1 10.07.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 W dniu 10 lipca 2007 r. odbyła się konferencja prasowa Minister Rozwoju Regionalnego Grażyny Gęsickiej, na której przedstawione zostało postanowienie uzgadniające warunki środowiskowe realizacji Wschodniej Obwodnicy Warszawy (WOW). Postanowieniem Pani Minister WOW przebiegać będzie przez Wesołą, wariantem W3A. Hura!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 10.07.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 W dniu 10 lipca 2007 r. odbyła się konferencja prasowa Minister Rozwoju Regionalnego Grażyny Gęsickiej, na której przedstawione zostało postanowienie uzgadniające warunki środowiskowe realizacji Wschodniej Obwodnicy Warszawy (WOW). Postanowieniem Pani Minister WOW przebiegać będzie przez Wesołą, wariantem W3A. Hura!!!! Gratuluję spokojnych dni spędzonych na łonie natury z dala od tabunów samochodów walących za płotem. Współczuję mieszkańcom Wesołej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1 10.07.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Gratuluję spokojnych dni spędzonych na łonie natury z dala od tabunów samochodów walących za płotem. Dzięki , miałbym to g....o 200 m od domku, a tak bedzie cisza i spokój!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 10.07.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Paroprzepuszczalność to ściema producentów! Od tego jest wentylacja kochani a nie ściany.Jeśli ściana puszcza parę to puszcza i ciepełko.Kiedyś byłem na szkoleniu DULUX-a to facet mało sie nie posikał ze śmiechu jak usłyszał takie pytanie!Farba którą można zmywać nie ma prawa nasiąkać wodą i być przepuszczalna dla pary wodnej ponieważ nie będzie dobrze trzymać się ścian.Lepiej zadbajcie o dobre kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 10.07.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A nie ma ktoś z was namiaru na tani tłuczeń na drogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 11.07.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Hello Sąsiedzi. Czy ktoś robiąc elewację montował listwę startową do styropianu?Warto? Znajomy mówi, że warto. Dociepleniowiec powiedział, że nie warto. Ale jak ja chcę, to może ją zamontować.W Kowalczyku powiedzieli, że nie mają i nikt praktycznie o to nie pyta. Jakie są wasze opinie? Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 11.07.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Paroprzepuszczalność to ściema producentów! Od tego jest wentylacja kochani a nie ściany.Jeśli ściana puszcza parę to puszcza i ciepełko.Kiedyś byłem na szkoleniu DULUX-a to facet mało sie nie posikał ze śmiechu jak usłyszał takie pytanie!Farba którą można zmywać nie ma prawa nasiąkać wodą i być przepuszczalna dla pary wodnej ponieważ nie będzie dobrze trzymać się ścian.Lepiej zadbajcie o dobre kominy. nie sledze watku, ale poniewaz jestem na etapie wyboru tynkow zewnetrznych a tam tez jest mowa o roznych wlasciwosciach m.in. oddychajacych i nienasiakliwych to mam pytanie w zwiazku z powyzsza wypowiedzia skoro istnieje goretex, symphatex i inne wlokna, ktore nie nasiakaja, izoluja i "oddychaja" to moze sa tez farby, tynki i inne materialy budowlane o takich wlasciwosciach? co myslec na temat tynkow silikonowych, silikatowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 12.07.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 podobno mineralne i silikatowe dobrze oddychają jak DODA wybierz raczej akrylowe lub silikonowe ,nie zachodzą glonami i łatwo je umyć potem wyglądają jak nowe(mam psa który lubi zaglądać przez okno,jest duży).Ja mam akrylowy wałkowy,jest tani w miarę i zużycie jest dużo mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 12.07.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 montować listwy! chyba że lubicie myszy pod ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.07.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 podobno mineralne i silikatowe dobrze oddychają jak DODA wybierz raczej akrylowe lub silikonowe ,nie zachodzą glonami i łatwo je umyć potem wyglądają jak nowe(mam psa który lubi zaglądać przez okno,jest duży).Ja mam akrylowy wałkowy,jest tani w miarę i zużycie jest dużo mniejsze. No to co innego mi mówią w składach budowlanych. Że jak tanio - to mineralny. A jak dobrze - silikat. Jak ma się kasę - silikonowo-silikatowy. A właśnie akryl zachodzi glonami. To ja już nic nie rozumiem. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 13.07.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 składy mówią to co im wygodne(najlepszy zarobek)poczytaj muratora ,akryl i silikon ma inną strukturę materiału,mineralny jest tez dobry pod warunkiem ze pomalujesz go dobrą farbą silikonową(koszt malowania i farby)silikat wymaga dobrego wykonawcy bo jest żrący,mogą ci budowlańcy upaćkać okna etc.i będzie kłopot.Mnie akryl (sam tynk)wałkowy kosztował 2500 zł i nie jest to dużo a dom ma 200 m2.Silikon jest najlepszy bo najbardziej elastyczny ,tak łatwo nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.07.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Mnie akryl (sam tynk)wałkowy kosztował 2500 zł i nie jest to dużo a dom ma 200 m2.Silikon jest najlepszy bo najbardziej elastyczny ,tak łatwo nie pęka. No to za 2200 zł mam akryl Kreisel na 200 m2. Silikat za 2500 zł. Silikonowo-silikatowy za 2750 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 14.07.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Czesc Qdlaty, Mi ta roznica nie wydala i nie wydaje sie duza, biorac pod uwage calkowity koszt budowy i efekt wizualy za jaki ten element odpowiada... Dlatego wzialem silikatowo-silikonowy, ponoc najlepszy, latwozmywalny i trwaly. Mam nadzieje, ze bede mial spokoj na lata - zwlaszcza ze wybralem jasny kolor, ktory pewnie czasem bede musial zmyc... Zaopatrywalem sie w Eurobudzie w Sulejowku pzdr H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 16.07.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Hej!Sąsiedzi, może jestem nienormalny ale poszukuję brygady do zakończenia budowy na zaraz(od stanu zero do więźby. Jeżeli ktoś zna kogoś solidnego SOLIDNEGO to poproszę o namiar na priva. Sprawa bardzo pilna.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kekosz 16.07.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 jeśli ceny są tak mało rozbieżne to bierz silikatowo-silikonowy na tym nie warto oszczędzać,tylko niech robole wszystko dobrze okleją bo będzie kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Przepraszam nie przedstawiłem się;Buduje dom w okolicach Otwocka i podobnie jak kilku forumowiczów miałem przyjemność korzystać z usług tego „wykonawcy”. Skończyło się to dla mnie pewnymi kłopotami. Jeżeli ktoś już korzysta proszę uważać z tzw. zaliczkowaniem. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 18.07.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 jeśli ceny są tak mało rozbieżne to bierz silikatowo-silikonowy na tym nie warto oszczędzać,tylko niech robole wszystko dobrze okleją bo będzie kuku. Dzięki Kekosz i Hefalump. Wziąłem silikatowo - silikonowy. Raz się żyje Zakupiłem też 8 rolek taśmy do oklejania. Pozdrawiam, Q. Aha, przestrzegam przed klejem do styropianu MIX-S. Syf straszny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.07.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 qdlaty, co tam słychać w sprawie grilla? Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 18.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 qdlaty, co tam słychać w sprawie grilla? Monika Dobrze Robimy oczywiście. Woda jest. Wychodek jest. Prund jest. Tylko jakoś mało zgłoszeń. Ale najwyżej kameralnie pogrillujemy Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts