Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Ja parę słów o nie lubianych na forum elektrykach.

U nas trwalo to wszystko szybciutko.

2 tygodnie temu jechalam w sobote na dzialke bo bylam u mowiona z Panem od drogi (musielismy utwardzic bo po tych deszczowych miesiacach calkowicie nam sie droga dojazdowa rozplynela) wpadlam na pomysl zeby wykorzystac ten czas i zadzwonilam do Pana Kudlinskiego. Zapytalam sie czy ma czas bo jestem wlasnie na dzialce. Przyjechal w ciagu godziny :)

Popatrzyl, doradzil dal kwity do wypelnienia i obiecal ze jak przywioze wypelnione i dostarcze ksero pozwolenia na budowe to w ciagu tygodnia prad na budowie bedzie.

Moj maz po lekturze tego forum oraz po rozmowie z kilkoma osobami majacymi kontakt z Panem Kudlinskim, popukal sie w czolo i powiedzial ze bedziemy na pozyczonym pradzie pewnie ciagnac do konca budowy :wink:

Ja jakos bylam dziwnie spokojna :lol:

We wtorek zawiozlam Panu Kudlinskiemu wypelnione kwity i ksero.

Po tygodniu dzwonie i sie pytam jak sie czuje moj prad?

I tu zaskoczenie. Pani Agnieszko przylacze jest juz zrobione jeszcze tylko chlopcy musza zgodnie z umowa podciagnac prad do wiatrolapu :)

Od razu buzia mi sie usmiechnęła.

Wczoraj bylam na dzialce. Przylacze jest, skrzynka tez wisi, a w wiatrolapie eleganckie 2 wtyczki zwykle i jedna silowa :lol:

Calosc trwala niecale 2 tygodnie :)

Wiec kochni ja z calego serca moge polecic Pana Kudlinskiego :)

Pozdrawiam A.

Kurcze ja tez miałam załatwione w ciagu tygodnia!!!!

moze kudliński na forum wskoczył i poczytał..... hahaa

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie dzwoniłam bo mnie to bardzo męczyło :wink: moi hydraulicy liczą ok 150 zł za punkt (wz+wc+ kanaliza) sama robocizna bez materiału. Niestety teraz nie maja w ogóle czasu :(

Hejka,

masz całkowitą rację. Potwierdziłem w 3 źródłach.

Liczą po 50 zł za cw, zw, kanaliza. Czyli 150 za np. umywalkę.

Q.

Aha, tynkarze mile widziani.

Znalazłem dzisiaj na swoim ogrodzeniu ulotkę tynkarzy.

Ale tak tylko: tynki, tanio, tel....

Ani nazwy firmy, ani jakiegoś nazwiska... Nic.

Jakby kogoś interesowało:

tynki gipsowe z agregatu: 15 zł/m2 bez materiału.

Jeśli się z nimi dogadam to dam znać o jakości.

Q.

Ciekawe po ile mają w Cestalu za tonę

Ja stal kupowałem w październiku jej cena to 2560 t z vat

Dobierałem pod koniec grudnia i nie mam przy sobie faktury ale z tego co pamiętam było deczko taniej :wink:

Nie wiem jak teraz ale wtedy była to dobra cena :wink:

Teraz też mają dobrą cenę, tylko że wyższą... :) :)

Podaję kontakt (byłem tam osobiście), bo niestety nie mogłem ich znaleźć w internecie.

025-759-65-64

602-419-800

Pozdr

Darek M.

Ciekawe po ile mają w Cestalu za tonę

Ja stal kupowałem w październiku jej cena to 2560 t z vat

Dobierałem pod koniec grudnia i nie mam przy sobie faktury ale z tego co pamiętam było deczko taniej :wink:

Nie wiem jak teraz ale wtedy była to dobra cena :wink:

Teraz też mają dobrą cenę, tylko że wyższą... :) :)

Podaję kontakt (byłem tam osobiście), bo niestety nie mogłem ich znaleźć w internecie.

025-759-65-64

602-419-800

Pozdr

Darek M.

Dzisiaj dostałam wycenę z Cestalu

fi 6- 2,15pln/kg + vat

fi 10- 2,3 + vat

fi 12- 2,34 + vat

fi 14- 2,32 + vat

fi 16- 2,32 + vat

Monika

Prosze o podanie cen za ulozenie gresu na podlodze i glazury w lazienkach.

Polecono nam glazurnika ktory za 1m2 ulozenia chce 40 zl. Nie wiem czy to duzo czy umiarkowanie.

Czy mozecie sie podzielic swoimi kwotami za ukladanie gresu/glazury?

U mnie dwa lata temu pan za gres brał 40 zł, ale robotę miał straszną bo układał po łuczku. Wydaje mi się, że cena jak na teraz ok

A z innej beczki wyceniono mi dach na 51000, z czego robocizna to 21000, + roboty ciesielskie 6500. Czy to aby nie za dużo????? Potrzebuję namiary na dekarzyi i info gdzie dobrze i tanio robą dachy

tosinek napisał:

U mnie dwa lata temu pan za gres brał 40 zł, ale robotę miał straszną bo układał po łuczku. Wydaje mi się, że cena jak na teraz ok

A z innej beczki wyceniono mi dach na 51000, z czego robocizna to 21000, + roboty ciesielskie 6500. Czy to aby nie za dużo????? Potrzebuję namiary na dekarzyi i info gdzie dobrze i tanio robą dachy

Pytanie zadane w stylu"mam mieszkanie do kupienia za 500 000 czy to dużo"

Może jakieś wymiary i z czego on ma być :wink: ?

Prosze o podanie cen za ulozenie gresu na podlodze i glazury w lazienkach.

Polecono nam glazurnika ktory za 1m2 ulozenia chce 40 zl. Nie wiem czy to duzo czy umiarkowanie.

Czy mozecie sie podzielic swoimi kwotami za ukladanie gresu/glazury?

Kwota 40 zl jest do przyjecia jezeli robi dobrze.

Zalezy tez jaki gres- za polerowany licza sporo wiecej.

Ja mialem oferte na glazure 60 zl a na gres 45 zl.

Pozdrawiam

Tosinku,

Wyslalem Ci maila z info na temat dachu.

Wszyscy,

Chcialem nawiazac do watku o glazurze i gresie...

Doszedlem wlasnie do tego etapu i szukam informacji i porad na temat cen i wynowacow

1) malownia wnetrz

2) ukladania glazury

3) ukladania paneli podlogowych

Zastanawiam sie tez nad parapetami - nie mam pojecia jakie i ile to moze kosztowac (moze ktos z Was cos na ten temat wie)

Chcialbym sie tez zorientowac w kosztach ukladania kostki betonowej. Moze wiecie tez na jakie rabaty mozna liczyc w przypadku kostki. Wszelkie uwagi mile widziane.

Szukam tez farby do malowania podlogi w garazu - chodzi mi o taka szorstka antyposlizgowa.

pozdrawiam

Doszedlem wlasnie do tego etapu i szukam informacji i porad na temat cen i wynowacow

1) malownia wnetrz

2) ukladania glazury

3) ukladania paneli podlogowych

Zastanawiam sie tez nad parapetami - nie mam pojecia jakie i ile to moze kosztowac (moze ktos z Was cos na ten temat wie)

Chcialbym sie tez zorientowac w kosztach ukladania kostki betonowej. Moze wiecie tez na jakie rabaty mozna liczyc w przypadku kostki. Wszelkie uwagi mile widziane.

Szukam tez farby do malowania podlogi w garazu - chodzi mi o taka szorstka antyposlizgowa.

pozdrawiam

Hefalump,

1. malowanie licza ok. 10 zl/m2 - dwukrotne malowanie z gruntowaniem. Ja np. bede robil to samemu - rzecz nie jest trudna tylko trzeba znalezc troche czasu i przylozyc sie

2. glazura - od 30 zl do 60 zl. Przyzwoicie robia po 40 zl. Jezeli chcesz to moge spytac mojego kierbuda. On tam ma kogos ale nie widzialem dokonan glazurnika.

3. o panelach i kostce nic nie wiem

Wyslalem Ci tez zapytanie na priva.

Pozdrawiam

Witajcie!

Ja mam pytanie, za pomocą kogo zrobić przyłącze- nie zależy mi mocno na czasie a bardziej na pieniądzach i jakośći oraz minimalnym zaangażowaniem w kwitologię. Pytanie brzmi czy przyłącze zrobi lepiej prywaciarz czy gazownia. Mówimy o projekcie i przyłączu do linii ogrodzenia. Pamiętajcie o kwestii płatności za stałą opłatę (abonament) cghciałbym to opóźnić do momentu zasiedlenia.

PZDR

witam po przerwie w bojach :-)

ja także byłbym zainteresowany odpowiedzią na takie pytanie...

jak byłem w gazowni i chciałem już podpisywać umowę, to pani mi z mańki, że mam się już decydować, kto ma mi to robić i... zbaraniałem

no i dałem spokój, bo na razie gaz mi nie jest aż taki potrzebny a warunki są ważne przez jakiś czas...

pozdrawiam

Współczuje :cry:

Ja się bawię z nim od lutego 2006

Już ma ciągnąć kabel już 3 tygodnie temu, już dwa, już za chwile :(

Jak nie jest za mokro, to za zimno, jak nie zimno to wiatr jak nie wiatr to śnieg :-?

Jak podpisywac papiery to szybko, szybko a jak robić to ani słychu ani widu :roll:

Skąd miałeś prąd do budowy a raczej od kogo??

Pozdrawiam

Współczuje :cry:

Ja się bawię z nim od lutego 2006

Już ma ciągnąć kabel już 3 tygodnie temu, już dwa, już za chwile :(

Jak nie jest za mokro, to za zimno, jak nie zimno to wiatr jak nie wiatr to śnieg :-?

Jak podpisywac papiery to szybko, szybko a jak robić to ani słychu ani widu :roll:

Skąd miałeś prąd do budowy a raczej od kogo??

Pozdrawiam

Os sąsiada zwykły

Od sąsiadki siłę

Podobnierz dziś mi robią prąd

Podobinierz we wtorek odbiór

A mi poozostaje tylko czekać i mieć wielką nadzieje :wink: