Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halinów k. Warszawy

Bepo

Recommended Posts

W dniu 10 lipca 2007 r. odbyła się konferencja prasowa Minister Rozwoju Regionalnego Grażyny Gęsickiej, na której przedstawione zostało postanowienie uzgadniające warunki środowiskowe realizacji Wschodniej Obwodnicy Warszawy (WOW).

Postanowieniem Pani Minister WOW przebiegać będzie przez Wesołą, wariantem W3A.

Hura!!!!

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W dniu 10 lipca 2007 r. odbyła się konferencja prasowa Minister Rozwoju Regionalnego Grażyny Gęsickiej, na której przedstawione zostało postanowienie uzgadniające warunki środowiskowe realizacji Wschodniej Obwodnicy Warszawy (WOW).

Postanowieniem Pani Minister WOW przebiegać będzie przez Wesołą, wariantem W3A.

Hura!!!!

Gratuluję spokojnych dni spędzonych na łonie natury z dala od tabunów samochodów walących za płotem.

Współczuję mieszkańcom Wesołej...

Paroprzepuszczalność to ściema producentów! Od tego jest wentylacja kochani a nie ściany.Jeśli ściana puszcza parę to puszcza i ciepełko.Kiedyś byłem na szkoleniu DULUX-a to facet mało sie nie posikał ze śmiechu jak usłyszał takie pytanie!Farba którą można zmywać nie ma prawa nasiąkać wodą i być przepuszczalna dla pary wodnej ponieważ nie będzie dobrze trzymać się ścian.Lepiej zadbajcie o dobre kominy.

Hello Sąsiedzi.

Czy ktoś robiąc elewację montował listwę startową do styropianu?

Warto?

Znajomy mówi, że warto.

Dociepleniowiec powiedział, że nie warto. Ale jak ja chcę, to może ją zamontować.

W Kowalczyku powiedzieli, że nie mają i nikt praktycznie o to nie pyta.

Jakie są wasze opinie?

Q.

Paroprzepuszczalność to ściema producentów! Od tego jest wentylacja kochani a nie ściany.Jeśli ściana puszcza parę to puszcza i ciepełko.Kiedyś byłem na szkoleniu DULUX-a to facet mało sie nie posikał ze śmiechu jak usłyszał takie pytanie!Farba którą można zmywać nie ma prawa nasiąkać wodą i być przepuszczalna dla pary wodnej ponieważ nie będzie dobrze trzymać się ścian.Lepiej zadbajcie o dobre kominy.

nie sledze watku, ale poniewaz jestem na etapie wyboru tynkow zewnetrznych a tam tez jest mowa o roznych wlasciwosciach m.in. oddychajacych i nienasiakliwych to mam pytanie w zwiazku z powyzsza wypowiedzia

skoro istnieje goretex, symphatex i inne wlokna, ktore nie nasiakaja, izoluja i "oddychaja" to moze sa tez farby, tynki i inne materialy budowlane o takich wlasciwosciach?

co myslec na temat tynkow silikonowych, silikatowych?

podobno mineralne i silikatowe dobrze oddychają jak DODA :lol: wybierz raczej akrylowe lub silikonowe ,nie zachodzą glonami i łatwo je umyć potem wyglądają jak nowe(mam psa który lubi zaglądać przez okno,jest duży).Ja mam akrylowy wałkowy,jest tani w miarę i zużycie jest dużo mniejsze.

podobno mineralne i silikatowe dobrze oddychają jak DODA :lol: wybierz raczej akrylowe lub silikonowe ,nie zachodzą glonami i łatwo je umyć potem wyglądają jak nowe(mam psa który lubi zaglądać przez okno,jest duży).Ja mam akrylowy wałkowy,jest tani w miarę i zużycie jest dużo mniejsze.

No to co innego mi mówią w składach budowlanych.

Że jak tanio - to mineralny.

A jak dobrze - silikat.

Jak ma się kasę - silikonowo-silikatowy.

A właśnie akryl zachodzi glonami.

To ja już nic nie rozumiem.

Q.

składy mówią to co im wygodne(najlepszy zarobek)poczytaj muratora ,akryl i silikon ma inną strukturę materiału,mineralny jest tez dobry pod warunkiem ze pomalujesz go dobrą farbą silikonową(koszt malowania i farby)silikat wymaga dobrego wykonawcy bo jest żrący,mogą ci budowlańcy upaćkać okna etc.i będzie kłopot.Mnie akryl (sam tynk)wałkowy kosztował 2500 zł i nie jest to dużo a dom ma 200 m2.Silikon jest najlepszy bo najbardziej elastyczny ,tak łatwo nie pęka.

Czesc Qdlaty,

Mi ta roznica nie wydala i nie wydaje sie duza, biorac pod uwage calkowity koszt budowy i efekt wizualy za jaki ten element odpowiada... Dlatego wzialem silikatowo-silikonowy, ponoc najlepszy, latwozmywalny i trwaly. Mam nadzieje, ze bede mial spokoj na lata - zwlaszcza ze wybralem jasny kolor, ktory pewnie czasem bede musial zmyc...

Zaopatrywalem sie w Eurobudzie w Sulejowku

pzdr H

Przepraszam nie przedstawiłem się;

Buduje dom w okolicach Otwocka i podobnie jak kilku forumowiczów miałem przyjemność korzystać z usług tego „wykonawcy”. Skończyło się to dla mnie pewnymi kłopotami. Jeżeli ktoś już korzysta proszę uważać z tzw. zaliczkowaniem.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

jeśli ceny są tak mało rozbieżne to bierz silikatowo-silikonowy na tym nie warto oszczędzać,tylko niech robole wszystko dobrze okleją bo będzie kuku.

Dzięki Kekosz i Hefalump.

Wziąłem silikatowo - silikonowy. Raz się żyje :)

Zakupiłem też 8 rolek taśmy do oklejania.

Pozdrawiam,

Q.

Aha,

przestrzegam przed klejem do styropianu MIX-S.

Syf straszny,