darekmatusz 23.03.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A ja się naczytałem że jest obowiązek ogrodzenia na czas budowy a są jakieś przepisy regulujące grodzenie placu budowy? gdzie się naczytałeś? pozdrawiam W przepisach mówi się o "zabezpieczeniu placu budowy", a dla mnie to jest równoznaczne z ogrodzeniem. Czytałem oczywiście na forum Muratora.... Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.03.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Szanowi Już-Pobudowani,Jakie dokumenty wymaga inspektorat w Mińsku do odbioru budynku? Dzwoniłem do nich ale Pani przez telefon udzieliła mi zamglonej informacji, którą można by streścić stwierdzeniem że "najlepiej się za dużo nie wyrywać z papierami". Nadal nie wiem jednak co zawiera żelazny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 23.03.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Hej sąsiedzi!Potrzebuję namiary na podsypkę. Najlepiej super tanio oczywiście.Potrzebuję tego ok 160m3. Szukam też koparko-ładowarki z przednią łyżką otwieraną.Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 23.03.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witajcie!Mam uprawomocnione pozwolenie na budowę domu, teraz czekam na prąd i wodę, namierzam brygadę i jak to skoordynuję w czasie i przestrzeni to dołączę do 400 aktualnie budowanych w gminie Halinów domów. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 23.03.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 @Edek24: no to gratulacje i rownaj do budujacych ja wlasnie zaczalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.03.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Edek24, gratulacje. Ja czekam już 5 tygodni, a zwrotki idą, idą i dojść nie mogą. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 24.03.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Hej sąsiedzi! Potrzebuję namiary na podsypkę. Najlepiej super tanio oczywiście. Potrzebuję tego ok 160m3. Szukam też koparko-ładowarki z przednią łyżką otwieraną. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Koparka: 603 67 19 63 JCB z otwierana lycha przednia. Chlopak dziala szybko i sprawnie. Zasypka: 604 56 16 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 25.03.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Dzięki Bonzo. Znacie może taką firmę od okien na Jana Pawła, na M....., ończy się jakość ...plast??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 25.03.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 witam! mam pytanie: co zrobic w sytuacji kiedy gmina wydala pozwolenie i wykonala odcinek sieci wodociagowej dla dwoch domow rurka o malutkiej srednicy co uniemozliwia podlaczenie kolejnych domow z racji za niskiego cisnienia a w warunkach dla przylacza wod-kan mamy napisane ze mamy sie podlaczac do istniejacej (zbyt malej) sieci? no przeciez to absurd, wojna z gmina o zmiane sieci? (to potrwa lata...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej973 25.03.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam wszystkich. Jestem pierwszy raz na tym forum. Kupiłem działkę w Kazimierowie i mam już dokumenty potrzebne do wydania pozwolenia. Brakuje mi jeszcze adaptacji projektu domu do warunków zagospodarowania. Moja prośba. Polećcie mi jakiegoś architekta, który to tanio i co najważniejsze szybko to zrobi. Nie wiem czy jestem niepoprawnym optymistą, ale chciałbym dostać pozwolenie na budowę na początku maja . Proszę o jakieś komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 25.03.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witajcie wczoraj geodeta wytyczyl nam domek ale nie wiemy czy czasem sie nie walna w wymiarach i mam pytanie czy wymiar odleglosci od granic to macie do budynlu czy osi symetrii? bo na mapce zagospodarowania mamy od granicy 4,2 m ale wedlug mnie to jest to kreska gruba i to ona oznacza sciane, w prawie budowlany mowa jest o zachowaniu odleglosci od granicy jesli jest okno to nie mniej niiz 4 metry a jak nie ma to nie mniej niz 3. a geodeta wytyczyl nam osie i odleglosc od granicy 4,2 m i po obliczeniach siany+ocieplenia wychodzi 3,94m wiec za malo ((. mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisalem i dzieki za pomoc pozdrowiatka zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 25.03.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 ...geodeta wytyczyl nam osie i odleglosc od granicy 4,2 m i po obliczeniach siany+ocieplenia wychodzi 3,94m wiec za malo ((. mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisalem i dzieki za pomoc pozdrowiatka zbyszek Zbyszek, ja Ci się nie worzę w działkę na 3 palce i jak będzie te 6 cm mniej to z widłami Cię ganiać nie będę Z tego co wiem, to odległość powinna być do ściany budynku, a nie do osi symetrii. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 25.03.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 A nie będziecie mieć kłopotów z odbiorem? Bo podobno w naszej okolicy bardzo się czepiają, nawet 1 cm!! Nasz kierbut opowiadał nam, że już parę razy przechodził gehenne o ten 1 cm. Lepiej się dowiedzcie za czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 25.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Lolek70 sąsiedzie Ty moze nie bedziesz ganial ale nadzor sie przyczepi i kaze zrywac styropian i bedzie wtedy jazda .... hmmm to co rozminowywania pola tez nie bedzie i tluczenia garnkow wiszacych na plocie pozdrowiatka zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 25.03.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 ProśbaNamiary na:1)Hydraulika: CO, szambo, cwu2)Elektryk: instalacja wewnętrzna3)Tynki: najlepiej gipsowe4)Wylewki5)Instalacja systemów alarmowychZ góry bardzio bardzio dziękuje[email protected]http://ca.geocities.com/[email protected]/thanks-for-the-info.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 25.03.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witajcie!Poszukuję ludzi rekuperatora(od projektu do instalacji), jeżeli ktoś kogoś poleca to czekam na info. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Szanowi Już-Pobudowani, Jakie dokumenty wymaga inspektorat w Mińsku do odbioru budynku? Dzwoniłem do nich ale Pani przez telefon udzieliła mi zamglonej informacji, którą można by streścić stwierdzeniem że "najlepiej się za dużo nie wyrywać z papierami". Nadal nie wiem jednak co zawiera żelazny zestaw. Nikt jeszcze nie odbierał budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 26.03.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Naszła mnie myśl o podatku od nieruchomości i na stronie http://www.muratordom.pl/6480_4101.htm znalazłem taką oto informację (pierwszy akapit - Kupiliśmy działkę) Naprawdę coś takiego należy złożyć w gminie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 26.03.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witajcie! Poszukuję ludzi rekuperatora(od projektu do instalacji), jeżeli ktoś kogoś poleca to czekam na info. PZDR Edku, jak miałbyś jakiś kontakt do fachowców, to też bym prosił. Wiem, że może pytanie trochę dyletanckie , ale ... Czy pod wentylację mechaniczną trzeba specjalnie przeprojektowywać kominy wentylacyjne? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 26.03.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Naszła mnie myśl o podatku od nieruchomości i na stronie http://www.muratordom.pl/6480_4101.htm znalazłem taką oto informację (pierwszy akapit - Kupiliśmy działkę) Naprawdę coś takiego należy złożyć w gminie? Pozdrawiam mnie też coś naszło niedawno a ponieważ byłam w gminie przy okazji opłacania przyłącza wodociagowego to zapytałam o podatek pani sprawdziła w komputerku naszą działkę w Sulejówku i powiedziała, ża podatek się należy jak budynek zostanie oddany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts