Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc Wszystkim,

Mam pytanie, moze ktos z Was wie jak sie zalatwia istalacje na drodze tzw "spiacego policjanta"?

Na ulicy przy ktorej finiszujemy z budowa (Dabrowskiego) jezdza normalni ludzie, ale coraz czesciej pojawiaja sie debile rozpedzajacy swoje 20 letnie, spruchniale, ospojleropwane, zaszpachlowane Audi, czy tez Golfy do maksimum ich mozliwosci - 90-110 km/h... A tam chodza ludzie... Mamy dzieci... Trzeba cos z tym zrobic...

Rozprawa administracyjna w sprawie Wschodniej Obwodnicy Warszawy

Zgodnie z art. 49 Kpa w zw. z art. 46a ust. 5 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. Prawo ochrony środowiska (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r. Nr 129, poz. 902 ze zm.) Minister Rozwoju Regionalnego zawiadamia, że na podstawie art. 89 § 1 Kpa wyznacza termin przeprowadzenia rozprawy administracyjnej otwartej dla społeczeństwa w ramach postępowania o uzgodnienie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach dla przedsięwzięcia polegającego na budowie Wschodniej Obwodnicy Warszawy na odcinku od węzła „Marki” do węzła „Lubelska”, na 20 czerwca 2007 r., godz. 10.00.

Minister Rozwoju Regionalnego postanowił o przeprowadzeniu rozprawy mając na uwadze:

szerokie zainteresowanie społeczne sprawą WOW oraz konieczność uzgodnienia sprzecznych interesów stron postępowania;

osiągnięcie celu edukacyjnego poprzez zwrócenie uwagi na wagę przeprowadzenia postępowania w sprawie oceny oddziaływania przedsięwzięć na środowisko (OOŚ) w sposób przejrzysty i z szerokim udziałem społecznym w kontekście inwestycji współfinansowanych ze środków pochodzących z budżetu UE, które muszą być finansowane zgodnie z wymogami wspólnotowego prawa ochrony środowiska.

Rozprawa odbędzie się w Sali Chopina w Centrum Konferencyjno-Kongresowym Prywatnej Wyższej Szkoły Biznesu i Administracji, przy ul. Bobrowieckiej 9 w Warszawie, o godz. 10.00.

mysle ze warto tam byc, im wiecej nas tym wieksza szansa,ze uzgodnia tak jak wczesniej było planowane. Wesoła na pewno tam bedzie :evil:

Czy ktoś z Gminy Halinów zamierza rozpocząć budowę na przełomie lipca/sierpnia br. i będzie budował z betonu komórkowego? Przy obecnych cenach zamawianie wspólnie ma sens.

pozdrawiam

ja planuję startować trochę wcześniej tj. czerwiec/lipiec - ale chyba z uwagi na trudności z dorwaniem betonu komórkowego zdecyduję się na ceramikę. Jest trochę droższa ale jest...

dlaczego twierdzisz, że wspólne zamawianie ma sens? dadzą opust czy co?

Mam pytanie, moze ktos z Was wie jak sie zalatwia istalacje na drodze tzw "spiacego policjanta"?

Na ulicy przy ktorej finiszujemy z budowa (Dabrowskiego) jezdza normalni ludzie, ale coraz czesciej pojawiaja sie debile rozpedzajacy swoje 20 letnie, spruchniale, ospojleropwane, zaszpachlowane Audi, czy tez Golfy do maksimum ich mozliwosci - 90-110 km/h... A tam chodza ludzie... Mamy dzieci... Trzeba cos z tym zrobic...

Zapraszam do mnie na Okuniewską.

Tam zobaczysz ile można wycisnąć z Opla Kadetta rocznik 80-ty....

;(

Q.

A sa tam "spiacy policjanci"? Bo ewentualnie bylbym zainteresowany jak samochody jezdza po tych przeszkodach... Na Okuniewskiej zreszta jest chyba szkola i ograniczenie predkosci...

Nie ma.

Jest ograniczenie do 40 kmh,

ale nawet rowerzyści jadą szybciej...

Q.

A może by tak prywatna skrzynka imitująca fotoradar. Słyszałem, że jakiś gość z Polski zamontował obok swojej posesji i działa. Swoją drogą trwoga po tragedii w Zofiówce w lubelskim.

A może by tak prywatna skrzynka imitująca fotoradar. Słyszałem, że jakiś gość z Polski zamontował obok swojej posesji i działa. Swoją drogą trwoga po tragedii w Zofiówce w lubelskim.

Ja myślę, że nawet mógłbym sfinansować prawdziwy fotoradar i potem zgarniać, powiedzmy 50 % wartości mandatu.

Byłbym najbogatszy w całym Halinowie ;)

Q.

Witam!

Ile kosztuje adaptacja projektu?(okolice Halinowa).Nie bedzie zadnych zmian w projekcie.Moze mozecie kogos dobrego polecic?

Pozdrowienia!

Wysłałem na priv.

Ja też z pytaniem...

Szukam dobrego i taniego dostawcy:

- piasku do zasypania fundamentów

- pospółki

Czy Ktoś z Was kupował ostatnio i może kogoś polecić?

Pozdrowienia

Darek M.