Agawa1719500118 21.02.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Nie mam jeszcze nr bo będzie to nowa ulica - boczna Stolecznej, patrząć od trasy na Mińsk to ok 200m przed torami po lewej stronie. Najgorsze jest to, że zarezerwowany pas na obwodnicę jest niewystarczający i jeśli dojdzie do realizacji zostanie on poszerzony, więc ta odległośc jeszcze się zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 21.02.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Nie mam jeszcze nr bo będzie to nowa ulica - boczna Stolecznej, patrząć od trasy na Mińsk to ok 200m przed torami po lewej stronie. Najgorsze jest to, że zarezerwowany pas na obwodnicę jest niewystarczający i jeśli dojdzie do realizacji zostanie on poszerzony, więc ta odległośc jeszcze się zmniejszy. aha to Ty jesteś przed torami NO to faktycznie może byc dosyć blisko My z tej drugiej strony jesteśmy tez jakies 150-200 metrów=> w Stronę Długiej (też mamy działkę w odnodze ale już jakoś na działki była numeracja zostawiona i przy ulicy Stołecznej jest jakiś tam numer potem są puste działki a potem dom który już ma daleki numer -w sumie szkoda bo bysmy mmieli swoja uliczke i prościej byłoby trafić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 21.02.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Nie mam jeszcze nr bo będzie to nowa ulica - boczna Stolecznej, patrząć od trasy na Mińsk to ok 200m przed torami po lewej stronie. Najgorsze jest to, że zarezerwowany pas na obwodnicę jest niewystarczający i jeśli dojdzie do realizacji zostanie on poszerzony, więc ta odległośc jeszcze się zmniejszy. Cześć Agatko. Mówi się trudno , jakoś trzeba będzie żyć z tym paszkwilem ,teraz mam co 30 sekund samolot schodzący do lądowania , do wszystkiego można się przyzwyczaić. Może posadzimy drzewa ,a może zrezygnują , zobaczymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 21.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Mówi się trudno , jakoś trzeba będzie żyć z tym paszkwilem ,teraz mam co 30 sekund samolot schodzący do lądowania , do wszystkiego można się przyzwyczaić. Może posadzimy drzewa ,a może zrezygnują , zobaczymy. A miało być tak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 21.02.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 A miało być tak pięknie Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło , spoksik sąsiadeczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 21.02.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Świeży news wprost (prawie) ze źródła: wariant obwodnicy przez gm. Halinów jest przesądzony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 21.02.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Świeży news wprost (prawie) ze źródła: wariant obwodnicy przez gm. Halinów jest przesądzony... I kij im w oko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 21.02.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Świeży news wprost (prawie) ze źródła: wariant obwodnicy przez gm. Halinów jest przesądzony... I kij im w oko . a miała być wiejska, swojska sielanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 21.02.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Szczerze mówiąc nie przestaje wierzyć, że tak będzie madziunia. Tak jak pisal 1: obsadzic sobie dzialeczke, zrobic ladna trawke... dla mnie to i tak raj w porownaniu z osiedlem w w-wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 22.02.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 no i opisali nasz wszedzie http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3936878.html http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=8742522&rfbawp=1172128075.348&ticaid=13441&_ticrsn=3 miejmy nadzieje ze protesty ze wszystkich stron spowoduja zmiane tego najglupszego pozwolenia na budowe .... jakbym miala kałacha ... yhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 22.02.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 miejmy nadzieje ze protesty ze wszystkich stron spowoduja zmiane tego najglupszego pozwolenia na budowe .... Wczoraj rzecznik ministra poinformował, że decyzja nie jest ostateczna i wymaga konsultacji społecznej. Cokolwiek to znaczy miejmy nadzieję, że są jakieś szanse.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 22.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 miejmy nadzieje ze protesty ze wszystkich stron spowoduja zmiane tego najglupszego pozwolenia na budowe .... Wczoraj rzecznik ministra poinformował, że decyzja nie jest ostateczna i wymaga konsultacji społecznej. Cokolwiek to znaczy miejmy nadzieję, że są jakieś szanse.... Ja mam wielką nadzieje że to jeszcze nie ostateczna decyzja Bo normalnie pójde do programu UWAGA w TVNie i będa mówić znowu o skorumpowaniu naszego Państwa-np Ministra Środowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 22.02.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Bo normalnie pójde do programu UWAGA w TVNie i będa mówić znowu o skorumpowaniu naszego Państwa-np Ministra Środowiska Powiedz kiedy - pójdę z Tobą !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 22.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Bo normalnie pójde do programu UWAGA w TVNie i będa mówić znowu o skorumpowaniu naszego Państwa-np Ministra Środowiska Powiedz kiedy - pójdę z Tobą !!!! choć od nas to nie jest taka mała odległość jak od Ciiebie to mimo wszystko jestam zła bo po prostu chciałam mieszkać " na wsi " na normalnej WSI!! dlatego nie kupuje mieszkania z Warszawie.. a tu kurna co sie okazuje?? że obwodnica obok będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 22.02.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Tak trzymac , pan minister wykopał sobie dołek ta obwodnicą , za duzo instytucji jest przeciwko budowie tego g.....a teraz i media nagłośniły tego beznadzieja oby z korzyscią dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 22.02.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Miejmy nadzieję że będzie to jednak z korzyścią dla nas Normalnie modlę się żeby decyzja została zmieniona.. Kurcze jak ktoś chciał mieszkać na przedmieściach to i kupował sobie działkę w Wesołej i tam sie budował-wiec liczył sie z tym że będą tam drogi i powazniejsze inwestycje a ja normalnie szukałam zwykłej WSI gdzie będzie cisza i spokój... Znalazł sie Józefin ale jak widać szybko zostało znudzone moje marzenie o wiejskiej sielance.. Juz nie lubię Wesołej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 22.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Juz nie lubię Wesołej!! Ja tez , a zwłaszcza szyszko, jak ktos powiedział szyszko na drzewo!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 22.02.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dzisiejszy artykół z Dziennika Minister środowiska wytnie 50 ha lasu? Minister środowiska chce wyciąć 50 ha lasu po to, by nie mieć obwodnicy pod oknami własnego domu. Jan Szyszko podjął decyzję, że Wschodnia Obwodnica Warszawy ominie - wbrew wcześniejszym planom - jego rodzinną miejscowość - pisze "Dziennik". Minister mieszka w Wesołej, położonej najbardziej na wschód dzielnicy Warszawy. Tam się urodził, tam ma dom, tam też jego żona jest radną. Według planów drogowców przez teren Wesołej ma przechodzić Wschodnia Obwodnica Warszawy. Plany istnieją od kilkunastu lat. Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad opracowała trzy warianty trasy przebiegającej przez Wesołą. Po protestach mieszkańców miejscowości powstał też czwarty wariant, traktowany jako rozwiązanie najmniej prawdopodobne, bo najbardziej niekorzystne dla środowiska. Ale Jan Szyszko swoim podpisem wybrał właśnie rozwiązanie ostatnie. To oznacza, że trasa będzie droższa, bo dłuższa o kilkanaście kilometrów. Jej wybór oznacza też wycięcie kilkudziesięciu hektarów lasu i budowę drogi pod oknami ludzi, którzy stawiali swe domy właśnie tam w przekonaniu, że trasa będzie gdzie indziej. Decyzja ministra jest tak zaskakująca, że przeciw niej protestuje nawet mazowiecka Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA). Pracownicy GDDKiA nigdy jeszcze nie byli przeciwni budowie drogi - podkreśla "Dziennik". Wojciech Dąbrowski, dyrektor oddziału mazowieckiej GDDKiA, mówi, że zaproponowany przez ministra przebieg trasy jest nie do przyjęcia. Łamie wszystkie uchwały o zagospodarowaniu przestrzennym zarówno miasta, jak i województwa - twierdzi. Pracownicy GDDKiA deklarują solidarność z mieszkańcami Halinowa, którzy najbardziej ucierpieliby przez "ministerialny" wariant trasy. Minister chyba nie ma dobrego okresu - lakonicznie komentuje warszawski poseł PiS Bartłomiej Szrajber. (PAP) A może by tak zpikietować domek Szyszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 22.02.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Widzieliście ten p...szyszko nie potrafił odpowiedzieć na najprostsze pytanie dlaczego robi prywate?a może on wyburzy swój dom i poprowadzi tam obwodnice!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.02.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Nie martwcie się, bo ta nowa autosrada ma przechodzić przez poligon, a mnie kaktus na ręku wyrośnie jak się wojsko zgodzi. Ja mam inne pytanie pan wycenił mi stan 0 na - stal zbrojeniowa i prety : ~~ 400 kg - 1200 zł ; - beton B15/B25 ~ 30 m3 ( z transportem ) - 9000 ,- zł ; - koszty nie uwzględzine + robocizna - 7000 zł pytanie dużo to czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts