Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Dzisiaj dostałam pierwszą wycenę więźby:

więźba 700pln/m3

deska 500pln/m3

deski szalunkowe 450pln/m3

stemple 3 metrowe/5 pln

Więźba impregnowana zanurzeniowo, dwukrotnie. Cena z transportem i rozładunkiem. Pan sam wszystko wyliczył bez robienia łaski (u Śledziewskich stwierdzili, że oni nie liczą takich rzeczy bo po prostu nie umieją). Tartak jet w miejscowości Justynów koło Węgrowa. W poniedziałek daję do wyceny w miescowych składach.

Może ktoś już dawał więźbę do wyceny w tym roku i może mi powiedzieć czy cena jest OK.

pozdrawiam Monika

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj dostałam pierwszą wycenę więźby:

więźba 700pln/m3

deska 500pln/m3

deski szalunkowe 450pln/m3

stemple 3 metrowe/5 pln

Więźba impregnowana zanurzeniowo, dwukrotnie. Cena z transportem i rozładunkiem. Pan sam wszystko wyliczył bez robienia łaski (u Śledziewskich stwierdzili, że oni nie liczą takich rzeczy bo po prostu nie umieją). Tartak jet w miejscowości Justynów koło Węgrowa. W poniedziałek daję do wyceny w miescowych składach.

Może ktoś już dawał więźbę do wyceny w tym roku i może mi powiedzieć czy cena jest OK.

pozdrawiam Monika

według mnie to dobra cena jeszcze jak jest to więźba juz impregnowana.ja słyszałam. o cenie 640 zł ale nie impregnowanej.A to jest netto czy juz brutto??

Daj prosz namiary na ten tartak bo my też poszukujemy juz teraz:)

Witam!

Mam takie oto pytanie, czy warto mieć inspektora nadzoru inwestorskiego, jeżeli buduje się pierwszy raz i nie za bardzo będę miał czas kontrolować postępy mojej brygady w budowaniu domu.

PZDR

Jezeli kierownik bdowy bedzie ze strony wykonawcy (np. dom buduje Ci firma, ktora rowniez daje swoje materialy ) to musisz miec koniecznie jakiegos swojego przedstawiciela i kontrolujacego - nim wlasnie bedzie inspektor nadzoru.

Natomiast jezeli masz swojego kierownika to inspektor jest zbedny. Chyba, ze wziales kierownika za 1000 zl, ktory bedzie u Ciebie tylko dziennik wypelnial.

Nigdzie.

A jak znajdziesz, to transport HDS-em Cię dobije.

Zbuduj taka drewutnię jaką za zbudowałem i tyle.

Koszt to ze 200 zł o ile pamiętam + 4 godz. roboty w dwóch chłopa.

Q.

Wiecie może gdzie w naszej okolicy można kupić blaszaki.

A może ktoś ma do odsprzedania używany?

Monika

Przed chwilą słyszałam w wiadomosciach ze mają odsunąć Ministra Szyszke od sprawy naszej obwodnicy, tzn obwodnicy Warszawy :lol: :lol:

Dzis Jarosław Kaczyński ma podjać ostateczną decyzje w tej sprawie..

Hmm moze coś sie uda z tą obwodnicą :)

Tez macie taka nadzieje?? Wiem ze niektórych z was to nie dotyczy ale mnie akurat ta obwodnica sie nie podoba..

Modle sie o jej oddalenie, tzn obwodnicy..

Wiecie może gdzie w naszej okolicy można kupić blaszak.

A może ktoś ma do odsprzedania używany?

Monika

Ja szukałem używanego, ale niestety nie znalazłem.

Ale można kupić nowy blaszak na Allegro:

http://www.allegro.pl/item179870635_garaze_blaszane_ocynk_w_i_gat_3x5_najtaniej_.html

Wg zapewnień sprzedającego transport i montaż do Sulejówka gratis.

Pozdrowienia

Darek M.

Dzięki za odpowiedzi.

Znalazłam w Cisiu firmę sprzedającą blaszaki, ale cenowo tacy sobie.

Monika

Monia a na kiedy Ci potrzebny ten barak??

tzn kiedy z budową ruszasz??

Zaczynamy w połowie maja.

darekmatusz

Widziałam te na allegro i wychodzą taniej niż kupowane w Cisiu. Co do drewniaka to mojemu mężowi nie chce się czterech liter ruszyć. Muszę zagonić go do roboty.

Monika

Witam.

Mam pytanie - czy ktoś robił przyłącze gazowe we własnym zakresie ?

W gazowni powiedzieli mi że najszybciej będzie znaleźć samemu wykonawcę - oni refundują koszty ( t. zn. różnicę pomiędzy tym co bym zapłacił gazowni a tym co weźmie mój wykonawca .)

Szukam więc namiarów na gazowników .