pozioma 07.03.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ja parę słów o nie lubianych na forum elektrykach. U nas trwalo to wszystko szybciutko. 2 tygodnie temu jechalam w sobote na dzialke bo bylam u mowiona z Panem od drogi (musielismy utwardzic bo po tych deszczowych miesiacach calkowicie nam sie droga dojazdowa rozplynela) wpadlam na pomysl zeby wykorzystac ten czas i zadzwonilam do Pana Kudlinskiego. Zapytalam sie czy ma czas bo jestem wlasnie na dzialce. Przyjechal w ciagu godziny Popatrzyl, doradzil dal kwity do wypelnienia i obiecal ze jak przywioze wypelnione i dostarcze ksero pozwolenia na budowe to w ciagu tygodnia prad na budowie bedzie. Moj maz po lekturze tego forum oraz po rozmowie z kilkoma osobami majacymi kontakt z Panem Kudlinskim, popukal sie w czolo i powiedzial ze bedziemy na pozyczonym pradzie pewnie ciagnac do konca budowy Ja jakos bylam dziwnie spokojna We wtorek zawiozlam Panu Kudlinskiemu wypelnione kwity i ksero. Po tygodniu dzwonie i sie pytam jak sie czuje moj prad? I tu zaskoczenie. Pani Agnieszko przylacze jest juz zrobione jeszcze tylko chlopcy musza zgodnie z umowa podciagnac prad do wiatrolapu Od razu buzia mi sie usmiechnęła. Wczoraj bylam na dzialce. Przylacze jest, skrzynka tez wisi, a w wiatrolapie eleganckie 2 wtyczki zwykle i jedna silowa Calosc trwala niecale 2 tygodnie Wiec kochni ja z calego serca moge polecic Pana Kudlinskiego Pozdrawiam A. Kurcze ja tez miałam załatwione w ciagu tygodnia!!!! moze kudliński na forum wskoczył i poczytał..... hahaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 08.03.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Właśnie dzwoniłam bo mnie to bardzo męczyło moi hydraulicy liczą ok 150 zł za punkt (wz+wc+ kanaliza) sama robocizna bez materiału. Niestety teraz nie maja w ogóle czasu Hejka, masz całkowitą rację. Potwierdziłem w 3 źródłach. Liczą po 50 zł za cw, zw, kanaliza. Czyli 150 za np. umywalkę. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 08.03.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Qudlaty zerwnij do skrzynkiMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 08.03.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Aha, tynkarze mile widziani. Znalazłem dzisiaj na swoim ogrodzeniu ulotkę tynkarzy. Ale tak tylko: tynki, tanio, tel.... Ani nazwy firmy, ani jakiegoś nazwiska... Nic. Jakby kogoś interesowało: tynki gipsowe z agregatu: 15 zł/m2 bez materiału. Jeśli się z nimi dogadam to dam znać o jakości. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 09.03.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ciekawe po ile mają w Cestalu za tonę Ja stal kupowałem w październiku jej cena to 2560 t z vat Dobierałem pod koniec grudnia i nie mam przy sobie faktury ale z tego co pamiętam było deczko taniej Nie wiem jak teraz ale wtedy była to dobra cena Teraz też mają dobrą cenę, tylko że wyższą... Podaję kontakt (byłem tam osobiście), bo niestety nie mogłem ich znaleźć w internecie. 025-759-65-64 602-419-800 Pozdr Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 09.03.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Prosze o podanie cen za ulozenie gresu na podlodze i glazury w lazienkach.Polecono nam glazurnika ktory za 1m2 ulozenia chce 40 zl. Nie wiem czy to duzo czy umiarkowanie.Czy mozecie sie podzielic swoimi kwotami za ukladanie gresu/glazury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 09.03.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ciekawe po ile mają w Cestalu za tonę Ja stal kupowałem w październiku jej cena to 2560 t z vat Dobierałem pod koniec grudnia i nie mam przy sobie faktury ale z tego co pamiętam było deczko taniej Nie wiem jak teraz ale wtedy była to dobra cena Teraz też mają dobrą cenę, tylko że wyższą... Podaję kontakt (byłem tam osobiście), bo niestety nie mogłem ich znaleźć w internecie. 025-759-65-64 602-419-800 Pozdr Darek M. Dzisiaj dostałam wycenę z Cestalu fi 6- 2,15pln/kg + vat fi 10- 2,3 + vat fi 12- 2,34 + vat fi 14- 2,32 + vat fi 16- 2,32 + vat Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 10.03.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Prosze o podanie cen za ulozenie gresu na podlodze i glazury w lazienkach. Polecono nam glazurnika ktory za 1m2 ulozenia chce 40 zl. Nie wiem czy to duzo czy umiarkowanie. Czy mozecie sie podzielic swoimi kwotami za ukladanie gresu/glazury? U mnie dwa lata temu pan za gres brał 40 zł, ale robotę miał straszną bo układał po łuczku. Wydaje mi się, że cena jak na teraz ok A z innej beczki wyceniono mi dach na 51000, z czego robocizna to 21000, + roboty ciesielskie 6500. Czy to aby nie za dużo????? Potrzebuję namiary na dekarzyi i info gdzie dobrze i tanio robą dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 10.03.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 tosinek napisał: U mnie dwa lata temu pan za gres brał 40 zł, ale robotę miał straszną bo układał po łuczku. Wydaje mi się, że cena jak na teraz ok A z innej beczki wyceniono mi dach na 51000, z czego robocizna to 21000, + roboty ciesielskie 6500. Czy to aby nie za dużo????? Potrzebuję namiary na dekarzyi i info gdzie dobrze i tanio robą dachy Pytanie zadane w stylu"mam mieszkanie do kupienia za 500 000 czy to dużo" Może jakieś wymiary i z czego on ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 10.03.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Prosze o podanie cen za ulozenie gresu na podlodze i glazury w lazienkach. Polecono nam glazurnika ktory za 1m2 ulozenia chce 40 zl. Nie wiem czy to duzo czy umiarkowanie. Czy mozecie sie podzielic swoimi kwotami za ukladanie gresu/glazury? Kwota 40 zl jest do przyjecia jezeli robi dobrze. Zalezy tez jaki gres- za polerowany licza sporo wiecej. Ja mialem oferte na glazure 60 zl a na gres 45 zl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 10.03.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Potrzebuję namiary na dekarzyi i info gdzie dobrze i tanio robą dachy Sorry ale takie rzeczy to tylko w Erze. Naprawde. Na priva przesylam info o mistrzu dekarskim, ktory u mnie nadzoruje prace. Ten czlowiek naprawde ma pojecie o tym co robi ale napewno nie jest tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 10.03.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 No więc dzięki za namiary od Moniki i Marcina a dach jest, według mnie banalny, kopertowy, 230 m2, z naczółkami i tyle. W AS dachu powiedzieli 21000 a na Marsa 9000 za robociznę, ceny tej samej dachówki też różna i ja poprostu ZGŁUPIAŁAM !!!! I jak tu podejmować rozsądnie decyzje?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 11.03.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tosinku,Wyslalem Ci maila z info na temat dachu. Wszyscy,Chcialem nawiazac do watku o glazurze i gresie... Doszedlem wlasnie do tego etapu i szukam informacji i porad na temat cen i wynowacow1) malownia wnetrz2) ukladania glazury3) ukladania paneli podlogowych Zastanawiam sie tez nad parapetami - nie mam pojecia jakie i ile to moze kosztowac (moze ktos z Was cos na ten temat wie) Chcialbym sie tez zorientowac w kosztach ukladania kostki betonowej. Moze wiecie tez na jakie rabaty mozna liczyc w przypadku kostki. Wszelkie uwagi mile widziane. Szukam tez farby do malowania podlogi w garazu - chodzi mi o taka szorstka antyposlizgowa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 11.03.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Aaaa.... zapomnialbym o jednym Wam wspomniec. Bylem w noedalekim Chobocie, gdzie jest fabryka mebli i drzwi. Warto. Mysle ze mozna wybrac cos ciekawego w dobrej jakosci za rozsadna cene. Ja teraz zastanawiam sie nad tym czy wybrac drzwi wewnetrzne z MDF czy okleinowane. Te drugie oczywiscie tansze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 11.03.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Doszedlem wlasnie do tego etapu i szukam informacji i porad na temat cen i wynowacow 1) malownia wnetrz 2) ukladania glazury 3) ukladania paneli podlogowych Zastanawiam sie tez nad parapetami - nie mam pojecia jakie i ile to moze kosztowac (moze ktos z Was cos na ten temat wie) Chcialbym sie tez zorientowac w kosztach ukladania kostki betonowej. Moze wiecie tez na jakie rabaty mozna liczyc w przypadku kostki. Wszelkie uwagi mile widziane. Szukam tez farby do malowania podlogi w garazu - chodzi mi o taka szorstka antyposlizgowa. pozdrawiam Hefalump, 1. malowanie licza ok. 10 zl/m2 - dwukrotne malowanie z gruntowaniem. Ja np. bede robil to samemu - rzecz nie jest trudna tylko trzeba znalezc troche czasu i przylozyc sie 2. glazura - od 30 zl do 60 zl. Przyzwoicie robia po 40 zl. Jezeli chcesz to moge spytac mojego kierbuda. On tam ma kogos ale nie widzialem dokonan glazurnika. 3. o panelach i kostce nic nie wiem Wyslalem Ci tez zapytanie na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 11.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witajcie! Ja mam pytanie, za pomocą kogo zrobić przyłącze- nie zależy mi mocno na czasie a bardziej na pieniądzach i jakośći oraz minimalnym zaangażowaniem w kwitologię. Pytanie brzmi czy przyłącze zrobi lepiej prywaciarz czy gazownia. Mówimy o projekcie i przyłączu do linii ogrodzenia. Pamiętajcie o kwestii płatności za stałą opłatę (abonament) cghciałbym to opóźnić do momentu zasiedlenia. PZDR witam po przerwie w bojach ja także byłbym zainteresowany odpowiedzią na takie pytanie... jak byłem w gazowni i chciałem już podpisywać umowę, to pani mi z mańki, że mam się już decydować, kto ma mi to robić i... zbaraniałem no i dałem spokój, bo na razie gaz mi nie jest aż taki potrzebny a warunki są ważne przez jakiś czas... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 11.03.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Współczuje Ja się bawię z nim od lutego 2006 Już ma ciągnąć kabel już 3 tygodnie temu, już dwa, już za chwile Jak nie jest za mokro, to za zimno, jak nie zimno to wiatr jak nie wiatr to śnieg Jak podpisywac papiery to szybko, szybko a jak robić to ani słychu ani widu Skąd miałeś prąd do budowy a raczej od kogo?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 11.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Współczuje Ja się bawię z nim od lutego 2006 Już ma ciągnąć kabel już 3 tygodnie temu, już dwa, już za chwile Jak nie jest za mokro, to za zimno, jak nie zimno to wiatr jak nie wiatr to śnieg Jak podpisywac papiery to szybko, szybko a jak robić to ani słychu ani widu Skąd miałeś prąd do budowy a raczej od kogo?? Pozdrawiam Os sąsiada zwykły Od sąsiadki siłę Podobnierz dziś mi robią prąd Podobinierz we wtorek odbiór A mi poozostaje tylko czekać i mieć wielką nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 12.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Czy komuś obiło sie o uszy nazwisko Marian Góralski - buduje domy na terenie gm. Halinów?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 12.03.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A nie macie namiarów na koparkowego???? Mąż kazał poszukać. I strasznie pilnie potrzebuję kogoś TANIEGO z wiedzą ogrodniczą o przycinaniu drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts