Edek24 01.07.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam!Poszukuję solidnej i terminowej brygady do wykonania więźby oraz pokrycia dachu blachodachówką na sierpień. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 02.07.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Możecie mi napisać jak wyglądał u Was proces i ile trwał wytyczania domu na działce przez geodetę? Bo właśnie zadzwoniłem do Orzelskiego, a ten mi tu wznawianiu granic działki, jakichś iglicach na pekinie i to niby wszytko lekkie 2 miechy??? Ciężko go zrozumieć przez telefon. Sądziłem, że daje mu do łapki projekt z planem zagospodarowania działki on wpada robi swoje i sru. A tu takie jaja mogą z tym być????????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.kiepas 02.07.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U nas też wyznaczał Pan Orzelski i jesteśmy zadowoleni z jego pracy. U nas też był problem z granicami działki ano kupiliśmy działkę gdzie granice były tylko na papierze w rzeczywistości był kawał pola i nikt dokładnie nie wiedział gdzie jest koniec i początek działki. Geodeta sam nie może wyliczyć i wbić Tobie kołków, ale może Ci pokazać i Ty mozesz sam zrobić to dyskretnie. Zgodnie z prawem powinieneś wystąpić o wznowienie granicy, co kosztuje ok 2000zł i odbywa się w obecności sąsiadów. Jeżeli w trakcie wytyczania któryś z sąsiadów nie zgodzi się z granicą zostaje sprawa sądowa i ciągnie się pewnie dłużej niż 2 msc.Jeżeli chodzi o samo wytyczanie budynku to nie trwało dłuzej niż 3 - 4 godziny. Najlepiej spotkać się z geodetą osobiście i przedyskutować to w cztery oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markiz 02.07.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U nas też wyznaczał Pan Orzelski i jesteśmy zadowoleni z jego pracy. U nas też był problem z granicami działki ano kupiliśmy działkę gdzie granice były tylko na papierze w rzeczywistości był kawał pola i nikt dokładnie nie wiedział gdzie jest koniec i początek działki. Geodeta sam nie może wyliczyć i wbić Tobie kołków, ale może Ci pokazać i Ty mozesz sam zrobić to dyskretnie. Zgodnie z prawem powinieneś wystąpić o wznowienie granicy, co kosztuje ok 2000zł i odbywa się w obecności sąsiadów. Jeżeli w trakcie wytyczania któryś z sąsiadów nie zgodzi się z granicą zostaje sprawa sądowa i ciągnie się pewnie dłużej niż 2 msc. Jeżeli chodzi o samo wytyczanie budynku to nie trwało dłuzej niż 3 - 4 godziny. Najlepiej spotkać się z geodetą osobiście i przedyskutować to w cztery oczy Suuuperrrr że też dowiaduje się o takim bagnie akurat na tym etapie. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 02.07.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam:)Odprzedam 16 palet (900sztuk) Porotherm 25 P+W kl15[email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 02.07.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Nie chcialbym deprecjonowac poprzedniej oferty, ale... Oddam ok 20 pustakow Porotherm 11,9cm A takze opakowanie podbitki palstikowej zloty dab Moge podzielic sie takze resztka cegly klinkierowej brazowej LODE i zoltej Eco-Klinkier pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 03.07.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Nie chcialbym deprecjonowac poprzedniej oferty, ale... Oddam ok 20 pustakow Porotherm 11,9cm... Weź na grilla, zrobimy licytację Może pójdzie moja stal i 3 worki zaprawy do klinkieru. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 03.07.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ludziska, jakie robiliście tynki ? Cementowo-wapienne czy gipsowe z agregatu ? Jak się przedstawia to cenowo ? Jakie są plusy i minusy? No napewno się różnią pracochłonnością, twardością, gładkością, chłonięciem wody,ceną i innymi. Fajne też są tynki strukturalne. Ale chyba cięższe w utrzymaniu. Podobają mi się . No i na cem-wap też można dać sztablaturę, tylko cenowo to drogo. Powiedzcie jakie są Wasze doświadczenia. pozdrawiam całą naszą Ananasową z Kazimierowa i koleżankę Poziomkę z za miedzy Pitekk vel Gryfik również pozdrawiam Kazimierów i zdecydowanie cementowo - wapienne (zapraszam właśnie sie robią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.07.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Hej pozima. Za ile ci robią te tynki?Małż mi znalazł tynkarza za 23 zł. Wydaje mi się ta kwota trochę za kosmiczna, szczególnie jak przeliczę ją na 400 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 04.07.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mika31- to nie wiarygodne może, ale ja mam takiego swojego Pana Edmunda -złota rączka do wszystkiego i uwaga!!!! 10 zł /m2 na gotowo razem z pomocnikiem:) przynajmniej tak wstepnie sie umówiliśmy:) czy już WAS przybyło skarbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 04.07.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mika31- to nie wiarygodne może, ale ja mam takiego swojego Pana Edmunda -złota rączka do wszystkiego i uwaga!!!! 10 zł /m2 na gotowo razem z pomocnikiem:) przynajmniej tak wstepnie sie umówiliśmy:) czy już WAS przybyło skarbie? o matko aż tak tanio?? to my po znajomosci bedziemy miec 12 zł za metr!! ale nie z warszawy. A jak sie pytałam pod radomiem u rodziców o jakichś ttynkarzy to mówili mi 17 zł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.07.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mika31- to nie wiarygodne może, ale ja mam takiego swojego Pana Edmunda -złota rączka do wszystkiego i uwaga!!!! 10 zł /m2 na gotowo razem z pomocnikiem:) przynajmniej tak wstepnie sie umówiliśmy:) czy już WAS przybyło skarbie? Kurcze to ja swojemu tynkarzowi podziękuje zdecydowanie. Tak przybyło nas Mam drugą dziewczynę. W niedziele wrócilismy do domu. Dziękuję za kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 04.07.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mika31- to nie wiarygodne może, ale ja mam takiego swojego Pana Edmunda -złota rączka do wszystkiego i uwaga!!!! 10 zł /m2 na gotowo razem z pomocnikiem:) przynajmniej tak wstepnie sie umówiliśmy:) czy już WAS przybyło skarbie? Kurcze to ja swojemu tynkarzowi podziękuje zdecydowanie. Tak przybyło nas Mam drugą dziewczynę. W niedziele wrócilismy do domu. Dziękuję za kciuki no to gratulacje!!!!!!! powiększa sie nasza społeczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 04.07.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Ratunku, pytanie czym w poziomie na bloczkach izolowaliście fundamenty? Tą folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 04.07.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Kierownik budowy powinien wiedzieć- płacisz to wymagaj.Ratunku, pytanie czym w poziomie na bloczkach izolowaliście fundamenty? Tą folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 04.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Ratunku, pytanie czym w poziomie na bloczkach izolowaliście fundamenty? Tą folią? Papą termozgrzewalną układaną podwójnie, majster tak zarządził, powiedział że na izolacji się nie oszczędza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 04.07.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Dokładnie, na izolacji nie ma co oszcędzać. U mnie folia izowinyl na zaprawę. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 05.07.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Odpowiedź na privaMożecie mi napisać jak wyglądał u Was proces i ile trwał wytyczania domu na działce przez geodetę? Bo właśnie zadzwoniłem do Orzelskiego, a ten mi tu wznawianiu granic działki, jakichś iglicach na pekinie i to niby wszytko lekkie 2 miechy??? Ciężko go zrozumieć przez telefon. Sądziłem, że daje mu do łapki projekt z planem zagospodarowania działki on wpada robi swoje i sru. A tu takie jaja mogą z tym być????????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 07.07.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Czy ktoś z was brał więżbę z Drewpłyt w SOKOŁÓW 34, na trasie do Komorowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 08.07.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Przestrzegam przed jakąkolwiek współpracą ze Zbigniewem Stanisławem Pieńkowskim z Puznówki/Pilawy, który w tym sezonie budowlanym działa na terenie Okuniewa, Cisia, Halinowa i Otwocka. Polecam lekturę Czarnej Listy Wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts