tosinek 02.03.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Mam namiary do dwóch elektryków z Otwocka. Jeśli ktoś jekst chętny to niech da znać. Monika To ja bardzo proszę spróbuj tutaj tel. 503 500 379 Wielkie dzięki będę dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.03.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Tosia, zajrzyj do skrzynkiMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 03.03.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Tosia, zajrzyj do skrzynki Monika Skrzynka pusta, bu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 03.03.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Tosia, wysłałam jeszcze raz, mam nadzieję, że tym razem dojdzie Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 03.03.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Dzięki chłop będzie wdzięczny tym bardziej że kupił sobie erbetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 04.03.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ja parę słów o nie lubianych na forum elektrykach. U nas trwalo to wszystko szybciutko. 2 tygodnie temu jechalam w sobote na dzialke bo bylam u mowiona z Panem od drogi (musielismy utwardzic bo po tych deszczowych miesiacach calkowicie nam sie droga dojazdowa rozplynela) wpadlam na pomysl zeby wykorzystac ten czas i zadzwonilam do Pana Kudlinskiego. Zapytalam sie czy ma czas bo jestem wlasnie na dzialce. Przyjechal w ciagu godziny Popatrzyl, doradzil dal kwity do wypelnienia i obiecal ze jak przywioze wypelnione i dostarcze ksero pozwolenia na budowe to w ciagu tygodnia prad na budowie bedzie. Moj maz po lekturze tego forum oraz po rozmowie z kilkoma osobami majacymi kontakt z Panem Kudlinskim, popukal sie w czolo i powiedzial ze bedziemy na pozyczonym pradzie pewnie ciagnac do konca budowy Ja jakos bylam dziwnie spokojna We wtorek zawiozlam Panu Kudlinskiemu wypelnione kwity i ksero. Po tygodniu dzwonie i sie pytam jak sie czuje moj prad? I tu zaskoczenie. Pani Agnieszko przylacze jest juz zrobione jeszcze tylko chlopcy musza zgodnie z umowa podciagnac prad do wiatrolapu Od razu buzia mi sie usmiechnęła. Wczoraj bylam na dzialce. Przylacze jest, skrzynka tez wisi, a w wiatrolapie eleganckie 2 wtyczki zwykle i jedna silowa Calosc trwala niecale 2 tygodnie Wiec kochni ja z calego serca moge polecic Pana Kudlinskiego Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 05.03.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witajcie!Ja mam pytanie, za pomocą kogo zrobić przyłącze- nie zależy mi mocno na czasie a bardziej na pieniądzach i jakośći oraz minimalnym zaangażowaniem w kwitologię. Pytanie brzmi czy przyłącze zrobi lepiej prywaciarz czy gazownia. Mówimy o projekcie i przyłączu do linii ogrodzenia. Pamiętajcie o kwestii płatności za stałą opłatę (abonament) cghciałbym to opóźnić do momentu zasiedlenia.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 05.03.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam wszystkich byc moze przyszlych sasiadow. Ja jestem na etapie pszukiwania dzialki moze ktos wie na temat jakiejs dzialki budowlanej w okolicach Halinowa najlepiej jak by miala 800 - 1000 m2 chociaz wieksza tez mogla by byc z mozliwoscia podzialu.Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 05.03.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam szukam dzialki budowlanej w okolicach Halinowa moze ktos cos wie na temat takowej dzialeczki. Gdzie moge zobaczyc jak bedzie przebiegala obwodnica sa juz jakies plany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 06.03.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Do wszystkich zainteresowanych losem WOW! Jutro tj w środę o godz 19.00 w domu kultury w Halinowie odbędzie się spotkanie przeciwników wariantu WOW przez Halinów. Z tego co wiem planowane jest utworzenie stowarzyszenia społeczno-ekologicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 06.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Do wszystkich zainteresowanych losem WOW! Jutro tj w środę o godz 19.00 w domu kultury w Halinowie odbędzie się spotkanie przeciwników wariantu WOW przez Halinów. Z tego co wiem planowane jest utworzenie stowarzyszenia społeczno-ekologicznego. hmm zadam głupie pytanie ale gdzie jest dom kultury?? NIe mieliśy jeszcze tej przyjemności aby tam być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa1719500118 06.03.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Ja też jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 06.03.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Do wszystkich zainteresowanych losem WOW! Jutro tj w środę o godz 19.00 w domu kultury w Halinowie odbędzie się spotkanie przeciwników wariantu WOW przez Halinów. Z tego co wiem planowane jest utworzenie stowarzyszenia społeczno-ekologicznego. hmm zadam głupie pytanie ale gdzie jest dom kultury?? NIe mieliśy jeszcze tej przyjemności aby tam być... Mi się zawsze wydawalo że dom kultury jest tam gzie zakład komunalny ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 06.03.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Dom kultury w Halinowie ul. 3-go Maja 8, rzeczywiscie jest tam gdzie Zaklad Komunalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 06.03.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Czyli jednak jestem genialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.03.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 I jaki skromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 07.03.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Hello Podpytam sąsiadów o aktualne ceny hydrauliki. Dzisiaj dostałem ofertę: 120 zł/punkt (netto). Punkt to woda (ciepła i zimna i cyrkulacja (warto cyrkulację???)) lub kanalizacja. Czyli doprowadzenie wszystkiego do np. umywalki to 240 zł. Dużo? Cały dom (2 x WC, 2 x umywalka, 1 x zlewozmywak, 2 x prysznic, 1 x wanna, 1 x pralka, 1 x zmywarka) to 2400 zł. Aha, proszę o sprawdzonych tynkarzy i firmy okienne. Odwdzięczę się na grillu (w tym roku moja kolej) Qdłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 07.03.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Qudlaty cena wydaje mi sie bardzo droga za te podłączenia hydrauliczne. Kanaliza powinna być zdecydowanie tańsza od punktu wodnego, tam żadnej filozofii nie ma. A czy te kwoty to są z materiałem czy sama robocizna? Jeśli z materiałem to z czego robisz? Odnośnie cyrkulacji. Fajna sprawa w sytuacji gdy łazienkę masz oddaloną od kotłowni wiecej niz 5 m (patrząc po dł. rur czyli pion + poziom). Jeśli cyrkulacja to tylko do punktu rozdziału w Łazience, czyli doprowadzasz z kotłowni do łazienki 3 rury (łączysz cyrkulację z cw) a dalej do urządzeń juz bez cyrkulacji tylko zw + cw. Podpytam się moich hydraulików ile biorą za punkt i postaram się jak najszybciej odpowiedziec. Odnośnie okien. My zamówiliśmy w Oknoplaście (ul. Kombatantów w Sulejówku koło przejazdu kolejowego). Brałam pod uwagę równiez okna od Grubka ale w ostateczności przeważyła no korzyść Oknoplastu brak dopłaty za kolor w roletach i dzięki temu zaoszczedziliśmy kilka tysięcy pln Facet tam jest specyficzny ale w sumie da się z nim dogadać Ogólnie polecam. Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 07.03.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Właśnie dzwoniłam bo mnie to bardzo męczyło moi hydraulicy liczą ok 150 zł za punkt (wz+wc+ kanaliza) sama robocizna bez materiału. Niestety teraz nie maja w ogóle czasu Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 07.03.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Właśnie dzwoniłam bo mnie to bardzo męczyło moi hydraulicy liczą ok 150 zł za punkt (wz+wc+ kanaliza) sama robocizna bez materiału. Niestety teraz nie maja w ogóle czasu Pozdrawiam A. Dzięki, czyli 240 zł to sporo. Z cyrkulacją też soporo mi wyjaśniłaś. W moim przypadku to chyba bez sensu. Jedna łazienka graniczy z kotłownią, druga jest dokładnie nad kotłownią. Z oknami też dzięki, w sobotę tam podjadę. Q. Aha, tynkarze mile widziani. Znalazłem dzisiaj na swoim ogrodzeniu ulotkę tynkarzy. Ale tak tylko: tynki, tanio, tel.... Ani nazwy firmy, ani jakiegoś nazwiska... Nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts