nieosiagalny 07.05.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Doradził mi minimum 12 kW (ZEWT wystawił mi warunki na 13 kW) i zasilanie " Bo o ile sie nie myle jest coś takiego że jak by ci dali 12 czy 11 to i tak by było jak byś miała 7kw bo tam są jakieś dwa pułapy No tak, ale pisząc o 13kW macie chyba na myśli docelową moc, natomiast na potrzeby budowy to chyba 7 kW wystarczy by betoniara pociągnęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 07.05.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 a to nic nie mówiłeś, że to na budowę betoniarka powinna uciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 07.05.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Hello,gdzieś się przewijał wątek śmieci pozostałych po budowie, ale już go nie widzę. Gdzie zamawialiście kontener i ile taka przyjemność kosztowała? Pozdrawiam,Qdłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 07.05.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Tak wpisuje się dwa wnioski jeden na prowizorke budowlaną i może być mniej niż 10 Kw czyli nawet 6 , i drugi wniosek na docelowe podłaczenie domu 13 kW.Chyba jest tak ,że jak sie od razu wpisze i na budowe te 13kW to masz tę różnicę ,że nie płacić 1500 tylko jakieś 700 zł najpierw a potem za zwiększenie mocy / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.05.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Hello, gdzieś się przewijał wątek śmieci pozostałych po budowie, ale już go nie widzę. Gdzie zamawialiście kontener i ile taka przyjemność kosztowała? Pozdrawiam, Qdłaty Zadzwoniń do Eko-sam bis. Mój sąsiad zamawiał, ale nie wiem ile płacił. Tel. 22 783-83-28 i 506-047-289 Halinów ul. Bema 84 Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.05.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Trochę zasypuję forum pytaniami, ale chciałem Was poprosić, jeśli ktoś ma namiar na jakiś barak na czas budowy w rozsądnej cenie to bardzo proszę o info. Aha, najlepiej na kółkach, ale już taki wybredny nie jestem może być bez... Na razie znalazłem w Siedlcach za 1000zł., ale może gdzieś bliżej budowy znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 08.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dla mieszkańców Halinowa... Wizja lokalna pani minister Tereny w Wesołej i Halinowie rozważane jako miejsce przebiegu trasy ekspresowej oglądała wczoraj minister rozwoju regionalnego Grażyna Gęsicka. Do końca czerwca obiecuje podjąć decyzję, którędy zostanie przeprowadzona wschodnia obwodnica stolicy. Wizja lokalna zaczęła się przed godz. 9. W wyprawie brali udział m.in. szef Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych na Mazowszu Wojciech Dąbrowski i wiceprezydent Warszawy Jerzy Miller. Urzędnicy przejechali od Marek do Wiązowny wszystkimi trasami branymi pod uwagę przy planowaniu wschodniej obwodnicy. W sprawie tej drogi trwa konflikt między mieszkańcami Wesołej i Halinowa. Dlaczego? W lutym minister środowiska Jan Szyszko podjął decyzję o "odgięciu" trasy z Wesołej w kierunku Halinowa. Jednocześnie wybuchła medialna burza; wyszło bowiem na jaw, że Szyszko ma dom na terenie Wesołej, a jego żona jest tam radną. W kwietniu premier Kaczyński odsunął Szyszkę od decyzji w sprawie obwodnicy, powierzając ją Grażynie Gęsickiej (pani minister mieszka na Woli, z dala od trasy). W maju Gęsicka planuje spotkanie z obydwiema stronami sporu. Z powodu protestów i wstrzymania przygotowań do budowy wschodniej obwodnicy nie ma szans, żeby została ona otwarta przed Euro2012. kmaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 08.05.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dla mieszkańców Halinowa... Z powodu protestów i wstrzymania przygotowań do budowy wschodniej obwodnicy nie ma szans, żeby została ona otwarta przed Euro2012. kmaj Dobry kawałek Proszę mnie nie rozśmieszać bo mi zajady popekają..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 10.05.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Prawdopodobnie będziemy miec barak do sprzedania od czerwca.. Info na priv jakby ktoś z nowych był zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 11.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Zadzwoniń do Eko-sam bis. Mój sąsiad zamawiał, ale nie wiem ile płacił. Tel. 22 783-83-28 i 506-047-289 Halinów ul. Bema 84 Dzięki, właśnie tam zamówiłem. Tania impreza to to nie jest: 220 zł podstawienie i 150 zł za każdą tonę. U mnie prawie sama folia i styropian, więc mamy się dogadać na 350 zł. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legia1916 13.05.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witajcie wszyscy Sasiedzi!! W tym tygodniu rozpoczelismy budowe w Grabinie, narazie mamy wylany fundament nie mniej jednak nasza radosc jest ogromna!! Jestesmy niesamowicie szczesliwi i juz nie mozemy sie doczekac przeprowadzki. Bedziemy budowac popularnie zwanego "szkieletora" pod klucz zatem wiekszosc klopotow zwiazanych z budowa nas omija ale i tak bardzo to wszystko przezywamy (zreszta chyba jak kazdy z nas ) Mamy do Was zapytanie czy znacie kogos kto moglby tanio zrobic ogrodzenie. Nie mamy za duzo kasy na ten cel i tym samym musimy zdecydowac sie na najtansza opcje - musimy ogrodzic okolo 70mb. Czytalismy troche o podmurowkach gotowych ale nie wiemy jak to jesc i czy np do takiej podmurowki mozna montowac zwykla siatke czy tylko gotowe przesla ? Bedziemy wdzieczni za Wasze rady albo ewentualnie namiary na firmy ktore moglyby sie tym zajac. Pozdrawiamy serdecznie Najszczesliwsza na swiecie rodzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 13.05.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 a fotki gdzie?????????????? gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrzębie 14.05.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witajcie, jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami działki w Długiej Kościelnej i jak tylko Bóg da może w tym roku ruszymy z budową. Wniosek o pozwolenie złożony w gminie, ekipa prawie że umówiona - tak więc jesteśmy dobrej myśli... Serdecznie witamy wszystkich Sąsiadów, zarówno tych obecnych jak i przyszłych! mamy nadzieję na wzajemną pomoc i współpracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 14.05.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A witojcie, witojcie! U mnie od przyszlego tygodnia rusza glazurnik.... a po nim malarze... Jeszcze troche i na poczatku czerwca bedzie kladziny tynk cienkowarstwowy, a lipcu kostka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 14.05.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Ja również witam nowych sąsiadów A tak przy okazji: macie jakiś tani namiar na samochód z HDSem? I pytanie nr 2: czy 350 zł za 12 m3 piachu to tanio czy tak sobie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocorocos 15.05.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 ja mam takie pytanko bo znalazłem ciekawa działke w Józefinie ale dowiedziałem sie że przebiegają przez nią sączki czy to jakieś duże utrudnienie? czy można na tym postawić domek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 15.05.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 ja mam takie pytanko bo znalazłem ciekawa działke w Józefinie ale dowiedziałem sie że przebiegają przez nią sączki czy to jakieś duże utrudnienie? czy można na tym postawić domek?? Zdziwiłbym się, jakbyś słyszał, że nie ma sączków lub drenów na działce Chyba wszyscy mają jedno i/lub drugie. Niestety może się zdarzyć, że trzeba to będzie przebudować na własny koszt. Sam jeszcze tego nie przerabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 15.05.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 I pytanie nr 2: czy 350 zł za 12 m3 piachu to tanio czy tak sobie? pozdrawiam Zalezy jaki piasek My za wiślaka płaciliśmy ostatnio 600 zł za 12 metrów. Taki mieciutki do murowania... A tańszy chyba 100 zł mniej... Jak zo zasypania fundamentów to chyba cena OK, bo my jakis czas temu płacilismy tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 15.05.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów korzystał z usług kierbuda p. Bednarskiego?Jeśli tak to prosiłbym o wrażenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocorocos 19.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 jestem zalamany poszukiwaniami dzialki w halinowie chyba powoli trace nadzieje ze uda mi sie cos ciekawego trafic calkowity brak fajnych dzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts