Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

Doradził mi minimum 12 kW (ZEWT wystawił mi warunki na 13 kW) i zasilanie "

Bo o ile sie nie myle jest coś takiego że jak by ci dali 12 czy 11 to i tak by było jak byś miała 7kw bo tam są jakieś dwa pułapy

No tak, ale pisząc o 13kW macie chyba na myśli docelową moc, natomiast na potrzeby budowy to chyba 7 kW wystarczy by betoniara pociągnęła?

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak wpisuje się dwa wnioski jeden na prowizorke budowlaną i może być mniej niż 10 Kw czyli nawet 6 , i drugi wniosek na docelowe podłaczenie domu 13 kW.

Chyba jest tak ,że jak sie od razu wpisze i na budowe te 13kW to masz tę różnicę ,że nie płacić 1500 tylko jakieś 700 zł najpierw a potem za zwiększenie mocy /

Hello,

gdzieś się przewijał wątek śmieci pozostałych po budowie, ale już go nie widzę.

Gdzie zamawialiście kontener i ile taka przyjemność kosztowała?

Pozdrawiam,

Qdłaty

Zadzwoniń do Eko-sam bis. Mój sąsiad zamawiał, ale nie wiem ile płacił. Tel. 22 783-83-28 i 506-047-289 Halinów ul. Bema 84

Monika

Trochę zasypuję forum pytaniami, ale chciałem Was poprosić, jeśli ktoś ma namiar na jakiś barak na czas budowy w rozsądnej cenie to bardzo proszę o info. Aha, najlepiej na kółkach, ale już taki wybredny nie jestem może być bez... :wink: Na razie znalazłem w Siedlcach za 1000zł., ale może gdzieś bliżej budowy znajdę.

Dla mieszkańców Halinowa...

Wizja lokalna pani minister

Tereny w Wesołej i Halinowie rozważane jako miejsce przebiegu trasy ekspresowej oglądała wczoraj minister rozwoju regionalnego Grażyna Gęsicka. Do końca czerwca obiecuje podjąć decyzję, którędy zostanie przeprowadzona wschodnia obwodnica stolicy.

Wizja lokalna zaczęła się przed godz. 9. W wyprawie brali udział m.in. szef Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych na Mazowszu Wojciech Dąbrowski i wiceprezydent Warszawy Jerzy Miller. Urzędnicy przejechali od Marek do Wiązowny wszystkimi trasami branymi pod uwagę przy planowaniu wschodniej obwodnicy.

W sprawie tej drogi trwa konflikt między mieszkańcami Wesołej i Halinowa. Dlaczego? W lutym minister środowiska Jan Szyszko podjął decyzję o "odgięciu" trasy z Wesołej w kierunku Halinowa. Jednocześnie wybuchła medialna burza; wyszło bowiem na jaw, że Szyszko ma dom na terenie Wesołej, a jego żona jest tam radną. W kwietniu premier Kaczyński odsunął Szyszkę od decyzji w sprawie obwodnicy, powierzając ją Grażynie Gęsickiej (pani minister mieszka na Woli, z dala od trasy). W maju Gęsicka planuje spotkanie z obydwiema stronami sporu.

Z powodu protestów i wstrzymania przygotowań do budowy wschodniej obwodnicy nie ma szans, żeby została ona otwarta przed Euro2012.

kmaj

Zadzwoniń do Eko-sam bis. Mój sąsiad zamawiał, ale nie wiem ile płacił. Tel. 22 783-83-28 i 506-047-289 Halinów ul. Bema 84

Dzięki,

właśnie tam zamówiłem.

Tania impreza to to nie jest:

220 zł podstawienie i 150 zł za każdą tonę.

U mnie prawie sama folia i styropian, więc mamy się dogadać na 350 zł.

Q.

Witajcie wszyscy Sasiedzi!!

W tym tygodniu rozpoczelismy budowe w Grabinie, narazie mamy wylany fundament nie mniej jednak nasza radosc jest ogromna!! Jestesmy niesamowicie szczesliwi i juz nie mozemy sie doczekac przeprowadzki.

Bedziemy budowac popularnie zwanego "szkieletora" pod klucz zatem wiekszosc klopotow zwiazanych z budowa nas omija ale i tak bardzo to wszystko przezywamy (zreszta chyba jak kazdy z nas :))

Mamy do Was zapytanie czy znacie kogos kto moglby tanio zrobic ogrodzenie. Nie mamy za duzo kasy na ten cel i tym samym musimy zdecydowac sie na najtansza opcje - musimy ogrodzic okolo 70mb. Czytalismy troche o podmurowkach gotowych ale nie wiemy jak to jesc :) i czy np do takiej podmurowki mozna montowac zwykla siatke czy tylko gotowe przesla ?

Bedziemy wdzieczni za Wasze rady albo ewentualnie namiary na firmy ktore moglyby sie tym zajac.

Pozdrawiamy serdecznie

Najszczesliwsza na swiecie rodzinka :)

Witajcie,

jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami działki w Długiej Kościelnej i jak tylko Bóg da może w tym roku ruszymy z budową. Wniosek o pozwolenie złożony w gminie, ekipa prawie że umówiona - tak więc jesteśmy dobrej myśli...

Serdecznie witamy wszystkich Sąsiadów, zarówno tych obecnych jak i przyszłych!

mamy nadzieję na wzajemną pomoc i współpracę.

ja mam takie pytanko bo znalazłem ciekawa działke w Józefinie ale dowiedziałem sie że przebiegają przez nią sączki czy to jakieś duże utrudnienie? czy można na tym postawić domek??

Zdziwiłbym się, jakbyś słyszał, że nie ma sączków lub drenów na działce :-)

Chyba wszyscy mają jedno i/lub drugie.

Niestety może się zdarzyć, że trzeba to będzie przebudować na własny koszt.

Sam jeszcze tego nie przerabiałem.

I pytanie nr 2: czy 350 zł za 12 m3 piachu to tanio czy tak sobie?

pozdrawiam

Zalezy jaki piasek :D

My za wiślaka płaciliśmy ostatnio 600 zł za 12 metrów. Taki mieciutki do murowania...

A tańszy chyba 100 zł mniej...

Jak zo zasypania fundamentów to chyba cena OK, bo my jakis czas temu płacilismy tyle.