markiz 01.06.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Czy ktoś z Gminy Halinów zamierza rozpocząć budowę na przełomie lipca/sierpnia br. i będzie budował z betonu komórkowego? Przy obecnych cenach zamawianie wspólnie ma sens. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 01.06.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 ....moge sam sluzyc porada jesli chodzi o Rygipsy i elektryke. Hej, witamy "w klubie" Ja po roku budowania mam jedną dobrą radę - nie buduj. Chyba, że lubisz zawierać gówno warte umowy z oszustami, gdzie czyjeś słowo możesz sobie wsadzić głęboko w d...... gdzie sprawdzisz wszystko 3 razy a i tak Cię na czymś rąbną. Ech, jakaś mnie depresja dopada, jak policzę ile nerwów i kasy kosztowało mnie ludzkie ku...estwo. Q. Hej, Qudlaty, no co Ty! Rok to jeszcze nie minal jak tryskales humorem i tylko jakis Kaziu, czy jak mu tam bylo, troche kielnia rzucal. Pomysl sobie, ze juz blizej konca (chyba blizej co?) i niebawem kawka na tarasie, grill i piwko A za kilka lat z rozrzewnieniem wspomnisz .... Kazia My zaczelismy od końca marca, stan surowa otwarty juz stoi ale nasz budowlaniem dał nam popalić na koniec wiec rozumiiem Cie w 100%, dodatkowo te ceny są przerqażajace... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 01.06.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 UWAGA RATUNKU pilna sprawa potrzebuję rzeczoznawcę, który realnie wyceni budowę na cele kredytowe, czyli na liście bankowej musi być. Dotychczasowy rzeczoznawca, z którym współpracowałam, do wyceny używał zeszłorocznych aktów notarialnych, a czym to grozi to chyba nie trudno sobie wyobrazić, serdecznie proszę o namiary na priva bowiem wcześniej musimy załatwiać kredycik serdeczności Może ktoś pomóc? AK EXPOERT 828 13 31 namiary na nich dostałam z banku. Trzeba jednak pilnować. Zrobili 3 babole, które wyłapaliśmy jeszcze przed złożeniem dokumentów. Poprawili od ręki. Kredyt już dostaliśmy. a jakie babole zrobili?? bo chyba my jeszcze raz będziemy działeczke wyceniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 01.06.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witajcie, 1. czy ktoś z Was trzymał na działce materiały zakupione miesiąc lub dwa przed rozpoczęciem budowy? 2. chętnie odkupię po niskiej cenie tymczasową siatkę ogrodzeniową lub inny system tymczasowego ogrodzenia pozdrawiam Ja trzymałam na działce materiały przez 2 miesiace, na szczęscie nic nie zgineło i nie dostało nóg.... działka nie ogrodzona.. i obu tak dalej tfu tfu tfu. Jakbym teraz miała kupować materiał na dom (ostatnio pisałam ze dostałam szoku dokupując 120 sztuk suporexu12 za 1200 zł a w styczniu płaciłam za taka ilość420 zł) to bym się w życiu ze swoim planem nie wyrobiła. modle sie tylko aby jak najszybciej skończyć stan do białego montazu bo wykończeniówke można dłużej robic i ą z tak nie drożeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 01.06.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 UWAGA RATUNKU pilna sprawa potrzebuję rzeczoznawcę, który realnie wyceni budowę na cele kredytowe, czyli na liście bankowej musi być. Dotychczasowy rzeczoznawca, z którym współpracowałam, do wyceny używał zeszłorocznych aktów notarialnych, a czym to grozi to chyba nie trudno sobie wyobrazić, serdecznie proszę o namiary na priva bowiem wcześniej musimy załatwiać kredycik serdeczności Może ktoś pomóc? Jezeli temat jeszcze aktualny to u nas robila operat Pani Jolanta Jurek z Minska Maz. Tel. 505 25 58 12. Szybko, sprawnie, slownie i taniej niz w Warszawie. Pozdrawiam Tą panią też mogę polecić - robiła mi wycenę pod kupno działki, wizja lokalna była w sobotę a w poniedziałek już papiery były w banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 01.06.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam!Prosze o namiary na ekipe do stanu surowego i ewentualnie na sprawdzonego kierownika nadzoru.Budowa na Grabinie!!! Pozdrawiam wszystkich , i dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 01.06.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 UWAGA RATUNKU pilna sprawa potrzebuję rzeczoznawcę, który realnie wyceni budowę na cele kredytowe, czyli na liście bankowej musi być. Dotychczasowy rzeczoznawca, z którym współpracowałam, do wyceny używał zeszłorocznych aktów notarialnych, a czym to grozi to chyba nie trudno sobie wyobrazić, serdecznie proszę o namiary na priva bowiem wcześniej musimy załatwiać kredycik serdeczności Może ktoś pomóc? AK EXPOERT 828 13 31 namiary na nich dostałam z banku. Trzeba jednak pilnować. Zrobili 3 babole, które wyłapaliśmy jeszcze przed złożeniem dokumentów. Poprawili od ręki. Kredyt już dostaliśmy. a jakie babole zrobili?? bo chyba my jeszcze raz będziemy działeczke wyceniać... Wstawili mi czystą hipotekę, tymczasem miałam wpisaną hipotekę kaucyjną na 69 000- . Słowo stan istniejący i tu cały projekt, zamiast projektowany. Błąd w powierzchni użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 03.06.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 oj takie tam szczegoly kazdy moze sie pomylic jak my bralismy kredyt na dzialke w BPH to kazano nam przynies zaswiadczenie o tym, ze "dzialka budowlana jest dzialka budowlana" zadna pani urzedniczka nie chciala wystawic i inwestor musial do samego burmistrza isc po to zaswiadczenie i glupa rznac, ze blaga i to konieczne luzik, jak w "Misiu" normalnie- a raczej nienormalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 04.06.2007 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Dzięki za rady dzisiaj zadzwonię, o wynikach zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 04.06.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam sąsiadów, Szukam namiaru na pana spycharkowego/koparkowego, bo niedługo zaczynam i przymierzam się do zdjęcia humusu.Będę wdzięczny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 04.06.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 No i zapomniałem wspomnieć, że też przydałby się jakiś sensowny gruz (tzn. taki, żeby dało się utwardzić kawałek drogi). Za wszelkie namiary będę wdzięczny pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 04.06.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam Budujących, zwłaszcza z Grabiny. My jesteśmy na etapie poszukiwań - ekipy i materiałów w miarę niedrogich, ogrodzenia, humusu i kupy innych rzeczy, które już teraz w głowie mi sie nie mieszczą, wiec z rozrzewnieniem wspominam czasy wybierania projektu i marzę, jak to będzie po wybudowaniu się... A gdzie sie Państwo w tej naszej ogromnej Grabinie budują? Pozdrawiam. PS Czy jest jakaś baza danych tartaków, składów itp w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 05.06.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witam sąsiadów, Szukam namiaru na pana spycharkowego/koparkowego, bo niedługo zaczynam i przymierzam się do zdjęcia humusu. Będę wdzięczny. pozdrawiam Koparka z Dębego: 602 49 10 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 05.06.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 nieosiagalny dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 05.06.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 UWAGA RATUNKU pilna sprawa potrzebuję rzeczoznawcę, który realnie wyceni budowę na cele kredytowe, czyli na liście bankowej musi być. Dotychczasowy rzeczoznawca, z którym współpracowałam, do wyceny używał zeszłorocznych aktów notarialnych, a czym to grozi to chyba nie trudno sobie wyobrazić, serdecznie proszę o namiary na priva bowiem wcześniej musimy załatwiać kredycik serdeczności Może ktoś pomóc? Jezeli temat jeszcze aktualny to u nas robila operat Pani Jolanta Jurek z Minska Maz. Tel. 505 25 58 12. Szybko, sprawnie, slownie i taniej niz w Warszawie. Pozdrawiam Potwierdzam, i cytuję mojego mężą: Pani miła, że ma się ochotę zaprosić na piwo. dzisiaj obejrzała może na poniedziałek będzie operat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 06.06.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam sąsiadów, Szukam namiaru na pana spycharkowego/koparkowego, bo niedługo zaczynam i przymierzam się do zdjęcia humusu. Będę wdzięczny. pozdrawiam Koparka - Halinów: 0-606 449-864 Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 06.06.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Czy możecie poratować namiarami na tartak/skład drewna?Zamierzam kupić wieźbę,łaty,kontrłaty...Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 06.06.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Czy możecie poratować namiarami na tartak/skład drewna?Zamierzam kupić wieźbę,łaty,kontrłaty...Z góry dzięki za info. 602 510 542 Niestety drogo, ale podobno dobre drewno. Podobno, bo ja jeszcze nie odebrałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 06.06.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 parr napisał: Czy możecie poratować namiarami na tartak/skład drewna?Zamierzam kupić wieźbę,łaty,kontrłaty...Z góry dzięki za info. Tak jak pisałem już wcześniej: Jak już tak o tartakach.... Ostatnio jechałem z Mińska Maz. przez Stanisławów do Wołomina i choć droga w niezbyt dobrym stanie to zaskoczyła mnie ilość tartaków w okolicznych miejscowościach. W jednej miejscowości (chyba się nazywała TURZE, ale w innych po drodze też były tartaki) to naliczyłem 4 tartaki a w sumie wieś może miała ze 2km. długości. Jedzie się na Wołomin przez Poświętne ze Stanisławowa (nr drogi chyba 634, ale głowy nie dam). Czasem warto poznać dalsze okolice. Ale namiarów nie mam i trzeba się ruszyć i przejechać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.06.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 parr napisał: Czy możecie poratować namiarami na tartak/skład drewna?Zamierzam kupić wieźbę,łaty,kontrłaty...Z góry dzięki za info. Tak jak pisałem już wcześniej: Jak już tak o tartakach.... Ostatnio jechałem z Mińska Maz. przez Stanisławów do Wołomina i choć droga w niezbyt dobrym stanie to zaskoczyła mnie ilość tartaków w okolicznych miejscowościach. W jednej miejscowości (chyba się nazywała TURZE, ale w innych po drodze też były tartaki) to naliczyłem 4 tartaki a w sumie wieś może miała ze 2km. długości. Jedzie się na Wołomin przez Poświętne ze Stanisławowa (nr drogi chyba 634, ale głowy nie dam). Czasem warto poznać dalsze okolice. Ale namiarów nie mam i trzeba się ruszyć i przejechać. pozdrawiam proszę namiary "Waldrew" S.C. Tartaki Turze, ul. 55, tel. 025 7520490 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts