monia77w1 27.06.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 A może 28.07 byśmy u mnie zagrillowali? He? Q. ja też się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.06.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 qudlaty ja też się piszę Mobika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Czy ktoś z was brał drewno na więźbę w tartakach koło Rządzy, za Stanisławowem, podobno w Turze są tartaki. Dajcie znać? Fajnie macie z tym grilem, ja jutro zalewam ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 28.06.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 ksieciu ale mi sie przydały te Twoje dane odnośnie materiały na tynki mamy bardzo podobnej wielkosci dom u nas gdzie o 50 metrów mniej bedzie:) dziei Ci bardzo- wiemy ile mamy dokłądnie dokupic materiału a skad braliscie piasek kwarcowy i ile płaciliście?? Madziunia z naszych wyliczen wyszło dokładnie 594 m2 tynków ale przy rozliczaniu okazało się że wszystkie otwory okienne wlicza się do ściany, drzwiowe podobno też ale ja wytargowałam że nie bo ich nie obrabiali bo fotryny chcemy opaskowe, poza tym wszelkie przejścia typu z salonu do kuchni czy do holu gdzie nie ma drzwi tez liczyli jako całe ściany. Im wyszło w wyliczeń o 100 m2 wiecej A piasek kwarcowy kupiliśmy od ogłaszającej się tutaj na forum dziewczyny z Góry Kalwarii (jak wpiszesz w google piasek kwarcowy to znajdziesz ją bez problemu) za worek płaciłam 10 zł + transport 150 zł. Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.06.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Hello, czyli skład grilla jest na razie taki: monia77w1 madziunia85 Ja z Żonką. Proszę się dopisywać Na tydzień przed grillem rozdysponuję kto co ma przynieść. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 28.06.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Hello, czyli skład grilla jest na razie taki: monia77w1 madziunia85 Ja z Żonką. Proszę się dopisywać Na tydzień przed grillem rozdysponuję kto co ma przynieść. Q. no to juz jest 6 osób a co z resztą ?? Tylko tyle ma nasza społecznosć gminy Halinów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 28.06.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A własnie ja tak z gruszki niz pietruszki. Nie ma ktoś do pożyczenia do wtorku generatora prądu?? Bo aktualnie nie mamy prądu Potzreba na szybko bo teść tam robi elektryke i cały czas śpi a nie ma niestety czym nawet sobie herbaty zagrzać, nie mówiac już o robocie i wierceniu. Moze ktoś ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 28.06.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 PEWNIE, ZE TAK!!! Najprawdopodobniej sie uda i bede z zona i synkiem! H. ....Mam propozycje: moze bysmy wymienili sie adresami (o ile juz macie numery domow) i telefonami, bysmy troche zblizyli nasza "spolecznosc"?... A może 28.07 byśmy u mnie zagrillowali? He? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 28.06.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Hello, czyli skład grilla jest na razie taki: monia77w1 madziunia85 Ja z Żonką Proszę sie dopisywać Q. no to juz jest 6 osób a co z resztą ?? Tylko tyle ma nasza społecznosć gminy Halinów?? Hej..a czy ja z zonką też mogę?.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 28.06.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Jesli mozna to i my zagrilujemy z sasiadami ale potwierdzimy to w tygodniu poprzedzajacym spotkanie. Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 28.06.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A własnie ja tak z gruszki niz pietruszki. Nie ma ktoś do pożyczenia do wtorku generatora prądu?? Bo aktualnie nie mamy prądu Potzreba na szybko bo teść tam robi elektryke i cały czas śpi a nie ma niestety czym nawet sobie herbaty zagrzać, nie mówiac już o robocie i wierceniu. Moze ktoś ma?? Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 29.06.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Hej, jak myślisz arm. Czy warto montowac czujniki otwarcia drzwi i okien jesli sa czujniki ruchu? Pozdrawiam Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 29.06.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Hej, jak myślisz arm. Czy warto montowac czujniki otwarcia drzwi i okien jesli sa czujniki ruchu? Pozdrawiam Czarek no ja tez bym sie przyłaczyła do tego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 29.06.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 ksieciu ale mi sie przydały te Twoje dane odnośnie materiały na tynki mamy bardzo podobnej wielkosci dom u nas gdzie o 50 metrów mniej bedzie:) dziei Ci bardzo- wiemy ile mamy dokłądnie dokupic materiału a skad braliscie piasek kwarcowy i ile płaciliście?? Madziunia z naszych wyliczen wyszło dokładnie 594 m2 tynków ale przy rozliczaniu okazało się że wszystkie otwory okienne wlicza się do ściany, drzwiowe podobno też ale ja wytargowałam że nie bo ich nie obrabiali bo fotryny chcemy opaskowe, poza tym wszelkie przejścia typu z salonu do kuchni czy do holu gdzie nie ma drzwi tez liczyli jako całe ściany. Im wyszło w wyliczeń o 100 m2 wiecej A piasek kwarcowy kupiliśmy od ogłaszającej się tutaj na forum dziewczyny z Góry Kalwarii (jak wpiszesz w google piasek kwarcowy to znajdziesz ją bez problemu) za worek płaciłam 10 zł + transport 150 zł. Aga. Aga a jakiej pojemności były te worki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 29.06.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witam! Ma ktos doswiadczenia z firma Archbud z Halinowa ? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 29.06.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Aga a jakiej pojemności były te worki?? po 50 kg kazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 29.06.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Hej, jak myślisz arm. Czy warto montowac czujniki otwarcia drzwi i okien jesli sa czujniki ruchu? Pozdrawiam Czarek Napewno warto, niewiele kosztują w porównaniu do czujek ruchu . A jeśli ktoś nie ma możliwości montażu czujek zewnętrznych,to zawsze jest jakaś ochrona głownie w nocy, okno możemy mieć uchylone a alrm czuwa. Chociaż z barku czasu u siebie w domu jeszcze wszystkich nie założyłem(a mieszkam 1,5 roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 29.06.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Jak byście potrzebowali pomocy w określeniu co i gdzie ułożyć do ins alarmowej to chętnie podpowiem. Hej, jak myślisz arm. Czy warto montowac czujniki otwarcia drzwi i okien jesli sa czujniki ruchu? Pozdrawiam Czarek no ja tez bym sie przyłaczyła do tego pytania Dodam tylko że jeśli jesteście na etapie instalacji przewodów(przed tynkiem) to zawsze starajcie sie położyć przewody do wszystkiego co się da. Wiele osób instaluje sobie na początku tylko czujniki ruchu, później zachodzi potrzeba zainstalowania np. Kontraktronów w oknach lub drzwiach, czujek zewnętrznych, dymu , gazu,itp. I okazuje się że trzeba albo kuć ściany lub tynki zewnętrzne, lub w ostateczności instaluje się czujniki bezprzewodowe. Podam tylko że koszt kontraktronu przewodowego wacha się w cenie 8-30zł netto a bezprzewodowego ok 140-180zł, więc lepiej położyć zawczasu przewody.Polecam również instalacje przewodów alarmowych (mają bardzo słaba izolację) w cieniutkich peszelkach,w trakcie tynkowania nic się z nimi nie stanie a nie dalej jak przedwczoraj miałem sytuacje na budowie że na 30 szt przewodów tylko 11 jest sprawnych po tynkowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 30.06.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Poszło na privaWitam! Ma ktos doswiadczenia z firma Archbud z Halinowa ? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 01.07.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Pilnie szukam studniarza, który powie co jest mojej studni, spróbuje naprawić, a dopiero potem stwierdzi, że robimy nową. Sprawa straszliwiepilna nie mogę całej budowy ciągnąć na wodzie od sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts