719.htm Pozdrawiam 3m się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 06.02.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 sprawa nie taka prosta nie ma rowu w pobliżu.. A faktycznie nawet nie wiedziałam że taki stan podtoieniowy jest.... i ze w całej gminie.... Hmm cholercia ciekawe jak to bedzie jak juz dorównamy sie do poziomu drogi i sasiadów..czy tez woda będzie stała... No nic zakupimy gumiaczki i wejdziemy w bajorko:) moze cos z tym da rade zrobic?? A mozę woda sama zacznie wsiakać?? hihihih Wiem to byłby cud teraz przy takiej pogodzie, ale w cuda zawsze warto wierzyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 06.02.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 madziunia85 z jednej strony to dobrze, że bajorko pokazało się przed rozpoczęciem budowy, bo "pałaców na wodzie" kilka widziałam w naszej gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marm 06.02.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 madziunia85 ja tak sobie myśle że chyba samo podsypanie piachem niewiele ci da, mój kolega miał podobny problem chociaż chyba nie na taka skale, u niego pomogło wykopanie dołu tak zeby się przebic przez warstwe gliny( glina nie przepuszca wody i mial bajorko na kazda wiosne), wkopal w dzialce system rur do drenażu tak aby odprowadzaly mu wode do doleczka i teraz jest w miare, no ale tam byla glina, jesliu ciebie jest po prostu teren podmokly to nie wiem czy to cos pomoze. chyba najlepiej pogadac z jakims budowancem bo jak mawia moja tesciowa w budownictwie wszystko mozna tylko kwestia pieniazkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 06.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 najgorsze ze nie wiemy co z tym zrobic.. A ekipa chce jak najszybciej zaczynac NIestety ktos kiedys podniosł droge do góry, i wszyscy sąsiedzi z działkami musieli sie dorównac do poziomu drogi no i my musimy:( cholercia a może jakis piasek posypac i ziemie?? juz sami nie wiemy co zrobić.. Bonzo a z tym kierownikiem to nie taka prosta sprawa bo nie mamy miejscowego:( Nie wiem. Moze wykop koparka dolek, zrob rowek i niech woda tam splywa? A co ma do tego kierownik, ze jest zamiejscowy? Po prostu zaczynasz budowe, masz problem ze Ci woda stoi na dzialce to dzwonisz do niego i pytasz co masz robic. Od tego jest kierownikiem. Chyba, ze wzielas figuranta do podpisywania dziennika. Magda. Szczera rada. Naprawde nie oszczedzaj na kierowniku jezeli ani Ty ani nikt z Twoich bliskich nie zna sie na budowaniu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 06.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 zastanawiające jest ze u sąsiadów nie stoi już tak woda.. Może jak sie podniesiemy o te 50 cm( bo i tak musimy dorównać sie) to wtedy zwiększy sie poziom ziemi w którą będzie wsiąkała woda?? Zobaczcie u sąsiadów ( mam nadzieje ze nie obrażą sie że widac ich domy ale to dla dobra sprawy zamieszczam te zdjatka), woda obok stoi tylko przed ich domem a to dlatego ze pan od ziemi przywiózł im dobrą ziemie za dom ale niestety przed dom przywiózł juz gline nieładnie pan zrobił W momencie kiedy oni sie podniesli to już z tyłu(gdzie jest dobra ziemia) woda nie stoi a tylko z przodu (gdzie jest ta nieszczęsna glina). http://img180.imageshack.us/img180/8472/p2030036gn7.th.jpg Tylko ze ta woda spłynęła wtedy na naszą działke bo tam jest kawałkiem najniższy puntk(bo to rozjeżdzony przez samochody kawałek działki) Moze faktycznie jak zwiększy sie ta ilosć ziemi i to dobrej ziemi a nie gliny, to woda będzie wsiakała?? Poza tym sąsiedzi na naszej niby ulicy (Ci co mieszkają i maja nawiezioną ziemię) nie maja tego problemu i wody brak jest u nich, rosnie pięknie trawka itp a kiedys też mieli działke na naszym poziomie... Prosze sie nie smiać ale na drugim zdjeciu zamieszczam siebie również czyli inwestora razem z naszym dobytkiem życia czyli Kiarą naszym labradorkiem.. Prosze patrzeć tylko na to co jest za mna czyli na wode ,a raczej na to że u sąsiadów jest z tuły już wyżej i im ta woda juz na działce nie stoi (spływa niestety do nas ) http://img297.imageshack.us/img297/1506/p2030045zj0.th.jpg tu widać ze za ich domem woda sie nie zbiera... tylko tam gdzie nie mam jej nasypanej http://img147.imageshack.us/img147/6964/p2030035hp5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 06.02.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Magda. Szczera rada. Naprawde nie oszczedzaj na kierowniku jezeli ani Ty ani nikt z Twoich bliskich nie zna sie na budowaniu. Powodzenia Figuratn to na szczęscie nie jest ale nie siedzi też cały czas w Warszawie.. Dobra koniec juz tego zaśmiecania forum Musimy z nim porozmawiać i może on coś wymyśli jak to rozegrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A naprawdę nikt z Was nie ma dostępu do inżyniera sanitarnego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.02.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tosinek, przesłałam na priva telefony do 2 panów, którzy kopleksowo zajmują się przyłączeniami wodno-kanalizacyjnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts