Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Możecie mi napisać jak wyglądał u Was proces i ile trwał wytyczania domu na działce przez geodetę? Bo właśnie zadzwoniłem do Orzelskiego, a ten mi tu wznawianiu granic działki, jakichś iglicach na pekinie i to niby wszytko lekkie 2 miechy??? :o Ciężko go zrozumieć przez telefon. Sądziłem, że daje mu do łapki projekt z planem zagospodarowania działki on wpada robi swoje i sru. A tu takie jaja mogą z tym być?????????

Pozdrawiam

U nas też wyznaczał Pan Orzelski i jesteśmy zadowoleni z jego pracy. U nas też był problem z granicami działki ano kupiliśmy działkę gdzie granice były tylko na papierze w rzeczywistości był kawał pola i nikt dokładnie nie wiedział gdzie jest koniec i początek działki. Geodeta sam nie może wyliczyć i wbić Tobie kołków, ale może Ci pokazać i Ty mozesz sam zrobić to dyskretnie. Zgodnie z prawem powinieneś wystąpić o wznowienie granicy, co kosztuje ok 2000zł i odbywa się w obecności sąsiadów. Jeżeli w trakcie wytyczania któryś z sąsiadów nie zgodzi się z granicą zostaje sprawa sądowa i ciągnie się pewnie dłużej niż 2 msc.

Jeżeli chodzi o samo wytyczanie budynku to nie trwało dłuzej niż 3 - 4 godziny.

Najlepiej spotkać się z geodetą osobiście i przedyskutować to w cztery oczy

U nas też wyznaczał Pan Orzelski i jesteśmy zadowoleni z jego pracy. U nas też był problem z granicami działki ano kupiliśmy działkę gdzie granice były tylko na papierze w rzeczywistości był kawał pola i nikt dokładnie nie wiedział gdzie jest koniec i początek działki. Geodeta sam nie może wyliczyć i wbić Tobie kołków, ale może Ci pokazać i Ty mozesz sam zrobić to dyskretnie. Zgodnie z prawem powinieneś wystąpić o wznowienie granicy, co kosztuje ok 2000zł i odbywa się w obecności sąsiadów. Jeżeli w trakcie wytyczania któryś z sąsiadów nie zgodzi się z granicą zostaje sprawa sądowa i ciągnie się pewnie dłużej niż 2 msc.

Jeżeli chodzi o samo wytyczanie budynku to nie trwało dłuzej niż 3 - 4 godziny.

Najlepiej spotkać się z geodetą osobiście i przedyskutować to w cztery oczy

Suuuperrrr że też dowiaduje się o takim bagnie akurat na tym etapie.

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Ludziska, jakie robiliście tynki ? Cementowo-wapienne czy gipsowe z agregatu ? Jak się przedstawia to cenowo ? Jakie są plusy i minusy? No napewno się różnią pracochłonnością, twardością, gładkością, chłonięciem wody,ceną i innymi. Fajne też są tynki strukturalne. Ale chyba cięższe w utrzymaniu. Podobają mi się . No i na cem-wap też można dać sztablaturę, tylko cenowo to drogo. Powiedzcie jakie są Wasze doświadczenia.

pozdrawiam całą naszą Ananasową z Kazimierowa i koleżankę Poziomkę z za miedzy :)

Pitekk vel Gryfik

również pozdrawiam Kazimierów

i zdecydowanie cementowo - wapienne (zapraszam właśnie sie robią)

Mika31- to nie wiarygodne może, ale ja mam takiego swojego Pana Edmunda -złota rączka do wszystkiego i uwaga!!!! 10 zł /m2 na gotowo razem z pomocnikiem:) przynajmniej tak wstepnie sie umówiliśmy:)

czy już WAS przybyło skarbie?

o matko aż tak tanio?? to my po znajomosci bedziemy miec 12 zł za metr!! ale nie z warszawy.

A jak sie pytałam pod radomiem u rodziców o jakichś ttynkarzy to mówili mi 17 zł!!!

Mika31- to nie wiarygodne może, ale ja mam takiego swojego Pana Edmunda -złota rączka do wszystkiego i uwaga!!!! 10 zł /m2 na gotowo razem z pomocnikiem:) przynajmniej tak wstepnie sie umówiliśmy:)

Kurcze to ja swojemu tynkarzowi podziękuje zdecydowanie.

Tak przybyło nas :D Mam drugą dziewczynę. W niedziele wrócilismy do domu.

Dziękuję za kciuki :)

Kurcze to ja swojemu tynkarzowi podziękuje zdecydowanie.

Tak przybyło nas :D Mam drugą dziewczynę. W niedziele wrócilismy do domu.

Dziękuję za kciuki :)

no to gratulacje!!!!!!! powiększa sie nasza społeczność :D

Odpowiedź na priva

Możecie mi napisać jak wyglądał u Was proces i ile trwał wytyczania domu na działce przez geodetę? Bo właśnie zadzwoniłem do Orzelskiego, a ten mi tu wznawianiu granic działki, jakichś iglicach na pekinie i to niby wszytko lekkie 2 miechy??? :o Ciężko go zrozumieć przez telefon. Sądziłem, że daje mu do łapki projekt z planem zagospodarowania działki on wpada robi swoje i sru. A tu takie jaja mogą z tym być?????????

Pozdrawiam